OT. Off-Topic

Babbeltråd del 15

2019-05-17 11:53 #0 av: monstermash

Glad

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-05-17 12:25 #1 av: Fisherling

Alltså jag blir så trött på aussiefolk. Pratade aussie med en som hävdade att en hane jag tyckte var snygg var för tunn. Hanen i fråga var inte alls tunn, han hade samma kroppsbyggnad som Tinja som definitivt inte är tunn.

"Jag tycker inte de ska väga samma som tikar. Jag tycker de ska vara grövre."
"Fast... Rasstandarden säger att de ska vara maskulina UTAN att vara grova. Det är ju manen som ska ge ett maskulint intryck, inte att de är grövre."
"Men jag tycker de ska vara grövre."

En annan gång fick jag kommentaren om att Tinja antagligen skulle få neddrag på utställning eftersom hon inte har "utfyllda kinder". Varpå jag påpekade att det inte står någonstans i rasstandarden att de ska ha utfyllda kinder. 
"Men jag tycker det är snyggare."

Ytterligare en annan gång.
"Hon är ganska rektangulär, det är snyggare när de är kvadratiska."
"Men rasstandarden säger att de ska vara längre än höga."
"Men jag tycker.."

Alltså hur ska man kunna få bukt med en ras där folk inte ens har koll på rasstandarden? Hur kan de titta på "medelgrov benstomme", vilket även bland annat BC ska ha, och tycka att mastiff-grov är rätt? Hur kan de titta på "medellång päls", vilket även Tollare ska ha, och tycka Collie-längd är rätt? Varför har rasen blivit så stor och tung att mina tikar, som är smack dab mitt i vad för mankhöjd som förväntas av tikar, ständigt anklagas för att vara för små?

Blä. Blir så trött på det hela. Tycker rasklubben borde ta tydligare avstånd från utställning och kämpa för att ändra folks uppfattning av hur en aussie "ska" se ut, för den bilden är helt fel.

Anmäl
2019-05-17 13:50 #2 av: Jomensåatt

Det är ju väldigt många hundraser som det har felavlats på för att många i allmänhet och domare i synnerhet tycker en massa. Avelsarbete som efter några generationer leder till sjukdomar, dålig mentalitet och en fysik hos djuren som knappt klarar det dagliga livet.
Att det tycks en massa kan det ju såklart få göras men när människors subjektiva upplevelser får stå över en objektiv måttstock kan det aldrig bli bra i längden. Och precis som du säger så borde rasklubbar se det som en möjlighet, och ett intresse, att arbeta för det motsatta

Anmäl
2019-05-17 17:30 #3 av: Maleficum

#299 av: JoannaLi från förra tråden.

När jag läste på gymnasiet spendera vi en del tid ute i djurhuset och skötte djuren och då räfsa vi hela inhägnaden (där det gick gäss, ankor får, getter och säkerligen några fler djur jag inte kommer ihåg) regelbundet (dock var det grusad inhägnad men borde ju funka lika bra på gräs). Använda oss av "fiskbensteknik" för att göra det snyggt, effektivt och framför allt ergonomiskt. Vet inte om du vet hur man krattar/sopar i fiskbensmönster?  Om det är helt okänt kan jag försöka förklara men är nog inge bra på det tyvärr.

Ser inga problem med att använda det som gödsel. Använder själv både toa innehåll från min kanin och bur innehåll från mina burfåglar som gödsel här hemma.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2019-05-17 19:06 #4 av: Sugar Mist

#1 Tycker det är lustigt med "inbitna" aussiefolk, en vän till mig skickade en bild på Jack(Som dessutom har ett Very Good) till sin släkting som är "inbiten" aussiemänniska, och hon frågade om jag verkligen var säker på om jag inte hade fått papprena föralskade eller något i den stilen, minns inte riktigt, men hon påstodd i alla fall att Jack inte alls var en aussie. 

-

Anmäl
2019-05-17 19:07 #5 av: CayKantos

Jag är trött på att vara sjuk för att sedan utveckla en annan sjukdom, för att sedan behöva in på akut pga mensvärk. Jag har inte ens råd att vara sjuk. Är jag sjuk nästa vecka också kommer jag inte ha råd med hyra, räkningar mm.. Vafan gör man i den här situationen?...

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-05-17 20:33 #6 av: monstermash

#5 Finns det ingen du kan låna pengar av? Ledsen 

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-05-17 22:07 #7 av: Frida B

#5 men ojdå. Låter inte bra :( säg till om jag kan hjälpa dig med ngt!

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2019-05-18 07:44 #8 av: ipopuma

Alltså jag.... XD. Varenda gång jag är på en social tillställning och träffar någon som bara "jag gillar inte hundar" blir jag helt "men men men? Va? Hur kan man INTE gilla hundar?! De är ju helt underbara" blir lika paff varje gång 😂😂😂😂. Särskilt när de pekar typ på min arm o bara "vad är det där" och man ja hunden råkade bita mig när vi tränade, och sen man bara HON ÄR SÅÅÅÅ SNÄLL. Och de bara...... (ser väldigt skeptiska ut)

Men alltså när ens vänner nämner att de inte är förtjust i hundar och man bara "varför är vi ens vänner" 😂😂😂. Skadad......? Hm ett stort ja på det 😂😂

Anmäl
2019-05-18 10:14 #9 av: CayKantos

#6 hatar att låna pengar.. Det känns som om jag då visar jag inte är kompetent nog..

#7 supergulligt Frida, men inte jättemycket att göra åt tyvärr. 💙 Jag väntar bara på gynekolog ska kontakta mig och ge mig en tid för undersökning.. Hoppas verkligen jag får till flytt och jobbyte snart..

Tack snälla ni. Var bara så jävla frustrerad efter igår..

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-05-18 11:19 #10 av: ipopuma

#5 fy Fabian så jobbigt! Att vara sjuk är verkligen pest och när man kommer i sådana situationer 😭. Håller tummarna för dig ❤️

Anmäl
2019-05-18 13:09 #11 av: monstermash

#9 Det är du absolut! Alla har vi våra motgångar. Om det krisar så är det bara att höra av sig till mig, även om vi aldrig direkt pratade på strömma :) 

Själv känner jag mig riktigt nedstämd över rumsrenheten. Det går bra när jag är ensam med henne, men varenda gång jag går och duschar, eller springer ett ärende osv och hon är med den andra i hushållet, så gör hon något inne. Blir så fruktansvärt frustrerad. Det sista jag vill är att försöka hitta en dagmatte åt en icke rumsren valp. Suck. 

Och ja, jag vet, det är fullt normalt att en 10v valp inte är rumsren, och att det är mycket begärt. 

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-05-18 16:16 #12 av: CayKantos

#10 tack💙 och håller helt med dig, man är lite skadat när man tänker så. Men vi är nog alla lite skadade på ett eller annat sätt 😅😂

#11 strömma? Är du strömma människa? Där ser man 😂 Då måste jag ju fråga vem eftersom du tydligen vet vem jag är #nickenyfiken

Men det kan säkerligen va att hon känner en trygghet med dig. Bor du i hus eller lägenhet?

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-05-18 17:57 #13 av: monstermash

Haha ja! Jag skriver på Facebook så slipper jag outa mig helt här :) Trodde du visste vem jag är.

Lägenhet. Ja, antagligen. Plus att det bara är jag som rastar henne så blir oftast att man ropar på mig om man märker att hon är nödig. Nu har vi pratat igenom att det är orimligt att jag ensam ska rasta henne, så kanske blir bättre. :)

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-05-18 18:21 #14 av: Majken!

Så glad i denna hund! Stabil, social och trött, precis som jag vill att mina valpar ska vara.

Anmäl
2019-05-18 18:31 #15 av: monstermash

Men så söt! Kär

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-05-18 20:43 #16 av: JoannaLi

#14 Men gud så underbar! Vad heter hon? 


Anmäl
2019-05-18 21:17 #17 av: Majken!

#16 Hon heter Prima 👌

Anmäl
2019-05-18 22:46 #18 av: CayKantos

Åh helt underbar 😍 varifrån är hon?
Man dör ju sötdöden. Svarta schäfrar är rätt så fina 😍

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-05-18 23:51 #19 av: Majken!

#18 Molars kennel.

Anmäl
2019-05-19 00:55 #20 av: CayKantos

#18 kul! Många spännande år för er nu då, vad tycker damen hemma om henne då? 😊

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-05-19 07:31 #21 av: Majken!

#20 Hon är väldigt fin med valpar, så det går bra. Vaktar matskålen med sitt liv och i övrigt är det mest bara tjo och tjim!

Anmäl
2019-05-19 08:30 #22 av: CayKantos

#21😂det är bra hon har sina prioriteringar rätt 😂

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-05-19 17:54 #23 av: tiger tok

Är så himla stolt både över mig själv och min hund!
Han är så fantastiskt bra i för de flesta hundar stressande situationer, igår var vi på marknad och höll ponnyridning.
MASSOR av hundar och människor, där ligger han och vilar under min stol, litar på att jag har koll, även fast jag är upptagen och inte aktivt kan belöna honom hela tiden.
Och jag är stolt över mig själv, för att jag som aldrig ägt hund tidigare har klarat att uppfostra en så bra hund, och att alla tycker han är himla trevlig, och det är han!
Älskade älskade vovve!

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2019-05-19 18:02 #24 av: Fisherling

I helgen fick Asni hänga med på agilitytävling. Hon är fantastiskt enkel att ha med sig, eller tja, förutom att hon drar satan i kopplet Galen Men jag kan lämna henne ensam i buren eller bilen utan problem, dock vart det lite överkurs att jag band upp henne och gick iväg för att tävla med Tinja, det blev jobbigt för lillan. 

Hon älskar verkligen andra hundar, men ändå är det inga problem att röra sig runt i ett hav av andra hundar. Inget pip, inget gnäll, bara något enstaka dragande mot en hund som kom lite extra nära. Charmig som få är hon ju också, så hon skaffar ju kompisar hos varenda hund hon träffat medan Tinja tycker att hon är på tok för lättsåld Gapskrattar

Anmäl
2019-05-19 19:36 #25 av: Jazzyjeff

Note to self: Åtminstone tänk igenom hur man tar sig upp med 40kg hund på SUP-bräda innan man ger sig ut själv för första gången. Så slipper man simma med hela rasket, människa, hund genom en massa vass och kravla upp på land.PustarSkrattar

Anmäl
2019-05-19 19:39 #26 av: Fisherling

#25 Åh jag älskar att paddla med SUP!

Benji är en riktig fena på att ta sig upp på SUP, trots sina 30 kilo. Får han inte följa med simmar han ikapp och KRÄVER att man drar upp honom Gapskrattar Han gillar även att vandra mellan brädorna när vi är ute flera stycken.

Anmäl
2019-05-19 20:18 #27 av: apportbocken

#23 Åh vilken härlig känsla! Han är verkligen jättetrevlig!

Anmäl
2019-05-19 21:21 #28 av: tiger tok

#27 ja det är sällan man vågar ge sig själv beröm!
Kul att du tycker det❤️

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2019-05-20 13:43 #29 av: Jazzyjeff

#26 coolt, särskilt att vara ute flera sådär! Ja, jag tror nog både han och jag kan ta sig upp, men vi hade aldrig testat eller tänkt ut hur det ska gå till innan vi vurpade i (ej att rekommendera) :D Nu tror jag dock jag vet..gäller nog mest bara att kravla sig upp först själv och sen hjälpa hunden upp. Jag är själv nybörjare så.. :)

Anmäl
2019-05-20 17:48 #30 av: CayKantos

Åh vill så gärna ha en SUP. Så svindyra bara..
Så sent som igår visade Kantos också intresse i det då han bestämde sig att "jaga" två SUP'are vid delsjön genom vattnet 😂😂

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-05-20 23:54 #31 av: Duvethon

Nu försöker jag och en bekant socialisera våra hundar. Vi har låtit den ena hunden vara lös och den andra kopplad för att enkelt kunna "avstyra" om något händer. Hur ska jag tänka för att släppa de helt lösa tillsammans? Jag har en unghund som går väldigt lätt upp i varv och kan bli tokig. Hundarna gillar varandra och vill gärna busa men jag är rädd att min hund kommer gå upp i varv och få svårt att coola ner... tips?

Anmäl
2019-05-20 23:56 #32 av: Duvethon

#5 Angående mensvärk, antar att du redan kollat upp det men p-piller, alternativt minipiller, är väldigt bra mot svåra menstruationssmärtor. Usch det är verkligen hemskt med så besvärlig mensvärk. Hoppas du får bra hjälp...

Anmäl
2019-05-21 02:08 #33 av: CayKantos

#32 jag är i processerna. Minipiller ger mig stora humörsvängningar. En stor orsak till varför jag hade så mycket problem att inte bli arg på Kantos när han var valp.. Så det slutade jag nyligen med. Precis börjat med p-piller.. Men har äns så länge ej funkat mot mens eller smärtor. Känner även jag har vart mer lättirriterad sedan jag började. Men det kan vara värmen också..

Så det jag gör numera är att äta högsta dosen av smärtstillande jag kan (känner dock fortfarande smärtan genom det) en hel vecka från och med första smärtorna börjar.

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-05-21 02:57 #34 av: Duvethon

#33 härligt att det är i process iaf :) jag äter minipiller och har ingen mens = ingen mensvärk. Helt. Jävla. Fantastiskt. De första tre månaderna är visserligen turbulenta då kroppen behöver tid att omställa sig. Jag blödde som tusan den första månaden och hade mensvärk så jag skrek. Nu har jag ingen mens alls!! Så värt det :)

Anmäl
2019-05-21 13:37 #35 av: Jazzyjeff

#30 Gör som jag, hyr en ett dygn/helg/några timmar och testa på då? :)

Anmäl
2019-05-21 13:41 #36 av: CayKantos

#34 tog minipiller ett år. Inte värt att låta det gå ug över hunden, vänner och familj pga JAG har ont.

#35 men då blir jag fast.. Då "måste" jag ju köpa 😇😂

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-05-21 14:21 #37 av: Jazzyjeff

#36 Äsh då, är ju ganska skönt att slippa förvara grejerna också.. Men visst, hade jag hus så skulle jag nog vara väldigt lockad att köpa Glad Tycker det verkar vara riktigt bra träning för hunden å.

Anmäl
2019-05-21 14:34 #38 av: ipopuma

Någon som vet något om dogbuddy? Är det säkert?

Anmäl
2019-05-21 15:03 #39 av: JoannaLi

#38 Har använt det som hundpassare, och min nuvarande hundvakt fanns/finns där. Inte haft några problem med det :D 


Anmäl
2019-05-21 15:09 #40 av: ipopuma

#39 tack 😁

Anmäl
2019-05-21 18:44 #41 av: LinDajSon

#33 Alltså, det låter säkert lite random men har du testat magnesium? Mot mensvärken?

Anmäl
2019-05-23 22:04 #42 av: CayKantos

#41 ja. Började testa det eftersom det inte var helt ovanligt jag fick ont i magen även innan eller efter mens..men det hjälpte inget avd e.

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-05-24 01:00 #43 av: Sugar Mist

Precis lämnat av Jack hos veterinären, där han säkert kommer behöva ligga inne minst två dygn... Tänk om jag kunde sluta vara så envis och bara kastrera honom som det var tänkt att jag skulle göra, då hade han inte behövt bli inlagd.
Jävla skit. 

-

Anmäl
2019-05-24 10:43 #44 av: tiger tok

#43 vad är det som har hänt med honom?
Aldrig hört om akut kastrering på hanhund?

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2019-05-24 12:06 #45 av: Sugar Mist

 #44 Nä, ingen akut kastrering.
Har två tikar hemma som höglöpt precis efter varandra, varav ena är igång just nu, och han har varit såpass stressad att magen kraschat totalt. 
Han var dålig i magen iförrgår, igår förmiddag blev det blodig avföring men jag avvaktade, ifall det bara var irritation pga dålig mage.
Vaknade vid 22 igår kväll av att det var blod i hela mitt rum och det är nog det läskigaste jag varit med om, så åkte in med honom och har aldrig haft en så disträ och medgörlig Jack hos veterinären, han låg på sidan utan att röra sig medan dom sänkte ner honom från röntgenbordet.. 
Veterinären inatt sa dessutom att prostatan är lite stor så bollarna ryker efter sommaren.

Han är lite piggare idag tydligen, men dom behåller honom en natt till för att försöka få igång magen på honom igen.

-

Anmäl
2019-05-24 12:47 #46 av: Jojaton

#45 Stackaren, hoppas han kryar på sig och får ordning på magen!

 Johanna - @mysheltiesam

Anmäl
2019-05-24 15:53 #47 av: monstermash

Jag kommer säkert ångra mig så fort jag börjar jobba men herregud vad jag längtar efter att komma hemifrån. 3v hemma med valpen och 2 till innan det är dags att jobba.. Suck.

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-05-24 22:51 #48 av: LinDajSon

#42 Har du testat mer än en sort? De innehåller ju lite olika 'varianter', och det är lite olika upptag på dem. Rent generellt, men verkar även vara lite personligt vilken sort man svarar bäst på, och vilken dos som behövs, eventuellt vad man kan behöva komplettera med i vitaminväg... Har jobbat i butik som sålde flera olika sorter (Helhetshälsa, Alpha Plus, Holistic med flera) och har dels testat dem själv av rent intresse (tagit magnesium mestadels för att sova bättre, avslappning, men även mot huvudvärk och mensvärk), dels fått höra en hel del recensioner från kunder. :)

Anmäl
2019-05-25 05:49 #49 av: CayKantos

#48 nä bara en sort.. Ska kolla vad morsan hade för ngt och sedan försöka köpa en annan.. Tack :)

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-05-25 16:03 #50 av: ipopuma

BH check! Är sååå sjukt glad för den fina kritiken. Bara sg och utmärkt (vet om de är snälla i bh:et). Ja lite skryt nu kanske 😅. Men är jätteglad!

Anmäl
2019-05-25 16:13 #51 av: ViktoriaL

Idag tog Bonny sitt andra 1:a pris i lydnadsklass 1, så glad och stolt över den glädje och arbetsvilja hon har!😊

Anmäl
2019-05-25 18:14 #52 av: Jazzyjeff

Sökträningen gick så j*vla bra idag! Klockrena skick och jobba jobba, och grymt fin fart över stock och sten! Så jäkla stolt över grabben.

Anmäl
2019-05-26 00:10 #53 av: monstermash

Fan också. Fan vad den här kvällen inte gick som det skulle.

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-05-26 12:52 #54 av: Turast

Det var jag som skulle skydda er men jag svek er och nu är ni borta för alltid och det enda jag kan göra är att sitta och gråta floder.

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-05-27 20:54 #55 av: Turast

Vissa människor är bara för snälla ❤️

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-05-27 21:36 #56 av: Fisherling

På torsdag drar jag och Asni iväg på årets Aussieläger! Vi kör i brukslydnadsgruppen vilket ska bli himla kul. Älskade lägret förra året, fantastiskt bra tävlingen, boende och mat för ett oerhört rimligt pris.

Anmäl
2019-05-27 23:55 #57 av: CayKantos

Tänka sig alla möjligheterna jag fått med denna hunden. Så mycket mer än jag någonsin vågat tro.
Allting börjar bli så bra när jag slutat ha dessa humörsvängningar, nu ska det bara fortsätta såhär om inte bli bättre!

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-05-29 13:42 #58 av: Garm

Bara för att möjlighet finns så vill min hund ut konstant. The blessing and the curse med uteplats 😅

Anmäl
2019-05-29 19:21 #59 av: Duvethon

Helvete. Min hund bet mig precis. Han springer runt och skäller i huset, försöker ta min mat och jag sa NU RÄCKER DET! och tänkte klappa honom för att lugna honom. Då tar han och biter fast min hand så det blir hål.
Nu räcker det. Jag klarar inte mer.

Anmäl
2019-05-29 19:23 #60 av: Duvethon

Känner mig som världens sämsta hundägare

Anmäl
2019-05-29 19:39 #61 av: Fisherling

#59 #60 Andas, du är inte världens sämsta hundägare. Vad är det för hund du har, ålder?

Omriktat beteende är inte ovanligt. En hund som inte är i en sinnesstämning där de kan sortera intryck tenderar att bara gå på reflexer. Att ta i en sån hund kan tyvärr leda till bett; även om hunden inte gjorde det "med flit". 

Anmäl
2019-05-29 19:50 #62 av: Duvethon

#61 Tack, jag försöker verkligen. En unghund, spets 1,5 år. Han hamnar ibland i något konstigt "humör" där han blir sur, bitig, nafsig. Tar man i honom då kan han bita till, eller ja nafsa lite lätt. Men idag bet han verkligen. Kan inte handskas med honom, han hamnar verkligen på rött ljus...

Anmäl
2019-05-29 19:54 #63 av: Duvethon

På kurser har instruktörerna noterat beteendet och att han som de flesta unghundar hamnar på rött ljus lätt och de säger att jag ska "fortsätta jobba". Men jag ORKAR INTE! Jag är helt slut. Man offrar så mycket och så får man ett jävla bett. Nu har jag och hunden iofs en helt okej relation överlag och mycket annat fungerar bra, han är så snäll mot människor, hundmöten osv. Men just det här är så jobbigt.

Anmäl
2019-05-29 19:54 #64 av: Duvethon

Tillägg; Tack gode gud lade han sig och stensomnade nu. Tror mycket handlade om att han var uppe i varv.

Anmäl
2019-05-29 20:16 #65 av: Fisherling

Det som verkligen fungerade för mig med Benji, som haft extrema problem med överslag, var att kasta en näve godis i på honom Gapskrattar Han är ju labrador och väldigt matmotiverad, men att jag lockade med godis var inte nog när han hade överslag. Att däremot få ett gäng godisar i huvudet som man sen kan plocka upp har oftast funkat för att bryta honom och få honom ner i varv. Man kan inte kaosa och leta mat samtidigt.

Anmäl
2019-05-29 20:22 #66 av: Duvethon

#65 Det är ett toppenförslag! För det mesta går det att avvärja med godis på hemmaplan. Alltså, om jag behöver ta in honom från gården kan han bli på lekhumör och börja jaga/nafsa istället. Ger jag honom en bit kött så går han in utan problem. Så visst fungerar det! Men det löser väl inte problemet i grund och botten....egentligen?

Anmäl
2019-05-29 20:27 #67 av: monstermash

Gav hundvalpen pasta för magen. Föreställde mig en viljekamp utan dess like. Slutade med att hon stod lös och skickade upp det från min handflata, och ville ha mer. Hoppas det håller i sig hela kuren och att magen stabiliseras snart!

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-05-29 20:33 #68 av: Fisherling

#66 Det är just att få det på sig som gjorde att han "kom av sig" och mängden som fick honom att gå ner i varv. Han måste kolla vad som landade på honom, samla sig, slå på nosen, hitta alla godisar.. Då kan man inte balla ur. Sen var han liksom helt mottaglig för kommunikation. 

Om det löser problemet i botten.. Är du säker på att det verkligen är ett 'problem' och inte bara en hormonfas hunden inte rår för? Din hund är ung och i värsta jobbighetsåldern. Det finns en anledning till att hanhundar från ca 6 månader till ca 2 år är de som oftast omplaceras; de är riktigt utmanande.

Om du avleder varje gång han börjar gå upp eller är uppe i varv med godisregn, fortsätter bygga på kontakt och relation och helt enkelt härdar ut den här perioden (vilket borde underlättas av avledningen) så kommer det nog gå bra, och när han väl kommer ur den så behöver du inte godisregnet längre. 

Anmäl
2019-05-29 22:34 #69 av: Duvethon

#68 Det är mycket möjligt att det är bunden till hans ålder då han inte bits när han är i "normalt tillstånd". Han skulle exempelvis aldrig bitas när vi är ute och går, när han är nere i varv, eller lugn i övrigt. Jag ser på honom när han blir på "humöret". När han är lugn skulle han aldrig bitas! Så förhoppningsvis beror det på att han är ung, livlig, har svårt att kontrollera sig. 

Jag ska följa ditt råd och fortsätta bygga kontakt och relation! Jag har förstått att unga hundar (i synnerhet hanar) kan vara utmanande men ska verkligen bett ingå...? :(

Anmäl
2019-05-29 23:10 #70 av: Fisherling

#69 Ska och ska, vissa hundar har närmare till bett vid överslag eller påfrestning än andra. Kanske försvinner det helt när han mognar, det brukar det göra från allt jag läst mig till.

Tinja vallhundsnyps när hon blir exalterad i träning. Kysser mig rätt i låren när jag riktar om henne, ren frustration av att inte få sätta igång direkt som blir ett omriktande beteende till mina innerlår, vilket gör att de ofta är fulla med blåmärken GapskrattarKommer jag med handen och ska rikta henne när hon är så pass taggad  så nyper hon mig snabbt i handen. Inget hon kan rå för, det är som en reflex. Inte så det går hål, men bara som ett exempel på att ta till tänderna ligger olika nära olika hundar i olika situationer Skrattar

Anmäl
2019-05-30 09:28 #71 av: Turast

Läkaren: det är inget knark hehe
Jag: vinglar in i väggen efter jag tagit pillret (:

Vingelknark

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-05-30 13:32 #72 av: Lona

#71, 😢

Crap, Nikka har fått juvertumörer igen. Op på onsdag, håll tummarna för att dessa också är ofarliga! Ska diskutera med veterinären om vi ska fortsätta att ta knölarna lokalt eller ta hela juverdelen.
Hon är visserligen åtta år vilket en del tycker är gammalt, men hon är otroligt fräsch i kroppen - och faktiskt barnsligast av alla våra hundar, trots att hon är näst äldst. 💕

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-05-30 13:58 #73 av: JoannaLi

#72 Vi ska hålla alla tummar och tår här hemma, för fina Nikka! Både att de är ofarliga, men också att det blir en bra lösning så de slipper komma igen Hjärta


Anmäl
2019-05-30 22:29 #74 av: Lona

#73, Tack! ❤️
Det har blivit betydligt bättre sen hon kastrerade för två år sen så jag hoppas att det inte blir fler.

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-05-31 09:18 #75 av: JoannaLi

Älskade, älskade skräpet. 

Back in the day. Första hot spot-vändan. Lilla vinthundslabben, skabbig, fläckig och ful, stressad och spinkig. Men glad. Med Nike-märket på revbenet. 

Fy fan, på ren svenska, vad jag saknar honom.


Anmäl
2019-05-31 17:36 #76 av: Turast

Ibland önskar jag att jag bara kunde prata av mig med någon, samtidigt som jag inte vill tynga andra med min smärta och problem. Känner mig så fruktansvärt ensam ibland fast jag har folk runt mig som jag vet bryr sig. Och jag vet att det säkert är bland annat biverkningar från pillren som gör det extra illa just nu, även fast det var lika illa innan. Är man helt sjuk i huvudet om man ibland önskar att man fick en dödlig sjukdom och bara hade månader kvar? Bara för att slippa göra jobbet själv liksom. Visst sjukt otacksamt (inte för att jag direkt är sjukdomsfri och frisk), men jag bad inte om att leva. Och jag bad verkligen inte om att leva med alla smärtor.

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-05-31 22:16 #77 av: Lona

#76, Jag vet inte om det hjälper men du är inte ensam om de tankarna och känslorna.
Kanske fel ställe att diskutera detta på egentligen, men får du någon vettig hjälp? Förutom rent farmakologiskt så betyder det jättemycket att ha någon att lasta av sig på - helst någon som inte är känslomässigt engagerad som anhöriga och vänner är. Ta hand om dig! ❤️

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-05-31 23:10 #78 av: Jazzyjeff

Ett betydligt lugnare sätt att paddla på än SUP :)

Anmäl
2019-05-31 23:21 #79 av: Turast

#77 ingen professionell hjälp förutom piller, gick på andra förr men de fungerade inte så testar nya nu, har inte råd att gå till psykolog och vet inte om jag skulle palla dra upp hela barndomen som de flesta jag träffat vill att jag ska göra

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-06-01 00:35 #80 av: Jojaton

Det här med att ha en 7kgs hund som tar 2/3 av sängen är ju kul 🙄 (han lägger sig i mitten på både längden och bredden och brer ut sig...)

 Johanna - @mysheltiesam

Anmäl
2019-06-01 10:52 #81 av: [IdaSoren]

#80 Tell me about it, här har vi en bjässe vars bästa grej är att knuffa ut mig från sängen så att hon får ligga själv bredvid husse Pustar

Anmäl
2019-06-02 10:12 #82 av: KatarinaSt

#78 Vilken fin bild och vilken vacker hund. Ser så fridfullt ut 😊

Anmäl
2019-06-02 16:25 #83 av: monstermash

Sjuk... Så tacksam över att grannen hämtade henne för rastning och tog med henne hem efteråt. Hjärta

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-06-02 16:25 #84 av: monstermash

Är det normalt att 12v valpar juckar för övrigt? 

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-06-02 17:39 #85 av: Fisherling

Hur söt är inte den här fokuserade tokräven då?

Anmäl
2019-06-02 22:59 #86 av: CayKantos

#84 vanligt överslagsbeteende

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-06-03 10:10 #87 av: Jazzyjeff

#82 Tack. Ja det var härligt!

Anmäl
2019-06-03 11:01 #88 av: Ambrose

#80 Är hundvakt till 2 Holländare och en Schäfer just nu.
Såhär ser min säng ut varje morgon 😅

Väldigt lärorikt att leva med så många olika individer.
Schäfer, tik 5 år
HH, hane 5 år
Rottweiler, tik 5 år
HH tik, 6 månader

Man får studera mycket hundspråk, framförallt mellan valpen och Nita(som har tagit på sig uppgiften att uppfostra det lilla monstret eftersom de andra 2 har gett upp).

Men jag skulle själv aldrig vilja leva med 4 hundar i "tränings/tävlingsålder".
Hur sjutton hinner folk med så många arbetande hundar med att tillgodose allas behov utan att känna att någon blir eftersatt?

Anmäl
2019-06-03 12:32 #89 av: Jojaton

#81 och #88 Haha men era hundar är iaf stora, min är ju en liten plutt som ändå lyckas bre ut sig! Men jag lider med er, även om det också är mysigt med hund i sängen.

#88 Nej, jag tänker spontant just nu att en hund till skulle jag absolut klara av, men mer än så hade nog varit svårt att få ihop, och då pluggar jag ändå hemifrån så har ju inga pendlingstider eller liknande.

 Johanna - @mysheltiesam

Anmäl
2019-06-03 14:05 #90 av: LinDajSon

Jag har ju haft (och har snart igen) fem samtidigt, varav egentligen alla i användbar ålder (men en har varit sällskap/pensionär i ett par år). Jag ser egentligen inget större nöje i det, fyra var nog egentligen en för mycket redan där och fem är lite galenskap... det ÄR för många i mitt tycke, om man inte lever för hundarna. Jag hade nog aldrig skaffat en femte igen så snart efter att en av dem gick bort om det inte var för att hon som gick bort var den bästa jag hade, och den enda jag kunde använda i jobbet, och jag behöver rent krasst en ny arbetshund såååå det får helt enkelt bli lite överbelagt tills de äldre herrarna trillar av pinnen. Jag lär aldrig ha färre än tre hundar men där ska nog gränsen gå i framtiden.

Anmäl
2019-06-04 14:46 #91 av: Cireea

Valpis har börjat tappa tänder, hittills har hon tappar tre framtänder och en fjärde är på gång. Yrar Tiden går verkligen fort, det känns som om hon nyss kom hem..

On another note..
Jag hade en chihuahua förut som jag tog över från en uppfödare. Han var världens mysigaste och vi fick några fantastiska år tillsammans. Tyvärr fick han somna in på grund av diverse åldersrelaterade problem. Sedan en tid tillbaka har jag haft kontakt med uppfödaren (sedan innan valpen) och fått veta att min hanes barnbarn ska säljas, och jag är såklart helt otroligt sugen. 
Jag vet dock inte hur livet är med tre hundar, kan någon dela med sig av erfarenheter, tankar och åsikter? 

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2019-06-04 15:46 #92 av: monstermash

#91 Oj, tappar hon tänder redan?! Vad är hon nu, 15-16v? 

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-06-04 15:52 #93 av: monstermash

Jag är redan sugen på hund nummer 2. Haha! Lyssnar på musik

Mina dagmattar backade ur, fullständigt rimliga anledningar som båda rör hälsan, men vi hoppas på att dem kommer kunna vara dagmatte i framtiden istället, och de hjälper mig med valpen så gott dem kan ändå. Hjärta Nu har jag hittat ett dagis som tillåter valpar, som jag funderar på att ansöka till. Jag kan ju inte gå hemma hur länge som helst.

För övrigt har jag varit så otroligt lat och sjuk, och knappt utforskat något med henne. Nästa hund ska jag nog inte vara hemma så länge med, så jag känner mig mer "tvingad" att vänja henne vid nya miljöer.. Oberörd

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-06-04 16:16 #94 av: Cireea

#92 Hon är runt 18 veckor Skrattar Jag vet inte om det anses vara tidigt? Jag minns inte när förra hunden började tappa tänder.. Oskyldig Minnet är bra men kort.. 

#93 Vi har inte heller varit i supermånga miljöer. Vi har gått lite skogsturer, varit vid stranden, åkt bil, varit vid havet på två olika platser, åkt hem till sambons mormor där det var massa nytt folk (barn och vuxna) och gått i en park samt suttit på gräset en stund medan det var en del folk i rörelse. 
Det är väl det vi gjort Funderar  Annars har vi hängt mest ute på gården här hemma. 

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2019-06-04 16:21 #95 av: ipopuma

Just nu är det så mycket pill med Pradas träning. Försöker just nu tänka "om en månad kommer jag kunna gå tbx o tänka, shit vad framåt det har gått" nä vi går i en brant uppförsbacke just nu 😅. Dock Hibiki! Vilken Panghund, 😍

Anmäl
2019-06-04 17:24 #96 av: Jojaton

Helt slut på grund av allergin, det tar verkligen all energi... Och det är så fint väder så vill ju egentligen bara vara ute hela tiden, men det går inte.

Ikväll ska vi träna i alla fall, hoppas jag klarar av det för jag är så taggad!

 Johanna - @mysheltiesam

Anmäl
2019-06-05 12:04 #97 av: monstermash

#94 Aha hon är såpass redan, hade för mig att våra var mer jämngamla.

Nåja, det är bara att försöka uppleva så mycket som möjligt med henne framöver. Hon är ju redan 13v. Förskräckt

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-06-05 12:42 #98 av: Cireea

#97 Mja, det är ju inte såååå långt emellan. Kanske blev lite fel för vi hämtade henne när hon var 11 veckor och inte 8 veckor. Kanske det som fick det att verka som om hon var mer jämngammal med din. Skrattar

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2019-06-05 12:52 #99 av: monstermash

Ja, det måste vara det :) 

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-06-05 15:06 #100 av: ipopuma

Dagens fråga. HUR kan man gilla smörgåstårta. Ni som gillar det HAR FEL!

Anmäl
2019-06-05 15:12 #101 av: Cireea

#100 DU HAR FEL! 

Skrattar

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2019-06-05 16:17 #102 av: JoannaLi

#100 Nej, bra smörgåstårta är såååå god! Ingen jäkla fruktgisch, ingen leverpastej, inget annar äckel. Det ska vara majonnäs, rökt lax, lättrökta räkor och creme fraiche. + grönsaker. I övrigt - nej! 


Anmäl
2019-06-05 16:26 #103 av: Jazzyjeff

Vahahaaarmt! Fläkt framme!!

Anmäl
2019-06-05 17:34 #104 av: Maleficum

#100 Kan bara hålla med! Aldrig förstått mig på smörgåstårta!

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2019-06-05 17:55 #105 av: CayKantos

Inte jg heller. Inte gott alls..

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-06-05 18:27 #106 av: Lona

Sådär, Nikka opererad, matad och "nedbäddad". Allt verkar ha gått bra, de tog bort en liten juvertumör som skickades på analys för säkerhets skull.
Vi fick beröm både för att Nikka är så trevlig och lätthanterlig samt i så bra kondition. 8-åriga kastrerade labbetikar brukar väl inte väga under 22 kg... 😉
Extra guldstjärna för fina tänder, alger is da shit! 😁

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-06 01:24 #107 av: Turast

Håller med om smörgåstårta. Serveras det på min begravning så ska jag hemsöka alla besökare som äter 😤

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-06-06 10:17 #108 av: One.Gibbis

Antar att det bara är jag som tycker om smörgåstårta då haha 😂

Har en väldigt reaktiv hund i mitt område, och blir så ledsen varje gång vi möter den. Hon är spänd hela tiden, nästan smyger fram. Husse/matte är förvisso ofta "med" och stöttar, men hunden kryper lätt ihop och gör utfall om man kommer för nära. Undrar vad lillan varit med om för att reagera så... 😞

Anmäl
2019-06-06 10:18 #109 av: Cireea

#108 Neeej, jag älskar smörgåstårta! Skrattar

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2019-06-06 12:39 #110 av: Jojaton

Sluuuuta, nu blev jag jättesugen på smörgåstårta ju!!! Bra smörgåstårta är riiiktigt gott 👌🏼

 Johanna - @mysheltiesam

Anmäl
2019-06-06 13:26 #111 av: Lona

Jaaa, smörgåstårta hitåt! Perfekt i värmen ju!

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-07 08:52 #112 av: Lona

Sitter och väntar på besked om min bästa kompis hund som är på väg till Blå Stjärnan med en eventuell magomvridning / tarmvred. Helvete, varför bor vi inte kvar på Hisingen utan flera mil utanför stan?!

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-08 07:56 #113 av: One.Gibbis

#112 Men näe! Är det din egen hund?? Hoppas det går bra, och du får glada besked så snabbt som möjligt!! 🙏

Har insett att detta med spår faktiskt är rätt j*kla kul. Har övergett planen på blodspår vid detta laget, det blir för mycket pyssel— men vanligt spår funkar alldeles utmärkt. Floki gick som en klocka första gången vi provade. Blev så himla stolt, och han han fick göra något han tyckte var skitkul! 💙

Fråga till er som har hundar som drar på vilt: hur gör ni? Har långlina på Floki mest hela tiden, för att kunna hindra honom från att sticka (men ändå kunna ha honom "lös"), men jag vill gärna kunna frångå det om jag kan. Vanligtvis lyssnar han, men när han får upp en doft (eller om han ser något, jag är inte 100% säker) så blockerar han ut mig helt och hållet. Tankar?

Anmäl
2019-06-08 07:56 #114 av: One.Gibbis

#112 Men näe! Är det din egen hund?? Hoppas det går bra, och du får glada besked så snabbt som möjligt!! 🙏

Har insett att detta med spår faktiskt är rätt j*kla kul. Har övergett planen på blodspår vid detta laget, det blir för mycket pyssel— men vanligt spår funkar alldeles utmärkt. Floki gick som en klocka första gången vi provade. Blev så himla stolt, och han han fick göra något han tyckte var skitkul! 💙

Fråga till er som har hundar som drar på vilt: hur gör ni? Har långlina på Floki mest hela tiden, för att kunna hindra honom från att sticka (men ändå kunna ha honom "lös"), men jag vill gärna kunna frångå det om jag kan. Vanligtvis lyssnar han, men när han får upp en doft (eller om han ser något, jag är inte 100% säker) så blockerar han ut mig helt och hållet. Tankar?

Anmäl
2019-06-08 09:15 #115 av: ipopuma

Oj, då har man ev en valpplan om ca 3-4 år!

Anmäl
2019-06-08 09:17 #116 av: ipopuma

Och alltså hur kan man ens gilla smörgåstårta? Är blött bröd med majonnäs och någon äcklig mimosasallad till 🤮

Anmäl
2019-06-08 14:26 #117 av: CayKantos

#115 ska du ha? Igen?! 😂 Du som sa du vägrade skaffa fler hundar

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-06-08 15:35 #118 av: Turast

8 friska kycklingar har kläckts hittills, en död, en som inte står klokt som får hänga i kläckaren ett tag till för att se om den blir bättre annars får den avlivas.. 20 ägg totalt, tror minst en till kommer kläckas.

Så just nu totalt 33 kycklingar mellan 1 dag och 7 veckor på gården nu, och då har vi ändå sålt 20 st 😬

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-06-08 17:46 #119 av: CayKantos

Alltså på riktigt.. Nån snälla köp en liten gård med mig 🙃
Måste komma iväg och bara ha mitt eget ställe vart man kan bygga hund gårdar, ha egna spårmarker och helt enkelt göra, bygga, utveckla hemmet utan att fråga om varenda lilla sak och sedan få avslag.. Om ngt inte funkar fixar man det, istället för att vänta på en jävla hyresvärd som aldrig gör ngt åt skiten 🙃🙃

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-06-08 19:17 #120 av: Lona

#113, Nej, det är min kompis/grannes hund. Han blev inlagd, de vet inte riktigt vad som är fel men de har fått honom stabiliserad i alla fall. Troligen kraftig gastrit, får de ordning på magen får han nog komma hem i morgon. Fasen, vad orolig man blir när de är dåliga!Hjärta

#115, Vad vad vad? Vad blir det för nåt härnäst, en pekingeser? Skrattar

#119, Sitter i samma båt! Kan inte bo kvar där jag bor nu men det är banne mig inte lätt att hitta något annat och jag har inte råd att köpa något eget. Kanske får byta upp mig till en rik snubbe så jag kan vara lyxhustru med gård och egna marker?LiparCool

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-08 20:04 #121 av: Duvethon

Känslan när två lösa hundar springer fram hotfullt mot min hund, och min hund tar det helt lugn och löser situationen utmärkt. Han ”svarade” inte på hundarna. Ägaren alltså....... herregud

Anmäl
2019-06-08 21:10 #122 av: Joyous

#119 Men jag är på! Så less på mitt boende, vill ha hundgård och noll grannar.

Anmäl
2019-06-08 22:03 #123 av: ipopuma

#117 shh alltså som sagt är bara en tanke men är liksom inget stort så. Vet ff om jag mentalt orkar skaffa en hund efter pumis o kan inte ha 3 arbetshundar.

#120 vet en jättefin bc hane som jag är kär i (o blir verkligen aldrig lär i hundar. Menar det men med denna henne klappar mitt hjärta en extra gång) och ja han ska nog ha en kull efter sig och då är jag sugen 😎

Anmäl
2019-06-08 23:15 #124 av: Fisherling

Sällar mig till de som vill ha en gård ute i skogen. Ge mig. Nu. 

Anmäl
2019-06-08 23:30 #125 av: JoannaLi

Jag är med på gården! Hittat jättefina, ni alla måste *bara* flytta till Skellefteå.


Anmäl
2019-06-09 00:04 #126 av: Frida B

Klockan är 00:03, och vi ska tävla lydnad imorgon. Jag sitter och äter chips, dricker sockerdricka och har hundstackarn som ryggstöd som faktiskt gör det vettiga och sover. Superuppladdning inför imorgon!

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2019-06-09 07:43 #127 av: ipopuma

Normalt folk inför mh: kollar genom 1000 mh videos. Tar resa på allt, vad som kommer hända osv. Blir nervösa fundera på hur deras hundar kommer reagera. De vill även ha höga poäng på jakten

Jag inför mh: spelar sims till klockan för mkt o bara hmm mh imorgon. Hoppas hund jäveln är liiiiite trött efter det..... Inser att jag har fel och att hon kommer få en jaktvinst, jättekul... NOT

Anmäl
2019-06-09 07:45 #128 av: ipopuma

Är också rädd för mina reaktioner alltså jag är liksom inte helt skottfast 🙄

Anmäl
2019-06-09 08:45 #129 av: CayKantos

#220 lite så va 😂😂

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-06-09 08:46 #130 av: CayKantos

#122 ja men vi kör! Vi behövde rlixom inte bo i samma hus. Med stor tomt kan vi bo på var våran sida så vi inte skär halsen av varamn😂😂 jag gillar lixom små boenden 🤩
Du kan ta stora main house 😂

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-06-09 08:47 #131 av: CayKantos

#124 #125 1, 2, 3 köp! 😂

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-06-09 08:49 #132 av: CayKantos

#127 asså jag funderade på det.. Men har ju sett lite MH videos när jag letade hund. Så jag sket oxå i det. För mig hjälpte det mig då jag blev lite lugnare och bara överlät det till TL..
Tro mig.. Jag hoppade nog till mer än hunden. 😂😂

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-06-09 19:05 #133 av: Duvethon

Har haft några bra dagar sedan hunden bet mig men idag så hände det igen. Leken övergick i att han slog över och han hoppade och bet hål i handen. Vet inte vad jag ska göra

Anmäl
2019-06-09 21:40 #134 av: Joyous

#133
Du är inte ensam om det där. Känner du för att snacka med nån som också har unghund, lätt för överslag och som kämpat med bitandet så finns jag här.
Vad var det som hände i leken? Är detta något han börjat med nu på senare tid?

Anmäl
2019-06-09 21:45 #135 av: Duvethon

#134 Tack Joyous! Det värmer :)

Nej, beteendet har funnits mer eller mindre hela tiden. Det uppstår ofta när han är lös på gården och vi leker, då övergår leken i överslag och han flyger på mig och bits i armarna. Detta förekom till viss del under promenader tidigare men det problemet är numer borta :) Han kan även få överslag när jag ska ta in honom från gården, då vill han hoppas och bitas... Han "väser" (låter konstigt) och hugger efter armar...

Har du haft liknande problem med din unghund?

Anmäl
2019-06-09 22:09 #136 av: Joyous

#135
Jag förstår och känner igen så väl.
Har du lust att snacka privat? Så slipper vi fylla tråden och lättare att få flyt i samtalet. Om du känner att du vill skriva av dig och bolla lite :) Har du Facebook?

Anmäl
2019-06-09 22:25 #137 av: Duvethon

#136 Ja jättegärna! Vill du skriva ett PM till mig?

Anmäl
2019-06-10 00:13 #138 av: Turast

Ibland är det najs när man tänkt fel med datum, nu är det najs för nu kommer ipopuma och den andra som inte hänger här redan imorgon istället för onsdag natt som jag hade inbillat mig 😂😍

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-06-10 08:17 #139 av: ipopuma

#138 JAG LÄÄÄÄÄÄNGTAR!

Anmäl
2019-06-10 16:38 #140 av: CayKantos

Varför tusan finns det inga jädrans doftprov i Västra Götaland..

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-06-10 18:36 #141 av: Ambrose

Nytt projekt på G!

Ett jävla pill för någon med värdelös handstil... undra hur jag ska lyckas få färg på detta 😅

Anmäl
2019-06-10 18:51 #142 av: Lona

#141, Vad ska det bli? 🙂

Har just haft en diskussion med daghunden huruvida han ska äta sin medicin eller inte och det ligger nu en Mycket Sur Labrador under soffbordet - men Panodilen gick ner till slut. (Paracetamol enligt veterinärens ordination, inget jag hittat på själv!)

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-11 00:47 #143 av: Ambrose

#142 Apporter till fjärren!

Så jäkla dyra om man skall köpa, så jag valde att göra egna, och med ekstavar till mitten som håller bättre!
Och när jag ändå var i farten med att göra egna, ville jag ju göra dem snygga med = pilljobb 😅
Men blir förhoppningsvis bra när det är klart!

Anmäl
2019-06-11 06:43 #144 av: Lona

#143, Ja, såklart! Jag funderade och funderade men kunde inte riktigt komma på vad det skulle bli. 😁

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-12 09:51 #145 av: Lona

Hoppla! Man kan tydligen blåsa förbi polisen i 100 på 80-väg och även köra i bussfil med snuten bakom utan att bli stoppad. 😬😮
Vad gör man inte med en akut sjuk hund i bilen?

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-12 11:01 #146 av: JoannaLi

#145 Ooops! Hur går det för vovven?? 

--- 

Gissa vem som kunde CYKLA MED SIN HUND igår kväll!! Utan att bli dödad! Förskräckt


Anmäl
2019-06-12 23:39 #147 av: ipopuma

Hmm snart dags att testa att tävla med mallen....  Lite shit pommes på det. Ska bli kul men vet inte om vi är redo och vet jag vill ha höga poäng

Anmäl
2019-06-13 16:06 #148 av: Lona

#146, Vi vet fortfarande inte riktigt vad som är fel men han fick följa med hem igen några timmar senare i alla fall. ❤️

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-14 23:49 #149 av: Frida B

DILEMMA delux. En superlovande kull, där pappan är avlägsen släkting med min egna, föds snart... Men har sagt till mig själv att jag inte ska ha en kelpie till. Men varför inte? Varför vill jag så gärna ha en annan ras?
Vad hade ni gjort? En pangkull i er egna ras, släkt med den ni redan har. Leveransklara jättelagom till semestern. Eller vänta, o eventuellt få en valp från den rasen du tänkt från början nästa år? Från bra tik också.

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2019-06-14 23:53 #150 av: JoannaLi

#149 Jag hade kört på kelpien! Om du inte kan formulera varför inte kelpie :D 


Anmäl
2019-06-15 08:22 #151 av: CayKantos

#149 med tanke på hur lätt hundar kan gå tomma mm, satsa på båda. Om båda kullarna verkar asbra så vill säga. Annars hade jag gått på kombination du är mest intresserad av.
Du har ju ändå hoppat lite fram o tbx mellan Aussie och Sheltie, bara för att det inte blir nu betyder ju inte blir aldrig. Du ska nog hinna med båda dom raserna, och då kanske i bättre läge för dig tidsmässigt.

Men hå på den KOMBINATIONEN du tror mest på 🤩🤩

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-06-15 09:04 #152 av: Frida B

#151 fast grejen är att den tiken som eventuellt ska paras nästa år, där har ju uppfödaren ingen aning om hane så kan ju inte gå efter kombination... :/

#150 nej jag har ingen riktig anledning till vrf jag inte ska ha en till kelpie... det enda som är är att jag får sjukt ont i magen när jag tänker på dobbys valptid, så fruktansvärt jag mådde då... Samtidigt vet jag att jag inte kommer att få en sån valp igen.

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2019-06-15 11:27 #153 av: CayKantos

#152 dåså.. Om Kelpie kullen verkligen är något intresse hade jag satsat på den, speciellt iom du inte vet hane. Så känns den kullen rätt hade jag personligen visat intresse till valp, men hade den vart sådär och bara där att man vill ha valp hade jag hoppat över.

Det som du gick genom med Dobby var dobby, oavsett nästa ras är det en ny individ med nya svårigheter och älsvärdigheter :)

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-06-15 12:20 #154 av: ipopuma

#152 hmm vad hände med Dobby? För tänker har du erfarenheterna av honom så klarar du ju av en till. En bra hund är en bra hund. Och alltså ja fler bra hundar kommer men passar valp nu och en bra hund kommer nu som du även gillar rastypiskt, varför inte?

Anmäl
2019-06-15 13:31 #155 av: Florine

Jag har skaffar ett ny hobby, göra skulpturer i lera. Är så härligt och roligt, bra för min stress och koncentration. Jag är så glad att jag köpte leran och tillbehören 😀 Skönt att ha något trevligt att göra inomhus när det är gör varmt ute. Är värmekänslig som en hund med 100 lager underull 😣

Hundmässigt håller jag på att träna på att gå promenader själv med båda hundarna. Tiken är så otroligt lydig, har stenkoll på mig och är lugn när man går själv men när man går med hanen som drar som en plogmaskin gör hon likadant.. dessutom lyssnar hon mindre och är mindre uppmärksam på mig. Har aldrig kunnat promenera med båda två själv pga detta. Så tränar på att han går i koppel och hon går i långlina som släpar på marken. Det går bra men behöver öka hennes uppmärksamhet och hon måste sluta börja busa med hanen under promenaden. Snart så! 😅

Anmäl
2019-06-15 14:20 #156 av: JoannaLi

Uppflytt och klassvinst på debuten idag! 179 helt galna poäng.

Vi som gick in med målet att han skulle få en positiv upplevelse, vi skoter i poängen, han är ändå inte helt redo. I bakhuvudet fanns den lilla visningen om en dröm om uppflytt. UPPFLYTT MED 20 POÄNG TILL GODO OCH KLASSVINST!!

Det var en sjukt rörd matte med solglasögon på som stod på pallen kan jag berätta 😂


Anmäl
2019-06-15 17:14 #157 av: Florine

#156 Grattis! Vad tävlade ni?

Anmäl
2019-06-15 18:50 #158 av: JoannaLi

#157 Tack! Startklass i lydnad :D 


Anmäl
2019-06-16 07:58 #159 av: Majken!

#156 Stort grattis!!

Anmäl
2019-06-16 14:35 #160 av: JoannaLi

#159 Tack så mycket! 

Idag blev det start nummer två, som också resulterade i uppflytt (170 poäng) och pallplats, men känslan var en helt annan. Äsch, bryt ihop, kom igen, och kom ihåg den där första vändan Gapskrattar


Anmäl
2019-06-16 15:58 #161 av: CayKantos

#160 alltså startklass igen? :)

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-06-16 17:37 #162 av: JoannaLi

#161 Jajamen! Vi kör lite inoficiellt för LDS. I alla fall prova 3-4 starter, eftersom att startklass är så himla tacksamt att prova rutiner på. 


Anmäl
2019-06-16 19:57 #163 av: JoannaLi

Förstår hundar speglar? Jag har spegeldörr på ena garderobsdörren i hallen, som man ser från sovrummet. Ofta står Ossa i hallen (utom synhåll från mig), och söker ögonkontakt med mig/min spegelbild. Förstår han att det är mig han tittar på, eller är det något annat spännande han tittar på? 

Han kan gå längs med spegeln, hålla ögonkontakt med mig i spegeln, tills han kommer till sovrumströskeln, då växlar han sömlöst till ögonkontakt med mig direkt. 


Anmäl
2019-06-16 20:06 #164 av: Fisherling

#163 Båda mina har full förståelse för att de kan få ögonkontakt med mig genom speglar. De brukar titta på mig genom hisspegeln när vi åker ner, och jag kan kommunicera med dem genom reflektioner. :)

Anmäl
2019-06-16 21:03 #165 av: Jojaton

#163 Sam söker också ofta ögonkontakt med mig via speglar, men annat känns det inte som att han ser i speglar eller hur man ska förklara det. Vet att han morrade och skällde ut sin spegelbild en gång som valp, efter det tror jag aldrig han riktigt reagerat på sånt 🤔

 Johanna - @mysheltiesam

Anmäl
2019-06-16 21:39 #166 av: CayKantos

#163 Kantos kan också söka ögonkontakt genom spegel.

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-06-16 22:24 #167 av: Turast

Mina fattar också speglar. Båda mina brukar stå i vardagsrummet när jag är i hallen och ha ögonkontakt i hallspegeln 😂

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-06-16 22:24 #168 av: Turast

Mina fattar också speglar. Båda mina brukar stå i vardagsrummet när jag är i hallen och ha ögonkontakt i hallspegeln 😂

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-06-16 23:09 #169 av: Lona

Mina fattar speglar när det gäller reflektioner av andra men inte av sig själva. Charlie kan alltså stå och skälla på den där cairnterriern som alltid står och lurar på honom i kompisens hallgarderob med spegeldörr.Lipar

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-16 23:53 #170 av: Jazzyjeff

Sök är så jäkla kul! 

Anmäl
2019-06-17 08:51 #171 av: One.Gibbis

#163 Kanske. Som liten valp reagerade Floki på spelar, och tyckte det var läskigt. Nu tar han alltid ögonkontakt med mig via spegeln, och om jag börjar prata med honom (som #164 tog upp) börjar han skifta mellan att kolla på "mig" och spegelbilden. Känns som att han nån slags förståelse, men det är svårt att säga för precis vad.

Anmäl
2019-06-17 09:10 #172 av: Ambrose

P.ga. skada och skit under våren så har vi knappt tävlat alls... så eftersom jag var väldigt tävlingssugen så anmälde jag oss lite hastigt och lustigt till ett Lägre Spår.

Igår tävlade vi det, och det gick super! Eller ja... spåret var grymt. 10 på både spår och påsläpp, och Nita höll sig i kärnan nästan hela tiden, förutom ett litet tapp vid en vinkel på typ 1.5m. Otroligt fin terräng... mossa genom nästan hela spåret, så det var som att spåra motorväg 😅

I lydnaden taggade hon framåtsändande som vanligt... det var först vid inkallningen som hon bestämde sig för att samarbeta med mig...
Vete sjutton vad jag skall göra åt henne... vi har inte detta problemet på träning...
Ska testa att träna framåtsändande(IPOts) som en idiot, och se om jag kan förtydliga för henne när det är lämpligt, och inte lämpligt, att förvänta sig det...
Någon som har några andra tips?

Men men, det blev typ 490p trots att vi skippade platsen.. så uppflytt till Högre och en 2a plats!

Anmäl
2019-06-18 13:18 #173 av: ipopuma

När man ska jobba hela juli och stor del av augusti och man bara hmm ens lydnadsdebut får nog vänta tills höst 😂

Anmäl
2019-06-19 15:22 #174 av: monstermash

Jag tycker min hundvalp blir värre för varje vecka, medan det verkar lossna för alla andra. Nåja. 

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-06-19 16:16 #175 av: ipopuma

#174 hur menar du?

Alltså är så sjukt glad idag är dagen jag ÄNTLIGEN har tagit mitt körkort!

Anmäl
2019-06-19 17:26 #176 av: Lona

#175, Jihoo! Grattis, visst är det gött?!Tummen upp

#174, Så där säger väldigt många valpägare, de läser på sociala medier och det verkar som om "alla andra" har valpar som blivit rumsrena vid 8 veckors ålder, som aldrig bits eller tuggar på något de inte får, som alltid uppför sig och är klara för Startklass i lydnad när de är ett halvår gamla.Lipar
I själva verket tror jag att de flesta sliter sitt hår, undrar över sitt eget sinnestillstånd för att de köpt ett monster och längtar efter en paus från den hemska lilla varelsen - som trots allt är så otroligt söt och ljuvlig, åtminstone när den sover.Skrattar
Ta't lugnt, det ordnar sig! Jämför inte med andra utan låt det ta den tid det tar. Det är ingen tävling och valpar utvecklas enormt olika, både beroende på ras och individ.Hjärta

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-19 17:31 #177 av: Fisherling

Då är det dags för mig att börja leta valp igen. Asni kan inte avlas på pga sjukdom i kullen, och jag vill inte vara utan potentiell avelshund. Men det får ta den tid det tar, oavsett om det inte blir valp förrän 2025. Tredje gången gillt då!

Anmäl
2019-06-19 18:19 #178 av: Sugar Mist

#177 Vad är det som hänt i kullen? 

-

Anmäl
2019-06-19 18:22 #179 av: Lona

#177, Neej, vad trist! Vilken jäkla otur ni har!Ledsen

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-19 18:52 #180 av: Fisherling

#178 En kullbror har fått konstaterad epilepsi Ledsen
#179 Jag visste att det fanns en liten risk, så jag får skylla mig själv. Jag tyckte att det fanns tillräckligt långt bort, att risken var så pass liten.. Men nästa gång tänker jag inte chansa på något.

Anmäl
2019-06-19 19:26 #181 av: Jojaton

#177 men fyyy vad tråkigt, och frustrerande! 😩 lider med dig, och hoppas Asni håller sig fri från epilepsi!

 Johanna - @mysheltiesam

Anmäl
2019-06-19 21:26 #182 av: ipopuma

#176 tack, ja verkligen. Borde ha gjort det så mycket tidigare men gud har inte blivit av men nu äntligen! 

Anmäl
2019-06-20 08:31 #183 av: Turast

Jag vill inte falla tillbaka i ätstörningsträsket, but here I am ändå 🤷‍♀️

On other notes, Marcie drog in en sån där äcklig älgfluga eller vad de nu heter som springer omkring och är omöjlig att döda, lyckades ta den med toapapper och sprang till toaletten och slängde ner den och precis när jag spolar så ser jag den ta sig ut genom pappret och jag ba nope och slängde igen locket. Nu är den vattenlevande 🤷‍♀️

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-06-20 20:08 #184 av: Jazzyjeff

Dagar som denna med 39,5 i feber man gärna varit annat än singel och haft nån som kunde ta ut hunden..

Anmäl
2019-06-20 21:42 #185 av: Frida B

Min hjärna brinner snart upp i avels och hunddata... Alla siffror börjar blurra ihop haha.  Att det skall vara så jäkla svårt.

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2019-06-20 21:57 #186 av: Fisherling

#185 Kan inte annat än instämma Yrar

Anmäl
2019-06-21 21:19 #187 av: monstermash

#175 Hon bits mer, skäller dubbelt så mycket, lyssnar mindre osv. Det känns lite som det aldrig tar slut. 

#176 Nej, det vet jag ju.. Men valpägare jag har pratat med som erkänner att dem har problem upplever också att saker och ting börjar bli enklare. Själv tycker jag det blir jobbigare för varje vecka. Tack. Jag försöker tänka att en 3 månaders valp bara är en liten bebis och att det inte är meningen att hon ska kunna så mycket mer än att vara en busig eländig skit, men det är svårt ibland.. 

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-06-21 22:11 #188 av: ipopuma

Har nog plockat, rullat 60-70 fästingar idag. Säger hejdå till skogen tills augusti /september. Och alltså fy fan vilka stora fästingar, trodde jag skulle spy! (jaggan hade nog 50 av dem, tror hon sprang in i ett fästingbo). Bra nyheter, märkt att nexgard och bravecto fungerar fast vi tog de flesta medan de kröp och precis hade satt sig.

Glömde även bort att det var midsommar idag 😂😂😂😂. Allt föll på plats varför jag fick en inbjudan till partaj. Går bra nu

Anmäl
2019-06-22 12:38 #189 av: Jazzyjeff

#188 Fy fan! Illamående Rullat?

#187 Min valp var inte som alla andra.. han bet och bet och bet och röjde och sprang och sov inte och skällde skällde skällde i den där åldern. Såg andra som kunde ha sina valpar ensamma hemma halvtimmar eller whatever, min kunde inte vara ensam 10 minuter innan han var 8-9 månader gammal (men sen gick det relativt fort bättre och bättre). 3 månader är ingenting, min var ett totalt monster då. Tur att man glömmer det sen.

Anmäl
2019-06-22 13:44 #190 av: Joyous

#187
Är valpen bara tre månader?
Skulle nog vilja påstå att det är fullt normalt att valpen blir ”värre” med tiden.
Jag tycker valptiden är relativ lugn när den är riktigt liten (8-10 veckor). Min senaste sov mycket, busade lite däremellan men var allmänt mysig och söt. Sen blev det mer och mer bus, mindre sömn, röj, bitande och ”åsikter” om saker och ting.
Rumsren på så vis att jag märkte att han blev mer medveten och kunde vänta till vi kom ut blev han först vid 4 månader men helt rumsren dröjde ett tag till.

Ett råd från en som jämfört sin valp mycket med andras, gör inte det. Inget blir bättre av det och det leder snarare till frustration och tråkigheter. Alla valpar är olika, vissa är jobbigare än andra, vissa lär sig fort och andra är lite mer egna och ointresserade av vad du har att erbjuda. Men det kommer hända mycket med din valp de kommande månaderna, fokusera på att bygga en bra relation och ha kul så ska du se att saker faller på plats med tiden.

Anmäl
2019-06-22 13:51 #191 av: Sugar Mist

#180 Trist, det fanns ju tyvärr i släkten på hyfsat nära håll :/ Hoppas det går bättre med framtida avelstik! Hjärta

-

Anmäl
2019-06-22 18:42 #192 av: ipopuma

#189 ja tog en sådan klädroller o rullade hundarna 😂. Japp var nog bland det äckligaste jag har varit med om o med tanke på hur stora vissa var undrar jag nästan inte om det var jättefästingar vissa av dem 🤮. Aldrig någonsin varit med om något liknande!

Anmäl
2019-06-23 07:59 #193 av: Ambrose

#192 Vi har ju fått problem med att det har kommit in lite nya sorters fästingar i Sverige.. googla lite och se så det inte var en av dem...
I så fall tror jag att vissa institut kan vara intresserade av info

Anmäl
2019-06-23 15:20 #194 av: Turast

antidepressiva kanske skulle fungera och hjälpa om de ändrade på hela mig som person, tyvärr gör de ju inte det. 

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-06-23 20:05 #195 av: ipopuma

#193 är ganska rädd för fästingar så det var mer " döda alla så snabbt du kan och sen kasta dem utan att röra dem" som gällde :/ . Dock är det bra att göra men euw

Och alltså skamsen som ger sig. Har gett mig in på att jag ska lära mig hur man lär in frambensfjärr och då blev Prada mitt projekt och ja... Jag tror jag har löst en stor pusselbit och har till och  med en hel plan för den! så glad!

Anmäl
2019-06-24 07:34 #196 av: Lona

#194, ☹️Har du testat antidepressiva? Nu får jag det kanske att låta som en bagatell vilket det definitivt inte är, men ibland kan det hjälpa en liten bit på väg att man inte ändrar sig själv utan snarare får hjälp att "acceptera och hantera" sig själv och hurdan man är.
Ta hand om dig! ❤️

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-24 07:39 #197 av: Lona

Tacksam för Nikkas Thundershirt som funkar över förväntan. Häromkvällen mullrade det till några gånger precis när jag somnat och jag får erkänna att jag inte orkade gå upp och hämta "åskrädslekitet" i form av Stesolid och mjukost på tub, däremot hade jag Thundershirten i närheten. På med den och Nikka blev betydligt lugnare. Fortfarande lite stressad och låg och smådarrade men inget hässjande eller tendens till panik.
Sååå skönt!
Kanske skulle fixa en till mig med mot ångest... Tvångströja hitåt! 😁

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-24 10:29 #198 av: Turast

#196 åt förra året och de fungerade inte, nu har jag fått nya och 3dubblat dosen. Hjälper inte för är inte bara depressionen som är problemet tyvärr. tack <3

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-06-24 20:57 #199 av: apportbocken

Träningsmotivationen är på TOPP just nu! Så jäkla kul! Jag har bestämt mig för att träna inför startklass i lydnad och eventuellt BH-prov parallellt med fokus på startklassen! Den där hiskeliga apporten som jag medvetet tänkte nolla/låta bli att träna och riskera icke uppflytt/icke godkänt med får vi ta och bli kompisar med.

Anmäl
2019-06-24 22:16 #200 av: CayKantos

Har någon upplevt att ens hanhund blev väldigt.. Känslig.. Alltså på ett utåtagerande sätt mot er i en viss ålder? Min kille är 16mån och har helt plötsligt blivit enormt morrande av sig och lite manisk.. Kommer och vill gosa, spänner till kroppen och börjar lekgosa helt manisk för att sedan stanna till och börja morra riktigt otrevligt och han även varningshugga lite..

Han har ej gått igenom några fasar innan utöver en hormonupplevelse...

Vi ska kolla honom om han eventuellt har ont, men alla tips mottages..

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-06-24 22:58 #201 av: Lona

#200, Låter inte som "vanlig tonårsslyngel" tycker jag, det brukar mer vara att de blir nonchalanta, inte fattar ens de enklaste kommandon (vilket gör att många tror att de är "trotsiga"), får oväntad jaktlust etc.
För gärna "dagbok" över vad ni gör och hur han beter sig, för att eventuellt kunna upptäcka en röd tråd (tex varit extra aktiv fysiskt, vilat mer än vanligt och så vidare). Hittar inte veterinären något så kolla honom gärna hos en bra hundfysioterapeut, det tycker jag att man bör göra regelbundet i vilket fall.
Jag behöver kanske inte påpeka det men var restriktiv med att låta honom träffa andra hundar, barn och så vidare. Han kanske bara har fått en "tonårsknäpp" men om något är fel/gör ont så kan det smälla rejält.

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-25 12:00 #202 av: CayKantos

#201 verkar inte vara smärta.. Men han har en spänning jag ska massera tills nästa "besök" nästa vecka.
Ska testa kalendern! Tack.

Vi harmärkt att han bara gör detta i lugna situationer

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-06-25 17:17 #203 av: ipopuma

Kollat på Schäfer valpar idag och alltså så söta 😍😍😍😍. Valpar är bara helt underbart söta och deras tankesätt 😍😍😍. Aja inte det som var dagens fundering. Dagens fundering är hur kan man spendera pengar på sin hund UTAN att reflektera men med sig själv är man så sjukt tveksam. Är nästan i stil med "men behöver du verkligen äta?" 😂

Anmäl
2019-06-25 17:30 #204 av: Lona

#203, Exakt! För att inte tala om hur noga man är med vad de äter, att de är i bra kondition, att känna igenom dem efter knölar och skavanker. Funderade häromdan på hur ofta jag egentligen känner igenom mina egna bröst - Nikkas juver går jag igenom minst en gång i veckan... 😁

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-25 18:58 #205 av: tiger tok

#203 ja herregud.. boka hall, betala avgift för läger och utställning och bph och köpa kosttillskott och ny sele för 800 kr.
Sedan går man runt i trasiga kläder och äter knäckebröd🤣

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2019-06-25 23:28 #206 av: Ambrose

Apporterna klara!
CayKantos tog de fina bilderna :D

Anmäl
2019-06-26 02:33 #207 av: Lona

#206, Vad fina de blev!Tummen upp

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-26 12:07 #208 av: Turast

Sökt typ 20 tjänster, ingen har svarat. Sökte till posten och fick svar typ direkt och ska följa med och se hur allt går till på torsdag natt och sen inlärning hela nästa vecka 😭😍 50% 6 nätter i veckan =mitt liv är räddat

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-06-26 12:49 #209 av: CayKantos

#208 jobbar man natt på posten? 😮
Kul! Lycka till!
Men hur tusan kan 6 nätter i veckan vara 50%?😂

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-06-26 13:07 #210 av: Turast

#209 På svensk hemleverans gör man det iallafall Förlägen Tack! 

Tjaaa asså man jobbar ju inte direkt 8h/ natt utan det blir väl mer 3 h /nattGapskrattar

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-06-26 13:43 #211 av: ipopuma

#208 STORT GRATTIS ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Anmäl
2019-06-26 13:52 #212 av: Turast

#211 taaack HjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärta

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-06-26 14:15 #213 av: Lona

#208, Stort grattis och lycka till!

(Jag såg bara massa hjärtan först och trodde att det hänt något hemskt! 😳)

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-26 16:26 #214 av: Turast

#213 taack 😍

Verkar till och med vara tillsvidare och inte sommarjobb som jag tänkt, och det är typ omöjligt att få här på Gotland så är lite halvt I chock men jätteglad, men har inte skrivit avtal än, ska hänga med och se hur det går till först! Men hon kom ihåg mig från förra året när jag sökte sommarjobb och var typ sjukt glad och ba "blev så glad när jag såg din ansökan!" dog lite då

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-06-26 19:07 #215 av: monstermash

#189 Hon sover iofs jätte bra, verkligen. Egentligen har jag väldig tur med det där, hon sover hela nätterna. Hon kan sova 22-06/07 utan problem. Väldigt sällan hon kissar inne på nätterna nu för tiden så där har vi verkligen gjort framsteg. Men tack, det är verkligen skönt att höra! Ibland behöver man en påminnelse om att hon faktiskt är väldigt liten fortfarande.

#190 

Ja, hon är 15 veckor. Jag tror jag jämför mycket med hur hon var innan, om det makes sense? Förr fick jag gärna gå igenom hela henne och leta fästingar, nu vill hon inte alls att jag ska gå igenom henne på samma sätt... Hon skällde inte förr, nu skäller hon mer och mer osv. Tack!

En stor bidragande del är såklart att jag var sjuk i strax över en vecka. Hon fick spendera mycket tid hos hundvakter och med min mamma (som vi bor med) och blev i stort sett hämtad av min mor så fort hon försökte leka med mig, eftersom jag var för svag för att klara av det. Om jag kelade med henne i 5 min fick jag sova i timmar. Så det är såklart inte konstigt att hon är "värre" nu när jag varit så frånvarande en period, det märks även tydligt att hon tyr sig mer till min mor efter detta även om hon spenderar allt mer tid vid mig som vanligt nu. Nu har jag dessutom dragit ut visdomständer och behöver återigen mycket hjälp med henne, men denna gången orkar jag iallafall gosa med henne så fort hon tar kontakt. 

Men ja.. Hur skulle jag kunna veta att jag skulle bli så dålig under just valptiden? Jag är bara tacksam att jag har ett kontaktnät som fungerar och en valp som går och lägger sig och sover som ingenting första gången hon hälsar på hos en hundvakt. Hjärta

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-06-26 21:59 #216 av: Sugar Mist

Precis jobbat i 11 dagar som kolloledare... Var helt klart en speciell upplevelse, ser fram emot nästa år redan nu :) 

-

Anmäl
2019-06-26 22:10 #217 av: Lona

#216, Det är skitkul! Jag var lägerledare på en 4H-gård några år på 90-talet, det är onekligen somrar som jag minns!Tummen upp 
När man verkligen lyckats få till det med ungarna så att de trivs och har roligt, det ger en speciell känsla precis som samarbetet oss ledare emellan - ett par av dem är jag fortfarande vän med drygt 20 år senare.Glad

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-26 23:18 #218 av: Sugar Mist

#217 Vi hade tyvärr väldigt fullt upp på den perioden jag jobbade på- några väldigt stökiga ungar så har i princip inte haft tid att lära känna de andra ledarna speciellt bra eftersom jag jobbat från det att jag vaknat till att jag kraschat- men jag tycker det har varit ofantligt givande och lärorikt och hoppas att jag får jobba igen nästa sommar :) 

-

Anmäl
2019-06-27 19:01 #219 av: Turast

Waah ska träffa en kl 2 inatt och jobba 😱 måste typ sova innan bcs vaknade 6.30 men är jag trött? Såklart inte 😂🤦‍♀️

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-06-28 13:30 #220 av: Turast

Tror ni jag lyckades sova något innan jobbet inatt då? Svaret är nej! Men det gick bra ändå, kom hem 6 och då hade jag varit vaken i ett dygn så däckade rätt snabbt så iallafall 👌 det var dock väldigt skönt att vara ute och cykla hela natten, men blev sjukt varmt så fort solen gick upp så jag känner mig mycket fräsch nu... Aka svettig 😂

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-06-28 19:52 #221 av: Jojaton

#220 skönt att det gick bra på jobbet! 🥳

 Johanna - @mysheltiesam

Anmäl
2019-06-28 20:58 #222 av: Turast

#221 tack! Ja känns verkligen jätteskönt 😍

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-06-28 21:58 #223 av: ipopuma

Fullt ös medvetslös och jag som skulle vara ledig imorgon!

Idag var det upp tidigt så jag hann träna hundarna innan jobb på morgonen. Sen jobb 9,5 timme, komma hem käka och nu plugga. Imorgon när jag skulle sova ut blir det att sätt klockan på 6 så man hinner gå en mysig morgonpromenad sedan ned till lund och plugga.

Söndag är det agility SM WHOP WHOP

Måndag är det hundträning!

Anmäl
2019-06-28 22:05 #224 av: Jojaton

Ska också åka och titta på agility SM på söndag! 🤩 Så lack att jag missar både idag och imorgon pga jobb, när SM går bara 30min hemifrån... men cash måste ju in 🙄

 Johanna - @mysheltiesam

Anmäl
2019-06-28 22:39 #225 av: Sugar Mist

Vallhelg nu till helgen.. Ska bli roligt, men lite nervöst, haft ett långt uppehåll nu.. 

-

Anmäl
2019-06-28 22:55 #226 av: Majken!

Så var ytterligare en titel inhämtad, godkänd i lkl skydd är vi också. Vi firar med träningshelg med goda vänner!

Anmäl
2019-06-28 23:07 #227 av: ipopuma

#224 ska verkligen bli så kul. Är ingen agilitytjej men när det är så nära!

#226 gratis så roligt!

INLÄMMNING DONE nu har jag drygt en vecka på mig att låga kommentarer vilket känns som en piece of cake. Sedan är det bara att hoppas på godkänt!

Anmäl
2019-06-29 01:13 #228 av: JoannaLi

#225 vad roligt det låter! Håller tummarna ❤️

#226 men gud så kul, grattis!


Anmäl
2019-06-29 08:31 #229 av: Lona

#226, Stort grattis!
#225, Åh, jag har alltid varit sugen på vallning men har inte riktigt tid och ork att gå all in. Ska jag valla så ska det vara VALLNING, med en bra vallhund. Har insett efter att jag skaffade Nikka att det är så ofantligt stor skillnad på en individ som verkligen är avlad för sin uppgift och en raskompis som inte är det. Visst måste man träna och styra upp, men det är så mycket som redan finns på plats i skallen. Dessutom vill jag egentligen inte ha en utpräglad vallhund i vardagen så det skiter sig rätt rejält där med. 😁
#223, Vad pluggar du?
Var går Agility-SM? Förr åkte vi alltid och tittade på både Agility- och Bruks SM (det låg ju ihop några år också i början på 2000-talet) men jag har tappat den biten sen jag blev med jaktlabbe.

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-29 09:26 #230 av: Jojaton

Agility SM går i Klippan i Skåne i år 😊 riktig lyx för mig som agilitynörd, i höstas hade jag Agility VM en halvtimme bort åt andra hållet, i år SM 😁

 Johanna - @mysheltiesam

Anmäl
2019-06-29 09:28 #231 av: CayKantos

Hurra till ny lgh! Kommer sakna detta huset (läs trädgård och sjö) så enormt mycket... Men fy bannemig vad skönt att ha ett mindre boyta samt ca 4000 mindre i hyra

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-06-30 22:47 #232 av: Jazzyjeff

Sök är så jäkla kul! Skön känsla när skicket går bra och hunden bara KUTAR ut och börjar jobba!

Anmäl
2019-06-30 23:26 #233 av: Lona

#232, Visst är det! Fasen, kanske borde börja med det igen - tanken när jag skaffade Nikka var ju faktiskt att hon skulle köra brukssök, inte bara jakt.
Den där lille terriern jag har är nog inte så stor idé att köra någon seriösare form av sök med däremot.Lipar

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-30 23:33 #234 av: Jojaton

Efter Agility SM mötte jag upp Sam och mina föräldrar vid sjön. Fick bokstavligt talat dra upp Sam ur vattnet, såg han andra som gick i medan han var på land stog han och grät tills man gick ner med honom 😂 han har varit glad i vatten tidigare, men såhär glad i att simma har jag aldrig sett honom! Men, sen har det också varit över 32 grader idag så jag förstår honom

 Johanna - @mysheltiesam

Anmäl
2019-06-30 23:38 #235 av: monstermash

Valpkursen gick jätte bra idag. Så stolt över min lilla skrutt. Denna gången var det mer enkla saker som vi redan övat på hemma så vi levererade klockrent trots att jag inte mår bra alls och hon tycker värmen är jobbig. Så skön känsla. 

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-06-30 23:44 #236 av: Jazzyjeff

#233 Gör det! =)

Tycker det är så perfekt träning. Beroende på terrängen är det ju fysiskt, och såklart är det ju mentalt uttröttande för dem.. Och socialt, särskilt om man har lite "lånefiggar" ibland så det inte bara är samma personer alltid :) Lite fart och så i det hela också.

För mig så är det även betydligt mer avslappnat mentalt än säg, lydnad - där det ibland känns som det bara är ett oändligt kämpande mot distraktioner och för att hålla kontakt.. men i söket måste han ju faktiskt ut och jobba själv, även om man såklart är inblandad i det hela. Så skönt!:) Och bara att hänga i skogen och ta lite kaffe sen.. nä, lätt favoriten detta. 

Klart, det tar ju en stund. Men äsh, i gengäld är hunden svinnöjd sen efter så man kan ta det lugnt resten av dagen :)

Bild i dålig kvalitet (tagen från en video) :P

Anmäl
2019-07-01 10:55 #237 av: ipopuma

#231 Whop Whop 😍😍😍 fy så skönt!

Och lilla jag måste lära mig ett ord som heter "nej". Idag blev dagens nej ett ja och nu ska jag hoppa in på jobb på min lediga dag. Varit vaken sedan halv 4 pga åt nästan inget igår o vaknade pga hunger. Tränat hund 6-8:30 o typ hunnit sova en extra 30 min där efter. Huvudvärk, trött (extra trött utöver min konstanta trötthet) med 4,5 timmars sömn. Vet att jag måste sitta med plugget efter jobb o överväger starkt på att ta bilen istället för buss men känns banne mig inte rätt. Idag var det ju bestämt en vilodag som skulle vara återhämtning för att kunna ORKA med allt annat. Vill någon snälla bara slå mig med en stekpanna?

Anmäl
2019-07-01 10:57 #238 av: ipopuma

#229 pluggar en turism kurs och till en omtenta i matte🙈

Anmäl
2019-07-01 11:14 #239 av: LinDajSon

#237 *slår med stekspaden istället* Fy!! Fy!!! Inte säga ja till jobb! Fy!!

Har en arbetskamrat som klagar över att det blir för mycket jobb, men likt förbannat jobbar frivilligt typ varenda lediga dag, kanske ska testa stekspade där med... :P

Att säga nej är faktiskt rätt så svårt men jag tror att det kommer med åldern... Eller något :d

Anmäl
2019-07-01 11:47 #240 av: Jojaton

#237 har också svårt att säga nej till jobb när de frågar, får dåligt samvete för att jag vet hur jobbigt det är att vara underbemannad. Men har lärt mig att om jag tackar ja fast att jag egentligen inte kan (typ pga behöver vila, har mycket plugg eller liknande, inte bara ”jag känner inte riktigt för det”) så gör jag ett skitkasst jobb och förstör nästan mer än jag hjälper till. Har jag knappt sovit så blir jag lätt otrevlig när tålamodet tar slut, och det funkar inte när man jobbar i butik - alltså är det bättre att säga nej. Det har hjälpt mig iaf! 😊

 Johanna - @mysheltiesam

Anmäl
2019-07-01 13:27 #241 av: Sugar Mist

Vi har varit på en väldigt givande träningshelg, testat mycket nytt med den lilla vita, och upptäckt mycket fina nya egenskaper hos henne som bara får mitt hjärta att svämma över lite extra. 

Däremot har jag fått lära mig att ge fan i att ta tag i lina när man inte har handskar på sig och att bedövningskräm på blåsor gör att det känns som att handen brinner upp.. 

-

Anmäl
2019-07-01 20:07 #242 av: LinDajSon

Saknas på bilden gör bara fyra av fem svarta katter (och alla fåren, såklart). Ska bara ha några höns också så kanske det får bli intagsstopp sen :d ehum ehum ehum...

Anmäl
2019-07-01 21:33 #243 av: Fisherling

Herregud. Har suttit med världens projekt ett tag, är fortfarande inte färdig. 
Håller på och kartlägger alla inrapporterade aussies med konstaterad EP. Jag har skrivit över alla namn i 6 led på ca 25 stamtavlor (ett projekt i sig som tog i princip en hel dag... avelsdata gillar inte att ha 20+ flikar öppna), och håller just nu på och listar hur många gånger alla namn förekommer, samt i hur många separata stamtavlor de förekommer.

Det är helt galet att se hur en kärngrupp med aussies finns i princip varenda stamtavla hos de aussies som fått EP, ofta flera gånger i samma stamtavla. Och då har jag inte ens försökt luska i vilka i stamtavlorna som är syskon med varandra...

Värst hittills är en aussie som heter Propwash Boomerang Tangrey, som förekommer 23 gånger i 15 av 25 stamtavlor Förskräckt

Anmäl
2019-07-02 14:53 #244 av: MaaariaS

#241 Finaste Hjärta

Medarbetare på Chinese crested ifokus.

Anmäl
2019-07-02 20:49 #245 av: ipopuma

#239 #240 brukar aldrig klaga men igår tog det stopp. Fick feberyra, kallsvettades, hjärtklappningar och snurrig på jobbet och är helt slut idag. Fast är lugnt fått det innan och vet att det tar typ 2 dagar sedan är man fit for fight igen :)

Anmäl
2019-07-03 10:50 #246 av: ipopuma

En malle röntga. Jag skulle vänta till augusti men.... Hennes bror röntgade så kunde inte hålla mig o bokade tid dagen efter. Något jag bara ha velat ha gjort så är såååå skönt att ha det överstökat,

Anmäl
2019-07-03 11:06 #247 av: Lona

Igår var jag ute och åt med bästa sökgänget och då blev man ju lite sugen igen. Dock är det ingen av oss som är aktiv just nu och att hitta ett nytt BRA sökgäng är inte så lätt. Jag pallar inte med dem som är helt hysteriska så att allt blir rätt in i minsta detalj, "först kampar du med den här trasan 15 sekunder, sen med denna i 10 sekunder varpå du ger de här godisarna ur höger hand", "neeej din idiot, nu vallade du rutan 55 m från stigen och inte 50!". 🙄
Vi var onekligen lite mer avslappnade även om några siktade högt.

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-07-03 11:18 #248 av: Majken!

#247 FRUSTAR av skratt! Det är anledningen till varför jag kör 95% av mitt sök på egen hand! Så tar man in dårarna veckan innan tävling, fullt strategiskt!

Anmäl
2019-07-03 20:46 #249 av: CayKantos

#247 #248 jag håller just på att ge upp söket pga den stelheten stressen och skitsnack i grupperna...
Pallar fan inte, hur tränar du det själv Majken?

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-07-03 21:01 #250 av: Majken!

#249 Gå kurs för Erik Wiklund och be honom om grunderna för att kunna köra själv så har du en bra bas att stå på.

Anmäl
2019-07-03 21:39 #251 av: CayKantos

#250 tack för tips!
Vi ska ju snart börja med tomsök så det kan man alltid göra, men marketing, påvis och allt det där är ju ändå ngt vi måste göra.. Men kollar upp han Erik :)

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-07-03 21:44 #252 av: Jojaton

#243 Blir mörkrädd varje gång jag ser era aussie"upptäckter"... Vet att alla raser har sin skit men herregud vad jag är glad att aussie inte är min ras - hade aldrig orkat sålla bland allt!

 Johanna - @mysheltiesam

Anmäl
2019-07-03 22:24 #253 av: Lona

#248, Helt gräsligt, vissa ännu värre än andra...Förskräckt

#249, Känner du Pål som har terv? (Eller hans dotter?) Han tränar in en hel del själv och är dessutom synnerligen lätt att träna med, inga konstigheter där. Kolla med honom, håller till på Kallebäck. (Vilka tränar du med nu?)

#252, Jag kan sitta och glo på Hunddata över främst aussie, collie och terv/grönis och bli riktigt mörkrädd över hur folk avlar. Att det dessutom finns massa saker som inte ens syns på Hunddata gör ju saken ännu värre!
Ska jag någonsin avla fram en ras som är avsedd att jobbas med på något sätt så ska jag se till att göra den ful som stryk så den inte drar till sig utställningsfolket...Lipar
Inget fint fluff och fina färger i alla fall!

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-07-03 22:52 #254 av: CayKantos

#253 ingen aning vem det är. Tränar med en handfull duktiga människor, men mycket pratande bakom ryggen och stress. Samt blaming när saker inte går exakt som dom ville

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-07-03 23:00 #255 av: Lona

#254, Usch så tråkigt! En stor del med nöjet med sök tycker jag trots allt är att man peppar och hjälper varandra, kommer med tips och så vidare.
Dessutom började vi umgås utanför sökskogen också, en del är fortfarande nära vänner - och vårt ursprungliga sökgäng ledde faktiskt till ett bröllop!Tummen upp
Men jo, man har ju insett att det snackas en hel del bakom ryggarna på varandra, att det är olika grupperingar och så vidare. Person A tål inte person B som tycker att person C är dum i huvudet. Rätt skönt att hålla sig utanför de gängen!

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-07-04 02:40 #256 av: CayKantos

#255 jo men vad gör man om man inte hittar andra gäng.. Funderar på att lägga söker på hyllan.. Så tråkigt bara eftersom apan verkligen älskar sök, och nu sakerna börjar ta fart och bli riktigt roligt..

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-07-04 09:18 #257 av: Majken!

#256 Mitt råd är att stå ut, lär dig så mycket som det bara går, leta fler människor att träna med och gå kurser. Vips har du några års erfarenhet och då kan man själv börja skapa grupper, sköta sin egen träning och hålla sig undan energitjuvar. Det blir inte bättre av att sluta, man får istället avskärma sig och hålla sig till det som är viktigt. Se det som mental träning och förberedelse inför tävling!

Anmäl
2019-07-04 10:38 #258 av: ipopuma

#256 men gud så tråkigt. Känner dock igen det med många grupper att det är skitsnack. Just nu har jag två helt underbara grupper men tog tid innan jag kom dit att hitta dem som lever för hund. Mitt tips är att skriv ut på tex Facebook och fråga om någon vill träna samtidigt som du tränar med sökgruppen en gång i veckan. Var glad men neutral. Ta åt dig tips och försök att hitta någon annan. En grupp som hjälper dig men även lyfter dig och peppar! Då blir träningen så roligt. Min ena träningsgrupp har blivit mina närmsta vänner men det tog mig måååånga år att hitta dem. Det bästa är att vi är jämnåriga. 

Anmäl
2019-07-04 11:12 #259 av: Jazzyjeff

Ursäkta men FAN vad hemskt att höra era beskrivningar av folk i sökggäng. Helt förjävla kasst om jag ska vara ärlig, förstår att ni blir less! 

Sök är det överlägset roligaste vi gör. Och det är även pga det sociala! Jag har väl haft lite tur, men jag har stött på MINIMALT av det där och skulle inte ha nått tålamod för nån som höll på en massa sådär. Klart man kan ha dåliga dagar, men det är nått helt annat. Min introducering i sök var med ett gäng som alltid tog det som viktigt med fika och trevligt efter, där vi turades om att baka eller köpa nått till hela gruppen och ta med kaffe, te mm :) Det är nu _min_ standard över hur det ska vara, genomgång med fika tillsammans efter, och högt i tak och avslappnat. Det som går fel kan man jobba på att rätta och det är inget fel i att ha ambitioner, men det är även inget fel att köra för skojs skull, man kan faktiskt anpassa träningen till respektive hund. 

Kanske var det bra att jag aldrig kom in och tränade i ett gäng med enbart brukshundar tex. Har via angränsande bekanta sett hur vissa andra tränar, även om de är seriösa och inte verkar vara otrevliga verkade de för mig inte ha lika kul heller. När sista hunden var klar så var alla i bilarna på väg hem efter nån minut och de verkade inte ha det där sociala sinsemellan.. inte idealt för min del.

Skitsnack mellan/om varandra inom gruppen ser jag som nått som skulle göra att jag slutade träna med gruppen i fråga. Då skulle jag hellre ta med mig en familjemedlem eller kompis ut i skogen och göra övningar själv tills jag hittat andra att träna med.

Anmäl
2019-07-04 16:35 #260 av: CayKantos

#257 det är det jag gör just nu. Har faktisk startat eget gäng med en dam jag gillar, men det har ändå kommit in odågor i gruppen.

Var än jag går får jag nästan alltid attityden av "jaja lilla flickan du kan ingenting och det ør din första hund, tyst nu och gör som vi säger"

Och observera, jag ser rött när folk kallar mig lilla flicka, speciellt i en nedlåtande ton.. Dom vet om detta.

Jag får lixom inte ens testa saker när jag tex själv har kommit upp med en plan "för det har dom redan testat, och så gör man inte. Men vi har ju olika hundar, det kanske funkar för min? Sen är det såklart bra att ge egna erfarenheter men att låta en försöka, misslyckas och utvecklas av det anser jag enormt viktigt. Sen saker som skulle vara skadligt eller på annat sätt och vis dåligt för hunden är det ju såklart en helt annan sak.

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-07-05 17:17 #261 av: monstermash

Jag ska köpa en slowfeeding matskål till valpen. Något jag borde tänka på? Något ni kan rekommendera?

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-07-05 17:17 #262 av: monstermash

Jag ska köpa en slowfeeding matskål till valpen. Något jag borde tänka på? Något ni kan rekommendera?

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-07-05 17:44 #263 av: Garm

Fick tummen ur och bytte foder till hunden. Från Acana Light and Fit till Magnussons Ekologiska. Acana har typ tusen ingredienser och Magnussons några få. Samma proteinkälla, kyckling/höns, så magen bör nog klara sig. Hoppas jag... Känns bättre med svenska (krav) råvaror och ett foder utan låång resväg. Visserligen innehåller nya fodret spannmål, men det får gå om hennes mage håller.

Har tänkt länge på att byta, men har velat fram och tillbaka. Fick tummen ur efter jag läst en rapport som amerikanska FDA gjort om kopplingen mellan spannmålsfria (med baljväxter istället) torrfoder och hjärtfel hos hundar. Acana var det foder som flest hundar med hjärtfelet ätit. Inte direkt skrämd av det, men det fick mig att äntligen ta tag i det och byta foder. Kändes inte helt bra med Acana ändå.

Anmäl
2019-07-06 05:34 #264 av: Turast

Jobbade själv på nya jobbet inatt för första gången, gick bättre än jag trott och kom ihåg vägen fast jag bara cyklat den 4 gånger 👌nu är jag ledig en natt 😴

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-07-06 14:22 #265 av: Jazzyjeff

#260 Låter som de har en jäkla kass inställning. Man måste våga testa nya sätt tycker jag. Att nån kan ha erfarenhet man kan dra nytta av är en sak, men ingen vet allt om alla hundar. 

Anmäl
2019-07-06 15:10 #266 av: CayKantos

#265 "jaja lilla flickan, var tyst nu och lyssna på oss, du har aldrig haft hund förut, vi försöker bara hjälpa" 😒

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-07-06 15:59 #267 av: Jazzyjeff

#266 Nån som uttalar sig på det sättet vill jag inte träna med, eller tja, umgås alls med. De är för trångsynta och har ingen social kompetens. 

Anmäl
2019-07-06 16:31 #268 av: CayKantos

#267 uttalar sig gör dom inte, men har hørt dom prata om mig när dom trott jag ej hör. Sen märker jag det så tydligt på sättet dom pratar med mig.
Därför jag verkligen tappat allt sug för att träna. Funderar att köra apellklassen och sen lägga ner...

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-07-07 08:00 #269 av: Frida B

#268 eller så kör du spår med oss.. Eller rapport? :O

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2019-07-07 15:01 #270 av: Bjornberg

Hur bestämmer man om man är redo för egen hund? Känns som jag tänkt på detta i år men kommer ändå ingen vart. 🤷🏻‍♀️

Anmäl
2019-07-07 15:01 #271 av: Bjornberg

Anmäl
2019-07-07 15:04 #272 av: monstermash

#270 Testa att vara hundvakt en period om du kan :) Varför tvekar du?

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-07-07 16:01 #273 av: Turast

Ibland är det så jävla jobbigt att hålla minen och se glad ut hela tiden. Om jag visar hur jag mår för folk eller berättar att jag egentligen tänker på att ta livet av mig minst två gånger i vecckan slutar de antingen prata med mig eller undviker mig eller skäller ut mig. yippie 

ja jag är svinglad för att jobbproblemet är löst, men trots det har jag ångest flera gånger i veckan. vill bara må bra och knaprar mina piller som jag ska men ibland vet jag inte längre om jag bara fejkar eller mår bra på riktigt de stunderna. 

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-07-07 16:28 #274 av: CayKantos

#269 rapport? 😅 Aldrig testat.. Känns svårt att få ihop träning, inte många som håller på. Spåret har jag i IGP. Vill inte snurra till det mera än jag redan är😂😂

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-07-07 17:47 #275 av: Bjornberg

#272 Har haft hund tillsammans med mitt ex i typ ett år, skillnaden nu är att jag skulle ha helt själv, samt en ras som skulle passa mig och mina mål bättre. Dock var hunden vi hade till största delen min, jag som gick ut med henne osv.

Är mest orolig över tiden och orken då jag skulle ta hand om den helt själv.

Anmäl
2019-07-07 17:55 #276 av: Ambrose

#273 Låter verkligen som att du har en jobbig period i livet just nu och som att du skulle behöva prata med något.
Man förtjänar att må bra i livet, och ska sortera bort det som gör att man inte mår bra, men jag vet av egen erfarenhet att det kan vara jättesvårt att hitta orken att ta tag i saker.
Säg till om du vill ha en objektiv syn på saker och ting, vi känner ju inte direkt varandra, så de känslomässiga bitarna är jag värdelös på, men en utomståendes perspektiv finns.

Anmäl
2019-07-07 19:25 #277 av: Sugar Mist

#274 Är en hel del i göteborgsområdet som pysslar med rapport :) 
Enda man behöver är egentligen en mottagare :) 

-

Anmäl
2019-07-07 19:28 #278 av: Frida B

#274 ja rapport! Känner ett par människor som hade velat testa det o sikta moy appell iaf så funderar på att börja träna lite o se om det är något haha! Häng på vettja 😏

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2019-07-07 19:37 #279 av: CayKantos

#278 skadar ju inte. Kan inte mckt om det, men kul att testa nytt. Har du/ni planerad in ngt eller?

#277 hänger gärna med ngn gång om jag får? 😋

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-07-07 20:11 #280 av: Sugar Mist

#279 Min mottagare bor i Dalarna och vi håller fortfarande på med basövningar men vill du träna ihop en sväng någon gång så hojta till här, använder inte fejjan alls längre så lättast att nå mig är här/instagram :) 

Är jättenyttigt annars att hänga på rapporttävlingar, gjorde det lite förra året och fick jättemycket bra tips :) 

-

Anmäl
2019-07-07 20:52 #281 av: Frida B

#279 inte jag heller men man mst börja någonstans! :D

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2019-07-08 00:06 #282 av: ipopuma

Känner mig så sjukt duktig! Tagit bort en blä känsla från mitt liv!

Anmäl
2019-07-08 11:22 #283 av: monstermash

#275 Ja, det där är svårt. Men om du tänker på senaste tiden, hade du hunnit med en hund eller hade du behövt offra mycket för att få tiden att räcka till ex? Har du någon som helst som kan avlasta dig ibland? Du behöver ju inte svara mig såklart, men det kanske hjälper dig att komma fram till ditt beslut :) 

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-07-08 11:22 #284 av: monstermash

#275 Ja, det där är svårt. Men om du tänker på senaste tiden, hade du hunnit med en hund eller hade du behövt offra mycket för att få tiden att räcka till ex? Har du någon som helst som kan avlasta dig ibland? Du behöver ju inte svara mig såklart, men det kanske hjälper dig att komma fram till ditt beslut :) 

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-07-08 11:36 #285 av: Jazzyjeff

Ni som tränar eller tränat sök, hur gör ni med detta:

Antar att ni använder tjänstetecken. Men när ni kör kopplad påvisning, kör ni i halsbandet då? Eller sätter ni en sele på hunden under tjänstetecknet? Funderat lite på hur jag ska göra. Vill isf ha en sele som är riktigt bekväm för hunden att springa lös i eftersom det är en del spring i sökskogen.. men tycker det kan bli rätt bulkigt med sele och tecknet ovanpå. Det finns ju lite finare tecken med isydd sele, men vettesjutton hur de sitter ens? Vore smidigt att bara ha en grej att kränga på hunden iaf.

Lite samma fråga antar jag för de som söker med kopplad hund. Tycker bara inte det verkar så smart att köra i halsbandet, känns som det kan hindra hunden i arbetet betydligt om man går och småstryper den samtidigt.

Anmäl
2019-07-08 12:48 #286 av: CayKantos

Jag kopplar i täcket. :)

Finns ju täcken med ring i just för det

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-07-08 12:49 #287 av: Majken!

#285 påvis i halsband eller kopplad i tjänstetecket, du kommer inte få ha sele på tävling så det vänjer jag aldrig hunden vid.

Jag upplever inte att det är hindrande med belastningen i kopplet, antingen lär man hunden att gå påvis sakta, eller så låter du den sträva framåt i halsbandet (så gör jag) för att gasa hunden även på väg ut från stigen.

Anmäl
2019-07-08 15:26 #288 av: Jazzyjeff

#286 Får man fråga vilket du har? Vet att det finns, men vet inte om hur kvaliteten är, hur de håller eller sitter när hunden ligger på osv! Inget man kan gå och prova direkt :)

#287 Ok! Bra att veta! Vet var det står, jag försökte kolla vad som var i reglerna nu men kan inte hitta nått om vilken utrustning hunden får eller inte får ha på sig! För min del tror jag det är bäst om det är tecken/sele i ett då, tror inte min hund jobbar bäst om han drar i halsbandet.

Anmäl
2019-07-08 15:43 #289 av: CayKantos

#288 doberice. Dom syr själva, funkat toppen på min Kelpie på 20kg men närmare 200kg i söket 🤩🤩

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-07-08 15:56 #290 av: Majken!

#288 Törs inte tipsa om något märke, det var så länge sedan jag hade hund som markerade med rulle att de säkerligen är antika.

Det står inte i reglerna vad man inte får ha för utrustning, det står bara vad man ska använda, vilket är tjänstetecken. Det kan vara lite lurigt med reglerna på det viset.

Anmäl
2019-07-08 16:06 #291 av: Jazzyjeff

#289 Okej tack! Ja, det blir ju lite mer än hundens vikt :) 

#290 Det var inte meningen att fråga om typ av sökhalsband alltså, men tack oavsett!

Aha, just.. Javisst blir det lurigt, reglerna nämner ju inte ens halsband vad jag kan se (förutom för hund med rullmarkering då).

Anmäl
2019-07-08 18:17 #292 av: CayKantos

En i Sök gänget har på vanligt halsband vid påvis

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-07-08 21:12 #293 av: ipopuma

Kan inte någon bara mystiskt swisha mig 10 000 kronor i månaden och även swisha mig mer tid? Ja så jag får tid och råd att göra annat typ som att åka 2 timmar enkel väg för en privattimme några gånger i månaden 🤷‍♀️.

Ja och någon får gärna swisha mig energi också. Är trööött

Anmäl
2019-07-08 21:12 #294 av: ipopuma

Kan inte någon bara mystiskt swisha mig 10 000 kronor i månaden och även swisha mig mer tid? Ja så jag får tid och råd att göra annat typ som att åka 2 timmar enkel väg för en privattimme några gånger i månaden 🤷‍♀️.

Ja och någon får gärna swisha mig energi också. Är trööött

Anmäl
2019-07-08 22:44 #295 av: Frida B

#294 *swishar energi då jag mst sova nu men googla rapport är alldeles för roligt så behöver bli av med lite energi*

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2019-07-09 14:24 #296 av: tiger tok

Så jäkla svårt att hitta valp i min ras alltså!
Dåliga höfter, inte ögonlyst, bara utställningsmeriter, ”dåligt” byggda hundar, överanvända linjer etc, inte röntgad alls, nästan inga går bph/mh etc.
Jag blir knäpp

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2019-07-09 15:48 #297 av: Jazzyjeff

#296 ras?

Anmäl
2019-07-09 15:54 #298 av: tiger tok

#297 västgötaspets. Väldigt synd egentligen, många är blinda för vad som sker med rasen för ”den har ju alltid varit så trevlig”.

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2019-07-09 16:11 #299 av: ipopuma

#295 Tror dock jag swisha de dig energi. Somnade vid 21 och sov i 10 timmar o är ff trött 😂😂😂😂

Anmäl
2019-07-09 22:48 #300 av: Turast

#276 har väl inte mårr bra sen innan tonåren. Fick konstaterat att jag har en depression förra året. Har försökt med kurator och psykolog med alla vill dra upp min barndom vilket jag verkligen inte orkar även fast jag säkert skulle behöva det. Men är rädd att hamna djupare än vad jag är nu och inte klara att jobba. Jättesnällt erbjudande men jag vet inte hur mycket det skulle hjälpa så mycket, de fjupa grejerna har jag nog svårt att ta med någon som inte är nära liksom. Sen är det massvis med saker jag inte kan ändra på så som familjeproblem osv, men tack ändå ❤️

Ont. Så har jag typ 700 kr tills jag får lön i augusti, sure sambon jobbar men vill inte vara en parasit på honom även om jag vet att han utan att blinka betalar eller osv själv och att jag får låna till teleräkning osv. Och hundmat har jag bunkrat upp i frysen så de kommer inte lida iallafall.
Men är bara så mycket just nu och känns som jag inte har någon nära som har varken tid, lust eller intresse av att prata av mig med. Måste hela tiden låtsas att allt är ok, speciellt för mina föräldrar och min mormor. Morfar är snart borta och endast en kropp med en förvirrad hjärna blir kvar, mamma får ta allt för att morbror inte bryr sig. En nära släkting är I ett abusive förhållande och ska bara ge en chans till osv, och jag är rädd att hen fastnar. Jävla roman asså

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.