Pälsvård & Omvårdnad

Trimma/klippa. Hur lång tid?

2018-12-28 15:46 #0 av: VampireGirlElvira

Skriver här också.

Hur lång tid tar det när man trimmar/klipper en pudelpäls på en toy/dvärg/mellan/storpudel?

Är det lättare att man skickar iväg hunden till en hundtrimmare, och hur mycket kostar det per gång?

Anmäl
2018-12-28 16:07 #1 av: hemul

Vet inte. Men det är klart att det är lättare att nån annan gör det.Ler


Anmäl
2018-12-28 16:42 #2 av: Oklartliv123

Jag rakar min pudel/lhasa apso blandning. Han är typ lika stor som en mellanpudel. Det tar ungefär 30/40 min att raka hela honom. Jag gör ingen frisyr eller så utan klipper bara av allt. Han tycker det är lite läskigt med benen o tassarna därför tar der lite längre tid. Tränar du hunden ordenligt så går det nog snabbare. Jag tycker det är väldigt kul så skulle aldrig tänka tanken på att skicka honom till en frisör 😅.

Anmäl
2018-12-28 17:05 #3 av: Sugar Mist

Vi har en liten liten mellanpudel(Hon skiljer en halv cm från dvärg) som inte diggar det här med att bli rakad så det brukar ta ungefär 1-2h. 

Absolut smidigast att lämna in, för oss kostar det 400 ungefär, och skulle behöva göras varannan/var tredje månad. 

-

Anmäl
2018-12-28 17:37 #4 av: Amandla

Jag har svarat inne på Pudel Glad Missade att skriva att jag gillar att ha mina pudlar  i fint skick, så de som är i vardagsfrisyr badar och klipper jag minst en gång i månaden, de i utställningsfrisyr blir snarare en gång i veckan. Ju mer välskött pälsen är, desto mer lättskött är den. Ganska självklart egentligen, men särskilt i tovåldern... (runt ett års ålder byter pudlar till vuxenpäls, det blir alltför lätt stygga tovor om man inte håller efter ordentligt).

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2018-12-28 20:12 #5 av: VampireGirlElvira

Okej, tack för alla svaren.

Ska kolla hur mycket det kostar att få det trimmat via djurmagazinet mm, och ifall det är billigare att trimma själv.

Men, nu till problemet, som det flesta av er vet, så har jag problem med ryggen, och jag funderar på ifall min rygg kommer att palla av att trimma pälsen själv, eller om det är smidigare och bättre för mig om dom på djurmagazinet trimmar själv.

Anmäl
2018-12-28 23:03 #6 av: malinroth

Jag har ingen pudel dock två bedlingtonterrier, ca 40cm i mankhöjd så kanske som en mellanpudel ungefär i strl? Den ena klipper uppfödaren vilket såklart är väldigt enkelt för mig, jag duschar och fönar henne sen sköter uppfödaren resten. Det bästa är att jag alltid är nöjd med resultatet! Den andra klipper jag själv. Det är lite olika hur länge det tar beroende på hur länge det gått mellan klippningarna. Ibland delar jag upp det på två dagar men annars hinner jag göra det på en kväll ca 4-5h kanske. Då är det ju både rakning och klippning hyfsat noga, är jag jättenoga tar det längre. Har man ett trimbord i rätt höjd underlättar det väldigt mycket för ryggen! Det är även väldigt värt att ha ordentlig klippmaskin och saxar om man tänker göra det själv. Sen kan man ju alltid lämna in ibland (tex om man är sämre i ryggen eller har dåligt med tid) och klippa själv när man har tid ork och lust. Jag tycker det är kul att pyssla med pälsvård. 🙂

Anmäl
2018-12-29 06:49 #7 av: Lord Vulcan

Har själv dålig rygg. Klipper, pausar, klipper osv. Tar någon timme, men tycker det är såpass kul så jag lägger den tiden. Sen är det viktigt att ha hunden i rätt höjd:))

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.