Utfodring & Foder Läst 4956 ggr

Torkad Blodpudding?

  Olästa | Bevaka | Bokmärk

Min kursledare föreslog att vi deltagare i kursen kunde värma blodpudding i ugnen tills den stelnat (alt. torkat). Finns det någon här som har prövat detta?
Jag har nu ca 100 små små bitar i ugnen på 150 C. Vad tycker era vovvar om detta?

Någon som har prövat att koka lamlever, hacka i små bitar och lägga in i ugnen?

Eftersom att min lilla valp är ganska kräsen när det gäller godis så tänkte jag pröva med lite mer hemlagat.

Någon som har fler tipps?

Jag har gjort godis av blodpudding och hon älskar det!Glad

#1 hur länge hade du det inne i ugnen?

min förra hund gav vi "rå" blodpudding.. vi hade den inte inne i ungnen.. den tyckte det var jätte dock.. dock inte så nice att ha det i fickan till att belöna med :P

#3 men det är ju därför man har det i ugnen så att dom ska torka så att man kan ha dem i fickan :)

150 grader är för varmt. vi brukar köra på70-100 grader, tills dem "halvtorkat"

nej har inte provat men ska göra det! :D köper du fördiggjord blodpudding? eller gör du egen? :)

Jag gör blodpudding i ugnen! Vovvarna älskar det! Skrattande

#6 jag kör på färdig gjord pudding.

#8 aha okej :) låter kul! min hund är också kräsen med hundgodis. har provat mycket.

Märgben - Nej
Leversnittar - Nej
Grisöron - Nej

MEN: banan, mango, annanas och äpple - SMASKENS!

så hoppas det funkar bra med blodpudding! 

#9

Mjuka stora valpgidis hjäran - nej
Doggy lever/kyckling - nej
Doggy lever/honung - nej
små leverbollar för BC - nej

korv - JAAA, (dock lite kladdit att ha med i fickan ...)

 

Men jag hoppas på blodpuddingen nu! :)

hehe! så är det att ha kräsna hundar! ;)

på agilitybanan: KOM TIMMIE SÅ FÅR DU MANGO! Tyst

#11 haha, undrar vad alla andra skulle tycka runt om om du bjuder på mango, hehe.

Jag har inte brovat bodpudding i ugnen ännu, men min hund tkr om det iaf, och många andra här på andra trådar om precis samma sak har gett detta tipset.

Bägge mina gillar torkad blodpudding. Fast vanligen får de Frolic eller leversnittar som godis.

Ja 150 gr låter varmt. Skulle ha det på 100 gr. Sen låter jag det torka så det bara är yttre delen som är torr. Insidan ska vara lagom rå och god.

men då är hållbarheten inte riktigt lika bra som om man kör genomtorrt. Fungerar att göra så här med det mesta, köttbullar, lever osv..

 

Jag kör på 100 grader 20-40 min, beroende på hur torrt man vill ha.

Uppskattas garanterat av vovven!

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar och Vinthundar

jag kör också på 100 grader tills det är torrt på utsidan, mjukt på insidan ca 20-25 minuter... Åskar och hundarna runt om här älskar det:)

/Ingalill

*Personlig ägodel till 2 söner, 1 katt och 1 hund*

Medarbetare på Singelföräldrar och mobiltelefoner

Hur lång tid bör dem vara i ugnen om man vill ha dem mer hållbara dvs helt torra?

#18 jag har aldrig torkat dem helt men skulle tippa på 35-45 minuter:)

/Ingalill

*Personlig ägodel till 2 söner, 1 katt och 1 hund*

Medarbetare på Singelföräldrar och mobiltelefoner

Min älskar också korv. Hitills har jag skurit i småbitar och haft i en plastpåse i fickan. Men hitta på nätet någon som skar falukorv i lagom stora bitar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. In i ugnen 75-80 grader i ca 3 timmar tills det känns torrt och hårt. Fungerar säkert på annat också som kokt hjärta, kokt lever eller blodpudding. Jag ska testa det med korven i veckan.

Jag styr själv mitt liv med mina tankar o känslor.

 

jag e så himla glad att jag inte har kräsna hundar ^^ de äter allt som kommer i deras väg. ;)

Jag säger detsamma #21 Leversnittar får henne helt galen. Men jag kan tänka mig att det finns hundar som behöver något extra. Blodkorv är ju något som får de flesta hundar att himla med ögonen av åtrå så jag kan tänka mig att det funkar bra. Att det finns hundar som gillar frukt förvånar mig inte; min förra hund var rätt förtjust i banan.

Alla hundar älskar väl korv, men tänk på att hundarnas njurar är känsliga för salt och korv innehåller i regel ganska mycket. Blodpudding är mycket bättre, nyttigt och gott för hundarna !

Blodpudding som man torkar i ugnen är superbra! Hundarna älskar det och det är billigt godis.

Jag brukar köra med det.

Torkad blodkorv / blodpudding är kanon när jag tränade min super godis kräsna nu bortgångna hund körde jag med torkad blodkorv det gick super bra eller så köpte jag "fin kattmat som jag gav en pelets åt gången det går oxå hem.

Våran gillar bldopudding o jag torkar den som du har det i små påsar i frysen smidigt att ta ut dagens mutor :D

Köpte blodpudding idag så detta ska jag testa att göra ikväll :)

Min hund e  oxå kräsen ... men provade detta med blodpudding och det går jätte bra... hon tycker om det.. tack för alla tips =)

Jag ska också testa att torka blodpudding . Hur stora bitar ska man dla dem i innan de åker in i ignen o man vill ha dem rellativt hårda ?

Tack! :-)

#29

När jag har torkat blodpudding så har jag delat dom i ungefär 1x1 cm stora bitar, alt. något mindre beroende på storleken på hunden =)

Oj jesus vilken gammal tråd! Tyst Kommer knapt ihåg när jag startade den och Ben va garanterat nog bara 9 veckor då. 

Men det är kul att gräva fram gammalt Skrattande

Ja..rätt gammal :-)  Men skriver ändå att man bör köpa blodpudding utan socker. Onödigt att trycka i dem socker i onödan.

 

Håller med #32 Om sockret.

Det funkar perfekt att torka kyckling, lever och kött åxå :)

Jag torkar hundgodis varje månad, men aldrig blodpudding (känns helt onödigt innehåll).

Främst så blir det grishjärtan, lammhjärtan samt kycklinghjärtan - skivar i lagom tunna skivor (rått) och putsar bort fettet (som annars bli väldigt kladdigt). Kycklinghjärtan klipper jag med sax. In i ugnen på ca 120 grader (har varmluft) tills ytan torkat. Tar då ut och klipper i lagom bitar och sen in igen och torka på 50 grader tills det är lagom hårt.

 

Gör samma med lever ibland (oftast lammlever) och skivar rått och torkar sedan - men lever ger jag mer sällan då det är så pass mycket A-vitamin i.

Ska testa det här med att torka blodpudding idag hade jag tänkt. Så puttar denna tråd lite. Nu va jag ju dum nog att köpa blodpudding med socker.... Menmen det får duga den här gången så får vi köra nyttigt nästa gång.

Mvh Johanna
Medarbetare på BichonHumor och Hundar

2013 är året då jag och pappisarna tar över världen!

Usch! Jag kommer då aldrig förstå folk som äter blodpuddingSkrikandes. Nu är den i ugnen i alla fall.

Mvh Johanna
Medarbetare på BichonHumor och Hundar

2013 är året då jag och pappisarna tar över världen!

Jag och matlagning alltså..... Har haft det i ugnen på 100 grader i 50! min, ändå är dom bara torra utanpå och alldeles mjuka att klämma på. Varför blir det alltid så här när jag ska förska mig på nått i köket!?! Ni vill inte veta hur länge jag måste koka en potatis!Skrikandes

Dom duger nu i alla fall och hundarna gillar dom, det är ju det viktigaste.

Mvh Johanna
Medarbetare på BichonHumor och Hundar

2013 är året då jag och pappisarna tar över världen!

Gud som jag babblar i den här tråden, hoppas ni inte slutat läsaSkäms. Nu kommer faktiskt en saklig fråga;

Hur förvarar man bäst den torkade blodpuddingen? Plastpåse, ha det framme, burk?

Mvh Johanna
Medarbetare på BichonHumor och Hundar

2013 är året då jag och pappisarna tar över världen!

Prova höj värmen nästa gång då. Det är lite olika beronde på vad man har för ugn, så man får prova sig fram lite. Det brukar också torka lite mer om du låter plåten stå framme och eftertorka en stund efter ugnen. Men jag tycker de ska va lite mjuka på insidan!

Jag brukar ha den i en plastburk i kylen och sen slänger jag ner det som behövs i en plastpåse när jag ska ha med mig ut.

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar och Vinthundar

Ok. Får testa med högre värme. Tror dom blev rätt bra ändå, men 50 min känns ju som väääldigt lång tid. Ska genast slänga in det i kylen!

Tack för hjälpen!

Mvh Johanna
Medarbetare på BichonHumor och Hundar

2013 är året då jag och pappisarna tar över världen!

Ja, det lät som lång tid. Har du flera olika funktioner på ugnen kanske något annat läge passar bättre till torkning?

Har hundarna provsmakat?

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar och Vinthundar

Hur länge håller de om man har de i kylen? Innan de blir dåliga då alltså :)

MVH Swadika
"The marks humans leave are too often scars"
|Reborns|Chihuahua|Min blogg|


Jo jag har ju dom vanliga. Värme underifrån/överifrån, både och, värme ugn. Jag körde på värme från både över och under.

Yepp dom har fått smaka och det gick hem! Dom va helt galna i den rå också så dom uppskattar nog att den är mjuk inuti. Väldigt billigt hundgodis måste jag säga! Som man dessutom kan göra i så små bitar man vill.

Mvh Johanna
Medarbetare på BichonHumor och Hundar

2013 är året då jag och pappisarna tar över världen!

#42 Beror på hur torr den är. Är den genomtorr håller den typ hur länge som helst, är den lite mjuk inne möglar den snabbare. Men det brukar gå åt så snabbt så man brukar inte behöva bekymra sig över hållbarheten Flört Men om det inte går åt så mycket för en kan det vara en idé att förvara i frysen istället, då håller den länge även om den är lite mjuk.

#43 Vad kul Skrattande Lever brukar också vara störtbilligt, också bra att torka själv!

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar och Vinthundar

#44 Måste man koka lever först?

Mvh Johanna
Medarbetare på BichonHumor och Hundar

2013 är året då jag och pappisarna tar över världen!

Nej, men det luktar mindre och går fortare i ugnen om man gör det Glad

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar och Vinthundar

Ok, då får jag nog stå ut med lukt och längre tid i ugnen för det här med att koka är verkligen inte min grej...

Mvh Johanna
Medarbetare på BichonHumor och Hundar

2013 är året då jag och pappisarna tar över världen!

Haha Skrattande

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar och Vinthundar

Köpte också blodpudding häromdan och tänkte torka. Men ska man ha ugnsluckan på glänt? Har för mig att jag läst det.

/Mvh Sara - Sajtvärd på Dokumentärer
Medarbetare på Bullhundar
Besök gärna min blogg: loveradioblog.weebly.com

49 ja iaf har jag luckan på glänt Flört 

Sophie-Medarbetare på pudel

#50 Okej :)

/Mvh Sara - Sajtvärd på Dokumentärer
Medarbetare på Bullhundar
Besök gärna min blogg: loveradioblog.weebly.com

Beror på vad man har för ugn, i varmluftsugn brukar det inte behövas men i vanlig ugn kan det vara bra att ha det för att undvika att det blir fuktigt.

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar och Vinthundar

Jag torkar ungnötslever i bitar i ugnen och även kycklingvingar utan ben.

Det älskar min Yorkie

Nu har jag köpt hem en bit nötlever som ska torkas också! Nästan lite hemmafru-varning med all denna avancerad "mat"lagning jag ger mig på ;)

Några tips på hur man torkar lever?, från rått tillstånd då kokning blir lite för mycket för mig *host host*.

Mvh Johanna
Medarbetare på BichonHumor och Hundar

2013 är året då jag och pappisarna tar över världen!

Vi har också "rostat" blodpudding och det tyckte Alice om, kanske inte lika mycket som korv och köttbullar Glad

jag har aldrig någonsin sett blodpudding i affären :S jag har sett blodkorv. men pudding? någon som har en bild på förpackningen så jag kan se vad jag ska leta efter? :)

slängde in en plåt med kyckling lever nu, ska bli spännande o se resultatet

Hmmm jag är kock o har faktist aldrig provat torka köttprodukter i ugn innan

Jag skivar nötlever tunt och skär i små bitar.

Läger allt på en bakplåt med bakpapper.

Ugnen ca 150 grader tills det är torrt.

Hade inget speciellt att göra ikväll efter agilitykursen så satte igång att göra gooodis! Sugna vovvar iallafall ;)

Såhär många blev det nästan av ett paket blodpudding. Alla hundarna var ju tvungna att smaka på råvaran en del också ;)

Hur gick det för dig att torka dom Noa-Nisse?

Slänger in en bild på "mina" också^^

Mvh Johanna
Medarbetare på BichonHumor och Hundar

2013 är året då jag och pappisarna tar över världen!

mina är i ugnen fortfarande. Vill ha dem riktigt torra. har ugnen på 80 grader och ska ta ut dem strax. Då har de varit inne i en timme, lite mer =)

Dina ser fina ut =) Är de uppskattade av Pin och Sansa? :D

#63 Du får berätta hur dom blir sen.

Och ja dom är väldigt uppskattade. Ska definitivt göra om det, dom börjar ta slut nu. Så otroligt billigt och tydligen väldigt gott!

Mvh Johanna
Medarbetare på BichonHumor och Hundar

2013 är året då jag och pappisarna tar över världen!

får prova med blodpudding jag med

Rasmus gillade iaf inte torkad kycklinglever medans Pyret älskar det. Jobbigt att ha en kräsen jycke som inte vill äta nått

Torkade blodpudding häromdan. Var ju hur lätt som helst och blev väldigt uppskattat. Och billigt är det ju som sagt :)

Blev två plåtar av en blodpudding, ca. 300 bitar. En del slängde jag i en burk och in i kylskåpet. Resten slängde jag in i frysen.

/Mvh Sara - Sajtvärd på Dokumentärer
Medarbetare på Bullhundar
Besök gärna min blogg: loveradioblog.weebly.com

Otålig vovve ;)

/Mvh Sara - Sajtvärd på Dokumentärer
Medarbetare på Bullhundar
Besök gärna min blogg: loveradioblog.weebly.com

Resultatet

/Mvh Sara - Sajtvärd på Dokumentärer
Medarbetare på Bullhundar
Besök gärna min blogg: loveradioblog.weebly.com

En kanske dum fråga: Har inte blodpudding för mycket kryddor för hundarna?

 

#69 Olika sorters färdig blodpudding har lite olika innehåll. Det är väl främst lök och socker i blodpuddingen man ska akta sig för. Sedan kan man ju göra egen blodpudding också, inte alls svårt, och då kan man hoppa över kryddningen.

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar och Vinthundar

Kanske en stor hund inte påverkas så mycket av kryddor och lök men min lilla Yorkie tror jag inte skulle må bra av den köpta blodpuddingen.

Frågan är var beställer man blod?

Blod finns att köpa i vanliga mataffären Glad De flesta lite större butiker, till exempel ICA Maxi och City gross säljer till exempel.

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar och Vinthundar

... men den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus. Det är gratis och tar bara en minut. Klicka här för att skapa ett iFokus-konto!

Mer på iFokus