Hälsa

Kliar hakan?

2018-02-12 14:01 #0 av: Mojma

Hej! Jag har varit hos veterinären med min hund som har kliat sin haka. Det är inte skabb svamp eller kvalster eller något sådant. Det märkliga är att min katt har samma. Det har nu visat sig att min katt har så kallad svart-haka (hon fick klådan innan min hund dvs katten var källan). Svart haka ger små svarta prickar i huden under hakan på katten o tappar där hår eftersom de kliar. Hunden bara haft klåda.

Nu till frågan. Någon här som även har kunskap om katter, kan svarthaka smitta i bakterierna till hund eftersom de delar vattenskål? Hunden har som sagt inte svarta prickarna , men det kan ju inte vara en slump att även hon är irriterad på samma ställe o kliar!

Anmäl
2018-02-12 14:37 #1 av: Herveaux

I inlägget inne på Katter skriver du ju "Jag har varit hos veterinär 2 gånger o dom hittar inget svar! De har tagit svamp prover, bakterie prover och kvalster. Skabb är det inte heller. Ingen har nämnt "svarthaka"! Nu undrar jag om inte detta ser ut som det??? "...?

Vart svarthaka konstaterad diagnos under dom 10min som gick innan du postade här?

// Harley
Sajtvärd Star Stable iFokus
Medarbetare Hundar iFokus
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2018-02-12 16:45 #2 av: Mojma

Ja jag googlade bilder o det ser precis ut så, och rimligt i tid på katten också när det bröt ut i ålder som det oftast debuterar på svarthaka. Tack för din input dock, ska gå in o skriva på katter nu att jag hittat så mkt nu att det nog inte går att peka mer åt det hållet.

Anmäl
2018-02-12 16:47 #3 av: Mojma

#1 - jag har varit hos veterinär separata besök med hunden och katten.

Anmäl
2018-02-12 21:37 #4 av: lizton

Om din katt äter/dricker ur plastskålar så kan det ge svarthaka. Byt till keramikskål, porslinsskål eller rostfritt stål i så fall. Veterinärsvar om det här:

http://veterinaren.nu/fragelada/besvarad/katt/svarthaka

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.