Övrigt

Om att lämna hundar ute i kylan

2019-01-16 09:56 #0 av: Eda

Det är högst olämpligt att lämna hundar ute i kylan t.ex. utanför butiker under längre tid, speciellt om hundarna är korthåriga.

I USA:s delstat Pennsylvania finns t.o.m. en lag: ”Libre’s Lag”, där det står ”Det är strängt förbjudet att lämna en hund kopplad i grader från 0 och neråt under 30 minuter eller mer.”
De som bryter mot lagen får böter eller kan hamna i fängelse upp mot 6 till 12 månader.
Se: http://se.laowl.com/nya-lagen-har-ar-det-forbjudet-att-lamna-ens-hund-ute-i-kylan-kan-ge-fangelsestraff?fbclid=IwAR2PMoIVwXSgtVJqGeDz3FG5yPVx-zcL_Okbo3O7UxMOIYV8z-fAGkZ3G0M

Själv kan jag berätta att en gång när jag var ute på skidfärd i fjällen mötte jag ett gäng skidåkare som hade stående fikapaus, det var säkert minst 10 grader kallt och de hade med sig en stackars hund som stod och trampade och skalv eftersom den stod stilla. Jag kom då på att placera mitt sittunderlag under hunden vilket jag faktiskt kunde se att hunden uppskattade! 

Handikapptips har tips på hjälpmedel & aktiviteterKLICKA HÄR
👗Textilochtips har tips på kläder & handarbeten vid rörelsehinder.  KLICKA  HÄR  

 Bloggarna är ideella och har ingen ersättning från butiker.  - Gilla gärna! 🌺

Anmäl
2019-01-16 10:01 #1 av: Jazzyjeff

Jamen vem sjutton kopplar fast hunden UTE i en halvtimme och går och handlar.. Fine att en polarhund lär klara det fint, men iaf.

Anmäl
2019-01-16 10:07 #2 av: LBB

Att knyta fast en hund i kyla o blask utanför en affär...det gör jag inte.

att låta hunden vara ute i kylan, även ner mot 20 minus är ok. Har vi jagat så har jag en gammal militär vindrock med foder + ett 1/2 liggunderlag, där kryper hon in...så bara nos o ögon syns...hon måste ju ha koll på korvgrillning o mackor vid fikat

Det är samma sak i bilen, de kan ligga i kylan bara de är torra och kan krypa ihop under ngt värmande. En dyngsur, iskall hund återfår både torrhet o värme förbluffande fort under ett värmande täcke.

Anmäl
2019-01-16 10:09 #3 av: Forest

1 Jobbar i butik och vet att det finns folk som gör det. Jag har ropat ut i högtalaren om att hundägaren ska komma till kassan så jag kan prata lite. Jag har liggunderlag som jag lägger ut just för att hundar ska få lite värme under sig.

Vi själva lämnar aldrig hundar ute bundna utan tillsyn, det är på hundklubben o träning som man binder upp dom. Handlar vi är dom hemma.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2019-01-16 10:10 #4 av: Tant Grön

Jag har sett hundar som kopplats utanför affärer och sitter och skakar av köld. Vet ju inte hur länge dom får sitta. Fast det är inte lika vanligt nu för tiden att folk lämnar sina hundar så.

Anmäl
2019-01-16 10:30 #5 av: Jazzyjeff

Lämnar hunden i bilen vid träning gör jag dock. Men lägger rediga filtar och isolerande underlag.

#2 Tror det kan bero på om hunden har underull? Som bekant håller (får)ull sina värmande egenskaper även när det blir blött...samma för hund kanske?

Anmäl
2019-01-16 11:03 #6 av: Nettis!

Skulle aldrig  lämna hunden utanför butiken. Men sett  många hundar som lämnas utanför butiken i kyla.

Anmäl
2019-01-16 13:24 #7 av: Rafflan

Jag tycker mer det är fel att lämna hunden utanför affären, och speciellt så länge som 30 min. Dock klarar många raser kyla bättre än man tror.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.