OT. Off-Topic

Till hundägare i Åretrakten/jämtland

2019-08-21 23:34 #0 av: Randomel93

Nästa vecka ska jag och några vänner och en hund gå jämtlandstriangeln och den här frågan handlar inte så mycket om hunden men jag tänker att bästa människorna att ställa denna frågan till är hundägare eftersom dom är ute och rör på sig och här når jag ut över hela landet, förlåt på förhand om inlägget inte hör hemma!

Men till er i jämtland och framförallt Åre, är det många fästingar där nu? Är det mycket mygg?

Anmäl
2019-08-22 00:04 #1 av: Vixxen

Fästingar tror jag inte det dräller av. En del mygg och definitivt mycket knott.

                                                                                               

Anmäl
2019-08-22 09:45 #2 av: Jazzyjeff

Jag har hängt väldigt mycket uppe vid jämtlandstriangeln med omnejd.

Aldrig sett en fästing i hela mitt liv där uppe (är där åtminstone några veckor om året). Vore nog större chans att du kommer hitta guld ;)

Mycket mygg, knott, svia i buskagen + när det är vindstilla. Men när ni gått en bit och kommer upp mer på fjället så är det betydligt bättre. Knotten, myrorna kryper ju gärna så det är de som går hårdast åt hunden (om den är pälsad som det ser ut). Min hund får det värst på magen/buken när han ligger i riset. Och myggbett på nosen, men det verkar inte bekomma honom.

Anmäl
2019-08-22 10:31 #3 av: Majken!

Finns väldigt få fästingar ännu och särskilt inte i fjällvärlden. På hösten hjälper de kalla, norska vindarna till att hålla myggen under kontroll så det år väldigt behagligt. Knott finns förstås, se till att skydda magen på hunden så går det fint.

Anmäl
2019-08-22 18:50 #4 av: Randomel93

Tack allihopa för svaren! Då är det framförallt knottförsvar som ska struktureras upp :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.