Valpar

Bra saker att lära valp

2019-09-02 13:56 #0 av: fancie-

Vad förutom de grundläggande (inkallning, hantering, passivitet, koppelgående..) sakerna har ni lärt era valpar? Söker inspiration för lite saker man kan lära in inomhus?

Anmäl
2019-09-02 14:04 #1 av: JagVetVägen

Hej!
Socialisering tycker jag är ett tillägg.
Väldans viktigt.

Jag gömmer godis inne. Det är så uppskattat!

Anmäl
2019-09-02 14:23 #2 av: Namiko

Problemlösning. Om det så är att få ut godis från en kartong eller aktiveringsleksak, lyfta på en mugg som har godis under eller kunna trassla ut sitt eget koppel så lär det valpen att lösa problem själv istället för att ha som första instinkt att söka hjälp av någon annan.

Tell someone you love them today, because life is short. But yell it at them in German, because life is also terrifying and confusing.

Anmäl
2019-09-02 15:12 #3 av: Jazzyjeff

Balansträning / kroppskontroll hade jag gärna satsat mer på tidigt. I övrigt tycker jag numera bara typ miljöträning, socialisering, hantering, osv är det viktiga med valpar numera.. Den enda mer "riktiga träning" jag hade gjort om jag börjat om nu hade varit att börjat grundträna spår direkt.

Anmäl
2019-09-02 16:42 #4 av: hemul

Följsamhet och uppmärksamhet (på matte/husse).

Tycker inte att lära valpen specifika saker är så himla viktigt. Mer att man får in grunderna i lärandet under lekfulla former - att den tycker det är kul att lära sig och träna, att det är bra att vara uppmärksam på människan, att det lönar sig att försöka göra rätt och blir roligare då. Typ. Om det sen är ett fånigt trick eller nåt helt meningslöst man över på spelar inte så stor roll.

Vissa saker är nog bra att grunda tidigt dock, ungefär det du var inne på själv. Gå någotsånär fint i kopplet o.s.v. så inte ovanor fastnar.


Anmäl
2019-09-02 17:46 #5 av: malinroth

Kontaktövningar. Det har jag tränat mycket med min unghund när hon var valp och jag är så glad för det! Så mycket lättare både i vardag och träning när man har en bra kontakt redan från början! :)

Anmäl
2019-09-02 18:52 #6 av: Maleficum

Lärde min mosters hund att dra av mig strumporna :D Något som passa honom superbra då han älskar att dra i saker och är försiktig med att greppa grejer (inte lika lyckat med vår labbe som inte riktigt hade tålamodet och tycker draglekar är supertråkigt).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2019-09-02 18:57 #7 av: fancie-

#5 Japp det tycker jag också är viktigt, har du/ni konkreta förslag på kontaktövningar? Det vi har börjat med är ögonkontakt vid mat, sitt och när vi kommer in efter att ha varit ute.

Anmäl
2019-09-02 20:14 #8 av: Jojaton

Förutom det många skriver här så kommer jag lägga mycket tid på belöningsutveckling och att lära sig att lära. Konceptet att för att få måste man göra 😊

 Johanna - @mysheltiesam

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.