Övrigt

Hund i varm bil

2018-05-16 20:06 #0 av: Sunflower_

Jag vet att man inte ska lämna hundar i bilen under sommaren då värmen stiger markant, men hur är det med en öppen bil? En bil som står i skugga (garanterad skugga) och bagageluckan på vid gavel och hunden i bur i bagageutrymmet med vatten. För mig känns det som att värmen borde vara nära densamma som utomhus då det är som att hunden ligger ute fast med vindskydd. Eller drar bilen till sig jättemycket värme trots vidöppen lucka i skuggan?

Jag planerar inte på att lämna min hund i bilen är mest nyfiken då jag inte hittar någon information om detta.

Anmäl
2018-05-16 20:09 #1 av: JoannaLi

Alltså, lite varmare blir det ju iom att det blir vindskydd som alstrar värme, men tycker inte att det är särskilt hemskt att lämna hunden så. 

Har man en kylfläkt i bagaget så att man får ordentlig cirkulation även inne i bagaget, eventuellt även en silverfilt över bilen så då är det ju helt lugnt. 


Anmäl
2018-05-16 20:56 #2 av: Chinesecrestedlover

Hej! 

Vet inte hur varmt det blir...men det finns tyvärr fall där hundägare lämnat hunden precis som TS beskriver och sedan kommer en idiot förbi och stänger bakluckan vilket resulterar i en sjuk/döende/död hund. Personligen skulle jag inte våga göra det. 

Mvh/Chinesecrestedlover

Anmäl
2018-05-16 21:05 #3 av: Sunflower_

#2 Ja usch, läste om en sådan historia när jag försökte hitta information om detta, så hemskt.

Nej jag förstår att det alltid finns risker och saker som KAN hända men ville bara veta ifall, bortsett från alla ”what if”s, det var ett ok sätt att lämna en hund på.

Anmäl
2018-05-16 23:28 #4 av: peafie

När vi är iväg på WTn så får de sitta så, plus att jag lägger på en silvershadeduk över bilen. Det brukar nästan vara svalare i bilen än ute när den är på.

Om man vill förhindra att folk smäller igen luckan så kan man hänga en vädringskrok i bakluckan, utan att kroka fast den, och sedan låsa. Då går det inte att stänga. :)

Anmäl
2018-05-17 09:20 #5 av: Jazzyjeff

Ännu bättre med silvershadeduk ja, det ska jag skaffa. Men i övrigt så sitter de flesta träningshundar så mellan varven på sommaren tex.. Öppnar du fönstrena så cirkulerar luften bättre också. I sån situation är jag än mer rädd att nån ska jävlas med bilen/hunden, så det är under nån slags uppsikt .. fast oftast för min del är detta vid träning, dvs vid bruksklubb, eller i skogen med andra som tränar osv..

Anmäl
2018-05-17 10:30 #6 av: SaraBe

Enklast är kanske att mäta med en termometer? Kanske med en termometer som har ett minne så att du kan se hur temperaturen har förändrats under en tid. Intressant då att också jämföra med utetemperaturen.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.