Utställning

Hundutställningar

2019-03-04 12:24 #0 av: BengtO90

Hej!
Jag ska försöka få min kompis att hitta sin perfekta hundras. Hon har nu intresserat dig för vissa hundraser. Jag har varit på Stockholms hundmässa några gånger och tycker det är skit kul med hundras montrarna dom har. Finns det på fler utställningar eller är det bara i sthlm? Jag tänker att det vore ett smart vis att få henne att träffa raserna.

Anmäl
2019-03-04 13:33 #1 av: Zadeira

Hör med olika uppfödare och se om det finns möjlighet att träffa dem i hemmiljö. Tänker eftersom du skriver att hon intresserat sig för några raser, då kan det varaett alternativ.


Anmäl
2019-03-04 13:41 #2 av: Lona

Kolla även med respektive rasklubb, googla eller så hittar du dem via skk.se De flesta rasklubbar har lokalavdelningar med diverse olika aktiviteter som kurser, träningsträffar eller gemensamma promenader. Perfekt tillfälle att få se rasen lite mer "naturligt" och prata med vanliga ägare. Rasspekulanter brukar vara varmt välkomna - och vilken hundägare vill inte prata om sin hund och rasen?
Rasmontrarna på utställningar är ett jättebra initiativ men de tenderar ofta att vara lite VÄL positiva om sin egen ras. De ska ju inte "sälja in den" utan ge en rättvisande bild och där blir det lite snett ibland - i all välmening. Ens egen ras är ju den bästa som finns!

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-03-04 21:33 #3 av: Elsis matte

Håller med #2, rasklubbens träffar är ett utmärkt sätt att få se olika individer av rasen i ett mer normalt sammanhang. Man får då även träffa "vanliga ägare" och kan prata med dem om varför de valde rasen, hur deras hund är osv. I en rasmonter eller hos en uppfödare kan det bli lite rosenrött...

Anmäl
2019-03-07 13:34 #4 av: BengtO90

Tack för hjälpen!

Anmäl
2019-03-07 14:59 #5 av: hemul

Är det nån speciell grupp av hundar hon är intresserad av?  Eller är favoriterna mer spretiga? Vet inte om det är vanligt, men ivf en del specialklubbar har utställningar för sin grupp av hundar. Jag har varit på utställning i Svenska Gårds- och Vallhundsklubbens regi. Det var jättebra, för jag tror jag var den enda som var publik där! Ägarna och uppfödarna hade mao hur mycket tid som helst för mig, bara jag inte störde när de höll på att förbereda sig för att visa hunden/hundarna. Lärde mig massor under lugna och trevliga former. Själva utställningen och resultaten var jag inte intresserad av, mer än att iakta hur hundarna betedde sig.


Anmäl
2019-03-07 19:04 #6 av: BengtO90

Ja, eller hon är inne på de sötaste hundarna hon kan hitta typ. Jag försöker få henne att läsa på lite om hundarna och inte bara gå på utseende. Men nu har hon iaf hamnat på sällskapshundar då det är det hon kommer kunna erbjuda i dagsläget (efter att jag riktat in henne på det spåret). Men det finns ju gaaanska många sådana

Anmäl
2019-03-09 14:52 #7 av: Hund6587

#6 haha det finns allt för många som bara går på utseende

Anmäl
2019-03-09 16:08 #8 av: hemul

Så är man väl lite till mans. Visst blir man kär i utseenden och kanske även funktionaliteten hos vissa hundar. Sen gäller det att kunna avstå om rasen inte passar ens situation och förmåga. Inte lätt alla gånger.Hund


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.