Bli med hund

Vid omplacering av hund

2019-12-27 19:58 #0 av: Garm

Har hundplaner. Whippet. Har pratat med uppfödare och visat intresse.

Men...

..Om det inte blir någon valp nästa år har vi funderat på att kanske leta en vuxen omplacering, möjligen parallellt som vi håller utkik efter intressant parning/valpkull. Det kan så klart ta tid och det är vi beredda på. Vi vill redan nu förbereda oss på att det kan bli så, så vi tänkte fråga här vad vi ska vara beredda på i frågväg. Alltså, vilka frågor kan vi räkna med att få som presumtiva mottagare av omplaceringshund och vilka frågor bör vi ställa?
Vi har redan en del frågor vi tänker ställa, både om hund och vad som förväntas av oss, men det skadar nog inte att fråga här om vad vi bör tänka och vara beredda på.

Vilka frågor hade ni ställt? Från båda sidor.

Anmäl
2019-12-28 22:08 #1 av: Changrila

Med tanke på att det är whippet:
Fråga om hunden har vana av att umgås med andra djur än hundar. Fråga hur den varit att ha lös och om de säger att den går att ha lös, fråga vilka kommandon som använts! (följ gärna med på promenad där de kan visa hur de gör för att kalla in den)

Kolla upp hundens skadehistorik, försäkring och se till att ni innan ett eventuellt köp har alla papper i ordning.

Annars är det väl "bara" att fråga om, och undersöka hur hunden troligen fungerar i era vardagssituationer. Sådant kan ju variera så väldigt mycket. Det som en person ser som "självklart" kanske inte förekommer en enda gång under hundens liv i ett annat hem.

Anmäl
2019-12-29 12:31 #2 av: Garm

#1 Tack! Några saker du nämner hade vi inte tänkt på alls och har nu skrivit ned på listan över vad vi behöver tänka på och fråga om. Både jag och sambon har fastnat lite i tankarna, så att få dessa tips är ovärderligt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.