Etikettövrigt
Läst 6193 ggr
Ellenfyrkant
2008-10-25, 19:01

Kamphunds ägare

Ja har länge funderat på det, och aldrig kommit på svaret på frågan. Detta är inget påhopp, utan bara en undran jag inte kommer underfund med.
**Varför vill man ha en kamphund av något slag ?
**Varför har/ hade du en, vad fick dig att köpa den ?
Vad ser du i denna typen av hund ?
Läste nyligen om en Am. staff som slitit sig från att vara uppbunden på trädgården för att sedan oprovocerat springa och hugga ihjäl en oskyldig papillon som är ute och promenena med husse.
Det finns hur många fall som helst där hunden oprovocerat huggit ihjäl en annan hund, av just denna typ. Det vet alla om som skaffar denna typ av hund, så varför ta risken ? Hunden kan vara jättego men någonting kan helt plötsligt trigga igång den vad jag har förstått. Visst är det orättvist att man förstorar upp alla "kamphunds attacker" i media, men ändå? Jag har svårt att se ex. en Golden rycka sig loss från att vara uppbunden i dubbla linor för att attackera en liten hund som promenerar i närheten. Så vet jag att det finns underbara individer också, men det som skrämmer mig är att det bara kan hända, helt plötsligt och oprovocerat till skillnad från de flesta andra raser. Ska jag vara ärlig är jag rädd när jag möter en sån här hund med Zigge, innan jag vet att hunden är 'ofarlig'. Och det kanske inte är så konstigt med tanke på att han skulle vara borta på två hugg, **hemska tanke!
**
Jag tänker så att om jag var ute efter en stark, kraftfull hund som kunde försvara mig hade jag valt en Rottweiler, de är tillräckliga. Eller en Schäfer, den borde väl också klara av att vara tillräckligt tuff för det mesta man kan såka utssätta sig för och behöver hundens försvar. Påminner er ännu en gång om att detta inte är något påhopp, utan bara en fundering jag burit på väldigt länge. Så vore tacksam för utförliga svar av er som äger såna här hundar, hur ser ni på saken ?

Och en hund, oavsett ras, som huggit ihjäl/ attackerat en annan individ, människa som hund, är det inte mest rätt för alla om hunden avlivas, borde verkligen en sån här hund få en andra chans ?

Mvh Ellenfyrkant

dima
2008-10-25, 22:59
#1

Jag är av inställningen att du som ägare kan få vilken ras som helst att bli asocial och aggressiv! Tex Vi har en granne som har en golden, en annan med irländsk setter det är bara deras hundar som går till attack! 

Tack vare brist på socialträning! Bara ägarna kan få skulden för detta! För det är ju trots allt raser med bra rykte, inget du lyfter upp småhundar och barn när du går förbi.

Själv är jag fd ägare till en rottis och nuvarande ägare till en grandis, jag har haft svårighet med socialträning på mina pg av rasers rykte. Men någonstans har jag lyckats för mina hundar har aldrig gjort en fluga förnär, inte en människa eller något annat djur! Nu är det så att båda ligger okopplade på gräsmattan men hade jag haft dom fastsatta hade dom kunnat ta sej lös..

Sen är jag sååå trött på oförtjänta rykten för att fel ägare köper en viss ras på hund, alla dessa "kamphundar" som lever i familjer med barn. Alla dessa farliga hundar som sover brevid familjen katt och tvättar kattens ungar, som vaktar kaniner på gräsmattan så att dom inte lämnar gården! Vart står det om dessa? Vart står det om de hundar som hamnar hos ägare som vet vad valpen kommer att behöva, som förstår dennes behov och gör allt för att vovven ska må bra?

Min rottis blev anfallen en gång! Av en bernersennen, helt oprovoserat! Han försvarade sej inte ens, han skrek och sprang till dörren han vela bara in till tryggheten.

Nä, oavsett ras, liten eller stor! Alla valpar har rätt till ett bra liv hos ägare som vet vad just sin hund behöver i fråga om motion, träning, lydnad mm…

Elega
2008-10-25, 23:16
#2

Många yngre oerfarna människor skaffar nog gärna en kamphund för att det är en statussymbol, precis som många som skaffar chihuaor. Tyvärr är det så idag. Mer erfarna människor kan jag tänka mig skaffar sig en kamphund pga att dem förmodligen fastnat för rasen av någon anledning, och/eller är ute efter just det personlighetsdraget som rasen har. Alla hundraser är ju olika på sitt sätt.

Sen är det ju alltid upp till hundägaren att ta anvar och se till att hunden tränas på rätt sätt. Jag kan säga så här; alla kamphundar som jag har varit i kontakt med på ett eller annat sätt har varit helt underbara. Med rätt ägare och rätt uppfostran kan vilken hund som helst bli underbar och mer eller mindre problemfri.

Jag ska utbilda mig till problemhundskonsult och pluggar just nu stenhårt i ämnet då jag vet att mer eller mindre alla problemhundar har en "problemmatte/husse". Det är alltid ägaren jag tränar, inte hunden. Alltså anser jag att hunden deffinitivt sak få en eller flera chanser att rehabilitera sig, däremot borde ägaren få sig en känga i ansiktet som inte har tagit ansvar över sin hund och gjort vad man ska för att tillgodose en hunds behov. En hund som ständigt går runt och vill döda alla hundar den ser, är en hund som inte mår bra.

Därför är jag starkt emot avlivning av hundar med beteendestörning efter detta väldigt sällan är hundens fel. Hunden har alltid rätt till en andra chans i det här läget men jag tycker ägaren borde tvingas gå en bred kurs eller liknande i hunduppfostran för att överhuvudtaget få äga en hund till i sitt liv.

Elega
2008-10-25, 23:24
#3

Kan tillägga att de agressiva hundar jag har träffat i mina dagar har varit främst små hundar men även dem vanligare sällskapshundarna som golden, labbe och liknande.

Många verkar tro att små hundar som är lättare att kontrollera vid utfall och liknande inte behöver tränas eftersom ägaren lätt kan hålla tillbaka hunden. Men vad händer den dagen när ett barn kanske springer fram till den söta bichon frisén och får ett hugg över ansiktet? Inte kul.. samma fenomen med sällskapshundarna. Där tror man att hunden ska vara problemfri, "det är ju en familjehund" hör jag ofta. "Och därför så kan den inte bli agressiv, familjer har ju haft dem här raserna i alla år".

Familjer som har uppfostrat sin hund rätt har fått det att funka såklart, men tyvärr skaffar sig många människor för lite kunskap innan dem skaffar hund idag. Tur att det ordnar sig i många fall.

[lottaeriksson]
2008-10-26, 01:47
#4

**Varför har/ hade du en, vad fick dig att köpa den ?
**Varför jag och min pojkvän valde rasen American Staffordshire Terrier, var för att vi ville ha en arbetsglad, familjekär och vaktig hund. Visst finns det andra raser som passar in på dessa punkter också, men dessa hundar hade inte det, eller vad jag ska säga.. Och sen så tänkte vi inte så mkt på att den här rasen långt tillbaka har använts till kamp. För som jag alltid sett det är det uppfostran som gör hunden. Och jag kan lätt säga att min lillkille har uppfyllt alla våra krav. Han älskar att arbeta och han är nästintill outtröttlig. Han älskar alla människor, och har aldrig visat aggressivitet mot någon eller något, dock försökt skrämma bort grannens katt genom att morra och skälla åt den, men tillslut var det ändå han som kom flyende därifrån. (Han är nämligen världens fegis) Och sen är han lagomt vaktig, han talar alltid om när någon kommer. Han är en riktig toppenhund!

**Vad ser du i denna typen av hund ?
**Jag ser en hund med otroliga arbetskapaciteter, kärlek och Tillit!

Det du har läst om dessa raser är fruktansvärda händelser, och jag förstår att många reagerar starkt på sånt! Men som de flesta vet är detta en ras som kräver en fast hand. Jag tänker inte säga som de flesta andra att vilken hund som helst kan bli livsfarlig i fel ägares händer, för så är inte fallet. Alla hundar kan bli aggressiva, men inte livsfarliga. En hund av kamphundsras kan bli så mkt farligare i fel händer än många andra raser, och det är där problemet ligger. Fel ägare väljer att köpa sådana här raser. Och hur man ska ändra på det problemet, är väldigt svårt att svara på..

Aelsklinn
2008-10-26, 02:27
#5

Jag får känslan av att denna person akn vara ett troll…

Aelsklinn
2008-10-26, 02:28
#6

Rätta mig om jag har fel, men det verkar som att stämpeln "kamphund" varierar med tiden. Förut klassades (eller i varje fall kallades) ju t.ex Rottwieler och även Schäfer för kamphundar.

Zebben
2008-10-26, 09:56
#7

Tror inte att det är ett troll. Tycker frågan är bra och det är faktiskt många som går med just dessa funderingar. Men vågar inte fråga just för att man blir anklagad för påhopp.

Själv tycker jag dessa raser är väldigt trevliga, med rätt tik som uppfostrat dem de första 8 v och sedan med rätt socialisering. De är kamphundar och det ska man ha i åtanke när man köper en sån hund. Men just iom att de är kamphundar så har de också en väldigt hög aggressionströskel. De blir mkt sällan arga. Aggression och kamp har ingenting med varann att göra. En arg hund är ingen bra kamphund.

Jag skulle mkt väl kunna tänka mig att köpa en amstaff, någon gång i framtiden. Inte just nu då jag tycker för mkt om bruks och lydnadsträning och till det finns det mer lämpade hundar än amstaffen. Men den dagen jag inte är lika tävlingsugen på de högre klasserna så kan en amstaff mkt väl komma in i familjen som tränings/tävlings och familjehund.

Är inte orolig när jag går förbi/umgås med kamphundar, men däremot så tittar jag väldigt noga på hur ägarna beter sig och det gäller oavsett ras. Min erfarenhet är att det är små hundar som har lättast till aggression. Men även här är det ett ägarproblem. Och snälla golden, jodå, de finns men huj vad många mindre trevliga exemplar det finns också. På 80-talet var golden absolut inte några trevliga hundar. De hade stora mentalitetsproblem, som de som tur är lyckats får bort. Men det var inte länge sedan, om de inte fortfarande är så, sen golden ledde bitstatistiken procentuellt. Själv har jag blivit biten två gånger, båda av golden. Och då har jag jobbat länge med många olika raser, bla kamphundar.

Så med bra föräldrar, god uppväxt så har man helt underbara hundar i kamphundsraserna.

pippa__
2008-10-26, 21:13
#8

Jag har en "kamphund" av den anledningen att jag gillar den typens temprament. Är en hund som tyr sej väldigt mkt till människan och är väldigt sällskaplig. Sen var det väl skitsamma vilken ras ungefär det var, för jag blev kär direkt när jag träffade min lilla tjej. =)

För att förebygga att kampen skulle kunna slå över i henne så låter jag t.ex. inte använda mej som tuggleksak, hon har sina leksaker, hon kan använda dom. Har aldrig dragkamp med henne heller, det kan hon ha med kompisar.

Som Zebben säger så är det ju så att kampen är väldigt kontrollerad, så en arg hund mister livet i en kamp då den slösar all energi på ilska.

Peppe
2008-10-26, 22:38
#9

Våran "kamphund" är iaf världens snällaste och jag har väldigt svårt att tro att hon helt plötsligt skulle bli helt crazy…

Anledningen till att vi köpte henne var bl a för att min bror (som äger henne) hade träffat flera amstaffs som var jättetrevliga och sociala.

som zebben säger så har hon en extremt hög tröskel för att bli arg. hon är gudasnäll och tålmodig med min lilla finsk lapphundsvalp (han däremot är en riktig bråkstake. hehe). hon brukar lägga sig på rygg så får han stå och tugga på hennes strupe och slita i hennes öron och svans. hon säger inte ifrån (även om hon borde). en riktig barnhund är hon

Medarbetare på ~`Dressyr´~ och ~`Harry Potter´~

Peppe
2008-10-26, 22:40
#10

För övrigt var vi väldigt noga med att välja uppfödare också

Medarbetare på ~`Dressyr´~ och ~`Harry Potter´~

Johanna
2008-10-26, 23:03
#11

jag, varför vill jag ha kamphundar.. den frågan får jag svara på ofta ;)

det va eg bara en slump att det blev en "kamphund", skulle köpa hund o visste att jag ville ha en rejäl hund, samt att jag gillar utseendet på amstaff, pitbull, rottweiler m.m, såg en bild här på iFokus på Roxie, åkte o tittade på henne o blev kär direkt.. :)
Älskar hennes sätt o kunde inte vara mer nöjd med mitt val av hund.. när vi nu skulle köpa en till hund så va det inte så svårt att veta att jag ville ha ngt liknande (även fast mannen min ville ha nåt litet), såg Bella på Blocket.. o hon inte bara va liknande ras som Roxie, hon såg ju för sjutton ut som henne oxå :)

Ellenfyrkant
2008-10-27, 08:24
#12

**Tusen tack för alla svar! :)
**Det jag tänkte på ävar att flera av er skriver att vilken hund som helst kan bli aggressiv, m.e.o. hunden blir vad man gör den till!

Visst kan även de 'kända' mysraserna till familjehundar som golden eller labb bli aggressiva med fel uppfostran. Jag har en superotrevlig labbe i området där jag bor, denna hund fick något stolleryck och slet kopplet ur ägarens hand för att springa fram till min förra, gamla, hund och "attackera". Det var ingen attack i form av bett men på 2sek. hamnade hon mittemot mig hund med rest ragg, morrande och såg väldigt på hugget ut, skulle säkert mycket väl kunna hugga till om ingen hade gjort något. Den gamla ägaren kom ganska långsamt efter medan jag försökte försvara min hund som av åldern inte såg särskillt bra heller.
Idag gör denna hund fortfarande utfall mot andra hundar, den har varit på psykriatisk vård också. Men jag tror faktiskt att felet ligger i ägarna, eftersom jag råkar veta att uppfödarens hundar är väldigt trevliga och har aldrig ens skällt åt någon av mina hundar.
Så visst är jag medveten om detta. Hade det varit en "kamphund" i detta fallet tror jag dock att jag hade fått behålla min älskade gamla vovve en ännu kortare tid. Med förutsättning att denna hund också hade hamnat i fel händer såklart.
Så detta har jag också varit med om….
Tycker i alla fall att det känns väldigt skönt att ingen tog illa upp eller såg det som ett påhopp, glad för att ni tog er tid att svara, och det låter som att ni allihopa är bra ägare till era hundar :)

#5 Inga troll här inte, som jag skrev har jag bara funderat på det ett bra tag, och var nyfiken på vad jag skulle få för svar på frågan nu.
Var jag ett troll skulle jag nog inte heller lägga särskillt mycket tid på att skriva en lång text med en neutral åsikt om "kamphundar".
#6 "kamphundar" är nog alltid samma raser vad jag vet men disskutioner om vilka som ingår i begreppet har jag hört. Aldrig hört Schäfern diskuteras, men Rottisen däremot. Rottweilern är dock ingen kamphund.

Mvh Ellenfyrkant

Zebben
2008-10-27, 11:32
#13

#6 Vilka raser som ingår i begreppet Kamphund är olika för media och för hundkunniga. För media är mer eller mindre allt som bitit människor/hundar kamphundar. Helst då gärna när det är lite "tuffare" raser.

För hundkunniga så är det American Pitbull terrier, American Staffordshire terrier, Staffordshire Bullterrier och Engelsk Bullterrier.

Aelsklinn
2008-10-27, 11:43
#14

#13 Ok, jag har nämligen fått berättat för mig att förut (typ 80-talet) så sade man "kamphund" om många av de lite rejälare brukshundarna också. Så jag tycker mest det verkar vara ett uttryck som används på lite mer "provocernade" och kraftfulla hundraser.

Nog kan jag köpa att vissa raser har använts mer till kamp än andra, och kanske även inom vissa grenar, avlats för att vara "kampiga" och aggressiva. Men det känns som att man kan åstadkomma det med de flesta hundraser.

Rozzy
2008-10-27, 12:36
#15

Jag tycker det är viktigt för uppfödarna ovavsett vilken ras de säljer ser över köparen ordentligt, lämpliga ägare till en hund är viktigare än att bara kränga pengar snabbt, det är ett stort ansvar att ta hand om ett liv och det är inte alla som klarar det.

Kamphundarna är nog för de är smärttåliga, uthålliga, muskulösa och kamigheten kan nog uppmuntras till blodsmak i många raser som du säger #14

Freke
2008-10-27, 14:07
#16

Ja eller så är kamphund en hund som av människan tränats för att fightas med andra hundar!

Då kamp är för en hund naturligt, sen är det beroende på vilken form av kamp som stimulerats! ifall det är kampen av att hitta, jaga, valla..

Så världen kanske skulle upplysas mer om vad som gör en "kamphund" just en Kamphund..

Ett kontroversiellt ämne där alldeles för mycket personliga värderingar sätts in i ordet "kamp"..

Så för alla som tycker de traditionella Kamphundarna är så farliga och jobbiga att ha med att göra…

Vi som då har steget ännu värre.. Jag har ingen Kamphud - I era ögon måste jag då ha en MördarHund… eftersom Ovtjarkan inte kämpar om den kommer i ett slagsmål… Den dödar…

Men dom som träffat min hund lovar och svär att den är allt annat än en mördare eller kämpe.

Hälsn. Freke

Medarbetare på Beroenden.ifokus & Brott.ifokus

Zebben
2008-10-27, 18:57
#17

Ja, som freke säger. Det finns värre raser än kamphundsraserna. Som tur är så ser de oftast inte lika farliga ut  och har därför inte uppmärksammats av "fel folk" ännu. Jag hoppas att de inte gör det, för har vi farliga hundar ute på gatorna.

Vattnadal
2008-10-27, 23:34
#18

Men de "ligister" som har pitbull skulle aldrig klara av en ovtjarka, den skulle käka upp dem till frukost!

MVH Elin

Medarbetare på spetsar och urhundar. VD på Draghundcenter

Freke
2008-10-28, 11:19
#19

#18 Jo visst är det så och du ska veta att min lilla best vill det!!

Han startar inte ett bråk eller en fight - Men om han skulle få det mot sig så är han den som kommer att avsluta det!

Och det är mycket HUND om man inte är medveten om vad det är så ska man definitivt inte ha en KO..

Men om man gör rätt och socialiserar den rätt så är det en riktigt trevlig hund, (fast lite mer)..

Hälsn. Freke

Medarbetare på Beroenden.ifokus & Brott.ifokus

Michaela-N
2012-04-22, 14:33
#20

Oj vilken spännande tråd, jag puttar den!

Henrika85
2012-04-22, 14:39
#21

Kan nämna att det också finns en hel del ouppfostrade småhundar som skäller som galningar, gör utfall, och sliter i folks byxben. Men vem bryr sig?? Det är ju bara gulligt… INTE!

MVH Henrika

Sajtvärd på HBT iFokus

Satum
2012-04-22, 14:45
#22

#21 Åh!!! Eller hur!!! "Men han är ju så liten och söt, han kan inte skada någon". Det spelar ju ingen roll, det är BETEENDET det är fel på. Ägarens fel!!!

Jenna_Nord
2012-04-22, 14:56
#23

Varför väljer man en kamphundsras.. Ja, varför väljer man ö.h.t den rasen man väljer? Varför väljer man en golden, eller en labbe?

Jag valde en "kamphund" för att utseendet, mentaliteten och allt som har med denna hund att göra tilltalar och passar mig som person. Och är glad att jag struntade i vad alla sa, jag kunde inte gjort ett bättre val!

Mvh Jenna

Gluskap
2012-04-22, 15:39
#24

När min sambo får frågan om varför vi har en kamphund så brukar han titta dumt på den som frågar "Kamphund? Förlåt men min hund är ingen kamphund, hon bor i lägenhet" sen går han därifrån.

Men anledningen till att vi valde Amstaff var just för temperamentet, arbetsvillig, envis och på samma gång en riktig kelgris. Amstaffen passade vår livsstil perfekt.

Psychotickitten
2012-04-22, 19:47
#25

Vi har en amstaff/pitbull och jag och min sambo är ganska unga, ja.  Vi brukar träna spår med henne och hon älskar det, tycker hon är en utmärkt allroundhund (Hon anpassar sig jättebra till olika miljöer) Och vi bor i stan så en allroundhund av den typen är ju jättebra tycker vi. Jag själv som person har väldigt dåligt självförtroende och överlag undrar jag vad andra människor tycker och tänker om mig så ibland känns det ju som att andra tänker "ungdom som har hunden som statussymbol"… Men jag vet inte, brukar ni tex som inte har någon av dessa raser tänka så? Jag kan faktiskt erkänna själv att när jag ser en ungdom med en amstaff/pitbull mm så har även jag själv lite fördomar ibland. I många fall har tyvärr även mina fördomar visat sig stämma… Att hundarna är ouppfostrade alltså. Det har hänt att hundarna börjat dra mot mig och då säger ägaren: " men hon vill bara hälsa" , ja men en icke hundvan människa tex köper nog inte det påståendet.!Så ibland förstår jag självklart folks fördomar!

Men ibland tycker jag fördomarna går lite för långt. Kan ta ett exempel hos mig själv:

Vi anmälde oss till en privat viltspårskurs och de var jättetrevliga på mejl osv och tyckte det var roligt att vi ville vara med med vår hund… Sen skulle de ha in lite uppgifter om ras och ålder på hunden osv. Sen när vi skrev vad det var för ras så slutade de höra av sig och kursen har redan varit….Sånt gör mig mycket ledsen faktiskt.

Men i vilket fall som helst; jag älskar min hund och hon är helt underbar!

sofiek90
2012-04-22, 20:04
#26

Har det inte vart nån forskning eller nått om att Golden är den farligaste familjehunden för att den biter utan att visa att den är arg först?

Och alla små hundar som gläffser och gör utfall, DOM borde vara "kamphundar" och klassas som farliga..

MVH

Sofie

[Ronon-m]
2012-04-22, 20:39
#27

#26 Du har rätt! Golden ligger etta i bitstatastiken! American pitbull terrier ligger etta i tällgänlighet och bäst bemötande emot människor enligt en undersökning också :)

Vattnadal
2012-04-22, 20:42
#28

Ledsen, men de bit-statistiker som finns (inte svenska, det finns ingen sådan) toppas av tax.

MVH Elin

Medarbetare på spetsar och urhundar. VD på Draghundcenter

[Ronon-m]
2012-04-22, 20:44
#29

Ja det kanske har ändrats.. Detta var för 1-2 årsedan

Twisted_T
2012-04-22, 20:49
#30

#26 Varför Golden är en av de som biter mest enligt statistik är pga att det är en av de populäraste raserna.

Golden är vad jag vet också utsedd till en av de bästa familjeraserna och en av de vänligaste :) Nä sorry men håller mer på goldar än på någon form av kamphund…

Självklart håller jag med de föregående som sagt att det också har med hur man uppfostrar den att göra. Men ja "social träning" vad betyder det egentligen? Att den gått lydnadskurser? För min familj skaffade en golden retriever när jag var 15 år och bodde hemma. Den hunden har inte gått en dag i lydnadskurs eller agillity, ändå är den världens snällaste. Tror det har mer att göra med hur man uppfostrar den och vilken syn man har på den.

Köper man en hund för att vara lite tuff eller för att den ska "rädda" en när det behövs, så får du ju såklart en agressiv hund eftersom den känner av detta och då reagerar den utifrån det.

Sen tror jag ju också att raser är framavlade för att vara bra på olika saker och vara mer eller mindre agressiva i grunden…

// Linn

 

Medarbetare på Hamster.ifokus! :)

[Ronon-m]
2012-04-22, 20:58
#31

Det finns även tex amstaffar som inte gått en enda dag på någon kurs och ändå varit underbart snälla hundar!

Man kan inte dra alla raser över en kam tycker jag. Visst har man olika favoritraser, Jag har schäfer och amstaff tex.. Men jag tycker fortfarande att det är fel att säga kamphundar till vissa speciella raser genom dess utseende. De små hundarna är nu för tiden bortskämda, bits, morrar och skäller, men då är det bara att lyfta undan den istället och man kan till och med kalla det gulligt.. En tex staffe kallas för mördarmaskin och kamphund även om den hälsar på en annan hund riktigt snällt. Det har blivit en fel bild på våra hundar tyvärr.

sofiek90
2012-04-22, 21:03
#32

#30 rottwailer är den bästa familjehunden, det har stått som resultat i flera undersökningar ;)

MVH

Sofie

Psychotickitten
2012-04-22, 21:05
#33

I mitt bostadsområde så finns det en gubbe med en liten cavalier king charles spaniel (heter det så?) och en dag så skulle våra hundar hälsa på varandra. Min är lite blyg av sig och visar tydligt det genom att backa, men hans lilla hund var på som tusan :P  Han frågade mig vad min hund var för ras och då jag berättade sa han: " Det är ju såna som äter småhundar! Bit nu inte den här gamla stackarn"  Han sa det inte med någon elak röst eller så, och jag var inte heller otrevlig tillbaka…. men tänker bara det att min hund var ju hur lugn som helst medans hans var helt sprallig mot min haha, så var lite roligt att han sa så ändå ;)

Twisted_T
2012-04-22, 21:05
#34

#31 Jag håller helt med om småhundar, att det är lika fel om en liten hund bits som en stor.

Och att de skäller konstant eller morrar är ju inte gulligt det heller.

Oavsett vad för hund man har så ska man ju läsa på om rasen och uppfostra den och kunna uppfylla hundens behov på rätt sätt.

Har inte sagt något om att det inte finns några andra hundar som inte gått en dag på någon kurs men ändå är jättesnälla, detta med våran golden sade jag bara för att det är en hel del tjaffs om dem och bitstatistik osv. för att försvara kamphundar i många fall… vilket jag tycker är ganska fel att lägga över det på golden retievrar.

// Linn

 

Medarbetare på Hamster.ifokus! :)

Twisted_T
2012-04-22, 21:07
#35

#32 Jag har då bara sett statistiker på att Golden är i topp. Behöver ju inte vara på 1a plats för det även fast jag själv tycker att den borde vara där med några fler raser ;)

// Linn

 

Medarbetare på Hamster.ifokus! :)

sofiek90
2012-04-22, 21:13
#36

#35 och de ja har läst har haft Rottisar i toppen, och golden i toppen på bitstatistiken. dom uppmärksammas ju inte i media direkt när dom biter någon. Men dom var i topp för flest utfall när ja läste sist i alla fall..

MVH

Sofie

Jenna_Nord
2012-04-22, 21:14
#37

Skulle nog vilja påstå att "kamphundar" är mer vaktiga kanske. Men absolut inte mer aggressiva :)

Mvh Jenna

Vattnadal
2012-04-22, 21:17
#38

#35 Skicka gärna en länk till de undersökningarna.

Mig veterligen finns inte direkt några svenska undersökningar. Här är en länk, i och för sig till skvallerpress, men det har med listan från en ny brittisk studie.

MVH Elin

Medarbetare på spetsar och urhundar. VD på Draghundcenter

Twisted_T
2012-04-22, 21:17
#39

#36 Ja Goldar är någonstans i toppen på båda listorna vad jag vet. Men som sagt. Varför de är i toppen på bitstatistik är inte för att det är en agressiv hund det är för att det finns såpass många utav Goldarna.

Sen finns det väl en hel drös med puckon som uppfostrar hundar med och därför ser statistiken ut så.

Man kan ju lära vilken hund man vill att bita bara man vill.

Goldar är ju såpass lojala och gör allt för familjen/ägaren så har man då en ägare som inte har alla hästar hemma om man säger så, då kan h*n ju antagligen ganska lätt lära hunden att bitas även fast det inte ligger i deras natur att bita annat än döda fåglar vid jakt.

// Linn

 

Medarbetare på Hamster.ifokus! :)

Vattnadal
2012-04-22, 21:22
#40

#39 Vilka listor? Det ska alltså finnas två listor och golden toppar båda. Vad går listorna ut på? Vem har gjort undersökningen? Länka gärna.

MVH Elin

Medarbetare på spetsar och urhundar. VD på Draghundcenter

Pilon
2012-04-22, 21:25
#41

Jag tror att detdär med kamp är olika från individ till individ.
Alla raser finns i olika lynnen och temprament. Det finns dom som är lite små av sig, gör inget väsen av sig, deet finns den som är lite aktivare men fortfarande lite undergiven, sen finns det av samma varient snäppert aktivare hundar och sen har vi dom som är extremt aktiva. Och alla extremt aktiva hundrashundar har lätt till att bli "arga". Jag harsett exempel på alla dessa sorter på amstaffar och pittbullar.

Det finns flera faktorer till varför en hund kan få för sig att korrigera en människa eller hoppa på en annan hund. en av dom är Stress. OM man stressar en amstaff eller rottis eller chäfer eller dobberman så sjunker dess tålamod och tolerans.
Det som när man själv blir stressad. Det leder till att man då är lättirriterad och lättare gläffer ifrån till nån eller hamnar i bråk.

Man ska komma ihåg att en pittbull är en Terrier, en terrier ska vara lite som en terrier, lite envis, hårdnackad och skarp i skallen.
riktiga hundmnniskor som har tillexempel Jackrussel Terrier vet att man inte får stressa eller retas med den, man ska inte låta barnen klänga på den eller springa fram och hälsa på den hur som helst, man ska inte låta den vistas i en stressfyld miljö och man vet också att en terrier absolut behöver en fast hand. 
Något man också borde lägga till (som redan kanske är en självklarhet för många) i bland kunskaperna är att, för att få en snäll terrier bör man också aldrig hålla på och träna den med bestraffning, för en rädd terrier har större risk för att naffsa eller bita en människa, eller annan hund. En rädd hund bygger ofta upp stress i tillexempel samband med hundmöten. Kan tänka mig att den hunden som satt bunden med två koppel och flög på din hund kanske blivit tränad med korrigeringar, ägaren kanske har sagt åt hunden att sluta under pormenaderna och det har till synes funkat jättebra. Men när en sån hund sen är ensam kan den plötsligt få utlopp för din ihopknycklade aggressin som den har på insidan för att den då känner att ägaren inte är där för kunna korrigera.

ja nu kanske jag skrev lite virrigt. Jag hoppas någon förstår vad jag skriver :-)

Ixectrona
2012-04-22, 21:32
#42

Vad är det som räknas som kamphund/kampras? Bara de "vanliga" (APBT, AST, Staffen, osv…) eller alla som använts i hundkamp/tjurhetsning? Eller alla som folk tittar snett på pga. deras utseende? (Där ex. Rottweiler ingår, utan att vara en kamphund.)

[[pimey]]
2012-04-22, 21:34
#43

Min hund morrar oftast då han är glad och vill hälsa..han morrar lite sen piper han och då tror folk att han ska hugga och fnyser åt oss och dra åt sig hundarna..och han är en nakenhund

Pilon
2012-04-22, 21:35
#44

#43 typiskt

Twisted_T
2012-04-22, 21:35
#45

#40 Det finns nog en hel del listor på Google om man söker på engelska. Men nu tänker inte jag lägga ner min tid på att leta upp det. Förstår inte varför det är viktigt. Sade inte att de är 1a på någon lista utan Goldar har i stort sätt alltid varit utsedda till en av de bästa raserna i detta ändamål (familjehund) tillsammans men några andra raser såklart. Visst kan det säkert finnas Rottweiler på någon lista med kanske och andra liknande raser det har jag inte sagt något om även fast jag själv kanske inte hade valt en, men detta är ju självklart upp till mig vad jag föredrar för raser och inte.

Sen ligger goldar i topp i bitstatistiken med, förstår inte varför du så gärna vill se den listan om du nu är emot goldar så mycket?

Allt jag säger är att om jag läser saker som inte stämmer när det kommer till Goldar och jag själv har en med familjen, då borde jag ju kunna försvara det utan att få griniga kommentarer på det. Det är ju ändå ett forum så då får man ju säga sin åsikt och vad man själv vet om rasen när folk inte har koll. Samma sak som att man har rätt att försvara kamphundar om man nu tycker om en viss ras.

// Linn

 

Medarbetare på Hamster.ifokus! :)

Rafflan
2012-04-22, 21:45
#46

Förstår dig TS, dessa hundar är lättare att trigga igång agressivitet än andra raser då dem är/var avlade för det. Och det är det som händer när dem plötsligt attackerar, då har något som vi inte kan se triggat hunden.

Det är inte alls "det är ägaren som gör hunden sån" utan det ligger i hunden att lättare bli triggad än andra raser… det är samma med jakthundar som jagar vild, det ligger i hunden att jaga.

Jag gillar dessa kamphundar pga att dem är så snygga, ska jag dock ha någon sån typ av hund blir det nog en engelsk staffe då dem passar mig bäst :)

Frida B
2012-04-22, 21:53
#47

#21 det bästa någon sagt hitils i denna tråd! Själv tycker jag att det är konstigt att folk tänker på kamphund när dom ser en amstaff eller en pitbull, och inte tillexempel shar pei eller akita som jag hört ursprungligen är avlade för kamp eller någon form av hets.

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och m_edarbetare på Agility ifokus             
_(f.d MelvinMimmiLufsen)

sofiek90
2012-04-22, 21:58
#48

#45 jag har absolut ingenting emot golden! Men det kan vara värt att tänka på och ta upp i sånna här trådar ang. farliga hundar och om du har tagit det personligt var det inte min mening. Det är upp till dig.

MVH

Sofie

[[pimey]]
2012-04-22, 21:59
#49

47# Att amstaff och pitbulls betraktas som kamphundar i människors ögon är för alla attacker som inträffat i sverige där oftast någon form av pitbull/amstaff varit inblandad. Det har inget med hur hundarna ursprungligen är avlade, hade det blivit en ökning av shar-pei attacker DÅ hade de betraktas som kamphundar de med.

Twisted_T
2012-04-22, 22:04
#50

#48 Nej jag tar ingenting personligt. Skrev ju inte det inlägget till dig som du ser.

Bara tycker att om man inte tycker om när folk drar alla kamphundar över en kam så borde man kanske inte lägga över allt på Golden retrievers helt plötsligt och låtsas som att de är agressiva, det känns ju väldigt dubbel moral.

// Linn

 

Medarbetare på Hamster.ifokus! :)

Rafflan
2012-04-22, 22:23
#51

#50 golden har länge leget högst på listan bland raser som biter oftast så att dem bits är inte taget ur luften ;)

Är själv uppväxt med världens bästa och snällaste golden.

Orsaken att golden biter så ofta tror jag är pga att dem säljs som familjekära sällskapshundar = får ingen motion, ingen uppfostran och totalt okunniga ägare, då kan ju även den snällaste hunden bitas ;)

Twisted_T
2012-04-22, 22:27
#52

#51 Som sagt innan så nej det är inte taget i luften och varför är för att det finns så många utav dem.

Troligen köper man bara för att de är populära och tror att de inte behöver uppfostran.

Och självklart behöver dem uppfostran från sina ägare precis som vilken hund som helst.

Men varför ta upp det som ett motargument varje gång folk undrar varför man vill ha kamphund och inte gillar när folk drar alla över samma kamm?

Att dra alla golden över samma kam då är ju dubbelmoral menar jag. Istället för att berätta vad man själv tycker och varit med om när det gäller en viss kamphund t.ex.

// Linn

 

Medarbetare på Hamster.ifokus! :)

Rafflan
2012-04-22, 22:56
#53

#52 aha, jo du har rätt, vad har att golden biter mest att göra med varför folk skaffar kamphundar + att dessa hundar lättare kan bli triggade att anfalla, och orsaken till triggningen kan vi inte alltid se förstår jag inte heller :)

vallhund
2012-04-23, 01:29
#54

KL x flera

Det där med goldens o att de skulle leda bitstatistiken, det är en skröna som florerat på internet lika länge som det funnits diverse hundfora o communitys, alla påstår sig ha sett en sådan undersökning, men ingen vet var. Miistänkt likt "råttan i pizzan".

Det finns en väldigt gammal Amerikansk undersökning, där man sammanställt alla incidenter med hundar där man behövt söka sjukhushjälp o/e dödsfall, där kommer APBT högt (men så är de oxå väldigt vanliga over there) rottweiler o schäfer ligger oxå högt, men på andra plats vill jag minnas att det var varghybrider, i af blan de fall som ledde till dödsfall. Undersökningen gjordes 1997 om jag inte minns fel, skall se om jag kan hitta den.

Folk som påstår att hundar blir vad man gör dem till kan ju prova att valla med en borzoi.

Vill man ha en hund som skydd, skall man inte ha hund (sk muskelhundar är dessutom ett uselt val för den uppgiften), det är föraren/ägaren som skall skydda hunden, de flesta hundar kan morra o resa ragg, men i skarpt läge rusar de flesta hem med svansen mellan benen om de inte sitter fast i ett koppel. + Att det absolut inte är en dans på rosor att leva med en hund som tar självständiga beslut om vem som är fiende o skall förintas.

Vi får vara glada så länge kidsen som behöver penisförlängare/whatever inte hittat till mallen.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

Vattnadal
2012-04-23, 10:47
#55

Jag hatar inte golden, jag har delat mitt hem med den rasen sen början av 80-talet, och kommer alltid att ha golden.
Jag är envis och vill se statistiken ni hänvisar till, just för att jag vet att det är som vallhund skriver ovan. Det finns ingen statistik framtagen i vårt land, på raser som bits mest. De utländska statistikerna visar helt annat. Den nyaste från England har tax överst. Den som nämns i inlägget ovan har jag också tagit del av. Den har statistik över bett där man sökt sig till sjukhus, en för lemlästning och en där hundarna dödat människorna.

Kamphundarna är avlade för att bita tjurar eller hundar, inte människor. De är däför ofta mycket kärvänliga mot oss. Dock ska man vara medveten om deras ursprung, precis som med alla raser.

MVH Elin

Medarbetare på spetsar och urhundar. VD på Draghundcenter

Ixectrona
2012-04-23, 10:54
#56

Och så finns det de här undersökningarna av ATTS (American Temperament Test Society):

Man gjorde temperamenttest på en grupp olika raser, och det här var hur många som klarade testen, av de olika raserna:

Dachshund - 66.7% passed
Chihuahua - 71.4% passed
Border Collie - 79.7% passed
American Staffordshire Terrier - 83.3% passed
American Pit Bull Terrier - 83.5% passed
Golden Retriever - 83.7% passed
Staffordshire Bull Terrier - 84.7% passed
Bull Terrier - 90.9% passed

En annan källa (också från ATTS?) säger att det genomsnittliga för hundar överhuvudtaget är 82% - för Pitbulls, 86%.

Och enligt "the Centers for Disease Control and Prevention" (CDC)…

Av 327 fall av människor dödade av hundar 1979-1998,
238 hundar kunde bli rasidentifierade.
76 av dem Pitbulltyp eller Pitbullmix.
44 var Rottweilertyp eller -mix.

Det betyder att 118-207 av de hundarna INTE var av de såkallade "kamphundarna". Och då ska man betänka att i USA är småkillar som springer runt med muskelhundar som statussymboler och håller på med "street fighting" (den där sortens oorganiserade hundkampen där de helt enkelt försöker få sina hundar så aggressiva som möjligt - inte för att de organiserade är det minsta bättre, de är snarare värre, men deras hundar är i alla fall inte människoaggressiva) nog mycket vanligare än här.

Här har vi en undersökning från Österrike:
Ungefär vartannat barn blir hundbitet under uppväxten. Det rapporterar forskare i Graz i Österrike som studerat 341 hundbitna barn mellan 0 och 16 år. Allra flest bett råkade ettåringar ut för. I mer än sju fall av tio var barnet bekant med hunden som attackerade.
Schäfer: 2,83
Dobermann: 2,71
Pekingese: 1,56
Tax: 1,35
Schnauzer: 1,33
Collie: 1,30
Pudel: 0,98
Rottweiler: 0,92
Beagle: 0,80
Berner sennenhund: 0,58
Labrador retriever: 0,49
Shi Tzu: 0,26
Malteser: 0,00
"Risknivån är beräknad genom att dividera andelen hundar av en viss ras med hur ofta hundar av samma ras bitit barn illa."
Men… var är Pitbullen? Var är staffarna?

Bilden nedan tycks vara från samma undersökning.
Schäfer, retriever och "terrier" ligger i topp, och SÅ sällsynta är inte Rottweiler, Dobermann och Pitbull (som inte ens finns med på listan). Alltså, att Schäfer BARA skulle vara högt uppe för att det finns så många av dem, köper jag inte.

Jag försöker hitta mer svensk statistik, bl.a. har jag för mig att jag har sett förut vilka hundar som omhändertagits av polisen för att de ansetts farliga, och av vilka raser de varit.
Om någon kan hitta de uppgifterna, vore jag tacksam.

Och innan någon tar upp "Dogsbite.org" som en bra källa - läs följande.
http://btoellner.typepad.com/kcdogblog/2010/03/the-truth-behind-dogsbiteorg.html
Jag hittade den artikeln innan jag gjorde min film, då jag letade efter statistik och vanliga myter och hittade Dogsbite.org.

Det här är den sidans såkallade "myter" om "kamphundar"…
"Det är ägarens fel, inte hundens"
"Det är omöjligt att identifiera en Pitbull"
"Människoaggressiva Pitbulls dödades/avlades inte på"
"Pitbulls är inte oförutsägbara"
"Pitbulls käkar låser sig inte"
"Pitbulls var den mest populära rasen i USA"
"Pitbulls klarar temeramenttest"
"Punish the deed, not the breed"
Det är vad den sidan kallar MYTER.
http://www.dogsbite.org/dangerous-dogs-pit-bull-myths.php

Med andra ord, enligt den fördomsfulla, hatfyllda människan som driver den där sidan efter personliga känslor och personligt tycke, så är det alltid hundens fel, vem som helst kan identifiera en Pitbull, man avlade på människoaggressiva hundar i ringen, de är oförutsägbara, deras käkar låser sig, de klarar självklart inte temperamenttest, osv…

Vilken hundexpert som helst skulle säga att hela den där sidan är ett skämt.

Ixectrona
2012-04-23, 10:55
#57

Oskyldig *Host*

Det är faktiskt så sant att det är sorgligt.
Jag har gjort en liten lista (som ständigt kan utökas) i ett av mina dokument, "Raser som tagits för 'Pitbull'", alltså vad ägarna till dessa hundar själv sagt.

I listan finns nu Border Collie, Clumber Spaniel (kallad "Långhårig amstaff" av främlingar), Shetland Sheepdog ("Långhårig Pitbull"), Welsh Corgi Cardigan, Siberian Husky (NÄR huskyns ägare höll i en AST i andra handen XD)… osv.

Man upphör aldrig förvånas av vad folk tror är en "Pitbull".

Allt på fyra ben som beter sig aggressivt eller ser läskigt ut är en "Pitbull".

När jag tänker på saken… min hund ser nog, i novisens ögon, mycket ut som en Rottweiler. De enda egentliga skillnaderna är hans vita tecken, mindre öron, gula tecken istället för röda, ett huvud som är mer "jämnbrett" (iställen för Rottweilerns som är jättebrett över hjässan med en smalare nos)… och det är det.

Men INGEN (utom småbarn) tror att han är en renrasig Rottweiler.
Det verkar som om "alla" vet hur en Rottweiler ser ut, eftersom de vet att han inte är en, trots bara de små detaljskillnaderna.

Men INGEN vet hur en Pitbull ser ut, verkar det som…

Konstigt.

Pilon
2012-04-23, 18:57
#58

#56 hahahaha, bra inlägg :-)

Peppe
2012-04-24, 12:55
#59

En kvinna som vi mötte när vi hade hunden i #9-#10 med oss sa;

"Vad fin hon är, vi har också haft en boxer en gång" Hehe lite roligt när hon själv haft en boxer och ändå inte ser att vår amstaff inte var en sådan Flört

När vi hade med henne till sjön en annan dag så kom det fram ett äldre par och frågade om det var en boxer. Lite lustigt att flera personer gissade på boxer, själv kunde jag inte se några likheter…..

Medarbetare på ~`Dressyr´~ och ~`Harry Potter´~

Ixectrona
2012-04-24, 12:58
#60

Wikus har blivit kallad Boxer två gånger också - båda gångerna av folk i övre medelåldern.

De lite äldre verkar tro att det är Bullterriern som är den ökända "Pitbullen", och kommer man gående med AST, Staffe eller dylikt, då tror de att man har en Boxer…

SamanthaJones
2012-04-24, 15:38
#61

O min boxer har flertalet gånger blivit tagen för Dogo Argentiono (är ju inte ens en vit boxer jag har), Pitt bull och AST :P

Vänligen

Sofia

 

Medarbetare på brukshundar

Banankaka320
2012-04-24, 16:07
#62

Frågan är, varför vill man ha en kampkatt? Foten i munnen Livsfarliga djur! Är med på media varje dag!


mejamylove
2012-04-24, 16:40
#63

Min BOXER vart tagen för GOLDEN RETRIVER!!

när ja o min boxer Meja var valp gick ja en promenad med henne vid stranden så kom det ett äldre par o frågade

Dom: gillar hon och simma?

jag: njae, hon är så liten så hon gillar bara att doppa tassarna

Dom: jaha, vad är det för ras?, är det en golden?

jag: eeeeh, nej det är en boxer.. (dafuq?? tänkte jag då)

xD

dom: jasså är det en boxer!

meilin
2012-04-24, 17:22
#64

#63 Hahahahaha! Jaaaa, men boxer och golden är väl GANSKA lika ändå!? xD

mejamylove
2012-04-24, 17:27
#65

#64 Ja, men de vet väl alla liksom xD Jag tror inte att dom kände till någon annan ras än golden! Och då trodde dom väl att alla världens hundraser är golden :P

[nataschaj]
2012-04-24, 17:30
#66

Fast man ska inte tro tidningar å allt då dem är snabba med å skriva ''en kamphund döda en annan hund/bet människa'' inte alltid de stämmer, å de är sällan de är en raggad amstaff å väldigt sällan de skulle vara en renrasig pitbull som gör det, utan de är alla små gangsters som skaffar sig en ''cool'' hund å tränar dessa fel.

Sen kan de vara så att de är den andra hunden som triggar igångg, men den hund ägaren är för blind för att ens se de å skylla ifrån sig bara för att de är en sådan ''kamphund''

Vill man ha en vakthund bör man se efter en annan ras också, vill man ha en hund som ska hänga me på allt men ändå va en soffpotatis passar denna ras bra. Så länge man fostrar dem rätt så är de toppen hundar!.

Men man märker hur lite folk vet efter som hela tiden hör man, ja har en rednose å broshan ja har en bluenose…

Men men skulle inte blandras uppfödningen finnas så skulle de se annorlunda ut idag, till de bättre för dessa hundar (är ganska så säker på de)

Men synd att de e en sån ''skit'' avel, men förhoppningsvis så blir de bättre där med.

Pilon
2012-04-24, 17:35
#67

#65. HAHAHAHAHA såna roliga människor, vad skulle man göra utan dom. :D

mejamylove
2012-04-24, 17:45
#68

#67 HAHAHA, xD jaa de vette sjutton har bara levt med sånna roliga männskor :P

[Jawa´s]
2012-04-29, 12:05
#69

Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till allt det här med kamphundar.

Jag har själv dålig erfarenhet och blivit biten i magen av en "kamphundsmix" (och nej det var inte ägarens fel, för det fanns ingen ägare, herrelös hund)

och samtidigt har jag träffat en jobbkollegas underbar amstaff, MEN den klarade bara av människor och små tikar…

Grannen har en amstaff som är helgalen mot andra hundar och vissa människor…

Min vovve blev för två veckor sen attackerad av en 18mån amstafftik som dessutom hade varit i slagsmål innan (ägaren var en ca 30årig snygg vanlig kvinna som verkade ha pli på hunden och inte ha den som status men ändå gick det fel)…

Jag bor i Tensta. Här är väldigt hundtätt och de flesta hundarna ser likadana ut…dvs "kamphundar", om de är renrasiga eller vilda blandningar vet jag inte, men alla har breda ansikten och är medelstora med muskulös kropp, färgen är för det mesta gul/vit eller svart/vit. En klassisk "kamphund" i mina ögon. Ägarna är allt från unga fjortisar som blir meddragna till varje lyktstolpe och försöker hålla kvar sin cigarett i handen och balansera på sina höga klackar, till äldre män och kvinnor.

Jag har fördomar, som är baserade på mina dåliga erfarenheter av hundar av den typen. Jag går mindre omvägar med min hund om vi ska gå förbi en "sån" och vill helst inte låta våra hundar hälsa.
Hade jag träffat en liknande hund i framtiden som hade fungerat med ALLT, som en stabil hund Ska enligt mig, ja då kanske min uppfattning hade ändrats.

Men tills dess, tyvärr, så kan jag inte se någon skönhet i "kamphundarna". Jag tror på deras härliga lynne när jag själv ser det, vilket jag tyvärr inte har gjort än. Jag tror många andra delar min erfarenhet.
Man har helt enkelt aldrig träffat eller sett en riktigt välfungerande "kamphund". De dåliga exemplaren är för framträdande. Och därav kan man inte förstå vad andra ser för skönhet i dom.

[Skutta]
2012-04-29, 12:27
#70

#69 Herrelösa hundar har ofta dålig erfarenhet av människor. Jag har själv sett hur vissa (med vissa menar jag mest yngre barn som inte förstått vad de gjorde) varit elaka mot hundar utan en ägare som kunde skällt ut de som var elaka. Sedan kan ju denna herrelösa hund haft en dålig hundägare innan den kastades på gatan…

mejamylove
2012-04-29, 12:36
#71

Nu vill jag INTE dömma ut andra raser men jag har aldrig träffat en snäll eller väluppfostrad JRT, chihuahua, yorkshireterrier, sheltie eller tax. Men man kommer ihåg "kamphundarna" eftersom de har det ryktet!

#69 Den där hunden som bet dig i magen har troligtvis blivit misshandlad eller överhuvudtaget felbehandlad av andra människor som användt den till kamp tidigare.

En "kamphund" är inte för alla!

Den är för en familj eller ensam person som är aktiv, jobbar mycket med hunden, gillar att gosa, är beredd på mycket ansvar (som med alla hundar) och bara spendera tid med den som Sin bästa vän.

Upp till toppen