Aktivering

Hund med abstinens

2020-01-28 20:16 #0 av: soozen

Jag har en lite flummig fundering. Kan hundar bli deprimerade, nedstämda av att inte få göra sina favoritgrejer? Typ få abstinens?

Inte så att hunden är understimulerad, det vet jag att de kan bli deppade av.

Vi har nämligen haft nästan två månaders agilitypaus (pga ingen träningsplats, jullov, löp) och jag tycker att fluffraketen liksom är lite nedstämd. Lite allvarligare än hon brukar vara. Lite seg. Vi har tränat rally och lydnad istället men inget toppar agilityn i hennes värld.

Nu har vi börjat träna agility igen och efter bara tre pass tycker jag att hon har blivit lite mera av sitt glada, galna jag igen som dessutom slappnar av på ett helt annat sätt på fritiden mellan agilitypassen. Efter ett rally/lydnadspass märks det knappt på henne att hon fått arbeta.

Nån annan som märkt samma på sin hund? Skrattar

Anmäl
2020-01-28 20:30 #1 av: Kyograze

Japp!

Min cavalierhane verkar bli mer nedstämd ju längre tid han varit utan agility eller lydnadsträning. Men så fort vi börjar igen, lika fort blir han sitt valpiga lite smått galna jag igen :) har dock inte märkt detta i samma grad med de andra (två jack russel honor).

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.