Beteende

Aggressivt beteende?

2019-08-08 21:38 #0 av: Erendi

Hej

min lilla han-hund på 7 år har börjat morra åt vissa människor, dem har inte gjort något mot honom men om dem kommer för nära eller klappar honom så morrar han, kan även hugga mot handen.

Han har även bitit mig i läppen en kväll då jag skulle ta av halsbandet då han låg ner, skulle man försöka få honom att flytta på sig om han ligger kanske i soffan, sängen eller någon annan starns så kan han bitas eller morras.

Han biter även åt vår yngsta hund på 4 månader. Han är dock väldigt tollerant mot valpens hoppande och lekande men helt plötsligt kan han morra och hugga mot valpen när valpen inte ens gör något? Men sedan kan valpen bita han i öronen och han kanske bara morrar till för att varna.

Vi tänker att han kanske kan ha ont? Eller om det är psykiskt. Men då han morrar/biter åt både hundar och en del människor så minskar vår tillit till honom då vi inte vågar lämna valpen och hunden tillsammans ensamma eller låta folk klappa honom på gatan. 

Han kan gå upp och lägga sig på magen framför en vän till mig men när han lutar sig ner och klappar honom så morrar han helt plötsligt och siktar in sig efter handen?

Vi ska till veterinären  omgående men någon som har en ide om det kan vara fysiskt eller psykiskt? Han har varit väl socialiserad med människor och djur hela sitt liv och aldrig haft en dålig upplevelse. 

Tack på förhand

Anmäl
2019-08-08 21:51 #1 av: Elsis matte

Fysiskt är det säkert, på ett eller annat sätt. Smärta är det första man vill utesluta, men det finns ju många tillstånd som kan ge beteendeförändring, som nedsatta sinnen, allmän sjukdomskänsla eller neurologiska besvär. Jag har blivit lite bränd av veterinärer senaste året och vill uppmana dig, om den första veterinären inte hittar något, gå vidare för en second opinion. Det kan också vara värt att låta en sjukgymnast kolla hunden, generellt är de duktigare på att hitta rörelsestörningar och smärta än den genomsnittliga veterinären.
Min uppfattning är att en vuxen hund som ändrar beteende utan något uppenbart trauma som grund alltid bör utredas av veterinär. Bra att det är ert första steg!

Anmäl
2019-08-08 22:48 #2 av: Lona

Håller med #1!
Sen beror det lite på rasen, eftersom du skriver "lilla" så antar jag att det inte är en jättehund? Sju år är inte gammalt för de flesta mindre raser, däremot för många av molosserna. En gammal hund kan förstås även få åldersrelaterade problem, både fysiska och mentala i form av tex senilitet.

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-08-09 10:13 #3 av: Jazzyjeff

Jag skulle tänka smärta.

Angående ute på gatan så finns det väl inget behov att slumpmässiga personer ska klappa honom förresten? Sluta låta dem göra det tills du vet vad problemet är.

Anmäl
2019-08-11 13:23 #4 av: Hera

Som sagt måste smärta uteslutas. Jag tänker dock på att ni har en valp. Det var inte i samband med det som beteendet började?

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.