Hälsa

Hund som hetsdricker (5-6L/dag)

2019-10-21 10:23 #0 av: Obnoxiously

Min syster har en finsk stövare som är 1,5 år som hetsdricker.
Ända sedan han de tog honom när han var 8 veckor har han haft diarré/bajsat vatten. Till en början åt han i princip ingenting heller och är fortfarande otroligt liten i maten, men dricker något otroligt mycket. 5-6L per dag.
Hon får springa ut med gon om titt som tätt då han annars kissar eller bajsar inomhus. Begränsar man mängden vatten så gnäller han, bär runt på vattebskålen etc för att visa att vattnet är slut.

Hon har varit till veterinären OTALIGA gånger med honom som inte hittar något. De har gjort gastroskopi, tagit blodprover, röntgen etc flera gånger men hittar ingenting som kan vara fel.

Någon annan som varit med om detta?
Kan det vara psykiskt? Vad gör man?

Eftersom de inte hittar någon fysiskt fel på hunden känns det som att det borde vara psykiskt? Precis som människor kan t ex hetsäta eller liknande. Men hur behandlar man detta?

Anmäl
2019-10-21 10:28 #1 av: QASIK

Har hon försökt att byta foder?
Min telning fick för sig att börja dricka enormt mycket för ett tag sen. Katastroftankarna kom direkt, men det visade sig att det var torrfodret som maken köpte i brist på Metabolic. Vi gick över till enbart mjukmat  i en vecka och törsten försvann. Nu är hon tillbaka på Metabolicfoder och dricker som vanligt igen.

Medarbetare på Personlig Utveckling
"Det krävs en hel limpa av mindervärdighetskomplex för att få ihop till en ansenlig smula Storhetsvansinne"
~Sandlådefilosofen~


Anmäl
2019-10-21 10:30 #2 av: QASIK

Förresten, så mycket får han inte fortsätta dricka, det kommer att sabba en del av hans inre organ. Har inte veterinären berättat det?

Medarbetare på Personlig Utveckling
"Det krävs en hel limpa av mindervärdighetskomplex för att få ihop till en ansenlig smula Storhetsvansinne"
~Sandlådefilosofen~


Anmäl
2019-10-21 12:48 #3 av: Obnoxiously

Hon har provat diverse olika foder. Färskfoder, torrfoder, specialfoder från veterinär.

Självklart dricker han inte denna mängd idag. Han får begränsat med vatten. Men problemet är inte borta för det. Han vandrar, gnäller och bär vattenskålen för att få mer. Han mår uppenbarligen inte bra.

Anmäl
2019-10-21 14:49 #4 av: CayKantos

Vad om ni ger vatten i fodret?

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-10-21 14:55 #5 av: kinjelooo

Är hunden ordentligt aktiverad? Stövare är väl en jakthund, får den jaga? Har den ett annat jobb?
Spontant känns det som en fixidé om det inte är fysiskt fel på hunden. Understimulerade hundar kan få för sig olika grejer.

Anmäl
2019-10-21 16:36 #6 av: lizton

Min hund halverade sitt drickande efter att veterinären tömde analsäckarna. Jag har ingen aning om det var det som var orsaken och veterinären kunde heller inte svara på det. Analsäckarna var mycket fyllda och eftersom hon minskade sitt drickande till normal mängd direkt efter tömningen, så tror jag på ett samband.

Inga andra fel hittades vare sig på blodprov eller urinprov.

Överfulla analsäckar är enormt irriterande för hunden. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.