Hundsport & Aktiviteter

Tips på fysisk aktivitet

2019-06-12 07:52 #0 av: T14

Har en hund som är mycket stark. För ca 4 månader sedan drog han omkull mig när vi körde canicross, och jag fick en fraktur på knäleden. Nu när skadan har börjat läka så behöver jag ett sätt att aktivera honom fysiskt som inte är lika "riskfyllt" för mitt knä. Vi går promenader, men jag kan inte gå särskilt långt för tillfället, och han behöver röra mer på sig. 

Finns det något sätt jag kan träna fysiskt med honom förutom just canicross? Funderar på cykling, fast att han får trava bredvid istället för att dra, men med tanke på hur stark han är och hur oförutsägbar han kan vara med sina ryck så känns det inte helt tryggt.  

Han älskar att dra, så vore kul om det gick att få till drag på ett sätt som funkar för mitt knä. Gärna något man kan tävla i om det finns, vi hade nämligen tränat en hel del inför att börja tävla i canicross. 

Anmäl
2019-06-12 07:57 #1 av: Herveaux

Tycker han om att simma?

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2019-06-12 08:23 #2 av: Jazzyjeff

Weightpull/dragweight då? Om han gillar att dra men du måste gå lugnare.

Anmäl
2019-06-12 08:38 #3 av: T14

#1 Ja, det gör han! 

#2 Har funderat på det. Ska läsa på lite.

Anmäl
2019-06-12 08:46 #4 av: Majken!

Kickbike eller mountainbike?

Anmäl
2019-06-12 12:46 #5 av: tiger tok

Du har inget löpband?

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2019-06-12 15:27 #6 av: Lona

Det är ju lite svårt den här tiden på året, men jag tänker på att springa lös i tung terräng. Sand, grustag, djup mossa, kalhyggen och så vidare.
Nu behöver vi inte ha diskussionen om "koppeltvång" men om du har bra lydnad/inkallning på honom så vore det ju suveränt att köra någon form av uppletande i tex ett grustag. Du står mer eller mindre still, han aktiverar både hjärnan och kroppen. Sandstränder (om man har kollat av dem) och grustag har dessutom fördelen att det inte brukar ligga rådjurskid och andra djurungar där. Mossiga skogar och kalhyggen är rätt olämpliga såhär års, vare sig man har en hund som struntar i vilt eller inte.

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.