Pälsvård & Omvårdnad

Tips på lus-schampo

2019-03-14 15:14 #0 av: mariannetolv

Hej,  kan ni tipsa mig om något bra lus schampo för hundar?  Jag har adopterat en hund från utlandet och behöver tvätta honom med schampo och sen använda mig av scalibur halsband.   Jag har försökt googla, men hittar inget schampo.. bara droppar och spray och halsband. 

Kom med tips!

Anmäl
2019-03-14 15:19 #1 av: mariannetolv

Hittade denna sida, men måste köpa så fort som möjligt, så hinner inte beställa. 

javascript:nicTemp();

Länken ser konstig ut, men går att klicka så man kommer rätt. 

Anmäl
2019-03-14 15:36 #2 av: Lona

Kontakta SVA för korrekt svar. Det är inte säkert att svenska preparat hjälper mot utländska löss. Är hunden alltså importerad till Sverige? Utan veterinärbesiktning /intyg? Från vilket land?

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-03-14 15:38 #3 av: mariannetolv

#2 Hunden är besiktigad, chippad, vaccinerad, blodtestad, kastrerad och med alla intyg och pass.  Måste jag vända mig dit för att få bort loppor?  Låter konstigt. 

Anmäl
2019-03-14 15:42 #4 av: mariannetolv

Fick tips från annat håll nu. Funkar bra med DOUXO eller  EUDERM och sen scalibur halsband efter det.  Har det redan hemma, så toppen.

Anmäl
2019-03-14 17:45 #5 av: Lona

Löss och loppor från andra länder kan vara resistenta mot våra medel, ja. Kontakta åtminstone en veterinär, helst för ett besök. Är det loppor så kan de dessutom vara väldigt svåra att bli av med så där tycker jag att du ska kolla med SVA.

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-03-14 19:55 #6 av: [Forest]

Hade hunden ohyra redan när du fick hem honom/henne? Jag skulle ta råden 4 ger för vara på säkra sidan

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2019-04-01 21:20 #7 av: mariannetolv

Veterinär har jag redan varit hos.  Allt UA. 

Anmäl
2019-04-02 10:59 #8 av: [Forest]

7 hur har det gått? 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2019-05-29 20:51 #9 av: mariannetolv

nja, inte gått så bra.  Upptäckte att han är livrädd för människor och överbeskyddande och har bitit tre personer, trots träning och erfarenhet, så jag fick lämna tillbaka honom till importören Susanne Sjöström , Susannes  Dog Rescue.  Hon lovade mig pengarna tillbaka, men sen ångrade hon sig, hon har använt adoptionskontrakt emot adoptörer.   Jag har vittnen och print screen på allt.  

I annonsen stod det att min hund var 2 år men i passet stod det 4 år. hmm och dom ljög om behandlingen för hjärtmask och hans mentalitet. Hon skyllde enbart på mig, att det var fel på "mina energier".. mmm, undrar om det var fel på hennes energier också när jag lämnade tillbaka honom, då han direkt bet henne utan varning.  Blir så förbaskad.. dels på henne som ljuger och sen ville jag inte ge tillbaka honom till henne så hon kunde sälja honom IGEN och tjäna mer pengar.  Jag har ju gått vidare med detta. Hon ska inte kunna lura folk.  Jag tänker fortfarande på min fina hund jag adopterade.  Jag och min pojkvän var dom enda människor han litade på.  Hon verkar påstå att hon är så bra med hundar.  Luktar begraven fisk.  Jag vet inte idag, hur det har gått för min hund som jag köpt för 5500:- och gjort av med lika mycket på specialfoder, veterinär och tillbehör.  Det är INTE acceptabelt. Sist sade hon att han befann sig i Jourhem och skickade en bild på honom med hennes MAN.  Sen blockerade hon mig.  Så jag vet inget mer och det gör mig oroad. Tänk om dom har avlivat honom??

Anmäl
2019-05-29 21:00 #10 av: mariannetolv

Angående "ohyra" loppor, så frågade jag henne varför dom inte kunde fixa det innan resa till Arlanda. Då svarade hon: - Dom har bara kallvatten där på sheltret i Spanien..

Hmm ok?  Borde väl inte vara några problem ändå att bada hunden i kallt vatten i ett så varmt land?   Redan där funderade jag faktiskt, men jag fixade allt direkt.. Scalibur halsband och desinfekterande dusch direkt första kvällen.  Jag undrar hur mycket kontakt hon har haft med hunden, förutom transport, för vad jag såg av bilder, så såg det ut som att M var i helt annan hage än alla andra hundar.  Hon står bara för transport.  Tvi och fy för människor som  försöker tjäna pengar på  oskyldiga djur. Jag var ju hos henne på hennes "gård" .. Det var mer ett torp, men medelstor hundhage med 7-8 skällande hundar och så har hon två islandshästar hon försöker tjäna pengar på, men problemet är... Hon har fårstängsel till hästar.. det ska man inte /får inte ha. 

Anmäl
2019-05-30 04:53 #11 av: hemul

#7 Såg inte vet lopporna/lössen då eller vad?


Anmäl
2019-05-31 09:47 #12 av: [Forest]

9. Ojojoj det där lät inte bra 😬. Lycka till med kämpa på stakars hund som slussas hit. 😥

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2019-06-05 19:15 #13 av: mariannetolv

Med andra ord.. hon ljög för mig om hans ålder .. det stod 2 år i annonsen men 4 år i passet... Oj då typiskt spanjorer skrev hon.  Men för mig kanske det spelar roll eftersom jag förlorade min bästa vän förra året.  Och sen var han extremt rädd för människor och överbeskyddande. Han accepterade bara mig och min pojkvän som var med på Arlanda och hämtade honom.  Han bet 3 personer och jag blev väldigt isolerad. Hon skyllde på mina "energier" fastän jag har stor erfarenhet av både schäfer och andra stora hundar.. hmmm.. När jag kände att det blev ohållbart.. jag sökte professionell hjälp och då började hon hota mig att i adoptionskontraktet står det att jag kan hämta tillbaka hunden när jag vill ( Så har hon hotat fler adoptörer utan orsak)  och jag undrade... vad menar du? Tycker du att hunden far illa hos mig eller vaddå?  Jag tog väldigt bra hand om M och fick bra bukt med  utfall mot hundar och människor med skvallerträning och positiv träning.   Ironiskt nog.. när jag kände mig tvungen att lämna tillbaka honom så bet han henne direkt också...  det var nästan lite ... "skyll dig själv", men jag hade inte resurserna att isolera mig från familj och barn för att ge M det han behövde.   Jag vet inte ens om han lever idag. Jag fick inte tillbaka mina pengar trots att jag fick löfte om att få tillbaka pengarna.  I början ville hon att jag skulle "byta" hund, mot en hund hon tyckte var "ett bra utbyte" och jag bara...- nej.. jag tror inte det.  Hunden måste ju passa mitt liv.   Det var någon stor hund.. mix mellan greyhound och podenco.. dom kräver ju värsta motionen varje dag. 

Det är inte ok. Jag känner mig lurad och jag tänker varje dag på hur det har gått för M, men nu har hon blockat mig, så jag vet ingenting och det gör ont. För M var en underbar hund med mig och min pojkvän.  Jag ville söka hem själv först åt honom, det var hon inte så glad över, men jag sade att jag vill att han ska få rätt hjälp direkt med någon riktigt duktig hundmänniska och inte blir vandringspokal.  Men tyvärr så var jag tvungen att lämna tillbaka honom till henne.  Jag har alla bevis mot henne och jag kommer att anmäla henne, för det hon håller på med är inte seriöst.  Trots att hon är "djurombud" på Folksam och godkänd av jordbruksverket för införsel av djur.  Men djurombud på Folksam betyder helt enkelt.... kontraktsraggare, så att hon tjänar pengar på det.  Och alla måste bli godkända av jordbruksverket. Jag var lite naiv, men nu vet jag så mycket mer..

Anmäl
2019-06-05 19:17 #14 av: mariannetolv

Ursäkta.. upptäckte nu, att jag skrivit lite dubbelt. 

Men jag ska anmäla henne.  Jag har ju både vittnen och bevis. 

Anmäl
2019-06-05 19:19 #15 av: mariannetolv

Först och främst ska jag anmäla henne till LS och har jag tur så anmäler dom henne. Om inte, så måste jag ge mig in i ett spel där jag anmäler henne och riskerar att förlora i rätten och får betala även hennes kostnader. Och det har jag inte råd med, men jag har tagit kontakt med advokat för gratis rådgivning och visat vad jag har för skriftliga bevis mot henne och vittnen och han tyckte att det ser bra  ut. 

Anmäl
2019-06-05 19:28 #16 av: Lona

Kontakta även Folksam, spalta upp det hon gjort/inte gjort/ljugit om. Försäkringsbolagen vill inte ha oseriösa ombud, jag vet flera som blivit sparkade från liknande tjänster. Det är ju inte helt omöjligt att fler kunder har uppfattat henne som oseriös även om hon skött själva försäkringsbiten ok.

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-05 19:39 #17 av: mariannetolv

"16 Jo jag har både vittnen och utskrifter från andra adoptörer, där hon vänt kontrakten emot adoptörerna för att man ifrågasätter vissa saker som inte stämmer. 

Anmäl
2019-06-05 19:45 #18 av: mariannetolv

Tänker på honom hela tiden nu. Vet inte var han är eftersom hon har blockerat mig, men sist sade hon att han befann sig i en jourfamilj och skickade en bild på sin man och min hund, så hon ljög även då.  Om hon har avlivat honom.....Djävlas Jag ville ju att han skulle få rätt ägare direkt, någon med stor kunskap om hundar med djupt liggande problem, men jag tror hon skiter i det, för en gång försökte hon sälja honom och  hon ljög i annonsen att han var ingen problemhund och jättesnäll.... Jösses,  Han bet ju även HENNE direkt utan varning när jag lämnade tillbaka honom, hon som påstår sig vara så erfaren med hundar med Cesar Milans metoder. 

Ha gärna koll ifall han är till salu.. Han heter Malcom. 

Anmäl
2019-06-05 19:46 #19 av: mariannetolv

Malcom är väldigt högenergisk, aktiv och behöver mycket mental och fysisk stimulation  och han behöver arbeta för att må bra. 

Anmäl
2019-06-05 19:50 #20 av: mariannetolv

Ha gärna koll åt mig ifall han sålts eller varit ute på annons. Hjärta För då vet jag åtminstone att han lever. 

Anmäl
2019-06-05 20:02 #21 av: mariannetolv

Så här såg lilla kraken ut i sheltret i Spanien Hjärta Han gick direkt upp i vikt och blev hälsosammare med högproteinfoder till en början, men han hade ju såna hemska biverkningar av Arsenikbehandlingen (Immiticide)  för Macrofilaria och microfilaria. Det jag inte visste och som hon inte talade om för mig, var att jag adopterade en hund med hemska biverkningar och risk att dö av hjärtstopp och blodproppar när dom vuxna maskarna i höger hjärtkammare och lungsäckarna dör.  (Många hundar dör redan under behandlingen och man måste förstå att Arsenik stannar i kroppen och ger biverkningar)   Men sedan läste jag på själv...  Det stod i hans "behandlingsplan" utan datum (?) att han fått arsenik i tre omgångar, den långsamma behandlingen, strax innan jag adopteradxe honom och att han behöver en utredning med röntgen av hjärta och lungor i höst..  Då svarade hon: - Min hund hade också hjärtmask.. vaddå röntgen? Min hund mår bra, svarade hon...... whaat?

Anmäl
2019-06-05 20:11 #22 av: mariannetolv

Vissa gånger på kvällarna trodde jag att Malcom skulle dö.. för han fick sådan hosta att han själv fick panik. Han låg och sov och fick panikhosta och jag rådfrågade henne.. hon sade ingenting om biverkningarna som är livshotande med lunginflammationer, hjärtattack, proppar.  Jag bara höll om honom, kramade och bad att han skulle bli bättre.  Ibland kunde han stå luta huvudet mot soffan.. huvudvärk var en av biverkningarna också och överhettning...  han kunde vakna ibland och flämta som han höll på dö av värmeslag.  Jag förstår alla biverkningar nu efter jag läst på. ... så tragiskt.  Man undrar.. vill dom bara ha in hundarna i Sverige och omplacera och tjäna pengar på dom IGEN?  Jag borde inte ha gett upp, borde inte ha gett tillbaka honom till henne, men jag hade inte träffat varken mina barn eller föräldrar eller vänner på lång tid och insåg att detta skulle bli ett alltför svårt uppdrag för mig.  Jag var tvungen att välja mellan hunden eller familj.  En vän kom över en dag och så fort han kom innanför dörren så hoppade han på honom och bet honom i ansiktet. 

Han är rädd för människor, överbeskyddande mot mig och han har varit misshandlad av män, så jag förstår honom.  Jag hade bara inte tiden och resurserna att ta hand om honom och ge honom rätta hjälpen och det var inte direkt en hund med dom problemen jag förväntande mig att adoptera.  Men.. jag kanske borde ha hållt ut lite till. Jag kanske borde ha anlitat den erfarna person jag fick kontakt med, men jag började tvivla på alla och såg till slut ingen annan utväg än att ge tillbaka honom till henne. Hon hade ju åtminstone varit reskompis till honom med flyget. hm.  Har ångest för att jag inte vet hur han har det idag :/ 

Anmäl
2019-06-05 20:25 #23 av: Lona

TS, har du Facebook? Gå med i grupperna "Hundar-ocensurerat" och "Hundvärldens baksida" och berätta din historia!

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-05 20:39 #24 av: mariannetolv

#23 Tack, ska kolla upp det.  Är redan med i några grupper.

Anmäl
2019-06-05 20:46 #25 av: mariannetolv

#23 Den första gruppen finns det två utav, var med i en av dom en gång, men tyckte att det var lite oseriös grupp?   Hundvärldens baksida verkar bättre genom den gruppen kom jag i kontakt med två bra personer, en som professionellt hanterar "problemhundar" och en annan bra förening som gratis hjälper hundar och ägare med problem.  Så dom har jag haft bra kontakt med. 

Anmäl
2019-06-05 22:43 #26 av: Lona

#25, De är lite "speciella", kan man väl säga. Inget lull-lull eller rosa fluff och hjärtan, å andra sidan är det högt i tak och man kan diskutera saker som genast hade tagits bort i andra grupper eller gett en blockning.
Ska man diskutera rakt på sak och pallar med att inte alltid blir struken medhårs så är det bra grupper, men de kräver nog lite skinn på näsan. Stämningen är rå men hjärtlig.Skrattar

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-14 20:42 #27 av: Lona

Nu är Susannes Dog Rescue på tapeten igen på Fejjan, någon shitbull som jag inte fattar om hon redan har tagit in i Sverige eller inte - men den har massa problem och söker ett nytt hem.Ledsen
(TS, jag kollade, den ser verkligen ut som en kamphund av något slag, det är inte din Malcolm.Hjärta)

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.