Beteende

Valp är rädd att gå utomhus

2019-10-09 15:24 #0 av: Oliverlarsson

jag har precis köpt en 8 veckors valp (en chihuahua) som är jätte glad på alla sätt och vis men så fort vi går ut med henne så står hon bara still och skakar.                        är det någon som vet vad det kan bero på? 

Anmäl
2019-10-09 16:07 #1 av: CayKantos

Det är en valp som precis har blivit sliten bort från dens trygga ramar, mamma o syskon, alltså hela dens värld. Det är inte ovanligt stt världens känns stor och läskig, speciellt i nte om uppfödaren inte har vart noga med att miljöträna dom ute innan dom gick till nya hem.

Tipsar om att alltid gå till samma ställe, hotts ngt godis hon älsar eller en leksak och kasta ut godis, bara mata henne mef lite eller lek mef henne så platsen blir kul. Men gå alltid samma ställe nu i början innan hon blir trygf med det.

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-10-09 16:11 #2 av: fancie-

Vet inte vad ni har för väder men kan ju va att hon har kallt. Om hon inte fryser är det troligen bara det att utomhus är en stor ny värld och hon har ännu inte vant sig vid den. Har ni en lugn plats ute, gå dit. Lek ute och rör på dig, om du står stilla är det högst sannolikt att valpen också gör det.

Anmäl
2019-10-09 16:45 #3 av: hemul

Hur hade hon det hos uppfödaren då? Fick hon vara ute nåt och var det i så fall liknande miljö som hos er? Tänker om hon inte varit ute eller bara varit på i en trädgård på landet och ni bor i stan med bilar och oljud...


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.