Pälsvård & Omvårdnad

Rycka öronhår?

2019-11-21 23:02 #0 av: Maleficum

Vad ska man egentligen göra?

Uppfödaren säger öronen måste ryckas för att inte ge problem och veterinären säger att man absolut inte ska rycka då det snarare kan skapa problem.

Veterinären säger att det enligt forskning inte ska ryckas öronhår då det ger microsår som snarare kan skapa problem än avhjälpa problem och att, om det behövs, snarare ska klippas i öronen (och att man dessutom aldrig kan få ut allt hår ur hörselgången iaf då det växer så djupt ner).

Sen säger andra att man ska rycka för att hålla rent och luftigt för att minska problem och att man inte ska klippa för att det kan ge problem!

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2019-11-21 23:07 #1 av: hemul

Jag skulle lyssna på veterinären helt enkelt för att det han säger låter mest trovärdigt.


Anmäl
2019-11-22 08:03 #2 av: kinjelooo

Ryck några näshår på dig själv och se hur det känns. Detkan inte vara stor skillnad mellan din näsa och hundens öra, jag skulle iaf inte göra det på min hund.

Idag finns det så många olika öronrengöringsprodukter så man behöver verkligen inte plåga sin hund på detta sätt. Tycker jag.

Anmäl
2019-11-23 00:55 #3 av: soozen

Jag plockar öronhåren på de två av mina hundar som har hår där.  Det gör uppfödaren också. Sånt mjukt lockigt fjun. Ena hunden tycker t.om. det är skönt Glad (andra är valp så hon tycker det mesta som involverar att vara stilla är onödigt ännu) 

Efter plockning trivs dem bättre, inget kli i öronen eller skaka på huvudet.

Anmäl
2019-11-23 11:33 #4 av: Lona

#2, Fast om det är så tätt att örat inte luftas så blir det lätt otit oavsett hur bra preparat man använder och hur noga man är.

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-11-23 15:12 #5 av: Frida B

För mig är det väldigt självklart att man lyssnar på veterinären när det gäller hälsofrågor.

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2019-11-23 17:02 #6 av: Maleficum

Tack för alla svar :)

När man nu haft en öronhårs lös hund tidigare blir det ju helt plötsligt annat att fundera över och som alltid så finns det alltid massa motsägande råd från olika håll om vad ska och inte ska göra så man blir helt förvirrad.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.