OT. Off-Topic

Babbeltråd del 15

2019-05-17 11:53 #0 av: monstermash

Glad

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-05-17 12:25 #1 av: Fisherling

Alltså jag blir så trött på aussiefolk. Pratade aussie med en som hävdade att en hane jag tyckte var snygg var för tunn. Hanen i fråga var inte alls tunn, han hade samma kroppsbyggnad som Tinja som definitivt inte är tunn.

"Jag tycker inte de ska väga samma som tikar. Jag tycker de ska vara grövre."
"Fast... Rasstandarden säger att de ska vara maskulina UTAN att vara grova. Det är ju manen som ska ge ett maskulint intryck, inte att de är grövre."
"Men jag tycker de ska vara grövre."

En annan gång fick jag kommentaren om att Tinja antagligen skulle få neddrag på utställning eftersom hon inte har "utfyllda kinder". Varpå jag påpekade att det inte står någonstans i rasstandarden att de ska ha utfyllda kinder. 
"Men jag tycker det är snyggare."

Ytterligare en annan gång.
"Hon är ganska rektangulär, det är snyggare när de är kvadratiska."
"Men rasstandarden säger att de ska vara längre än höga."
"Men jag tycker.."

Alltså hur ska man kunna få bukt med en ras där folk inte ens har koll på rasstandarden? Hur kan de titta på "medelgrov benstomme", vilket även bland annat BC ska ha, och tycka att mastiff-grov är rätt? Hur kan de titta på "medellång päls", vilket även Tollare ska ha, och tycka Collie-längd är rätt? Varför har rasen blivit så stor och tung att mina tikar, som är smack dab mitt i vad för mankhöjd som förväntas av tikar, ständigt anklagas för att vara för små?

Blä. Blir så trött på det hela. Tycker rasklubben borde ta tydligare avstånd från utställning och kämpa för att ändra folks uppfattning av hur en aussie "ska" se ut, för den bilden är helt fel.

Anmäl
2019-05-17 13:50 #2 av: Jomensåatt

Det är ju väldigt många hundraser som det har felavlats på för att många i allmänhet och domare i synnerhet tycker en massa. Avelsarbete som efter några generationer leder till sjukdomar, dålig mentalitet och en fysik hos djuren som knappt klarar det dagliga livet.
Att det tycks en massa kan det ju såklart få göras men när människors subjektiva upplevelser får stå över en objektiv måttstock kan det aldrig bli bra i längden. Och precis som du säger så borde rasklubbar se det som en möjlighet, och ett intresse, att arbeta för det motsatta

Anmäl
2019-05-17 17:30 #3 av: Maleficum

#299 av: JoannaLi från förra tråden.

När jag läste på gymnasiet spendera vi en del tid ute i djurhuset och skötte djuren och då räfsa vi hela inhägnaden (där det gick gäss, ankor får, getter och säkerligen några fler djur jag inte kommer ihåg) regelbundet (dock var det grusad inhägnad men borde ju funka lika bra på gräs). Använda oss av "fiskbensteknik" för att göra det snyggt, effektivt och framför allt ergonomiskt. Vet inte om du vet hur man krattar/sopar i fiskbensmönster?  Om det är helt okänt kan jag försöka förklara men är nog inge bra på det tyvärr.

Ser inga problem med att använda det som gödsel. Använder själv både toa innehåll från min kanin och bur innehåll från mina burfåglar som gödsel här hemma.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2019-05-17 19:06 #4 av: Sugar Mist

#1 Tycker det är lustigt med "inbitna" aussiefolk, en vän till mig skickade en bild på Jack(Som dessutom har ett Very Good) till sin släkting som är "inbiten" aussiemänniska, och hon frågade om jag verkligen var säker på om jag inte hade fått papprena föralskade eller något i den stilen, minns inte riktigt, men hon påstodd i alla fall att Jack inte alls var en aussie. 

-

Anmäl
2019-05-17 19:07 #5 av: CayKantos

Jag är trött på att vara sjuk för att sedan utveckla en annan sjukdom, för att sedan behöva in på akut pga mensvärk. Jag har inte ens råd att vara sjuk. Är jag sjuk nästa vecka också kommer jag inte ha råd med hyra, räkningar mm.. Vafan gör man i den här situationen?...

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-05-17 20:33 #6 av: monstermash

#5 Finns det ingen du kan låna pengar av? Ledsen 

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-05-17 22:07 #7 av: Frida B

#5 men ojdå. Låter inte bra :( säg till om jag kan hjälpa dig med ngt!

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2019-05-18 07:44 #8 av: ipopuma

Alltså jag.... XD. Varenda gång jag är på en social tillställning och träffar någon som bara "jag gillar inte hundar" blir jag helt "men men men? Va? Hur kan man INTE gilla hundar?! De är ju helt underbara" blir lika paff varje gång 😂😂😂😂. Särskilt när de pekar typ på min arm o bara "vad är det där" och man ja hunden råkade bita mig när vi tränade, och sen man bara HON ÄR SÅÅÅÅ SNÄLL. Och de bara...... (ser väldigt skeptiska ut)

Men alltså när ens vänner nämner att de inte är förtjust i hundar och man bara "varför är vi ens vänner" 😂😂😂. Skadad......? Hm ett stort ja på det 😂😂

Anmäl
2019-05-18 10:14 #9 av: CayKantos

#6 hatar att låna pengar.. Det känns som om jag då visar jag inte är kompetent nog..

#7 supergulligt Frida, men inte jättemycket att göra åt tyvärr. 💙 Jag väntar bara på gynekolog ska kontakta mig och ge mig en tid för undersökning.. Hoppas verkligen jag får till flytt och jobbyte snart..

Tack snälla ni. Var bara så jävla frustrerad efter igår..

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-05-18 11:19 #10 av: ipopuma

#5 fy Fabian så jobbigt! Att vara sjuk är verkligen pest och när man kommer i sådana situationer 😭. Håller tummarna för dig ❤️

Anmäl
2019-05-18 13:09 #11 av: monstermash

#9 Det är du absolut! Alla har vi våra motgångar. Om det krisar så är det bara att höra av sig till mig, även om vi aldrig direkt pratade på strömma :) 

Själv känner jag mig riktigt nedstämd över rumsrenheten. Det går bra när jag är ensam med henne, men varenda gång jag går och duschar, eller springer ett ärende osv och hon är med den andra i hushållet, så gör hon något inne. Blir så fruktansvärt frustrerad. Det sista jag vill är att försöka hitta en dagmatte åt en icke rumsren valp. Suck. 

Och ja, jag vet, det är fullt normalt att en 10v valp inte är rumsren, och att det är mycket begärt. 

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-05-18 16:16 #12 av: CayKantos

#10 tack💙 och håller helt med dig, man är lite skadat när man tänker så. Men vi är nog alla lite skadade på ett eller annat sätt 😅😂

#11 strömma? Är du strömma människa? Där ser man 😂 Då måste jag ju fråga vem eftersom du tydligen vet vem jag är #nickenyfiken

Men det kan säkerligen va att hon känner en trygghet med dig. Bor du i hus eller lägenhet?

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-05-18 17:57 #13 av: monstermash

Haha ja! Jag skriver på Facebook så slipper jag outa mig helt här :) Trodde du visste vem jag är.

Lägenhet. Ja, antagligen. Plus att det bara är jag som rastar henne så blir oftast att man ropar på mig om man märker att hon är nödig. Nu har vi pratat igenom att det är orimligt att jag ensam ska rasta henne, så kanske blir bättre. :)

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-05-18 18:21 #14 av: Majken!

Så glad i denna hund! Stabil, social och trött, precis som jag vill att mina valpar ska vara.

Anmäl
2019-05-18 18:31 #15 av: monstermash

Men så söt! Kär

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-05-18 20:43 #16 av: JoannaLi

#14 Men gud så underbar! Vad heter hon? 


Anmäl
2019-05-18 21:17 #17 av: Majken!

#16 Hon heter Prima 👌

Anmäl
2019-05-18 22:46 #18 av: CayKantos

Åh helt underbar 😍 varifrån är hon?
Man dör ju sötdöden. Svarta schäfrar är rätt så fina 😍

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-05-18 23:51 #19 av: Majken!

#18 Molars kennel.

Anmäl
2019-05-19 00:55 #20 av: CayKantos

#18 kul! Många spännande år för er nu då, vad tycker damen hemma om henne då? 😊

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-05-19 07:31 #21 av: Majken!

#20 Hon är väldigt fin med valpar, så det går bra. Vaktar matskålen med sitt liv och i övrigt är det mest bara tjo och tjim!

Anmäl
2019-05-19 08:30 #22 av: CayKantos

#21😂det är bra hon har sina prioriteringar rätt 😂

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-05-19 17:54 #23 av: tiger tok

Är så himla stolt både över mig själv och min hund!
Han är så fantastiskt bra i för de flesta hundar stressande situationer, igår var vi på marknad och höll ponnyridning.
MASSOR av hundar och människor, där ligger han och vilar under min stol, litar på att jag har koll, även fast jag är upptagen och inte aktivt kan belöna honom hela tiden.
Och jag är stolt över mig själv, för att jag som aldrig ägt hund tidigare har klarat att uppfostra en så bra hund, och att alla tycker han är himla trevlig, och det är han!
Älskade älskade vovve!

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2019-05-19 18:02 #24 av: Fisherling

I helgen fick Asni hänga med på agilitytävling. Hon är fantastiskt enkel att ha med sig, eller tja, förutom att hon drar satan i kopplet Galen Men jag kan lämna henne ensam i buren eller bilen utan problem, dock vart det lite överkurs att jag band upp henne och gick iväg för att tävla med Tinja, det blev jobbigt för lillan. 

Hon älskar verkligen andra hundar, men ändå är det inga problem att röra sig runt i ett hav av andra hundar. Inget pip, inget gnäll, bara något enstaka dragande mot en hund som kom lite extra nära. Charmig som få är hon ju också, så hon skaffar ju kompisar hos varenda hund hon träffat medan Tinja tycker att hon är på tok för lättsåld Gapskrattar

Anmäl
2019-05-19 19:36 #25 av: Jazzyjeff

Note to self: Åtminstone tänk igenom hur man tar sig upp med 40kg hund på SUP-bräda innan man ger sig ut själv för första gången. Så slipper man simma med hela rasket, människa, hund genom en massa vass och kravla upp på land.PustarSkrattar

Anmäl
2019-05-19 19:39 #26 av: Fisherling

#25 Åh jag älskar att paddla med SUP!

Benji är en riktig fena på att ta sig upp på SUP, trots sina 30 kilo. Får han inte följa med simmar han ikapp och KRÄVER att man drar upp honom Gapskrattar Han gillar även att vandra mellan brädorna när vi är ute flera stycken.

Anmäl
2019-05-19 20:18 #27 av: apportbocken

#23 Åh vilken härlig känsla! Han är verkligen jättetrevlig!

Anmäl
2019-05-19 21:21 #28 av: tiger tok

#27 ja det är sällan man vågar ge sig själv beröm!
Kul att du tycker det❤️

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2019-05-20 13:43 #29 av: Jazzyjeff

#26 coolt, särskilt att vara ute flera sådär! Ja, jag tror nog både han och jag kan ta sig upp, men vi hade aldrig testat eller tänkt ut hur det ska gå till innan vi vurpade i (ej att rekommendera) :D Nu tror jag dock jag vet..gäller nog mest bara att kravla sig upp först själv och sen hjälpa hunden upp. Jag är själv nybörjare så.. :)

Anmäl
2019-05-20 17:48 #30 av: CayKantos

Åh vill så gärna ha en SUP. Så svindyra bara..
Så sent som igår visade Kantos också intresse i det då han bestämde sig att "jaga" två SUP'are vid delsjön genom vattnet 😂😂

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-05-20 23:54 #31 av: Duvethon

Nu försöker jag och en bekant socialisera våra hundar. Vi har låtit den ena hunden vara lös och den andra kopplad för att enkelt kunna "avstyra" om något händer. Hur ska jag tänka för att släppa de helt lösa tillsammans? Jag har en unghund som går väldigt lätt upp i varv och kan bli tokig. Hundarna gillar varandra och vill gärna busa men jag är rädd att min hund kommer gå upp i varv och få svårt att coola ner... tips?

Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.      

Anmäl
2019-05-20 23:56 #32 av: Duvethon

#5 Angående mensvärk, antar att du redan kollat upp det men p-piller, alternativt minipiller, är väldigt bra mot svåra menstruationssmärtor. Usch det är verkligen hemskt med så besvärlig mensvärk. Hoppas du får bra hjälp...

Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.      

Anmäl
2019-05-21 02:08 #33 av: CayKantos

#32 jag är i processerna. Minipiller ger mig stora humörsvängningar. En stor orsak till varför jag hade så mycket problem att inte bli arg på Kantos när han var valp.. Så det slutade jag nyligen med. Precis börjat med p-piller.. Men har äns så länge ej funkat mot mens eller smärtor. Känner även jag har vart mer lättirriterad sedan jag började. Men det kan vara värmen också..

Så det jag gör numera är att äta högsta dosen av smärtstillande jag kan (känner dock fortfarande smärtan genom det) en hel vecka från och med första smärtorna börjar.

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-05-21 02:57 #34 av: Duvethon

#33 härligt att det är i process iaf :) jag äter minipiller och har ingen mens = ingen mensvärk. Helt. Jävla. Fantastiskt. De första tre månaderna är visserligen turbulenta då kroppen behöver tid att omställa sig. Jag blödde som tusan den första månaden och hade mensvärk så jag skrek. Nu har jag ingen mens alls!! Så värt det :)

Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.      

Anmäl
2019-05-21 13:37 #35 av: Jazzyjeff

#30 Gör som jag, hyr en ett dygn/helg/några timmar och testa på då? :)

Anmäl
2019-05-21 13:41 #36 av: CayKantos

#34 tog minipiller ett år. Inte värt att låta det gå ug över hunden, vänner och familj pga JAG har ont.

#35 men då blir jag fast.. Då "måste" jag ju köpa 😇😂

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-05-21 14:21 #37 av: Jazzyjeff

#36 Äsh då, är ju ganska skönt att slippa förvara grejerna också.. Men visst, hade jag hus så skulle jag nog vara väldigt lockad att köpa Glad Tycker det verkar vara riktigt bra träning för hunden å.

Anmäl
2019-05-21 14:34 #38 av: ipopuma

Någon som vet något om dogbuddy? Är det säkert?

Anmäl
2019-05-21 15:03 #39 av: JoannaLi

#38 Har använt det som hundpassare, och min nuvarande hundvakt fanns/finns där. Inte haft några problem med det :D 


Anmäl
2019-05-21 15:09 #40 av: ipopuma

#39 tack 😁

Anmäl
2019-05-21 18:44 #41 av: LinDajSon

#33 Alltså, det låter säkert lite random men har du testat magnesium? Mot mensvärken?

Anmäl
2019-05-23 22:04 #42 av: CayKantos

#41 ja. Började testa det eftersom det inte var helt ovanligt jag fick ont i magen även innan eller efter mens..men det hjälpte inget avd e.

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-05-24 01:00 #43 av: Sugar Mist

Precis lämnat av Jack hos veterinären, där han säkert kommer behöva ligga inne minst två dygn... Tänk om jag kunde sluta vara så envis och bara kastrera honom som det var tänkt att jag skulle göra, då hade han inte behövt bli inlagd.
Jävla skit. 

-

Anmäl
2019-05-24 10:43 #44 av: tiger tok

#43 vad är det som har hänt med honom?
Aldrig hört om akut kastrering på hanhund?

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2019-05-24 12:06 #45 av: Sugar Mist

 #44 Nä, ingen akut kastrering.
Har två tikar hemma som höglöpt precis efter varandra, varav ena är igång just nu, och han har varit såpass stressad att magen kraschat totalt. 
Han var dålig i magen iförrgår, igår förmiddag blev det blodig avföring men jag avvaktade, ifall det bara var irritation pga dålig mage.
Vaknade vid 22 igår kväll av att det var blod i hela mitt rum och det är nog det läskigaste jag varit med om, så åkte in med honom och har aldrig haft en så disträ och medgörlig Jack hos veterinären, han låg på sidan utan att röra sig medan dom sänkte ner honom från röntgenbordet.. 
Veterinären inatt sa dessutom att prostatan är lite stor så bollarna ryker efter sommaren.

Han är lite piggare idag tydligen, men dom behåller honom en natt till för att försöka få igång magen på honom igen.

-

Anmäl
2019-05-24 12:47 #46 av: Jojaton

#45 Stackaren, hoppas han kryar på sig och får ordning på magen!

 Johanna - @mysheltiesam

Anmäl
2019-05-24 15:53 #47 av: monstermash

Jag kommer säkert ångra mig så fort jag börjar jobba men herregud vad jag längtar efter att komma hemifrån. 3v hemma med valpen och 2 till innan det är dags att jobba.. Suck.

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-05-24 22:51 #48 av: LinDajSon

#42 Har du testat mer än en sort? De innehåller ju lite olika 'varianter', och det är lite olika upptag på dem. Rent generellt, men verkar även vara lite personligt vilken sort man svarar bäst på, och vilken dos som behövs, eventuellt vad man kan behöva komplettera med i vitaminväg... Har jobbat i butik som sålde flera olika sorter (Helhetshälsa, Alpha Plus, Holistic med flera) och har dels testat dem själv av rent intresse (tagit magnesium mestadels för att sova bättre, avslappning, men även mot huvudvärk och mensvärk), dels fått höra en hel del recensioner från kunder. :)

Anmäl
2019-05-25 05:49 #49 av: CayKantos

#48 nä bara en sort.. Ska kolla vad morsan hade för ngt och sedan försöka köpa en annan.. Tack :)

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-05-25 16:03 #50 av: ipopuma

BH check! Är sååå sjukt glad för den fina kritiken. Bara sg och utmärkt (vet om de är snälla i bh:et). Ja lite skryt nu kanske 😅. Men är jätteglad!

Anmäl
2019-05-25 16:13 #51 av: ViktoriaL

Idag tog Bonny sitt andra 1:a pris i lydnadsklass 1, så glad och stolt över den glädje och arbetsvilja hon har!😊

Anmäl
2019-05-25 18:14 #52 av: Jazzyjeff

Sökträningen gick så j*vla bra idag! Klockrena skick och jobba jobba, och grymt fin fart över stock och sten! Så jäkla stolt över grabben.

Anmäl
2019-05-26 00:10 #53 av: monstermash

Fan också. Fan vad den här kvällen inte gick som det skulle.

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-05-26 12:52 #54 av: Turast

Det var jag som skulle skydda er men jag svek er och nu är ni borta för alltid och det enda jag kan göra är att sitta och gråta floder.

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-05-27 20:54 #55 av: Turast

Vissa människor är bara för snälla ❤️

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-05-27 21:36 #56 av: Fisherling

På torsdag drar jag och Asni iväg på årets Aussieläger! Vi kör i brukslydnadsgruppen vilket ska bli himla kul. Älskade lägret förra året, fantastiskt bra tävlingen, boende och mat för ett oerhört rimligt pris.

Anmäl
2019-05-27 23:55 #57 av: CayKantos

Tänka sig alla möjligheterna jag fått med denna hunden. Så mycket mer än jag någonsin vågat tro.
Allting börjar bli så bra när jag slutat ha dessa humörsvängningar, nu ska det bara fortsätta såhär om inte bli bättre!

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-05-29 13:42 #58 av: Garm

Bara för att möjlighet finns så vill min hund ut konstant. The blessing and the curse med uteplats 😅

Anmäl
2019-05-29 19:21 #59 av: Duvethon

Helvete. Min hund bet mig precis. Han springer runt och skäller i huset, försöker ta min mat och jag sa NU RÄCKER DET! och tänkte klappa honom för att lugna honom. Då tar han och biter fast min hand så det blir hål.
Nu räcker det. Jag klarar inte mer.

Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.      

Anmäl
2019-05-29 19:23 #60 av: Duvethon

Känner mig som världens sämsta hundägare

Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.      

Anmäl
2019-05-29 19:39 #61 av: Fisherling

#59 #60 Andas, du är inte världens sämsta hundägare. Vad är det för hund du har, ålder?

Omriktat beteende är inte ovanligt. En hund som inte är i en sinnesstämning där de kan sortera intryck tenderar att bara gå på reflexer. Att ta i en sån hund kan tyvärr leda till bett; även om hunden inte gjorde det "med flit". 

Anmäl
2019-05-29 19:50 #62 av: Duvethon

#61 Tack, jag försöker verkligen. En unghund, spets 1,5 år. Han hamnar ibland i något konstigt "humör" där han blir sur, bitig, nafsig. Tar man i honom då kan han bita till, eller ja nafsa lite lätt. Men idag bet han verkligen. Kan inte handskas med honom, han hamnar verkligen på rött ljus...

Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.      

Anmäl
2019-05-29 19:54 #63 av: Duvethon

På kurser har instruktörerna noterat beteendet och att han som de flesta unghundar hamnar på rött ljus lätt och de säger att jag ska "fortsätta jobba". Men jag ORKAR INTE! Jag är helt slut. Man offrar så mycket och så får man ett jävla bett. Nu har jag och hunden iofs en helt okej relation överlag och mycket annat fungerar bra, han är så snäll mot människor, hundmöten osv. Men just det här är så jobbigt.

Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.      

Anmäl
2019-05-29 19:54 #64 av: Duvethon

Tillägg; Tack gode gud lade han sig och stensomnade nu. Tror mycket handlade om att han var uppe i varv.

Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.      

Anmäl
2019-05-29 20:16 #65 av: Fisherling

Det som verkligen fungerade för mig med Benji, som haft extrema problem med överslag, var att kasta en näve godis i på honom Gapskrattar Han är ju labrador och väldigt matmotiverad, men att jag lockade med godis var inte nog när han hade överslag. Att däremot få ett gäng godisar i huvudet som man sen kan plocka upp har oftast funkat för att bryta honom och få honom ner i varv. Man kan inte kaosa och leta mat samtidigt.

Anmäl
2019-05-29 20:22 #66 av: Duvethon

#65 Det är ett toppenförslag! För det mesta går det att avvärja med godis på hemmaplan. Alltså, om jag behöver ta in honom från gården kan han bli på lekhumör och börja jaga/nafsa istället. Ger jag honom en bit kött så går han in utan problem. Så visst fungerar det! Men det löser väl inte problemet i grund och botten....egentligen?

Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.      

Anmäl
2019-05-29 20:27 #67 av: monstermash

Gav hundvalpen pasta för magen. Föreställde mig en viljekamp utan dess like. Slutade med att hon stod lös och skickade upp det från min handflata, och ville ha mer. Hoppas det håller i sig hela kuren och att magen stabiliseras snart!

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-05-29 20:33 #68 av: Fisherling

#66 Det är just att få det på sig som gjorde att han "kom av sig" och mängden som fick honom att gå ner i varv. Han måste kolla vad som landade på honom, samla sig, slå på nosen, hitta alla godisar.. Då kan man inte balla ur. Sen var han liksom helt mottaglig för kommunikation. 

Om det löser problemet i botten.. Är du säker på att det verkligen är ett 'problem' och inte bara en hormonfas hunden inte rår för? Din hund är ung och i värsta jobbighetsåldern. Det finns en anledning till att hanhundar från ca 6 månader till ca 2 år är de som oftast omplaceras; de är riktigt utmanande.

Om du avleder varje gång han börjar gå upp eller är uppe i varv med godisregn, fortsätter bygga på kontakt och relation och helt enkelt härdar ut den här perioden (vilket borde underlättas av avledningen) så kommer det nog gå bra, och när han väl kommer ur den så behöver du inte godisregnet längre. 

Anmäl
2019-05-29 22:34 #69 av: Duvethon

#68 Det är mycket möjligt att det är bunden till hans ålder då han inte bits när han är i "normalt tillstånd". Han skulle exempelvis aldrig bitas när vi är ute och går, när han är nere i varv, eller lugn i övrigt. Jag ser på honom när han blir på "humöret". När han är lugn skulle han aldrig bitas! Så förhoppningsvis beror det på att han är ung, livlig, har svårt att kontrollera sig. 

Jag ska följa ditt råd och fortsätta bygga kontakt och relation! Jag har förstått att unga hundar (i synnerhet hanar) kan vara utmanande men ska verkligen bett ingå...? :(

Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.      

Anmäl
2019-05-29 23:10 #70 av: Fisherling

#69 Ska och ska, vissa hundar har närmare till bett vid överslag eller påfrestning än andra. Kanske försvinner det helt när han mognar, det brukar det göra från allt jag läst mig till.

Tinja vallhundsnyps när hon blir exalterad i träning. Kysser mig rätt i låren när jag riktar om henne, ren frustration av att inte få sätta igång direkt som blir ett omriktande beteende till mina innerlår, vilket gör att de ofta är fulla med blåmärken GapskrattarKommer jag med handen och ska rikta henne när hon är så pass taggad  så nyper hon mig snabbt i handen. Inget hon kan rå för, det är som en reflex. Inte så det går hål, men bara som ett exempel på att ta till tänderna ligger olika nära olika hundar i olika situationer Skrattar

Anmäl
2019-05-30 09:28 #71 av: Turast

Läkaren: det är inget knark hehe
Jag: vinglar in i väggen efter jag tagit pillret (:

Vingelknark

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-05-30 13:32 #72 av: Lona

#71, 😢

Crap, Nikka har fått juvertumörer igen. Op på onsdag, håll tummarna för att dessa också är ofarliga! Ska diskutera med veterinären om vi ska fortsätta att ta knölarna lokalt eller ta hela juverdelen.
Hon är visserligen åtta år vilket en del tycker är gammalt, men hon är otroligt fräsch i kroppen - och faktiskt barnsligast av alla våra hundar, trots att hon är näst äldst. 💕

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-05-30 13:58 #73 av: JoannaLi

#72 Vi ska hålla alla tummar och tår här hemma, för fina Nikka! Både att de är ofarliga, men också att det blir en bra lösning så de slipper komma igen Hjärta


Anmäl
2019-05-30 22:29 #74 av: Lona

#73, Tack! ❤️
Det har blivit betydligt bättre sen hon kastrerade för två år sen så jag hoppas att det inte blir fler.

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-05-31 09:18 #75 av: JoannaLi

Älskade, älskade skräpet. 

Back in the day. Första hot spot-vändan. Lilla vinthundslabben, skabbig, fläckig och ful, stressad och spinkig. Men glad. Med Nike-märket på revbenet. 

Fy fan, på ren svenska, vad jag saknar honom.


Anmäl
2019-05-31 17:36 #76 av: Turast

Ibland önskar jag att jag bara kunde prata av mig med någon, samtidigt som jag inte vill tynga andra med min smärta och problem. Känner mig så fruktansvärt ensam ibland fast jag har folk runt mig som jag vet bryr sig. Och jag vet att det säkert är bland annat biverkningar från pillren som gör det extra illa just nu, även fast det var lika illa innan. Är man helt sjuk i huvudet om man ibland önskar att man fick en dödlig sjukdom och bara hade månader kvar? Bara för att slippa göra jobbet själv liksom. Visst sjukt otacksamt (inte för att jag direkt är sjukdomsfri och frisk), men jag bad inte om att leva. Och jag bad verkligen inte om att leva med alla smärtor.

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-05-31 22:16 #77 av: Lona

#76, Jag vet inte om det hjälper men du är inte ensam om de tankarna och känslorna.
Kanske fel ställe att diskutera detta på egentligen, men får du någon vettig hjälp? Förutom rent farmakologiskt så betyder det jättemycket att ha någon att lasta av sig på - helst någon som inte är känslomässigt engagerad som anhöriga och vänner är. Ta hand om dig! ❤️

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-05-31 23:10 #78 av: Jazzyjeff

Ett betydligt lugnare sätt att paddla på än SUP :)

Anmäl
2019-05-31 23:21 #79 av: Turast

#77 ingen professionell hjälp förutom piller, gick på andra förr men de fungerade inte så testar nya nu, har inte råd att gå till psykolog och vet inte om jag skulle palla dra upp hela barndomen som de flesta jag träffat vill att jag ska göra

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-06-01 00:35 #80 av: Jojaton

Det här med att ha en 7kgs hund som tar 2/3 av sängen är ju kul 🙄 (han lägger sig i mitten på både längden och bredden och brer ut sig...)

 Johanna - @mysheltiesam

Anmäl
2019-06-01 10:52 #81 av: [IdaSoren]

#80 Tell me about it, här har vi en bjässe vars bästa grej är att knuffa ut mig från sängen så att hon får ligga själv bredvid husse Pustar

Ida

Anmäl
2019-06-02 10:12 #82 av: KatarinaSt

#78 Vilken fin bild och vilken vacker hund. Ser så fridfullt ut 😊

Anmäl
2019-06-02 16:25 #83 av: monstermash

Sjuk... Så tacksam över att grannen hämtade henne för rastning och tog med henne hem efteråt. Hjärta

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-06-02 16:25 #84 av: monstermash

Är det normalt att 12v valpar juckar för övrigt? 

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-06-02 17:39 #85 av: Fisherling

Hur söt är inte den här fokuserade tokräven då?

Anmäl
2019-06-02 22:59 #86 av: CayKantos

#84 vanligt överslagsbeteende

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-06-03 10:10 #87 av: Jazzyjeff

#82 Tack. Ja det var härligt!

Anmäl
2019-06-03 11:01 #88 av: Ambrose

#80 Är hundvakt till 2 Holländare och en Schäfer just nu.
Såhär ser min säng ut varje morgon 😅

Väldigt lärorikt att leva med så många olika individer.
Schäfer, tik 5 år
HH, hane 5 år
Rottweiler, tik 5 år
HH tik, 6 månader

Man får studera mycket hundspråk, framförallt mellan valpen och Nita(som har tagit på sig uppgiften att uppfostra det lilla monstret eftersom de andra 2 har gett upp).

Men jag skulle själv aldrig vilja leva med 4 hundar i "tränings/tävlingsålder".
Hur sjutton hinner folk med så många arbetande hundar med att tillgodose allas behov utan att känna att någon blir eftersatt?

Anmäl
2019-06-03 12:32 #89 av: Jojaton

#81 och #88 Haha men era hundar är iaf stora, min är ju en liten plutt som ändå lyckas bre ut sig! Men jag lider med er, även om det också är mysigt med hund i sängen.

#88 Nej, jag tänker spontant just nu att en hund till skulle jag absolut klara av, men mer än så hade nog varit svårt att få ihop, och då pluggar jag ändå hemifrån så har ju inga pendlingstider eller liknande.

 Johanna - @mysheltiesam

Anmäl
2019-06-03 14:05 #90 av: LinDajSon

Jag har ju haft (och har snart igen) fem samtidigt, varav egentligen alla i användbar ålder (men en har varit sällskap/pensionär i ett par år). Jag ser egentligen inget större nöje i det, fyra var nog egentligen en för mycket redan där och fem är lite galenskap... det ÄR för många i mitt tycke, om man inte lever för hundarna. Jag hade nog aldrig skaffat en femte igen så snart efter att en av dem gick bort om det inte var för att hon som gick bort var den bästa jag hade, och den enda jag kunde använda i jobbet, och jag behöver rent krasst en ny arbetshund såååå det får helt enkelt bli lite överbelagt tills de äldre herrarna trillar av pinnen. Jag lär aldrig ha färre än tre hundar men där ska nog gränsen gå i framtiden.

Anmäl
2019-06-04 14:46 #91 av: Cireea

Valpis har börjat tappa tänder, hittills har hon tappar tre framtänder och en fjärde är på gång. Yrar Tiden går verkligen fort, det känns som om hon nyss kom hem..

On another note..
Jag hade en chihuahua förut som jag tog över från en uppfödare. Han var världens mysigaste och vi fick några fantastiska år tillsammans. Tyvärr fick han somna in på grund av diverse åldersrelaterade problem. Sedan en tid tillbaka har jag haft kontakt med uppfödaren (sedan innan valpen) och fått veta att min hanes barnbarn ska säljas, och jag är såklart helt otroligt sugen. 
Jag vet dock inte hur livet är med tre hundar, kan någon dela med sig av erfarenheter, tankar och åsikter? 

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2019-06-04 15:46 #92 av: monstermash

#91 Oj, tappar hon tänder redan?! Vad är hon nu, 15-16v? 

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-06-04 15:52 #93 av: monstermash

Jag är redan sugen på hund nummer 2. Haha! Lyssnar på musik

Mina dagmattar backade ur, fullständigt rimliga anledningar som båda rör hälsan, men vi hoppas på att dem kommer kunna vara dagmatte i framtiden istället, och de hjälper mig med valpen så gott dem kan ändå. Hjärta Nu har jag hittat ett dagis som tillåter valpar, som jag funderar på att ansöka till. Jag kan ju inte gå hemma hur länge som helst.

För övrigt har jag varit så otroligt lat och sjuk, och knappt utforskat något med henne. Nästa hund ska jag nog inte vara hemma så länge med, så jag känner mig mer "tvingad" att vänja henne vid nya miljöer.. Oberörd

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-06-04 16:16 #94 av: Cireea

#92 Hon är runt 18 veckor Skrattar Jag vet inte om det anses vara tidigt? Jag minns inte när förra hunden började tappa tänder.. Oskyldig Minnet är bra men kort.. 

#93 Vi har inte heller varit i supermånga miljöer. Vi har gått lite skogsturer, varit vid stranden, åkt bil, varit vid havet på två olika platser, åkt hem till sambons mormor där det var massa nytt folk (barn och vuxna) och gått i en park samt suttit på gräset en stund medan det var en del folk i rörelse. 
Det är väl det vi gjort Funderar  Annars har vi hängt mest ute på gården här hemma. 

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2019-06-04 16:21 #95 av: ipopuma

Just nu är det så mycket pill med Pradas träning. Försöker just nu tänka "om en månad kommer jag kunna gå tbx o tänka, shit vad framåt det har gått" nä vi går i en brant uppförsbacke just nu 😅. Dock Hibiki! Vilken Panghund, 😍

Anmäl
2019-06-04 17:24 #96 av: Jojaton

Helt slut på grund av allergin, det tar verkligen all energi... Och det är så fint väder så vill ju egentligen bara vara ute hela tiden, men det går inte.

Ikväll ska vi träna i alla fall, hoppas jag klarar av det för jag är så taggad!

 Johanna - @mysheltiesam

Anmäl
2019-06-05 12:04 #97 av: monstermash

#94 Aha hon är såpass redan, hade för mig att våra var mer jämngamla.

Nåja, det är bara att försöka uppleva så mycket som möjligt med henne framöver. Hon är ju redan 13v. Förskräckt

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-06-05 12:42 #98 av: Cireea

#97 Mja, det är ju inte såååå långt emellan. Kanske blev lite fel för vi hämtade henne när hon var 11 veckor och inte 8 veckor. Kanske det som fick det att verka som om hon var mer jämngammal med din. Skrattar

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2019-06-05 12:52 #99 av: monstermash

Ja, det måste vara det :) 

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-06-05 15:06 #100 av: ipopuma

Dagens fråga. HUR kan man gilla smörgåstårta. Ni som gillar det HAR FEL!

Anmäl
2019-06-05 15:12 #101 av: Cireea

#100 DU HAR FEL! 

Skrattar

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2019-06-05 16:17 #102 av: JoannaLi

#100 Nej, bra smörgåstårta är såååå god! Ingen jäkla fruktgisch, ingen leverpastej, inget annar äckel. Det ska vara majonnäs, rökt lax, lättrökta räkor och creme fraiche. + grönsaker. I övrigt - nej! 


Anmäl
2019-06-05 16:26 #103 av: Jazzyjeff

Vahahaaarmt! Fläkt framme!!

Anmäl
2019-06-05 17:34 #104 av: Maleficum

#100 Kan bara hålla med! Aldrig förstått mig på smörgåstårta!

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2019-06-05 17:55 #105 av: CayKantos

Inte jg heller. Inte gott alls..

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-06-05 18:27 #106 av: Lona

Sådär, Nikka opererad, matad och "nedbäddad". Allt verkar ha gått bra, de tog bort en liten juvertumör som skickades på analys för säkerhets skull.
Vi fick beröm både för att Nikka är så trevlig och lätthanterlig samt i så bra kondition. 8-åriga kastrerade labbetikar brukar väl inte väga under 22 kg... 😉
Extra guldstjärna för fina tänder, alger is da shit! 😁

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-06 01:24 #107 av: Turast

Håller med om smörgåstårta. Serveras det på min begravning så ska jag hemsöka alla besökare som äter 😤

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-06-06 10:17 #108 av: One.Gibbis

Antar att det bara är jag som tycker om smörgåstårta då haha 😂

Har en väldigt reaktiv hund i mitt område, och blir så ledsen varje gång vi möter den. Hon är spänd hela tiden, nästan smyger fram. Husse/matte är förvisso ofta "med" och stöttar, men hunden kryper lätt ihop och gör utfall om man kommer för nära. Undrar vad lillan varit med om för att reagera så... 😞

Anmäl
2019-06-06 10:18 #109 av: Cireea

#108 Neeej, jag älskar smörgåstårta! Skrattar

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2019-06-06 12:39 #110 av: Jojaton

Sluuuuta, nu blev jag jättesugen på smörgåstårta ju!!! Bra smörgåstårta är riiiktigt gott 👌🏼

 Johanna - @mysheltiesam

Anmäl
2019-06-06 13:26 #111 av: Lona

Jaaa, smörgåstårta hitåt! Perfekt i värmen ju!

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-07 08:52 #112 av: Lona

Sitter och väntar på besked om min bästa kompis hund som är på väg till Blå Stjärnan med en eventuell magomvridning / tarmvred. Helvete, varför bor vi inte kvar på Hisingen utan flera mil utanför stan?!

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-08 07:56 #113 av: One.Gibbis

#112 Men näe! Är det din egen hund?? Hoppas det går bra, och du får glada besked så snabbt som möjligt!! 🙏

Har insett att detta med spår faktiskt är rätt j*kla kul. Har övergett planen på blodspår vid detta laget, det blir för mycket pyssel— men vanligt spår funkar alldeles utmärkt. Floki gick som en klocka första gången vi provade. Blev så himla stolt, och han han fick göra något han tyckte var skitkul! 💙

Fråga till er som har hundar som drar på vilt: hur gör ni? Har långlina på Floki mest hela tiden, för att kunna hindra honom från att sticka (men ändå kunna ha honom "lös"), men jag vill gärna kunna frångå det om jag kan. Vanligtvis lyssnar han, men när han får upp en doft (eller om han ser något, jag är inte 100% säker) så blockerar han ut mig helt och hållet. Tankar?

Anmäl
2019-06-08 07:56 #114 av: One.Gibbis

#112 Men näe! Är det din egen hund?? Hoppas det går bra, och du får glada besked så snabbt som möjligt!! 🙏

Har insett att detta med spår faktiskt är rätt j*kla kul. Har övergett planen på blodspår vid detta laget, det blir för mycket pyssel— men vanligt spår funkar alldeles utmärkt. Floki gick som en klocka första gången vi provade. Blev så himla stolt, och han han fick göra något han tyckte var skitkul! 💙

Fråga till er som har hundar som drar på vilt: hur gör ni? Har långlina på Floki mest hela tiden, för att kunna hindra honom från att sticka (men ändå kunna ha honom "lös"), men jag vill gärna kunna frångå det om jag kan. Vanligtvis lyssnar han, men när han får upp en doft (eller om han ser något, jag är inte 100% säker) så blockerar han ut mig helt och hållet. Tankar?

Anmäl
2019-06-08 09:15 #115 av: ipopuma

Oj, då har man ev en valpplan om ca 3-4 år!

Anmäl
2019-06-08 09:17 #116 av: ipopuma

Och alltså hur kan man ens gilla smörgåstårta? Är blött bröd med majonnäs och någon äcklig mimosasallad till 🤮

Anmäl
2019-06-08 14:26 #117 av: CayKantos

#115 ska du ha? Igen?! 😂 Du som sa du vägrade skaffa fler hundar

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-06-08 15:35 #118 av: Turast

8 friska kycklingar har kläckts hittills, en död, en som inte står klokt som får hänga i kläckaren ett tag till för att se om den blir bättre annars får den avlivas.. 20 ägg totalt, tror minst en till kommer kläckas.

Så just nu totalt 33 kycklingar mellan 1 dag och 7 veckor på gården nu, och då har vi ändå sålt 20 st 😬

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-06-08 17:46 #119 av: CayKantos

Alltså på riktigt.. Nån snälla köp en liten gård med mig 🙃
Måste komma iväg och bara ha mitt eget ställe vart man kan bygga hund gårdar, ha egna spårmarker och helt enkelt göra, bygga, utveckla hemmet utan att fråga om varenda lilla sak och sedan få avslag.. Om ngt inte funkar fixar man det, istället för att vänta på en jävla hyresvärd som aldrig gör ngt åt skiten 🙃🙃

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-06-08 19:17 #120 av: Lona

#113, Nej, det är min kompis/grannes hund. Han blev inlagd, de vet inte riktigt vad som är fel men de har fått honom stabiliserad i alla fall. Troligen kraftig gastrit, får de ordning på magen får han nog komma hem i morgon. Fasen, vad orolig man blir när de är dåliga!Hjärta

#115, Vad vad vad? Vad blir det för nåt härnäst, en pekingeser? Skrattar

#119, Sitter i samma båt! Kan inte bo kvar där jag bor nu men det är banne mig inte lätt att hitta något annat och jag har inte råd att köpa något eget. Kanske får byta upp mig till en rik snubbe så jag kan vara lyxhustru med gård och egna marker?LiparCool

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-08 20:04 #121 av: Duvethon

Känslan när två lösa hundar springer fram hotfullt mot min hund, och min hund tar det helt lugn och löser situationen utmärkt. Han ”svarade” inte på hundarna. Ägaren alltså....... herregud

Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.      

Anmäl
2019-06-08 21:10 #122 av: Joyous

#119 Men jag är på! Så less på mitt boende, vill ha hundgård och noll grannar.

Anmäl
2019-06-08 22:03 #123 av: ipopuma

#117 shh alltså som sagt är bara en tanke men är liksom inget stort så. Vet ff om jag mentalt orkar skaffa en hund efter pumis o kan inte ha 3 arbetshundar.

#120 vet en jättefin bc hane som jag är kär i (o blir verkligen aldrig lär i hundar. Menar det men med denna henne klappar mitt hjärta en extra gång) och ja han ska nog ha en kull efter sig och då är jag sugen 😎

Anmäl
2019-06-08 23:15 #124 av: Fisherling

Sällar mig till de som vill ha en gård ute i skogen. Ge mig. Nu. 

Anmäl
2019-06-08 23:30 #125 av: JoannaLi

Jag är med på gården! Hittat jättefina, ni alla måste *bara* flytta till Skellefteå.


Anmäl
2019-06-09 00:04 #126 av: Frida B

Klockan är 00:03, och vi ska tävla lydnad imorgon. Jag sitter och äter chips, dricker sockerdricka och har hundstackarn som ryggstöd som faktiskt gör det vettiga och sover. Superuppladdning inför imorgon!

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2019-06-09 07:43 #127 av: ipopuma

Normalt folk inför mh: kollar genom 1000 mh videos. Tar resa på allt, vad som kommer hända osv. Blir nervösa fundera på hur deras hundar kommer reagera. De vill även ha höga poäng på jakten

Jag inför mh: spelar sims till klockan för mkt o bara hmm mh imorgon. Hoppas hund jäveln är liiiiite trött efter det..... Inser att jag har fel och att hon kommer få en jaktvinst, jättekul... NOT

Anmäl
2019-06-09 07:45 #128 av: ipopuma

Är också rädd för mina reaktioner alltså jag är liksom inte helt skottfast 🙄

Anmäl
2019-06-09 08:45 #129 av: CayKantos

#220 lite så va 😂😂

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-06-09 08:46 #130 av: CayKantos

#122 ja men vi kör! Vi behövde rlixom inte bo i samma hus. Med stor tomt kan vi bo på var våran sida så vi inte skär halsen av varamn😂😂 jag gillar lixom små boenden 🤩
Du kan ta stora main house 😂

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-06-09 08:47 #131 av: CayKantos

#124 #125 1, 2, 3 köp! 😂

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-06-09 08:49 #132 av: CayKantos

#127 asså jag funderade på det.. Men har ju sett lite MH videos när jag letade hund. Så jag sket oxå i det. För mig hjälpte det mig då jag blev lite lugnare och bara överlät det till TL..
Tro mig.. Jag hoppade nog till mer än hunden. 😂😂

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-06-09 19:05 #133 av: Duvethon

Har haft några bra dagar sedan hunden bet mig men idag så hände det igen. Leken övergick i att han slog över och han hoppade och bet hål i handen. Vet inte vad jag ska göra

Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.      

Anmäl
2019-06-09 21:40 #134 av: Joyous

#133
Du är inte ensam om det där. Känner du för att snacka med nån som också har unghund, lätt för överslag och som kämpat med bitandet så finns jag här.
Vad var det som hände i leken? Är detta något han börjat med nu på senare tid?

Anmäl
2019-06-09 21:45 #135 av: Duvethon

#134 Tack Joyous! Det värmer :)

Nej, beteendet har funnits mer eller mindre hela tiden. Det uppstår ofta när han är lös på gården och vi leker, då övergår leken i överslag och han flyger på mig och bits i armarna. Detta förekom till viss del under promenader tidigare men det problemet är numer borta :) Han kan även få överslag när jag ska ta in honom från gården, då vill han hoppas och bitas... Han "väser" (låter konstigt) och hugger efter armar...

Har du haft liknande problem med din unghund?

Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.      

Anmäl
2019-06-09 22:09 #136 av: Joyous

#135
Jag förstår och känner igen så väl.
Har du lust att snacka privat? Så slipper vi fylla tråden och lättare att få flyt i samtalet. Om du känner att du vill skriva av dig och bolla lite :) Har du Facebook?

Anmäl
2019-06-09 22:25 #137 av: Duvethon

#136 Ja jättegärna! Vill du skriva ett PM till mig?

Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.      

Anmäl
2019-06-10 00:13 #138 av: Turast

Ibland är det najs när man tänkt fel med datum, nu är det najs för nu kommer ipopuma och den andra som inte hänger här redan imorgon istället för onsdag natt som jag hade inbillat mig 😂😍

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-06-10 08:17 #139 av: ipopuma

#138 JAG LÄÄÄÄÄÄNGTAR!

Anmäl
2019-06-10 16:38 #140 av: CayKantos

Varför tusan finns det inga jädrans doftprov i Västra Götaland..

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-06-10 18:36 #141 av: Ambrose

Nytt projekt på G!

Ett jävla pill för någon med värdelös handstil... undra hur jag ska lyckas få färg på detta 😅

Anmäl
2019-06-10 18:51 #142 av: Lona

#141, Vad ska det bli? 🙂

Har just haft en diskussion med daghunden huruvida han ska äta sin medicin eller inte och det ligger nu en Mycket Sur Labrador under soffbordet - men Panodilen gick ner till slut. (Paracetamol enligt veterinärens ordination, inget jag hittat på själv!)

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-11 00:47 #143 av: Ambrose

#142 Apporter till fjärren!

Så jäkla dyra om man skall köpa, så jag valde att göra egna, och med ekstavar till mitten som håller bättre!
Och när jag ändå var i farten med att göra egna, ville jag ju göra dem snygga med = pilljobb 😅
Men blir förhoppningsvis bra när det är klart!

Anmäl
2019-06-11 06:43 #144 av: Lona

#143, Ja, såklart! Jag funderade och funderade men kunde inte riktigt komma på vad det skulle bli. 😁

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-12 09:51 #145 av: Lona

Hoppla! Man kan tydligen blåsa förbi polisen i 100 på 80-väg och även köra i bussfil med snuten bakom utan att bli stoppad. 😬😮
Vad gör man inte med en akut sjuk hund i bilen?

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-12 11:01 #146 av: JoannaLi

#145 Ooops! Hur går det för vovven?? 

--- 

Gissa vem som kunde CYKLA MED SIN HUND igår kväll!! Utan att bli dödad! Förskräckt


Anmäl
2019-06-12 23:39 #147 av: ipopuma

Hmm snart dags att testa att tävla med mallen....  Lite shit pommes på det. Ska bli kul men vet inte om vi är redo och vet jag vill ha höga poäng

Anmäl
2019-06-13 16:06 #148 av: Lona

#146, Vi vet fortfarande inte riktigt vad som är fel men han fick följa med hem igen några timmar senare i alla fall. ❤️

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-14 23:49 #149 av: Frida B

DILEMMA delux. En superlovande kull, där pappan är avlägsen släkting med min egna, föds snart... Men har sagt till mig själv att jag inte ska ha en kelpie till. Men varför inte? Varför vill jag så gärna ha en annan ras?
Vad hade ni gjort? En pangkull i er egna ras, släkt med den ni redan har. Leveransklara jättelagom till semestern. Eller vänta, o eventuellt få en valp från den rasen du tänkt från början nästa år? Från bra tik också.

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2019-06-14 23:53 #150 av: JoannaLi

#149 Jag hade kört på kelpien! Om du inte kan formulera varför inte kelpie :D 


Anmäl
2019-06-15 08:22 #151 av: CayKantos

#149 med tanke på hur lätt hundar kan gå tomma mm, satsa på båda. Om båda kullarna verkar asbra så vill säga. Annars hade jag gått på kombination du är mest intresserad av.
Du har ju ändå hoppat lite fram o tbx mellan Aussie och Sheltie, bara för att det inte blir nu betyder ju inte blir aldrig. Du ska nog hinna med båda dom raserna, och då kanske i bättre läge för dig tidsmässigt.

Men hå på den KOMBINATIONEN du tror mest på 🤩🤩

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-06-15 09:04 #152 av: Frida B

#151 fast grejen är att den tiken som eventuellt ska paras nästa år, där har ju uppfödaren ingen aning om hane så kan ju inte gå efter kombination... :/

#150 nej jag har ingen riktig anledning till vrf jag inte ska ha en till kelpie... det enda som är är att jag får sjukt ont i magen när jag tänker på dobbys valptid, så fruktansvärt jag mådde då... Samtidigt vet jag att jag inte kommer att få en sån valp igen.

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2019-06-15 11:27 #153 av: CayKantos

#152 dåså.. Om Kelpie kullen verkligen är något intresse hade jag satsat på den, speciellt iom du inte vet hane. Så känns den kullen rätt hade jag personligen visat intresse till valp, men hade den vart sådär och bara där att man vill ha valp hade jag hoppat över.

Det som du gick genom med Dobby var dobby, oavsett nästa ras är det en ny individ med nya svårigheter och älsvärdigheter :)

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-06-15 12:20 #154 av: ipopuma

#152 hmm vad hände med Dobby? För tänker har du erfarenheterna av honom så klarar du ju av en till. En bra hund är en bra hund. Och alltså ja fler bra hundar kommer men passar valp nu och en bra hund kommer nu som du även gillar rastypiskt, varför inte?

Anmäl
2019-06-15 13:31 #155 av: Florine

Jag har skaffar ett ny hobby, göra skulpturer i lera. Är så härligt och roligt, bra för min stress och koncentration. Jag är så glad att jag köpte leran och tillbehören 😀 Skönt att ha något trevligt att göra inomhus när det är gör varmt ute. Är värmekänslig som en hund med 100 lager underull 😣

Hundmässigt håller jag på att träna på att gå promenader själv med båda hundarna. Tiken är så otroligt lydig, har stenkoll på mig och är lugn när man går själv men när man går med hanen som drar som en plogmaskin gör hon likadant.. dessutom lyssnar hon mindre och är mindre uppmärksam på mig. Har aldrig kunnat promenera med båda två själv pga detta. Så tränar på att han går i koppel och hon går i långlina som släpar på marken. Det går bra men behöver öka hennes uppmärksamhet och hon måste sluta börja busa med hanen under promenaden. Snart så! 😅

Anmäl
2019-06-15 14:20 #156 av: JoannaLi

Uppflytt och klassvinst på debuten idag! 179 helt galna poäng.

Vi som gick in med målet att han skulle få en positiv upplevelse, vi skoter i poängen, han är ändå inte helt redo. I bakhuvudet fanns den lilla visningen om en dröm om uppflytt. UPPFLYTT MED 20 POÄNG TILL GODO OCH KLASSVINST!!

Det var en sjukt rörd matte med solglasögon på som stod på pallen kan jag berätta 😂


Anmäl
2019-06-15 17:14 #157 av: Florine

#156 Grattis! Vad tävlade ni?

Anmäl
2019-06-15 18:50 #158 av: JoannaLi

#157 Tack! Startklass i lydnad :D 


Anmäl
2019-06-16 07:58 #159 av: Majken!

#156 Stort grattis!!

Anmäl
2019-06-16 14:35 #160 av: JoannaLi

#159 Tack så mycket! 

Idag blev det start nummer två, som också resulterade i uppflytt (170 poäng) och pallplats, men känslan var en helt annan. Äsch, bryt ihop, kom igen, och kom ihåg den där första vändan Gapskrattar


Anmäl
2019-06-16 15:58 #161 av: CayKantos

#160 alltså startklass igen? :)

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-06-16 17:37 #162 av: JoannaLi

#161 Jajamen! Vi kör lite inoficiellt för LDS. I alla fall prova 3-4 starter, eftersom att startklass är så himla tacksamt att prova rutiner på. 


Anmäl
2019-06-16 19:57 #163 av: JoannaLi

Förstår hundar speglar? Jag har spegeldörr på ena garderobsdörren i hallen, som man ser från sovrummet. Ofta står Ossa i hallen (utom synhåll från mig), och söker ögonkontakt med mig/min spegelbild. Förstår han att det är mig han tittar på, eller är det något annat spännande han tittar på? 

Han kan gå längs med spegeln, hålla ögonkontakt med mig i spegeln, tills han kommer till sovrumströskeln, då växlar han sömlöst till ögonkontakt med mig direkt. 


Anmäl
2019-06-16 20:06 #164 av: Fisherling

#163 Båda mina har full förståelse för att de kan få ögonkontakt med mig genom speglar. De brukar titta på mig genom hisspegeln när vi åker ner, och jag kan kommunicera med dem genom reflektioner. :)

Anmäl
2019-06-16 21:03 #165 av: Jojaton

#163 Sam söker också ofta ögonkontakt med mig via speglar, men annat känns det inte som att han ser i speglar eller hur man ska förklara det. Vet att han morrade och skällde ut sin spegelbild en gång som valp, efter det tror jag aldrig han riktigt reagerat på sånt 🤔

 Johanna - @mysheltiesam

Anmäl
2019-06-16 21:39 #166 av: CayKantos

#163 Kantos kan också söka ögonkontakt genom spegel.

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-06-16 22:24 #167 av: Turast

Mina fattar också speglar. Båda mina brukar stå i vardagsrummet när jag är i hallen och ha ögonkontakt i hallspegeln 😂

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-06-16 22:24 #168 av: Turast

Mina fattar också speglar. Båda mina brukar stå i vardagsrummet när jag är i hallen och ha ögonkontakt i hallspegeln 😂

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2019-06-16 23:09 #169 av: Lona

Mina fattar speglar när det gäller reflektioner av andra men inte av sig själva. Charlie kan alltså stå och skälla på den där cairnterriern som alltid står och lurar på honom i kompisens hallgarderob med spegeldörr.Lipar

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-16 23:53 #170 av: Jazzyjeff

Sök är så jäkla kul! 

Anmäl
2019-06-17 08:51 #171 av: One.Gibbis

#163 Kanske. Som liten valp reagerade Floki på spelar, och tyckte det var läskigt. Nu tar han alltid ögonkontakt med mig via spegeln, och om jag börjar prata med honom (som #164 tog upp) börjar han skifta mellan att kolla på "mig" och spegelbilden. Känns som att han nån slags förståelse, men det är svårt att säga för precis vad.

Anmäl
2019-06-17 09:10 #172 av: Ambrose

P.ga. skada och skit under våren så har vi knappt tävlat alls... så eftersom jag var väldigt tävlingssugen så anmälde jag oss lite hastigt och lustigt till ett Lägre Spår.

Igår tävlade vi det, och det gick super! Eller ja... spåret var grymt. 10 på både spår och påsläpp, och Nita höll sig i kärnan nästan hela tiden, förutom ett litet tapp vid en vinkel på typ 1.5m. Otroligt fin terräng... mossa genom nästan hela spåret, så det var som att spåra motorväg 😅

I lydnaden taggade hon framåtsändande som vanligt... det var först vid inkallningen som hon bestämde sig för att samarbeta med mig...
Vete sjutton vad jag skall göra åt henne... vi har inte detta problemet på träning...
Ska testa att träna framåtsändande(IPOts) som en idiot, och se om jag kan förtydliga för henne när det är lämpligt, och inte lämpligt, att förvänta sig det...
Någon som har några andra tips?

Men men, det blev typ 490p trots att vi skippade platsen.. så uppflytt till Högre och en 2a plats!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.