Bli med hund

Om man övertar en vuxen hund.

2019-11-27 04:54 #0 av: TantBerglund

Hej. 
Jag och sambo har varet hund sugna i flera år. Men inte känt att tiden har varet rätt. Men nu börjar det kännas rätt och vi längtar mer än vanligt efter hund. 
För några dagar sen så hittade vi en vuxen hund  (1,5 år )på blocket som vi båda fastnade för. Och vi har lite funderingar på att kolla om vi kan få träffa honom. 
Vi har katt på 8 år.  Han har träffat hundar förut och inte bryt sej så mycket. 
Men hunden vi har kollat på har ingen erfarenhet av katt.  Där är min största oro. Vill ju att det ska fungera mellan dom. 

Så jag är ute efter tips på hur man ska gå till väga när hund och katt ska träffas första gången. 
Och även annat som kan vara bra att tänka på och veta  när man tar över någon annans hund.  

Anmäl
2019-11-27 05:03 #1 av: MonicaLagerquist

Va tog över en kattvagn hund. Våra katter var inte alls hundvana så vi hade gäller dörr så att de kunde se och känna doften av varandra. Vi hade så i en månad innan vi sammanförde de. Sen dröjde det ytterligare en tid innan de fick vara ensamma med varandra.Skynda långsamt med andra ord.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2019-11-27 05:50 #2 av: TantBerglund

Vi bor i hus. Så jag har lite funderingar på att skaffa så att vi kan stänga av trappan. Den har  öppna trappsteg. Så min tanke är att att katten kan bo på ovanvåningen ett tag. (han är innekatt) Och hunden får bo på botten våningen i början. Så kan dom bekanta sej i lugn  och ror. Katten kan komma ner när han känner sej redo och om hunden blir jobbig så kan kan lätt springa upp men hunden kan inte följa efter. 

Anmäl
2019-11-27 06:52 #3 av: Wonnalesan

Så gjorde vi, men allt gick bra. Jag hade två katter då jag köpte min förra hund.

Hund på blocket måste man kolla så det är en säker hund. Men tanke på smuggelhundar, en del är dessutom sjuka som tas från utlandet. Orsaken till att man säljer är också viktigt med vuxen hund. Låt hunden vänja sig i sin takt vid allt nytt. Kolla att ni har kemi mellan er. Att hunden är socialiserad och är vaken, bra om den tar ögonkontakt. Lycka till...Mvh/WLBlomma

Anmäl
2019-11-27 08:09 #4 av: Lona

#3, Har bra synpunkter! Tyvärr är många hundar som omplaceras i den åldern ganska jobbiga - påfallande många familjer får "allergier", "ändrade arbetsförhållanden" och så vidare när hunden är runt 1,5 år.
Se till att få träffa den i olika miljöer, att ni testar hundmöten och så vidare. Var skeptisk till det den nuvarande ägaren säger! Hunden bör också veterinärbesiktigas och viktigast av allt - SKRIV PAPPER!
Vad är det för ras/er?

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-11-27 08:44 #5 av: Semlalatte

#2 Tänk på att en vuxen hund ovan vid katter (lägg till eventuella drifter) enkelt kan se katten som ett bytesdjur. Om så är fallet kommer det krävas väldigt mycket av er. Jag hade bett att få testa hunden på katt innan eventuell affär, för alla inblandades skull.

Anmäl
2019-12-01 06:23 #6 av: TantBerglund

Tack för alla tips och att tänka på. 😃 Det här underlättat en del.

Det är en american bully på 1 år och 8 månader. Väldigt glad kille. Satt jätte finnt och vänta tills hans husse sa att han fick hälsa på oss. Gillar att sitta i knät och bli kliad på magen. Han ville gärna ha ögonkontakt. Fina tänder. Inga problem att greja med hans tassar. Han är från Holland från början så vi fick se stamtavla , pass, vaccinations papper och försäkrings bevis. Är vi intresserade att ta han så kommer han att vetrenärsbesiktias. Han känndes fortfarande ganska valpig.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.