Hälsa

Svag i bakbenen

2019-07-03 15:08 #0 av: Najan13

Hej, min mammas hund är svag i bakbenen. Han är 11 år gammal, cairnterrier, inte kastrerad. Det började för ungefär 1 och ett halvt år sen med att han började halta och hade svårt för att ta i med bakbenen. Han ville inte sätta sig ner, hade svårt att ta sig upp från både liggandes och sittandes och han vill gärna inte hoppa upp eller ner från saker. Vi tog honom till veterinären som tog massa blodprov och allt kom tillbaka normalt, och jag vill minnas att röntgen gjordes som inte visade något heller. Milou, som vovven heter, fick kortison utskrivet och smärtstillande och mår mycket bättre på det. I alla fall smärtan, svagheten verkar alltid sitta i. Någon som vet vad detta kan vara? Veterinären har ingen aning 😫 om det hjälper så har han svårt att kissa, det blev dock nästan helt bra när han blev kemist kastrerad men det har gått ur nu (dags för nytt). Milou gjorde ett ultraljud på prostata och den visade sig vara lite "konstig" men ändå normal enligt veterinär och inget dom trodde hade med det här att göra. Han är öm i både fram och bakbenen när man klämmer på honom.

Någon som kan hjälpa?

Anmäl
2019-07-03 15:36 #1 av: Elsis matte

Jag tycker att han ska utredas för diskbråck! Kan ju vara något annat ortopediskt, men se till att få träffa ortopedveterinär och därefter en duktig sjukgymnast.

Anmäl
2019-07-03 21:02 #2 av: Changrila

Helt klart dags för ett nytt veterinärbesök åtminstone.

Anmäl
2019-07-05 08:59 #3 av: Najan13

#1 Ja jag har också funderat kring diskbråck, låter ju lite som han. Från prata med veterinären.

#2 Nu var jag lite otydlig. Vi har varit hos flera veterinärer och sista besöket var inte så länge sen och vi har telefonkontakt med en av veterinärerna med jämna mellanrum. Varför jag frågar här är för att få idéer till veterinären om vad det kan vara så jag har något att föreslå.

Jag har läst om degenerativ myelopati och spondylit eller spondylos, kan det vara någonting? Kan man testa dessa i blodprov/röntgen osv? Eller är det anamnes och klämma?

Anmäl
2019-07-05 11:25 #4 av: Elsis matte

Det kan absolut vara spondylos, det går i så fall att se på röntgen. Men har ingen av veterinärerna gått vidare med röntgen eller remitterat er till specialist?! Låter inte förtroendeingivande...

Anmäl
2019-09-24 14:58 #5 av: Najan13

Ursäkta att det var så länge sen. 

Nä veterinärerna har inte skickat oss till en specialist. Röntgat har dom gjort och sa att dom inte hittade något. Inget heller i blodprover. Han har fått smärtstillande och kortison och man märker tydlig en förbättring sen kortisonet. Ger det några ledtrådar till vad det kan vara?

Anmäl
2019-09-24 18:35 #6 av: Haifa

#5 Allt syns inte med hjälp av röntgen och ibland kan förändringarna vara så små att det är svårt att se. Gick igenom liknande med min hund där röntgen inte visade något, problemet var att enda symptom min hund hade var att hon fick ont när hon skulle skita annars visa hon inget. Efter över ett år och utan riktiga resultat blev det till slut en CT som visade extrem förträngning i ryggkotornas kanaler där nerverna går ut från ryggmärgen. Kan säga att veterinären var förbryllad över att hon kunde hoppa upp på saker. CT kan dock bli dyrt om man har otur med försäkringen men det kan ge bättre resultat än röntgen, du kan ju alltid höra med din veterinär om vad denne tycker

Jag hoppas innerligt att ni hittar vad som är fel och att det går att lösa på ett bra sätt.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.