Bli med hund

Hjälp med övertalning!!

2019-11-21 20:32 #0 av: Hejsansvejsan1237

Jag är en väldigt hundvan tjej och vi har en hund som min mamma har haft i några år. Mina föräldrar är skilda och skulle vilja ha en helt egen hund. Men mamma tycker det är onödigt eftersom vi redan har en. Jag har det lite jobbigt nu i skolan och behöver något nytt projekt. Mamma vill jätte gärna ha ny hund och båda kan ha med den till jobbet. Jag har valt en hundras som passar min livsmiljö. Jag ser möjligheterna och löser problemen själv, men hur ska jag övertala båda på ett snyggt sätt?

Anmäl
2019-11-21 20:48 #1 av: MonicaLagerquist

Föräldrar ska inte övertalas.Vänta tills dess du har eget boende och egen ekonomi.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2019-11-21 21:14 #2 av: Tant Grön

Visst kan man övertala dom. Det var så jag fick min ponny när jag var ung. Skrattar
Hade försökt att övertala min pappa och så en dag när han var på väldigt bra humör så tog jag upp det igen och han sa ja. Vilken lycka! Hoppas du får din hund.

Anmäl
2019-11-21 21:16 #3 av: Lona

TS, hur gammal är du?

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-11-21 21:20 #4 av: Fridaaaa

Försök inte övertala. 
Eftersom du bor hemma = din mamma som bestämmer när du är där. Antar att du är mindreårig och då har din mamma ansvaret. 


 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2019-11-22 04:40 #5 av: Turast

Din mamma säger att det är onödigt, men vill jättegärna ha en till hund?

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-11-22 10:33 #6 av: MyCola

Såg att du skrev att dina syskon uppfostrade er nuvarande Bichon Frisé dåligt, att den är aggressiv, bortskämd och introvert. Jag skulle nog jobba på denna hundens problem innan jag funderade på att skaffa en ny hund om jag var i den situationen.

Som jag uppfattar det är dina syskon unga och inte hundvana, därav deras beteende mot hunden. Varför då sätta en till hund i ett sådant hem istället för att hjälpa er nuvarande?

Jag tycker er Bichon Frisé kan vara ett projekt du kan jobba med. Att få träna och jobba med en sådan hund skulle jag se som en möjlighet. Dels skulle er nuvarande hund må mycket bättre, och du skulle få lite kött på benen tills att du skaffar en egen hund.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.