Bli med hund

Försäkring

2019-05-16 23:02 #0 av: filopa

Jag behöver hjälp med att välja försäkring. Jag vill ha en inte allt för dyr då jag pluggar, men att den täcker det viktigaste. Jag ska köpa min första hund, en storpudelhanvalp. Så jag undrar då vilken försäkring du har/haft och varför?

Anmäl
2019-05-17 00:10 #1 av: Lona

Vänd på det: om du pluggar och har begränsad ekonomi så se till att få en rejäl försäkring som täcker det mesta.
Det är snordyrt med veterinärvård, för att inte tala om vissa mediciner och eventuell rehab. Jag hade sett till att ha en rejält tilltagen summa på veterinärvården (ett tak på minst 60 000 kr) samt rehab och mediciner.
Sen kan man väl dra ner på tex livförsäkringen, men den brukar ändå inte ha så hög premie.
Ersättning för eventuella ledfel kan skilja mellan bolagen och även beroende på ras. Ibland krävs det att föräldrarna är friröntgade, jag vet inte hur det är med pudel?
Det lönar sig dessutom att välja försäkringsbolag noga, det är inte så bra att byta bolag senare, i synnerhet inte om hunden har varit sjuk eller skadad.
Kolla med uppfödaren också, om något dolt fel skulle uppstå kan det vara lättare att få vettig ersättning om ni har samma bolag.
Numera är försäkringsbolagen smidigare med det, flera av dem låter hundens egna försäkring gå in när dolda fel-ersättningen är slut, men inte alla.

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-05-17 05:28 #2 av: Lord Vulcan

Jag har Folksam till mina. Har aldrig haft problem när jag behövt hjälp. Dessutom får man mycket för pengarna.

Anmäl
2019-05-17 12:53 #3 av: Fridaaaa

Vi har folksam och de täcker mycket. Har mellanförsäkringen, var bara den och mindre som fanns när vi tecknade. De har en högre med som täcker ytterligare

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2019-05-17 13:18 #4 av: Alex&company

Jag pluggar precis som du, jag valde Svedea (90.000 veterinärvård och medicin + 6000 rehab) och är än så länge nöjd, har nyttjat tre gånger och inga problem :) kostar 400 i månaden på min mellanstora hund. 

Anmäl
2019-05-17 19:08 #5 av: CayKantos

Rek oxå svedea, stigit lite i pris med deras popularitet tyvärr men har bra villkor och täcker mycket. Aldrig haft problem med dom och har fått väldigt bra kundservice

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2019-05-17 22:13 #6 av: filopa

Okej får kolla vidare och prata med min uppfödare. Tack för alla svar!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.