Debatt

Åldersskillnad

2018-12-18 23:58 #0 av: CayKantos

Vad anser ni bör va minsta åldersskillnaden mellan två hundar?
Jag har ingen aning men anser att det känns rätt lagom när dom är runt 3år isär? :)

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2018-12-19 00:12 #1 av: JoannaLi

Jag siktar också på ungefär 3 år isär. Lyckades träffa rätt perfekt med grabbarna.
Bland annat för mognad, men också för att man ska hinna arbeta ihop sig med den första. Däremot med Ossa har jag inga planer på att vänta så länge, med tanke på den mognadsgrad han har och hur samspelta vi är redan nu.


Anmäl
2018-12-19 02:31 #2 av: Rafflan

Beror på hunden, min äldsta hund var väldigt lätt från start så hade utan problem kunnat skaffa en valp när han var 6 månader om jag velat, mina andra hundar har varit omplaceringar så där har det tagit tid innan man kunnat skaffa ny hund.

Anmäl
2018-12-19 06:17 #3 av: Changrila

Beror ju helt på ras, individer och livssituation. För mig känns det lagom med minst 4 år mellan hundarna och samtidigt känner jag uppfödare som, när de haft valpkullar, har sparat två eller fler valpar ur en kull utan minsta problem. Jag brukar dock rekommendera att man har god koll på hund 1 innan man köper hund 2 osv, för annars blir det lätt dubbelt så jobbigt. Minst.

Anmäl
2018-12-19 07:12 #4 av: tiger tok

Beror på, jag vill känna att jag verkligen kan hunden, känna honom utan och innan och vara riktigt samspelta så att när hund nummer två blir kan jag lägga mycket krut på den utan att behöva vara orolig för vad den första hunden hittar på.

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2018-12-19 10:10 #5 av: Ambrose

Det beror ju lite på... dels hur nuvarande individ är och hur er situation ser ut, men också vad dina mål med nästa individ är.

En vän till mig sa en väldigt klok sak:

"Jag vet att du vill satsa mot VM, så vänta med nästa hund tills du har löst de problemen du har med Nita. Skaffa dig så mycket kunskap som möjligt med den hunden du har nu, för det är jätteonödigt att hamna i samm fällor även med nästa."

Och jag håller med honom... med en ny hund kommer jag troligtvis få andra och nya problem, men det är ju jäkligt synd om jag ska behöva lägga 1 år på att lösa sådana problem som jag redan har med min gamla, istället för att lägga 1 extra år på min gamla, lösa problemen, och sedan kunna förebygga dem, eller fånga dem så fort de uppstår, med den nya :)

Och sedan finns det ju nån gyllene medelväg när man satsar med sin hund. Det ultimata är ju att kunna tävla med den gamla på VM nivå, och när den är redo att pensioneras ha en "påläggskalv" som då är redo att ta sig ut på banorna :)

Anmäl
2018-12-23 22:21 #6 av: [Forest]

Vi har 1 år mellan Enja o Donna och 3 år mellan Donna och Millie.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2018-12-23 23:10 #7 av: CayKantos

#6 Känner du några skillnader?
#5 smart sagt!

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2018-12-25 08:13 #8 av: Fisherling

Tinja är född mitten av Mars 2015 och Asni slutet av Maj 2018. Så ungefär tre år mellan dem.

Jag tycker det har funkat bra. Jag har en hund som är vuxen, en bra bit in i tävlandet och som inte har några problembeteenden, villet gjorde att jag kunde lägga maximalt fokus på att få valpen att lära sig rutiner och vardagslydnad. Nu är hon 7 månader och det flyter på bra.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.