Hälsa

Skog dåligt för magen?

2020-02-02 21:15 #0 av: Retriever456

Idag var vi i skogen och vår valp åt väldigt mycket av marken, svårt att beskriva men han liksom tog delar av marken och åt bland annat mossa och lortar osv. Efter det var han jätte dålig i magen och har råkat bajsa inne (han är inprincip rumsren så det är jätte ovanligt att han gör det), diarré var det då, och sen höll han på att göra det igen och då sprang vi ut med honom (ca 30 min efter) och den gången var det extremt löst, typ sprutade ut, usch det låter så äckligt. Det va nästan som vätska och ljusbrunt. Tror ni att han skulle kunnat bli dålig av skogsätandet? Vi har även gett honom en ny sort grisöra två dagar i rad och ett nytt slags godis. Men det är nu efter skogen det framstått som mest. Han är alltid lite lite lös men det går alltid att plocka upp liksom så såhär har det aldrig varit. Tacksam för snabbt svar!

Anmäl
2020-02-02 21:16 #1 av: Retriever456

Menade såklart ”skog dåligt för magen” som rubrik

Anmäl
2020-02-02 21:32 #2 av: Changrila

Är hunden "alltid lite lös" så hade jag utan tvekan bytt foder till hunden. Det kan också vara så att han äter mycket konstigheter ute just för att magen inte mår bra. När hunden fungerar bra på maten den äter så bajsar den hårt (inte stenhårt), mörkt och snudd på luktfritt.

Anmäl
2020-02-02 21:37 #3 av: Retriever456

#2 ja vi har tänk på det med, men vi kom oxå på att han kan ha varit lite lös hela tiden eftersom han brukar alltid äta på en lövhög med ruttna äpplen i som vi haft i trädgården, men den är borta nu så vi tänkte se om det ändrades men då dök ju dethär upp.
Men frågan va ju om ni tror att han kan vart lös av allt han ätit i skogen idag?
Han har aldrig varit såhär lös förut.

Anmäl
2020-02-02 21:54 #4 av: Changrila

Hur gammal är hunden?

Oftast brukar det ta ett tag innan de blir dåliga i magen. Alltså skulle jag tro mer på att det är grisöronen som är boven i dramat. Men, åter igen. Med tanke på att hunden inte ens i vanliga fall är bra i magen så behöver det inte vara något fel på det den ätit för att den ska få diarré. Är hunden dålig i magen konstant, vilket den ju är, så kan det räcka med något annat vad som helst för att magen ska bli sämre, även om det nya egentligen är bra.

Anmäl
2020-02-02 22:00 #5 av: Retriever456

#4 han är lite drygt 4 månader. Alltså, han är inte alltid just dålig i magen, det är bara ganska mjukt bajs. Han har aldrig någonsin varit ens i närheten av att vara såhär lös. Men vi ska ge honom ris nu i små portioner och sen gå tillbaka till vanliga fodret och om det inte blir någon förbättring efter vi tagit bort lövhögen ska vi definitivt byta foder.

Anmäl
2020-02-03 04:55 #6 av: hemul

Åt han bajs i skogen (lortar skrev du) så är det väl inte helt otroligt. Tog han stora tuggor mossa kan han ju också ha fått i sig någon liten svamp som kanske inte var helt hälsosam.


Anmäl
2020-02-03 09:02 #7 av: Jazzyjeff

Ja, det kan göra dem dåliga i magen. Småsaker de får i sig kan ju reta magen helt klart, det har hänt min hund när han var yngre och gillade att tugga på allt. Det kan ju även vara godiset som spelat spratt.

Tipsar om Canikur! Bra att ha hemma, finns på apoteket. När de blir sådär plötsligt jättelösa i magen brukar det göra susen..

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.