Avel & Genetik

Valp 21 veckor

2019-12-02 10:00 #0 av: Juwel34

Är det en bra idé att köpa en valp som redan är 15-21 veckor gammal? (tänker på vad jag ska titta på.

Anmäl
2019-12-02 10:25 #1 av: Lona

Beror lite på, hur den har haft det tidigare etc. Varför omplaceras den eller har den helt enkelt "blivit över" hos uppfödaren?
Har den gjort någonting, som att leva i ett vanligt hem (dvs inte i hundgård), tränat på att åka bil, gå i koppel, rumsrenhet, blivit socialiserad, miljötränad osv? Om inte så skulle jag backa direkt! Missar så tidigt i hundens liv kan kräva mycket jobb att rätta till, i synnerhet om man inte har någon större hundvana.
Det beror lite på vilken ras det är också. En del raser är mer förlåtande för missar än andra, de är inte lika noga med tex miljöträning mm även om alla valpar behöver det i viss mån.

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-12-02 10:40 #2 av: Juwel34

#1 hej tack för svar! Labrador gäller det, de har blivit över.  Hur kan man försäkra sig om att uppfödaren talar sanning angående den träningen?

Anmäl
2019-12-02 12:27 #3 av: Jazzyjeff

#2 Man bör alltid prata tillräckligt mycket med uppfödaren samt besöka dem för att få en bild av hur seriösa de är och hur de bedriver sin uppfödning. Bra uppfödare vill gärna berätta, och gillar även valpspekulanter som tar det hela såpass seriöst också.

Anmäl
2019-12-02 12:50 #4 av: Jazzyjeff

Kan väl dock tillägga att nästa valp jag skaffar tänker jag se till att få från 8 veckors ålder. Vill vara med precis hela vägen då så att säga, och inte missa de första veckorna som ändå är lite speciella. Du kollar väl på labbar? Antar att det finns ganska många såna kullar ändå.. bör inte behöva vänta hur länge som helst.

Anmäl
2019-12-02 14:32 #5 av: Fridaaaa

ja absolut - anser att ålder inte har betydelse så länge de är över 8 veckor

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2019-12-02 19:20 #6 av: Lona

Vilken kennel är det? Jag har mest koll på jaktlabbar men har ett litet hum om showlabbar också - annars kan man faktiskt se en hel del om man kikar på statistik för till exempel röntgenresultat och andra avelsutvärderingar. Slarvar en uppfödare med den biten så slarvas det förmodligen med annat också.
PMa gärna vilken uppfödare/kennel alternativt valpens namn!Tummen upp

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.