Övrigt

Skor/stövlar för regn och ruskväder?

2019-07-21 17:14 #0 av: Mitchika

Mina stövlar på ca 15 år har äntligen kastat in handduken efter många års trogen tjänst. I och med att jag är hundägare igen sen snart ett år tillbaka och kommer vara ute i ur och skur behöver jag definitivt hitta några bra, bekväma och vattentäta skor! 

Jag tänkte fråga om någon här har några bra tips på skor eller stövlar som fungerar bra i regn och oväder och som dessutom är snälla och skonsamma mot fötterna? Jag har en hel del problem med smärta i fötterna nämligen så något annat än vanliga gummistövlar är definitivt att föredra. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2019-07-21 19:18 #1 av: hemul

Jag har också problem med fötterna och jag har haft lycka med Sulmans neoprenstövlar. Finns på Granngården bl.a.

https://www.lindstromnilsson.se/sulmanfootwear/neon-plus-neoprenstovel-svart

Jag gick för flera år sedan över till barfotaskor, då jag upptäckte att det fick värken att försvinna. Det viktiga är egentligen inte den tunna sulan, utan att sulan är böjlig och smidig så att skon inte blir stel, att tåboxen är bred så att tårna kan breda ut sig och att skon är platt, ingen klack och inte uppbyggd på nåt sett.

Sulmans platsar inte helt, men är nära nog för att funka en regnig dag. De är aningen högre i hälen, men inte mycket. Dekorationslisten gör att hälen ser högre ut än den är.

Det är ett enda problem med dem för mig. De är jäkligt tajta i skaften. Svårt att stoppa ner brallorna och när man väl lyckats trycker veck och så mot benet. Men mina har några år på nacken. De kanske rättat till det, för jag har hört flera klaga över det.

Vad som funkar för mig behöver ju inte funka för dig, men du kan ju prova ett par! Ler


Anmäl
2019-07-21 19:34 #2 av: Mitchika

#1 Tusen tack för tipsen! KärKramas

Dom påminner om mina gamla stövlar, så dom tänker jag definitivt åka och prova. Speciellt eftersom jag åker förbi Granngården ganska ofta. 

När det gäller det du skriver om barfotaskor så kan jag berätta att om jag går helt barfota försvinner all min fotvärk. Det funkar ganska bra på sommaren, men inte problemfritt och det går ju inte riktigt på vintern. Barfotaskor har jag aldrig hört om innan och det ska jag kolla upp noga nu också! Skrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2019-07-21 22:48 #3 av: Skivling

Muckboots. Vintervarma men använder dem året runt, supersköna, har dock specialgjutna sulor i mina pga fotproblem. Älskar dem.

Anmäl
2019-07-21 22:57 #4 av: Mitchika

#3 Tack för tipset! Skrattar

Jag såg några av det märket när jag kollade på stövlar, men är inte dom fruktansvärt dyra? Det kanske är värt priset i kvalité och hållbarhet, dock? Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2019-07-22 00:33 #5 av: hemul

#2 Vi kanske har samma problem! 

Ett problem jag får är att det liksom knyter sig under eller inuti foten. Det finns faktiskt en förklaring till att barfota hjälper. Om du kollar på tårna när du går barfota så ser du att i framåtsteget böjer man tårna och hela framfoten aktivt uppåt. Då stretchas ju muskler och senor under foten för varje steg. De flesta skor idag är ju som stela skal. T.o.m. många jogginskor är styva, de har tjock sula och är "uppbyggda". Inte orkar tårna böja upp allt det där!

Barfotaskor är inte bara såna där tåskor. Mina ser helt normala ut. Just nu lever jag i olika modeller från Lems.
https://www.lemsshoes.com/collections/womens-products-all

Har Primal, Boulder och Nine2Five, alla supersköna. Trailhead är en nyare modell som man nog ska passa sig för. De har börjat snegla på mode och gjort en smalare läst. Mesa är superny, den vet jag inget om. Seglarskorna ska vara OK också.

Lems har något tjockare sula än det vanligtvis är på barfotingar. Man kanske ska kalla dem minimalistiska snarast. Men sulan är fortfarande mjuk och böjlig. Så här mjuk är den. Man kan vika skon dubbel utan problem.


Anmäl
2019-07-22 01:43 #6 av: Mitchika

#5 Jag är fortfarande under utredning, antar jag. Utöver smärtan är jag plattfot sen barndomen och som barn hade jag specialsulor på grund av det. Första läkaren sa hälsporre då mycket av smärtan sitter i hälarna på mina fötter. Jag fick övningar och dom visade mig hur jag ska tejpa hälen för att underlätta. Det hjälpte lite ett tag, men sen blev det värre igen och jag kunde fortfarande inte gå fort utan att få så ont att jag haltade och stapplade fram. 

Gick tillbaka till en ny läkare (vet inte vad som hände med min gamla), blev beordrad att gjuta av mina fötter för sulor och skickades till en specialist. Specialisten tyckte inte jag behövde specialsulor och att jag inte var tillräckligt plattfot, gav mig ett par standardinlägg istället och jag köpte ett par skor där som jag gillade. Mest för att jag behövde nya skor och använde dom med inläggen. I början hjälpte det lite, precis som förra gången, men smärtan återvände och nu började det även göra ont i andra hälen. 

Ärligt talat så älskade jag skorna med tår. Jag tyckte att dom var superläckra och jag skulle gärna ha ett par såna. Kär

Wow, det där har jag nog aldrig sett någon göra med en sko förut. Förskräckt

Återigen, tusen tack för tipsen! KramasBlomma
Det ger mig lite hopp om att smärtan kan gå att fixa. Jag har gått och haft ont sen i december och jag börjar bli lite less på det nu. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2019-07-22 10:34 #7 av: hemul

Det där med hälsporre, eller min läkare säger att det inte finns som diagnos längre, att det alltid är söndertrampad hälkudde. Hur som, då borde ju att gå barfota göra det värre! Jag var tvungen att köpa såna där hälkoppar och lägga i barfotaskorna när jag hade det. Den tunna sulan var rent livsfarlig då. Och gå helt barfota var inte att tänka på. Du blir ju bättre av att gå barfota. Låter inte alls som det.

Jag har också haft liknande problem sen före jul. Det är nästan som hälkudde, men inte rikigt. Doktorn trodde att Sprucken kudde gjorde bara ont när jag satt i hälen, tyngde på hälen. Det här gör också ont då, men ännu mer när jag skjuter ifrån, alltså har tårna i. Ibland känns det som om värken går uppåt vaden och på insidan av vristen också. Det sista är mest efter att jag ansträngt mig. 

Gjorde stretchövningar som gjorde det bättre, men sen stannade det där. Haltar inte inomhus eller om jag går korta stäckor (typ två kvarter) längre, men längre än så så blir det illa. Den söndertrampade hälkudden blev gradvis bättre och var bra efter ett år, precis som doktorn sagt. Så det här är annorlunda. 

Ledsamt ivf. Nu blir det varken bär eller svampplockning i år. Tack och lov kan jag cykla utan smärta. Annars skulle det börja likna husarrest.


Anmäl
2019-07-22 10:55 #8 av: Mitchika

#7 Jag undrar om vi inte har samma sak ändå. Jag kan också cykla utan smärta och jag började stretcha fötterna och benen för några kvällar sen och då blev smärtan lättare att uthärda. Lite mildare. 

För mig gör det ont när jag sätter ner fötterna i golvet och börjar lägga tyngd på dom, oavsett om jag varit vaken och gått långt samma dag eller om jag precis vaknar. Går jag en massa under dagen gör det givetvis ondare och ondare och om jag knappt rör mig alls på ett par, tre dagar så slutar det göra ont helt. 

Jag anlitade dog walker och provade att vila fötterna helt i en vecka för att se om jag kunde låta vad det än är läka ut. Smärtan försvann eftersom jag bara satt och låg ner och bara var uppe och rörde på mig när det var som allra nödvändigast, men efter en promenad med hunden kom allt tillbaka igen. Jag haltar och staplar överallt. Inne såväl som ute. 

Nej, vad tråkigt. Jag förstår dig fullt ut, men jag tycker det är hemskt att smärtan förstör så pass. Ledsen

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2019-07-22 12:16 #9 av: hemul

Jag kanske ska klargöra att jag alltså inte skaffade barfotaskorna för detta. Det kom senare. Att jag trampade sönder hälkudden för några år sedan kan t.o.m. ha berott på skorna. Då hade jag ett annat märke, Vivo Barfoot, som verkligen har supertunna sulor. Man känner även jättesmå gruskorn genom sulan. Jag gick mycket i en skog där det är halvt begravda småstenar och massor med tallkottar på stigarna. Det gör ont att sätta hälen på dem utan skydd och så...

Det var det där att det liksom krampade eller vad jag ska kalla det inne i foten barfota hjälpte för. Den värken är värre och stannar kvar många dagar när den väl uppstått, så jag forsatte med barfota trots att jag då förstått att det fanns risker också. Så Lems var gudasända för mig. Sulan dämpar lite mer. Man känner fortfarande underlaget, men inte minsta korn som man gör med "äkta" barfotingar.

Jag är överviktig, så det bidrar ju till risken att trampa sönder något utan dämpande sula.

Jag har även provat Softstar, https://www.softstarshoes.com/ . De gör mer mockasinliknande grejer. Klarar inte riktigt av dem. De är väldigt sköna, men sitter som en påse på foten. För mig glider foten omkring för mycket, om man till exempel går på skrå i en backe hamnar min fot nästan utanför sulan. Har nog inte tekniken för mockasiner.

Köpte deras vinterboots och var överlycklig första vintern. De är gjorda i väldigt följsamt skinn, sitter tajt från början och formar sig sen efter foten. Men det gjorde också att de med tiden blev stora och påsiga de också. Och sulan slets väldigt fort. Jag belastar fel på höger fot, så sulan blev sned och inte alls bra att gå med längre. Tyvärr är de för dyra för att köpa ett nytt par varje vinter. Senaste åren har jag klarat mig med Lems Boulder med filtsula och raggsocka i. Har funkat fint i stan, men jag skulle inte vilja stå still och pimpla på isen i -20, så att säga. Har nylonvarianten. Skinn kom precis efter att jag köpt ett andra, ett nummer större par för vinterbruk. Ledsen


Anmäl
2019-07-22 14:26 #10 av: Mitchika

#9 Då förstår jag. Jag är också överviktig, så det bidrar säkert till fotsmärtorna. Ledsen

Jag började gå ner i vikt tack vare hunden, men att ha så ont när man går har givetvis gett bakslag. Idag tog jag en promenad barfota med hunden och njöt av att kunna gå fort och småspringa utan att få ont. Det känns så bisarrt. Efter barfotapromenaden har jag inte ont inne heller och rör mig utan problem. 

Jag får väl försöka vänja mig in med att gå barfota nu i ett par månader till åtminstone. Kanske det hjälper fötterna att må bättre så att jag klarar av att använda bra skor till vintern? 

Vad ledsen jag blir över hur du får kämpa med skorna och fötterna för att hitta fungerande skor. Det låter riktigt jobbigt och uppskattar verkligen allt du berättar och alla bra tips du ger! Blomma

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2019-07-22 16:22 #11 av: Changrila

Titta om du kan hitta gummistövlar från Bogs. Ja, det är gummistövlar men de är gjorda för att vara bekväma och är väldigt annorlunda mot vanliga gummistövlar. Tyvärr verkar de vara knepiga att få tag på, jag hade tur att hitta på stadium för något år sedan när de hade rea. Jag är en sådan som måste vara jättekräsen med skor, annars får jag ont i fötterna och hela mig. Med mina Bogs kan jag gå långpromenader utan konstigheter.

Annars finns det olika varianter på vandringskängor som kan fungera, men kolla då hur vattentäta de faktiskt är.

---------
HTTP://guldsaluki.wordpress.com

Anmäl
2019-07-22 17:24 #12 av: hemul

#10 Men det låter ju helt klart som om du är ett fall för barfotaskor! Passa dig för Vivo bara. De gör snygga skor, men har svikit sina ideal och gör mer modebetonade - och smalare - skor nu. Inte bra. Finn fler nya märken, men jag har inte hängt med.


Anmäl
2019-07-22 17:26 #13 av: hemul

#11 De här?

https://www.zalando.se/bogs-crandall-vinterstoevlar-b7343c00f-c11.html


Anmäl
2019-07-22 17:33 #14 av: Changrila

#13 Precis! Finns ett flertal olika modeller, men det märket är det och alla deras stövlar verkar vara likadana i sulan :)

---------
HTTP://guldsaluki.wordpress.com

Anmäl
2019-07-22 18:04 #15 av: Mitchika

#11 Tusen tack för tipset! SkrattarKramas

Toppen, då har jag minst två par stövlar att testa och se om dom fungerar. Jag är tydligen också en sån person numera eftersom jag får så ont av i stort sett alla skor jag går i. Jag är otroligt tacksam att ni tar er tid att tipsa om bra skor och även länka till dom. Blomma

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2019-07-22 18:19 #16 av: hemul

Det jävliga är att när man börjar gå i barfotaskor för jämnan, kan man öht inte ha vanliga skor. Det känns om man inte får ner fötterna i dem och när man väl fått det klämmer de som om man haft fötterna i ett skruvstäd. Mina framfötter har blivit klart bredare eftersom tårna kan spreta och breda ut sig som det är meningen att de ska göra.

Problemet är att inget barfotamärke gör vinterskor! Utom Softstar då. Vivo gjorde gummistövlar, en de försvann. Ibland behöver man en tjock sula för att isolera mot markkylan.


Anmäl
2019-07-22 18:21 #17 av: hemul

#14 Det står vattentäta, men jag antar att skaftet inte är det?


Anmäl
2019-07-22 20:22 #18 av: Changrila

#17, jag vågar inte lova något, men jag skulle tro att även skaftet är det. På mina stövlar så är det neopren-skaft och det är vattentätt även om det är väldigt mjukt.

---------
HTTP://guldsaluki.wordpress.com

Anmäl
2019-07-22 22:01 #19 av: hemul

Så det finns fler modeller alltså? Ska googla vidare då. Behöver byta ut mina p.g.a. det där med de trånga skaften. Jag sa att jag är överviktig, men fläsket sitter högre upp. Har inte alls speciellt kraftiga vader.


Anmäl
2019-07-22 22:03 #20 av: hemul

Ha! Det här är nog dina. Superbra pris också.

https://www.outdoorexperten.se/p-17945-bogs-ultra-mid.aspx

De har fler modeller.

https://www.outdoorexperten.se/m-352-bogs.aspx?gclid=EAIaIQobChMInIva6KjJ4wIVj56fCh1IHwhsEAAYASAAEgJXEfD_BwE


Anmäl
2019-07-22 22:13 #21 av: hemul

Jaha. Alla storlekar var slut. Lätt att ha rea då. Ninja


Anmäl
2019-08-13 21:11 #22 av: hemul

Hur går det med stöveljakten, Mitchika?

Vill bara berätta om en upptäckt. Jag lutar lite iom en balansskada. Säkert är det en bidragande orsak till mina fotproblem. Det är definitivt en orsak till att jag blir stel i musklerna i höger sida, då jag belastar denna sida mer.

Har tänkt ett tag att stavgång kanske skulle tvinga fram en mer korrekt hållning/gångstil. Förhoppningen är ju att om jag lyckas gå bättre mer stavar kanske det "fastnar" så jag går bättre utan också. Nu när Lidl hade gångstavar i erbjudandet passade jag på (var fr.o.m. i torsdags, 199:-, finns nog kvar). Har läst att de är helt OK, trots att de är billiga.

Jag tror det funkar! Jag tyckte jag gick mer upprätt och jag fick inte ont eller blev särskilt stel i korsryggen på höger sida som jag brukar. Men hör och häpna, det gjorde inte speciellt ont i hälen heller! Och värken blev inte värre efterhand som den brukar bli.Jag gick mycket längre än jag tänkt och väldigt mycket längre än jag gjort sen jag gav upp promenaderna i julas. Har också tyckt jag haft mindre ont efter provpromenaden än innan. Ikväll ska jag ut igen, så får vi se om det funkar två gånger.Skrattar

Nu kanske detta helt hänger ihop med min lilla lutning, att jag med stavar belastar hälen rätt. Men tänkte att det kunde vara värt att nämna ivf. Det är ju inget som säger att din onda häl inte beror på någon liten felbalstning den också, antingen du är medveten om den eller inte.

FWIW...


Anmäl
2019-08-13 21:44 #23 av: Mitchika

#22 Tack för att du frågar! Den har varit pausad nu över sommaren. Min psykiska hälsa har inte varit på topp, men förhoppningsvis kommer jag orka ta mig iväg nu innan hösten kommer igång på allvar och prova ut lite stövlar. Glad

Tack för tipset! Gångstavar blir dock lite svårlöst för mig som har en hysterisk unghund i kopplet, men det kan fungera bättre i framtiden när han är äldre. Skrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2019-08-14 04:12 #24 av: hemul

Du kan ju ha midjebälte. Ivf gick det lika bra ikväll. Gick över en halvmil och fick bara lite mer ont sista kvarteren. Det hade varit helt omöjligt utan stavarna. Brukar räcka med att knalla runt på typ City Gross för att det ska bli plågsamt. Tack och lov har jag hela tiden kunnat cykla utan problem, annars skulla jag ha tappat allt vad kondition och benstyrka heter. Jag är jätteglad! Glad


Anmäl
2019-08-14 08:22 #25 av: Mitchika

#24 Jag har svårt att hitta midjebälten som sitter bra och inte skaver på grund av min vikt. Samt att jag vill ge min hund möjlighet att gå längre än två meter ifrån mig också då han faktiskt kan uppföra sig och sköta sig fantastiskt bra i både spårlina och flexi. 

Men det kan faktiskt vara en bra idé ändå med en rask, marscherande promenad om dagen med gångstavar och kort koppel med små pauser för rastning och lek i spårlina. Tack igen för tipset och jösses, vad roligt att det funkar och går bra för dig! Jag vet att jag felbelastar kroppen en del när jag går och jag har lite lätta ryggproblem. Stavarna kan vara en bra lösning på det. Skrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2019-08-14 11:58 #26 av: hemul

Prova! Tänk om det funkar för dig också. Har träningsverk i benen idag. Inte underlig när man gått minimalt i trekvarts år. Men inte mer ont i hälen. Ler

Upptäckte nu att Classe också har billiga stavar, samma pris faktiskt. De har fått bäst i test i nån tidning, men har inte sett några personliga recensioner. Allt funkar säkert. Blir det en vana skaffar man sig kanske nåt bättre med finesser sen, men ivf jag vill inte slänga ut uppåt tusenlappen om jag inte vet om det är nåt jag vill fortsätta med.

Det är skitjobbigt dock att inte kunna bära nåt i händerna!


Anmäl
2019-08-14 12:26 #27 av: hemul

Jo just ja, första gången bara satt jag igång att gå. Efter ett tag märkte jag att jag tog flera steg för varje stavtag. Tänkte att det är nog fel och försökte ta ett stavtag per steg, så att armarna pendlade naturligt. Men det gick inte.

Läste på lite hur man ska komma igång med att göra rätt inför tur två. Och nu gick det. Första gången satt jag i staven framför mig. Det går inte. Man måste ha dem bakåtvinklade och sätta i spetsen ungefär i jämnhöjd med kroppen, eller nästan lite bakom, för att stavtagen ska passa till stegländen. Beror väl på hur långa steg man tar. Det finns bra beskrivningar av hur man kommer igång rätt utan att tänka på hur man gör. Funkade för mig. Kortfattat så låter man först stavarna släpa efter på marken medan man pendlar med armarna naturligt. Efter ett tag glider man över i att sätta i stavarna.

När jag gjorde rätt fick jag världens skjuts och det kändes som jag blev en halv dm längre. Kände också att magmusklerna spändes och att kroppen sträckte på sig. Så definitivt är det bara för hållningen. Det var faktiskt ganska kul när jag kommit över skämmigheten (var en orsak till att jag gick sent på kvällen...). Men jag tordes gå genom centrum på hemvägen och ingen tittade på mig. Blinkar


Anmäl
2019-08-14 12:29 #28 av: hemul

Nu ska jag faktiskt till City Gross. Med cykel. Ska bli intressant att se om jag får mindre ont av att gå runt därinne.


Anmäl
2019-08-14 18:07 #29 av: hemul

Fick inte mer ont. Något har hänt. Inte för att jag förstår det - än.


Anmäl
2019-08-14 18:09 #30 av: Mitchika

#29 med flera, förlåt att jag inte svarat! Det låter ju helt fantastisk och jag blir så pepp att testa gångstavar. Skrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2019-08-14 18:39 #31 av: hemul

Jag skrev det ju alldeles nyss.  Lipar

Du måste berätta hur det går sen!


Anmäl
2019-08-14 18:44 #32 av: Mitchika

#31 Det ska jag göra! Tummen upp

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2019-08-14 19:13 #33 av: hemul

Bra! Det ser jag fram emot. Spännande.

Fattar inte bara. Att jag gick bättre med stavarna, det är logiskt. Kanske även att hälen gjorde mindre ont. Men att hälen gör mindre ont utan stavarna också efter bara två gånger, det fattar jag banne mig inte!


Anmäl
2019-08-14 23:09 #34 av: JoannaLi

Förlåt att jag bara hoppar in såhär, har inte läst exakt hela tråden. 

Men har tidigare kört Julas 100-kronorsstövlar, och fått byta dem varje säsong. Men de har varit såå sköna, och framförallt lätta. Har ni tips på lätta och smidiga stövlar?


Anmäl
2019-08-17 23:09 #35 av: hemul

Nä, tyvärr. Vilka är det du har köpt på Rusta? Hittar bara barnstövlar för det priset. De kanske har slutat med dem?

Eller förresten, jag köpte ett par Crocs-stövlar på rea - fast jag betalade mindre.
https://www.footway.se/jaunt-shorty-boot-w-black.html

De är väldigt lätta, men lite styva i materialet. Uppfattar dem också som trånga fast de ska vara vida. Det är barfotingarnas fel. Mina fossingar är bortskämda med att inget går emot framfoten någonstans.


Anmäl
2019-08-18 01:05 #36 av: JoannaLi

#35 förlåt, glömde säga det! Ja, de verkar ha slutat med dem, annars hade jag fortsatt att köpa dem, som planen var. :(
Tack för tipset! Än så länge har jag inget emot smala skor, även fast jag sneglat åt barfotaskor.


Anmäl
2019-08-18 03:13 #37 av: hemul

Då kanske de funkar. Och de är nog inte smala. Jag som fått ankfötter av barfotingarna. Jag köpte ett par filtsulor till min Lems-kängor. Jag fick köpa de största de hade, 46 tror jag, och klippa till. Hade kunnat ha en storlek större också. Då är min normalstorlek 38-39. Så mkt bredare är barfotingar som inte är modeinriktade. ALLT känns som skruvstäd när man vält vant sig vid fritt spelrum för tårna.

Stövlarna köpte jag för jag trodde jag skulle ut och cykelcampa en massa i sommar. Ville ha nåt så lätt som möjligt som nödgrej, bara för att klafsa omkring i lägret med ifall jag skulle bli inregnad. Inte hela världen om de skaver lite.

Men många tycker de är sköna, ungefär som vanliga crocs sägs det. Har aldrig haft några så jag vet inte vad jag tycker. Antagligen tycker jag väl de skaver också. Skämtar.


Anmäl
2019-08-18 17:31 #38 av: hemul

Mitchika, hittade lite intressant om stavar för oss med onda fötter.

Bättre viktfördelning och balans med eller utan tung ryggsäck, reducerad belastning (korsrygg, vadmuskler, knän, höfter och anklar), armar och ben samarbetar bättre i uppförsbackar, mer anatomisk kroppshållning när man går och reducerad belastning på knän i nerförsbackar, för att nämna något.
https://www.tindeberg.se/hur-valja-gastavar

Studier har visat att de hjälper till att minska påfrestningar på knän, fotleder och anklar med hela 25%.
https://www.friluftslabbet.se/camping-vandring/basta-vandringsstavarna/

En tjej på Fetbobba berättade att hon använt stavar i flera år och det funkar jättebra för henne också. Vet inte exakt vad hon har för problem dock.

Fast det är skitjobbigt att man inte kan bära nåt i händerna! Blir väl till att gå med rygga för jämnan. Brukar bara ta en kasse med regnjackan eller en flaska vatten eller vad man nu vill ha med sig. Inte bra att pula i för mycket i jackfickorna heller, ivf inte om man går med öppen jacka. Då stöter armen/staven emot.


Anmäl
2019-10-24 23:46 #39 av: hemul

Är du kvar, Mitchika? Har du testat än? Om inte - gör det!

Jag har blivit av med hälvärken! Och inte bara det, jag kan stå stilla med jämn belastning på fötterna. Något jag inte kunnat på 31 år! Det kanske inte låter så märkvärdigt, men att stå är jobbigare än att gå och om man inte är i balans så blir det urjobbigt. Slut med att stå och klänga på stapeln med kundkorgar i kassan på ICA! Skrattar

Jag är så himla glad, så jag ville berätta ifall det kan hjälpa dig också. Lite bitter är jag nog också. Jag gick 6 år på rehab. Kunde inte någon ha kläckt den här idén då? Är ju inte rocket science precis. Nörd


Anmäl
2019-10-26 12:27 #40 av: Mitchika

#39 Jag är kvar! Jag har bara inte varit så engagerad i trådar på sistone av personliga skäl. Gåstavar blir problem för mig i och med hunden. Även om jag hittar ett passande midjebälte så kommer kopplet vara i vägen för gåstavarna om inte han går i en spikrak linje framför mig hela tiden. Samt att det blir väldigt krångligt att belöna honom ordentligt om jag har två gåstavar jag behöver ha koll på också. Jag är jätteglad att dom funkar för dig, men jag tror tyvärr inte att det är något för mig. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.