Övrigt

Babbeltråd del 7

2018-01-26 16:22 #0 av: Nalle-

Fortsätt babbla på Skrattar

Med vänlig hälsning
Nadja Wänting, sajtvärd på  hundar ifokus och teddykaniner.ifokusBlomma
Hundblogg:  nouw.com/pudelfnatt

Anmäl
2018-01-26 16:25 #1 av: Nalle-

Imorgon ska jag på skrivarutbildning i rallylydnad Kramas Ska verkligen bli så roligt! Både kursen, och att sedan få engagera sig ännu mer i en sport man tycker så mycket om Skrattar

Med vänlig hälsning
Nadja Wänting, sajtvärd på  hundar ifokus och teddykaniner.ifokusBlomma
Hundblogg:  nouw.com/pudelfnatt

Anmäl
2018-01-26 16:48 #2 av: PuffBuck

TW/Trigger Warning/möjligt känsligt innehåll.

2200 kr fattigare efter kattens tandstensborttagning igår och räknar med mellan 5000-10.000 kr till på nästa besök då han har FORL och försäkringen inte täcker något tandrelaterat.

Hejdå kurser och hejdå hundutbildning..

Uppe på allt är jag i en period där jag inte är glad alls och inte vill leva. Jag slöar/sover mest. Självklart känner jag mig hatad av Knut då han inte verkar glad över mig överhuvudtaget. Han bryr sig bara om mat, roliga promenader, godis och lek. Inte mig. Han verkar så besviken på mig.

Snön är borta och Knut är en äckelhund som äter skit, så nu kan jag varken ha godislet eller lek med leksaker ute eftersom munkorgen måste vara på. Drar mig även för att ha honom lös av den anledningen.

Samtidigt är det en person som gottar sig när det går fel för mig.

Anmäl
2018-01-26 17:28 #3 av: Fisherling

Jag och Tinja har varit på agilityträning och nu vankas det Dungeons and Dragons :D

Anmäl
2018-01-26 17:37 #4 av: peafie

#2 Usch, det låter inte roligt. Det kanske skulle vara en idé att strunta i lösspring och bara ta koppelpromenader och göra lite godissök och typ trickträning inomhus ett tag? Så slipper du de flesta konflikterna tills du mår bättre.

Bloggen       ○      Instagram

Anmäl
2018-01-26 17:43 #5 av: peafie

Det börjar ploppa upp anmälningsformulär till diverse WTn nu och det innebär att det börjar bli dags att ta tag i nyårslöftet att starta på många WTn för att bli av med de dåliga tävlingsnerverna. Min taktik är att anmäla när det fortfarande är så långt kvar att det känns overkligt och sen bara försöka att inte fega ur. Men jag blir ju nervös och ångestfylld av bara tanken så vi får väl se...

Bloggen       ○      Instagram

Anmäl
2018-01-26 18:00 #6 av: PuffBuck

#4 Jag skulle gärna ha gjort det om jag 1. orkade gå ordentliga promenader och 2. inte hade en unghund som drar varje halvmeter..

Lösspringet är för att pusta ut ifrån allt dragande och ta tid att lugna ner mig. Promenaderna blir helt förstörda av dragandet då jag inte har tålamodet. När jag är i perioder som dessa blir jag arg väldigt lätt och fort = unghund som absolut inte vill lyssna på mig..Ledsen

Långlinan är av gummiaktigt material, så är han framme vid något äckel får jag inte till något bra ryck som bryter, utan linan dras ut vilket leder till att jag inte hinner bryta.

Det är bli arg för att han inte går ordentligt alls trots godis och leksak VS släppa och hoppas att han inte trycker munkorgen i skit och eventuellt bli argare över det istället.

Kommer ut en timme om dagen, ungefär. Det är en promenad.

Gömma godis ska jag göra ikväll iallafall! Det är nog det bästa han vet tillsammans med att hämta saker åt mig för att jag ska kasta. Lite dumt att leka inomhus då hans klor tar i golvet = repor = dyrt. Skulle gärna vilja ha fler mattor, men de pengarna har jag verkligen inte. Kanske när kattens bissingar är fixade.

Tack!

#5 Är det retrieverprovet du menar?Glad

Anmäl
2018-01-26 18:01 #7 av: CayKantos

#5 WTn?

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av Mirthful Galleria, kom gärna in och kika!

Anmäl
2018-01-26 18:04 #8 av: PuffBuck

#7 För mig blir det Working Test (Retriever), men jag kanske är ute och cyklarLipar

Anmäl
2018-01-26 18:17 #9 av: CayKantos

#8 Ahhh :p

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av Mirthful Galleria, kom gärna in och kika!

Anmäl
2018-01-26 18:33 #10 av: peafie

Aa, precis working test! Sorry, jag är lite insnöad i retrievervärlden att jag inte inser att alla termer inte riktigt är vedertagna utanför. ;)

#6 I see... jag har en annan typ av långlina, som egentligen är en moddad version av en longerlina för häst. Vilden går nästan bara i den nu när hon är i höglöp. Man anar den lite i bilden som jag lade upp sist i andra babbeltråden. Den får man riktigt bra grepp om. :) köpt på Biltema för en billig peng. Det jag saknar på den är en expanderdel eftersom det blir ett lite väl stumt ryck ifall hon piper iväg men annars är jag jättenöjd med den. Kan rekommendera!

Bloggen       ○      Instagram

Anmäl
2018-01-26 18:57 #11 av: Jazzyjeff

Intressant grej hände precis. Min unghund som ALLTID velat dra som en tok fram till andra hundar har faktiskt blivit bättre på sistone. Har tränat lite på ett annat sätt på senare tid, även om jag alltid tränat på att försöka hålla kontakt med mig vid hundmöten så har det inte riktigt funkat.. Men på sistone har jag helt enkelt bara belönat honom med godis när han ser hundar (enl skvallermetoden vad jag kan läsa mig till..), utan att han måste hålla kontakt med mig. Samt bara struntat i att han tittar på dem i övrigt, förutom att han inte får dra mot dem då. Har märkt senaste veckorna eller så att han tittat på hundar vi möter tex på andra sidan gatan, sen tillbaka på mig (då får han belöning nu). Så har vi kört.

Idag träffar vi på en ägare+hund på en liten trång cykelväg. Det brukar bli så att jag måste ta ett kort koppelgrepp på en frustande dragande hund som drar allt han kan mot den andra hunden vid mötet, och vill springa bakåt mot den när vi passerat.. Men denna gång tittade han mot den andra hunden en del...men drog inte mot den något just alls! Extra svårt var det pga att vi var vid några hundrasthagar som han alltid blir lite uppjagad av. Han varvade upp lite och drog lite mer framåt precis efter mötet, men själva passerandet av hunden gick plötsligt mycket bättre än någonsin förut! Blev riktigt förvånad.

Anmäl
2018-01-26 21:33 #12 av: Lejonflapp

Har ni några planer för helgen? Vi ska åka skoter imorgon och på söndag fyller min lillasyster år så då blir det kalas🎉

Anmäl
2018-01-26 22:24 #13 av: Frida B

Här sittr jag, i bilen. Ensam. Eller ja, hunden och radion är med mig. Har suttit här i 25 min, kan inte förmå mig att gå den sista minuten hem. Jag orkar bara inte, dessa jäkla mardrömmar som förföljer mig varenda natt gör att jag inte vill sova. Boendesituationen gör att jag inte vill vara inne. Spenderar nästan all min tid iväg, superstressad. Vill inte hamna dit jag är påväg... Tur att hunden väcker mig ur de värsta mardrömmar med att trycka huvudet hårt mot mitt och lägga sig tätt tätt intill tills jag vaknar, för att sedan lägga sig ännu närmare. Tack för att du finns, älskade hund.

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2018-01-27 08:24 #14 av: fridarebecka

Förra veckan var verkligen bajs hundrelaterat, på grund av mitt nya heltidsjobb som jag älskar. Ångest över att jag hade svårt att få ihop tiden till alla 3 på kvällarna. Ångest över att Flax(unghunden) var totalt kaosig och spökig i skallen. Ångest över att Trassel hamnar i bakgrunden när energin tryter, han är för snäll för sitt eget bästa. Ångest över att jag började fundera på om Neo(foderhunden) skulle få flytta. Allt det släppte när vi pratade med Neos ägare och hon förstod oss helt och hållet Storgråter Nu har han flyttat och såhär i efterhand är det skönt, även om vi saknar honom Hjärta Den här veckan har varit mycket bättre! Ingen ångest, och plötsligt känns det kul att träna hund igen. Nån gång ska vi ha en egen fågelhund, men nu och ett tag framöver ligger de planerna på hyllan.

Anmäl
2018-01-27 08:26 #15 av: fridarebecka

Oh, idag och imorgon ska jag och Trassel förresten på massagekurs (för hundar såklart). Är så peppad! Har velat gå en sån i flera år, äntligen blir det av! Skrattar

Anmäl
2018-01-27 11:19 #16 av: PuffBuck

#10 Tyvärr har jag bara Granngården i min stad.. I och för sig har de ju också hästgrejer, men säkert ett lite elakare pris. Långlinorna för hund var nog bara som den jag har. Får kika när jag drar dit nästa gång!

#13 Låter fruktansvärt. Det finns naturliga saker som ska motverka mardrömmar, men det vet jag inte om du litar på? Äter du någon medicin som ger dig mardrömmar?

http://www.shenet.se/recept/rumsov.html

#14 Så jäkla trist när det blir sådär rörigt! Så skönt att ni fick ordning på det. Själv upplevde jag samma sak när jag hade marsvin och när de flyttade blev det en sak mindre att tänka på. De bor 3 minuter bort och det känns jättebraGlad

#15 Åh, massagekurs! Det verkar ganska intressant! Får idé Har den något speciellt syfte än de vanliga sakerna såsom avslappning?

---

Jag mår piss-skit idag, men jag ska försöka ta en lång och långsam skön promenad med odjuret.. Känner att jag har nära till irritation, så förhoppningsvis fixar det sig när vi kommer ut i solen.

Anmäl
2018-01-27 12:15 #17 av: CayKantos

#16 massage kan förebygga skader :) och är speciellt bra efter intensiva tränigspass eller annnan psykisk eller fysisk påfrestanda.

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av Mirthful Galleria, kom gärna in och kika!

Anmäl
2018-01-27 15:40 #18 av: One.Gibbis

#2 Oj! Det var mycket för en tandstens rensning. Hade kissen mycket beläggning? Jämför med min Boris (som förvisso inte hade mycket alls) och de tog strax under tusen för honom. ( ゚д゚)

Anmäl
2018-01-27 16:07 #19 av: Jazzyjeff

Förstår inte riktigt detta med unghund och vara hemma ensam.. Jag lämnar faktiskt inte min (strax över året) gammal hund så mycket, men går dagligen till affären eller dylikt, eller går och äter lunch efter lunchpromenaden om jag jobbar hemma tex, samt att han får sitta i bilen när vi har teori efter lydnadsträning  varje vecka, en dryg timma ca.

Jag försöker öka så det blir lite längre stunder om dagarna mer regelbundet, har inte upplevt några problem just eller skillnad på om det är 15 eller 30+ minuter tex, mer då att han är mer däckad och sover om vi har gjort något riktigt uttröttande före. Skall tillägga att han var svår i ensamhetsträningen från början, men runt 8 månader gammal först accepterade han att jag drog ut utan att skälla/varva upp.

Iaf, samtliga gånger jaglämnat honom senaste månaderna har han lagt sig i hallen och varit lugn tills jag kommit in. Nån enstaka gång har han skällt 1-2 gånger på nån som går förbi i trapphuset och lagt sig igen, det tycker jag inte är någon större fara om det bara är så.

För en vecka sen gick han plötsligt igång när jag bara skulle till affären! skällde en massa och verkade allmänt olugn. Gick in igen efter några minuter när han var tyst en liten stund, ville inte ha han hålla på så.. Fattade inte vad som hände just den kvällen! Kanske att vi varit ute och sprungit före? Hade iofs gått en stund, borde varvat ner tycker jag..

Idag var han hemma 1,5 timma själv efter lydnadsträning. Sov hela tiden (har kamera), låg och sov på golvet när jag kom hem, reste sig inte ens.

Kan det vara unghundshormoner som spökar eller vad sjutton kan det bero på att han plötsligt kan protestera en gång sådär när man går ut? Han är ~15mån.

Anmäl
2018-01-27 17:15 #20 av: Odd

Uuuuuuuggggghhhh är så frustrerad.... Var på ArkenZoo nyss och hade Bobby med mig, han skötte sig så jäkla fint, brydde sig knappt om människorna och sökte kontakt med mig, dock väldigt stressad som vanligt men kunde lugna ner sig när jag stod och tittade på något. Sen skulle vi få hjälp och gå fram till kassan, redan här börjar det bli jobbigt, jag blir själv stressad när jag ska betala och inte vill vara ivägen, så jag kan inte få samma kontakt med Bobby som när vi bara vankar omkring, men det går ändå bra och han sköter sig exemplariskt när en annan hund börjar pipa och gnälla mot honom för att hälsa, han bara sitter fint och lugnt.... Men sen kommer en stamkund in med sina två hundar lösa, de är jätteduktiga och väluppfostrade, men han märker inte att den lilla hunden går fram emot Bobby, Bobby börjar dra för att hälsa, den lilla hunden blir rädd och morrar, Bobby blir stissig och nu får jag ingen kontakt med honom alls... Han bara drar och stirrar mot alla hundarna, kassörskan pratar med mig och jag ska betala, stamkunden har fått syn på oss men går inte undan utan sätter sina hundar precis där vi ska gå förbi för att komma till utgången, så jag får dra med mig min hund som en idiot med kassar och allt ut ur butiken eftersom han har slutat lyssna fullständigt...

Det känns förjävligt att sluta en bra dag på det viset! Han har varit så duktig och bara för att jag inte kunde hantera situationen framstår han som en odåga! Det gör mig också förbannad att han hade sina hundar lösa, som sagt var de jätteduktiga, men hade han bara haft ett snöre på dem hade han underlättat allting för mig! Det var hans hund som kom fram och morrade! Uuuuuuugggghhhhh....

Anmäl
2018-01-27 17:43 #21 av: Jazzyjeff

#20 Fast de var ju inte jätteduktiga om en av dem sprang fram till dig&din hund. Idiot som har hundarna lösa i djuraffären...

Men låt det inte tynga dig så mycket. Din hund skötte sig ju ändå fint, inget hände mer än att han stissade upp sig lite helt enkelt pga en framspringande lös hund. Är väl ganska logiskt med tanke på vad som hände? Tänk på allt som gick perfekt istället :)

Anmäl
2018-01-27 19:25 #22 av: Odd

#21 Ja jag vet, svårt att ändå inte bli frustrerad tyvärr =/ Att han reagerade på den andra hunden är jag inte upprörd av, som du säger är ju det väldigt självklart, men att jag inte kunde få honom att släppa det och fokusera på mig igen tycker jag är jobbigt. Vi jobbar så mycket på det men han låser sig så ofta och försöker jag då få kontakt igen hetsar han upp sig ännu mer, men eftersom jag stod så dumt till kunde jag inte bara ignorera eller gå därifrån, så allt blev bara fel... Hade dessutom precis fått slut på godis, så jag hade inga hjälpmedel än att lite då och då säga "Bobby/Bobby sitt" mellan att plocka fram pengar och ta varorna, klart man inte är intressant då!

Frågade en av personalen som hjälpte mig bära ut mat till bilen om man fick ha hundarna lösa i butiken, hon sa egentligen inte men han var någon stamkund som jobbade i närheten och handlade där varje dag eller något. Tycker också det var oansvarigt av honom, som sagt var hans hundar jättelydiga (att den lilla kom fram och ville hälsa håller jag med om inte var duktigt, men han hade inte sett oss stå där så hunden hade antagligen inte blivit tillsagd att göra något annat än att gå in och i vanliga fall kanske det är fritt fram att hälsa, men Bobby reagerar så häftigt när han ska hälsa i koppel så han skrämde den lilla så att den började morra) men även om hans hundar är duktiga skapar det ju problem för andra som blir satta i en helt annan situation med egna hundar på koppel som känner sig låsta mot en lös hund, hade Bobby också varit lös hade det ju inte varit några problem.

Men tack för de goda orden!

Anmäl
2018-01-27 20:48 #23 av: Jazzyjeff

#22 Ja fast du, det är väl rätt klart att han inte kommer bara magiskt lugna ner sig precis där inne i butiken med alla dofter, andra hundar som precis triggat igång honom, samtidigt som du har händerna fullt upp och ska fixa med kassan?

Jag har en unghund, och ser framför mig exakt hur han skulle kunna blivit precis sådär i en liknande situation. Vet du vad jag hade gjort? Jag hade nog helt enkelt fått ställa mig på kopplet (och vira det runt ena handleden som stöd, 35kg stark är han) - sen strunta i honom - betala - ta grejerna - ta ett jäkligt kort koppeltag och släpa ut hela patrasket ur butiken. Det är så som det händer ibland helt enkelt, du kan inte kräva av dig själv att du ska fixa allting precis då på stället och att din hund ska sitta tyst och lugn 10 sek efter nått sånt där hänt :) Såna där situationer får man helt enkelt bara göra det som krävs i anser jag.

Jag säger inte att hans hund gjorde nått väldigt konstigt. Men de gjorde fel, han kan ju inte förvänta sig att det inte ska finnas andra hundar i butiken, eller människor för den delen som inte vill ha en lös hund framspringande på sig, eller att hunden skulle kunna sno ett tuggben - whatever. Inget överseriöst hände ju så inget mycket att bråka om, men det var han som gjorde fel och inte du. Lösa hundar hör väl för sjutton inte hemma i en djuraffär..  Det där handlar ju bara om ego. Hur svårt är det att lämna hunden i bilen eller ta på ett koppel när man går in i butiken? :S

Anmäl
2018-01-27 22:22 #24 av: Sugar Mist

Jag har jobbhelg under löning, är superstressad och försöker göra allt på samma gång.
Går inte bra asså, men fått städat lite och försöker tvätta upp en del smutstvätt så mina strumpor börjar sina.
Åker tillbaka en sväng till göteborg på tisdag-onsdag, ska bli skönt att komma ifrån stockholm en sväng även om jag trivs :)

Sajtvärd för Vallhundar iFokus

Anmäl
2018-01-27 23:50 #25 av: Odd

#23 Jag håller fullkomligt med dig i allt du säger! Men även om jag vet allt det kändes det ändå som ett misslyckande, det är mest eftersom livet i allmänhet inte går särskilt bra just nu så allting negativt förstoras upp, i vanliga fall hade jag inte brytt mig.

Hundstackarn är helt omöjlig just nu känns det som, jag arbetstränar och har ingen ork, så det enda vi gör är att gå på korta promenader, men sen han sprang in i ett elstängsel för några veckor sen är han rädd för alla stängsel och snören, vi som bor på landet är omringade av dem... Så han får knappt någon ro att nosa eller bajsa, blir stressad och går bara och flåsar och trycker sig mot benet. Likadant där går det inte att få någon kontakt, minsta lilla försök till kommunikation eller belöning gör honom bara nervösare, så jag går bara och ignorerar vilket fungerar bäst, men det fungerar inte bra och det känns bara som om jag tvingar honom att göra något som han mår dåligt av. Jag kan inte ens gå en kort runda och sen släppa ut honom på tomten så han kan kissa och bajsa eftersom vi har möss överallt som han gräver efter...

Det enda jag vill är att ha roligt och vandra med honom, men efter alla möten på psyk blandat med arbetsträningen har jag ingen ork eller glädje kvar, bara trötthet och irritation. Så idag ville jag verkligen sluta på en höjdpunkt, det kändes så bra fram tills vi stod vid kassan

Anmäl
2018-01-28 01:13 #26 av: PuffBuck

#17 Misstänkte det!

#18 Jag var otydlig!GladDet står följande på pappret jag fick:

  • Tandsten - katt, måttlig mängd, "paketpris" 944 kr 
  • Ta Tandröntgen Helstatus katt 620 kr
  • Avlivning - mindre djur exkl/inkl kremering 170 kr

Så tandsten, röntgen och så lämnade jag in ett hemmaavlivat marsvin som legat i frysen. Det står avlivning för att det är vad de kan välja av behandlingar i det systemet de har i datorn.

Anmäl
2018-01-28 09:03 #27 av: fridarebecka

#16 Vi går igenom och lär oss enkel massage för hemmabruk. Min tanke är framförallt att jag vill kunna mjuka upp stela muskler efter träning för att minska skaderisken, men instruktören berättade också massa mer saker som massage är bra för. 

Trassel fick vara "visningshund" igår när instruktören skulle visa oss greppen, som han NJÖT! Och beröm fick han/jag för att han var så mjuk och avslappnad i sina muskler Kär Dock njöt han mer när instruktören klämde på honom än när jag gjorde det Gapskrattar Jaja, jag lär mig! Idag ska vi bara ägna oss åt praktisk massage!

Anmäl
2018-01-28 09:55 #28 av: peafie

Vad ska ni göra idag? Vi ska gå en promenad bara, tror jag. Jag har ingen bil idag så då blir det så knöligt att träna något när jag har båda hundarna med.

Bloggen       ○      Instagram

Anmäl
2018-01-28 10:16 #29 av: Fisherling

Har feber. Yay för trötthetssyndrom!

Anmäl
2018-01-28 11:08 #30 av: Jojaton

Igår hade vi 6 plusgrader och strålande sol, idag regnar det :( är så jäkla trött på det här vädret....

Johanna
@bellasantorino på Instagram

Anmäl
2018-01-28 12:23 #31 av: PuffBuck

#27 Är det något man kan bygga på sen?Glad

#28 Hoppas att jag kommer ut på iallafall en bra promenad. Gick två igår och idag har jag träningsvärk för att jag var tvungen att gå på suicide mission #2 i affärerSomnar

#30 Samma här! Vart bor du ens?Skrattar

Anmäl
2018-01-28 12:51 #32 av: CayKantos

#30 samma här. Blåser som satan också

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av Mirthful Galleria, kom gärna in och kika!

Anmäl
2018-01-28 15:58 #33 av: JoannaLi

#28 Jag avslutade min grönt kort-kurs, så nu får vi skida i kommunala spår och tävla :D Arrak fick också köra en mycket kort runda i två-spann, och jobbade på som en j.*.v.e.l. och fick med sig den andra, väldigt gröna hunden, och kompenserade stort för den, trots kondis som ligger på typ -1. 

Supertrevlig helg med bra instruktörer! Även om jag nu är tokslut. 


Anmäl
2018-01-28 16:18 #34 av: Jojaton

#31 I Skåne bor jag :)
#32 här med! Och vi valde att ta dagens långpromenad vid våtmarkerna = helt öppet utan nått som skyddade. Var nästan rädd att Sam skulle blåsa iväg, haha

Johanna
@bellasantorino på Instagram

Anmäl
2018-01-28 18:47 #35 av: PuffBuck

#34 Det är en bra bit ifrån oss! Ni kanske fick vår blåst då den var hemsk för ett tag sedanSkämtar

Anmäl
2018-01-28 20:32 #36 av: CayKantos

#34 härifrån med.. bor i gbgs området!
#35 Vilket påminner mig! Du bodde ju häromkring va?

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av Mirthful Galleria, kom gärna in och kika!

Anmäl
2018-01-28 20:54 #37 av: Jojaton

#35 #36 ni kan få tillbaka den!

Som sagt, det blåste lite idag...

Johanna
@bellasantorino på Instagram

Anmäl
2018-01-28 21:49 #38 av: Estelle13

Idag har jag och min hanhund gjort doftprov på eukalyptus och han blev godkänd, nu känner vi oss taggade inför riktiga tävlingar inom noseworkSkämtarDoggieboy har lyckats både charma och imponera kursinstruktören så pass att hon är bra sugen på en egen storpudel. 


Anmäl
2018-01-28 21:52 #39 av: PuffBuck

#36 Nope! Har minst 3 timmar till GöteborgSkämtar

#37 Men stackars fluffet! Bra blåstindikator dockSkrattar

Anmäl
2018-01-28 22:02 #40 av: Jojaton

#38 grattis och lycka till på framtida tävlingar! Han verkar himla cool din vovve :)

#39 hahah, sant!

Johanna
@bellasantorino på Instagram

Anmäl
2018-01-29 08:34 #41 av: One.Gibbis

#26 Jaha, då förstår jag! PustarTyckte det osade lite överpris, så det var därför jag reagerade.

#37 Hua, vad blåsigt! Lerigt ser det ut att vara med. Personligen känner jag att jag tvättat nog smutsiga tassar denna veckan. Tyst

Anmäl
2018-01-29 09:44 #42 av: Jojaton

#41 ja det är väldigt lerigt och blött :( skånsk vinter i ett nötskal...!

Johanna
@bellasantorino på Instagram

Anmäl
2018-01-29 09:52 #43 av: CayKantos

Hatar att va sjuuuuuuuuuk. Ska ut o äta med hjärtat som åker till Afrika på lördag.. har inte tid att va sjuk!

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av Mirthful Galleria, kom gärna in och kika!

Anmäl
2018-01-29 19:38 #44 av: PuffBuck

Har ni sett att Länsstyrelsen ska ta över ansvaret för djur som tidigare hamnade hos polisen?

"I juni tar landets länsstyrelser över omhändertagande, förvaring och försäljning av djur som farit illa.  Beslutet klubbades i riksdagen igår."

http://tidningen.djurskyddet.se/2018/01/lansstyrelsen-over-ansvaret-for-omhandertagna-djur/

Anmäl
2018-01-29 20:42 #45 av: Duvethon

Alltså usch vilken hemsk dag det va på valpkursen idag.

Vi tränade inkallning och han var såååå duktig!!! sedan gick kopplet av och han smet (tackar Gud att vi hann gå inomhus innan kopplet gick av) sedan blev han helt hysterisk, började skälla, sprang runt i cirklar. Vi tränade hantering och han blev som förbytt, bet mig, höll på som fan. Instruktören sa att det var ett "klassiskt valpryck" vilket det säkert är men jag kämpade för att hålla tårarna inomhus. vet inte ens om jag har lust att gå tillbaka nästa vecka, instruktören är fantastisk men jag är väldigt upprörd över att kopplet gick av och hans ryck som höll på i 30 minuter, det är så det är att ha valp ABSOLUT men känner mig helt slutkörd faktiskt.

Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.      

Anmäl
2018-01-29 21:18 #46 av: JoannaLi

JAG HAR KÖPT BIL!!!  BlommaPartajar

Idag körde vi agility för min kompis som jag brukar träna i lydnad. Och fasen vad kul det var, och vilken fantastisk jävla hund det var! Trygg och stadig när platsad för undervisning och när instruktören körde sin, gasad som rackarns i träningen, och var sååå duktig på att inte gå till den andra hunden, även när han körde belöningslek runt hela ridhuset. 


Anmäl
2018-01-30 09:02 #47 av: peafie

#45 Det låter som en trött hund med lite överslag. Ibland känns det skit, då får man bryta ihop och gå vidare. Du kan säkert, om du vill, gå till kursen och känna av lite hur hunden känns. Göra någon övning och sedan sitta och gosa, köra lite enkla kontaktövningar, eller gå iväg en sväng och titta på spännande saker. Ibland behöver man inte träna så mycket heller, utan det är en upplevelse för de små att bara vara på bortaplan och se massa andra hundar och känna alla nya dofter.

#46 Grattis till bilköp! Blev det den i ditt tidigare inlägg? Och grattis till en duktig hund såklart. Hjärta

Bloggen       ○      Instagram

Anmäl
2018-01-30 09:21 #48 av: Jojaton

#45 Förstår att det var jättejobbigt - men försök fokusera på det som gick bra, och glöm inte att det bara är en liten valp! Jag går fortsättningskurs med min 8 månaders unghund nu och han klarar INTE av att vara passiv när vi tränar inkallning en och en. Han sitter och gnyr, skäller och ålar sig, så oftast måste vi gå ut för att inte störa. Han blir också helt övertaggad ibland och då får man bryta och göra något annat, som kontaktövningar eller omvänt lockande, ett tag. Nästa gång går det mycket bättre :)

Johanna
@bellasantorino på Instagram

Anmäl
2018-01-30 12:42 #49 av: Duvethon

#47 #48
Tack så mycket för era ord, det gör mig med engagerad :) han var EXTREMT duktig på ögonkontakt, borde nästan filmat och lagt upp här <3 tills nästa gång ska jag träna mycket på passivitet och göra passivitetsövningar, får hoppas att det går bättre nästa gång!

Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.      

Anmäl
2018-01-30 13:22 #50 av: JoannaLi

#47 Tack! Precis, det är den. Så nu letar jag bara hundbur. Har hittat en som jag vill ha, så vi håller tummarna för att den finns kvar :D 

Hjärta


Anmäl
2018-01-31 14:24 #51 av: JoannaLi

Vill bara notera att jag, precis som Peafie, nu har en gul och en svart :D

(Bara lånat den gula, men ssssch...)


Anmäl
2018-01-31 14:26 #52 av: JoannaLi


Anmäl
2018-01-31 14:47 #53 av: peafie

#51 Oooooooo, bästa kombon! Kär Man kan aldrig någonsin ha på sig några kläder utan att de är hundhåriga. Skrattar

Den var ju lite lik min gula också. Vad är det för någon?

Bloggen       ○      Instagram

Anmäl
2018-01-31 15:01 #54 av: JoannaLi

#53 Men det är ju inte sant! På den ljusa tröjan är det svarta hår, och på de svarta byxorna är det gula hår... De kunde inte ha bytt?? 

Det är en labbekorsning, mestadels labbe med lite golden långt bak :) 1,5 år gammal hane. Svarar ibland på Diezel, ibland inte Lipar


Anmäl
2018-01-31 15:34 #55 av: peafie

#54 Haha, japp! Gråmelerade koftor är min nya grej sedan vi skaffade en av varje. Det, och blå jeans, så är man ganska safe. Gapskrattar

Kul! Går de bra ihop? Glad

Bloggen       ○      Instagram

Anmäl
2018-01-31 15:47 #56 av: Sunflower_

#52 Är det pointer i din svarta? 

Anmäl
2018-01-31 15:55 #57 av: JoannaLi

#55 bra tips, bra tips!
Jodå, det går bra! De leker väldigt olika, och Diezel är lite osäker (lekmorr övergår gärna), men inga bråk eller så!

#56 Ingen pointer! 100% reggad labbe 😊


Anmäl
2018-02-03 08:32 #58 av: fridarebecka

Har anmält grabbarna till vår första tävling för 2018! Det blir debut i avancerad för den stora och debut i nybörjare för lilleman, hans första tävling öht. Kär

Anmäl
2018-02-03 16:20 #59 av: peafie

Har varit på Eva Bodfäldt-föreläsning idag. Känner mig pepp på hundträning nu. :)

Bloggen       ○      Instagram

Anmäl
2018-02-03 18:12 #60 av: Jojaton

#59 gud va spännande! Hon kommer ju till Malmö på onsdag men då har jag fortsättningskurs så kan inte gå :(

Vi har snö igen, massor! Sammis är helnöjd! Provade nytt foder till honom också, har intr fått i honom nått annat än kycklingmage och godis de senaste fyra dagarna typ... Men Hallas vomfoder gick ner i alla fall.

Johanna
@bellasantorino på Instagram

Anmäl
2018-02-03 18:34 #61 av: peafie

#60 Vad synd! Får du chansen igen så gå! Det var väldigt inspirerande och intressant. :)

Bloggen       ○      Instagram

Anmäl
2018-02-03 18:39 #62 av: Jojaton

#61 Kan tänka det :) Hon bor ju utanför Lund nu så förhoppningsvis kommer det fler föreläsningar här i närheten :D

Johanna
@bellasantorino på Instagram

Anmäl
2018-02-04 12:15 #63 av: CayKantos

Skulle man kunna överleva med hund, bil och boende mm på 10.000,-? Boendet kostar 2500, busskort +bil blir ca 2.000 och telefon ligger runt 1.000....  försäkring ca 200-300/mån men kommer betala varje år ist. Mellanstor ras (Kelpie) så kan man som person leva på ca 4000 med mat till en själv och hund? Tänker främst hund. Jag kan va ganska snål med mina utgifter

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av Mirthful Galleria, kom gärna in och kika!

Anmäl
2018-02-04 12:38 #64 av: Turast

#63 just nu överlever jag på ca 2600-3000 kr i månaden (som även ska betala hyra och allt), med två stora hundar och en katt, så nog går det! Man får bara pyssla om lite vanor osv Oskyldig

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2018-02-04 13:29 #65 av: CayKantos

#64 haha oj! Ja är egentligen inte orolig så.. ville bara höra hur andra tänkte.. nog ska det gå.. ska bara oroa mig o oroa mig :$

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av Mirthful Galleria, kom gärna in och kika!

Anmäl
2018-02-04 13:39 #66 av: peafie

#63 Jag skaffade min första när jag levde på CSN. Det var lite knapert en månad när bilen gick sönder och hunden låg inne på djursjukhuset men utöver det kändes det aldrig svårt. Min boendekostnad var typ 3 ggr så hög som din också. :)

Bloggen       ○      Instagram

Anmäl
2018-02-04 14:12 #67 av: CayKantos

#66 hur myclet fick du i CSN? Som jag fattat får jag runt 10.000 månad.

Som tur är det vara 4mån jag ska plugga

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av Mirthful Galleria, kom gärna in och kika!

Anmäl
2018-02-04 14:41 #68 av: IdaSoren

Jackie är sååå glad över all snö som har kommit i Östergötland nu. Vi var ute på en 2-timmars promenad i naturreservatet idag och hon for omkring som en säl i djupsnön, så himla mysigt var det Kär

Ida

Anmäl
2018-02-04 17:09 #69 av: Drömmis

#63. Visst kan man klara sig på 10.000 i månaden :). Bara man planerar så är det inga problem. Har själv låg lön och 1-2 vovvar (den ena är sambons, men svårt att inte köpa saker till honom med Skämtar), jag löser det genom att storhandla 1 dag i veckan, äta billigt och köpa begagnat.  

Anmäl
2018-02-04 18:08 #70 av: peafie

#67 Det var ju några år sedan, tror jag fick runt 8k. Sedan jobbade jag i och för sig extra, men fick ut kanske 4k där. Så totalt 12 kanske. :)

Bloggen       ○      Instagram

Anmäl
2018-02-04 19:13 #71 av: CayKantos

#69 toppen. Har räknat till runt 9000 per månad. Men det er ju med mycket + så att säga.. alltså räknar med mer så jag hellre står med fler pengar tillbaka.
#70 ja ok. Jag ska nämligen säga upp mig.. mår kass på jobbet.. därför jag undrade lixom :/

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av Mirthful Galleria, kom gärna in och kika!

Anmäl
2018-02-05 11:51 #72 av: CayKantos

Första kursdagen! Än så länge över förväntan! Så taggad! 😍

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av Mirthful Galleria, kom gärna in och kika!

Anmäl
2018-02-05 12:07 #73 av: Odd

Idag vill jag inte göra någonting alls. Lite synd för det är skitfint väder, men jag vill inte.

Men jag är fruktansvärt sugen på glass...

Anmäl
2018-02-05 12:32 #74 av: ipopuma

#73 älskar också glass och nu när du sa det vill jag ha glass. Ska nog göra en hemmagjord glass när jag kommer hem

Anmäl
2018-02-05 13:40 #75 av: peafie

Jag klippte ihop några mobilfilmer bara för att gårdagens promenad var så himla mysig så jag vill bjuda på mysigheten. Det ser ut som att det typ bara var lilla stora Vildhunden som var med på promenaden, men det är för att lilla Svart tyckte det var så jobbigt att skutta i snön så hon gick bakom mig i mina fotspår mest hela tiden. Skrattar Vildhunden körde fullt ös medvetslös hela den två timmar långa promenaden så hon är säkert lite mör idag.

Bloggen       ○      Instagram

Anmäl
2018-02-05 13:54 #76 av: Jazzyjeff

Någon som har tips för vad man kan göra eller testa på för att lyckas få mer kontakt/intresse från sin unghund på träning som helst vill spana på eller ännu hellre springa fram till andra hundar i närheten? Testat många olika typer av godisar, med lite varierande framgång (om än inte vidare bra framgång). Testat en rad olika leksaker. Han kampar gärna, men de har inte lika högt värde i dessa situationer.. Han bjuder liksom inte på beteenden för dessa belöningar när det finns hundar runtom som intresserar honom. 

Tänkte bara om nån har några tips eller ideer på nått som kan hjälpa? Självklart kämpar vi på oavsett :)

Anmäl
2018-02-05 14:18 #77 av: swapp

#75 Wow, så vackert!

Anmäl
2018-02-05 14:20 #78 av: JoannaLi

#75 Åh, så mysigt! 

Har i eftermiddag tre vovvar. Svart och gul ur #52, och så Arraks boxkompis ur skolans hundstall, en 8 månader gammal schäfertik. Så Kira, 8 mån, Diezel, 1½ år, Arrak 4. Känns så konstigt att Arrak är äldst - och att det märks så tydligt!

Lite dödsångest på väg upp från hundstallet (1 km längs med skog, förbi ett stall, förbi utedjuren - getter, kaniner, grisar - och förbi skolans djurklinik där det kan komma alla möjliga djur) där jag har kontroll på 1,2 av 3 hundar. (Arrak + lite av Diezel om jag verkligen vrålar.) Då var jag nervig. 

Men gud vad jag älskar att ha lite större grupper av hundar. Jag älskar det med hela mitt hjärta, så jag toknjuter. 

Trots att de nu när jag skriver totaldissar min nya "inget-bus-inomhus"-regel. Rackarungar. 


Anmäl
2018-02-05 15:40 #79 av: PuffBuck

160 meter på 50 minuter idag. Kör en ny metod som gör att jag inte blir arg alls. Minsta drag blir tvärstopp och sen ska han backa och eventuellt ge ögonkontakt innan vi går. Klickern hjälpte väldigt mycket och han fattade väldigt bra på sista sträckan!

Det blev mycket pip och lite hoppande, för det var ju skiiiittråkigt!

Väldigt effektivt, dock. Enda gången jag blev arg var när han hoppade och slogs med frambenen, så jag tog honom i örat. Inte det bästa eftersom han blir triggad + får en reaktion ifrån mig, men sen ställde jag mig på kopplet och drog så att han absolut inte kunde hoppa.

Lite köldkrampsvarning den sista biten, men då försökte jag hjälpa honom genom att säga "Knut" med glad röst, klickade och gick vid ögonkontakt.

Så 50 minuters tråk/snigelfart och 10 minuters lösspring och gå hemSkrattar

Som sagt VÄLDIGT effektivt iallafall och underbart att inte bli arg för varje steg.

Det är kallt, men det får vara värt det helt enkelt.

#76 Du kanske också ska tråkträna? Jag märker på Knut att han har ett väldigt stort behov att titta på saker, speciellt nu i den värsta perioden hittills. Han kan ju titta på saker bäst han vill när vi tråktränar, men då ignoreras pip och fjant och inget händer förrän jag får ögonkontakt.

Jag tror nog att det bara är att stå ut.

Förövrigt så funkar Knut i skvallerträning om jag visar hur skitkul dragkamp är innan något händer eller att jag har godis, men han har strikt munkorgsgående i 2 veckor nu så det är lite struligt.

Anmäl
2018-02-05 17:07 #80 av: MuffinDigger

Är hemma och är sjuk och såklart är mysiga Memme hemma och tar hand om mig.
Fast det är ju bara om hon får ta pauser och ligga och sola sig på mattan, såklart!

Anmäl
2018-02-05 17:16 #81 av: Nalle-

#75, Vad härligt det ser ut! Och vilken lycklig hund Skrattar

#78, Det är verkligen något speciellt att vara ute med en flock Hjärta 

#79, Vad tålmodig du verkar vara med honom! Hoppas verkligen det ger resultat, men jag har svårt att tro annat om du fortsätter jobba sådär. 

#80, Men så mysigt! Kär

Med vänlig hälsning
Nadja Wänting, sajtvärd på  hundar ifokus och teddykaniner.ifokusBlomma
Hundblogg:  nouw.com/pudelfnatt

Anmäl
2018-02-05 17:22 #82 av: Nalle-

Själv är jag sååå less på uppsatsskrivande... "Bara" lite mindre än 3 månader kvar nu. Blir stressad över att tiden går så fort, samtidigt som jag längtar så mycket tills det är över Gapskrattar Hundarna är duktiga i alla fall. Vi var i inomhushallen en timme på fm, och de har sovit gott sedan dess. Det är tydligen jobbigt att fokusera i närheten av söta pudelfröknar, men de gjorde det bra båda två. Är särskilt imponerad över "lillen" Hjärta Vi har precis fått sätta igång med lite försiktig träning igen, och han är verkligen så duktig och mån om att göra rätt. Om han bara kunde bli hel snart så vi får börja träna igen på riktigt!

Med vänlig hälsning
Nadja Wänting, sajtvärd på  hundar ifokus och teddykaniner.ifokusBlomma
Hundblogg:  nouw.com/pudelfnatt

Anmäl
2018-02-05 21:36 #83 av: Jojaton

Vi har haft sooool idag! Så härligt och välbehövt :D

Fick hem en ny Kong idag också som var riktigt poppis, Sam har varit svår med maten på sista tiden, men han var riktig investerad i att få ut precis allt från den :)

Johanna
@bellasantorino på Instagram

Anmäl
2018-02-05 22:13 #84 av: PuffBuck

#81 Tack, vad snäll du är!Hjärta

Anmäl
2018-02-06 00:04 #85 av: Duvethon

Fick höra idag att ben med päls (exempelvis kaninöron) kan vara direkt farligt för hundar, någon som vet ifall det påståendet har någon sanning alls?

Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.      

Anmäl
2018-02-06 06:34 #86 av: Drömmis

Igår fick vi ett otroligt skönt besked! Vår lille Ior vart nämligen friskförklarad :D.

Han har sedan ett halvår tillbaks genomgått diverse utredningar hos vet, allt från RD till Cushings har dem testat mot, med tron att det är njurarna som strular. Igår var vi hos en annan veterinär, som jag blivit rekommenderad och som är betydligt mer kunnig. Hen läste igenom journal och konstaterade att alla värden trots allt såg bra ut, något som var lite högre vid något tillfälle, men inte anmärkningsvärt, så det veterinärerna innan hade gjort (utan att meddela oss) är en sk. törstutredning, dvs. testa alla diagnoser tills något hittas (eller inget hittas). Men då ior blivit bättre på sistone och ändå är såpass ung så konstaterade vi att han är frisk, att drickandet tidigare högst troligen var psykologiskt betingat. Så....nu är det igång med träningen och tagga inför tävlingssäsongen i sommar :D :D <3

Och Cai-skrutt är anmäld till 2 tävlingar nu, så får vi se hur det går. Mr.ofokuserad liksom :p. Men då har vi något att jobba mot tänkte jag :)

Anmäl
2018-02-06 06:50 #87 av: CayKantos

#85 men tanke på hur många leksaker som är gjort av skinn (m päls) och hur dom åt dina byten förr (dom slet ju gärna av skinnet men det kom ofta med ngt ändå) etc etc skulle jeg ej tro det. Men e inte säker :)

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av Mirthful Galleria, kom gärna in och kika!

Anmäl
2018-02-06 09:14 #88 av: JoannaLi

#85 

Alltså, vet inte riktigt hur det ska vara farligt? T.ex. tänk en vildhund, inte äter de runt pälsen? 

Men när jag gett wholeprey (helt byte) så har han ätit ätit en massa päls med maten, och har absolut inte haft några problem. Kommit ut utan problem, även om bajset sett väldigt spännande ut :P 

När han sedan röntgades typ ett halvår senare så fanns inget kvar i tarmsystemet, om det hade varit ett argument. 


Anmäl
2018-02-06 11:44 #89 av: Nalle-

#86, Men vilka glada nyheter! Förstår att du måste vara lättat! Skrattar

Med vänlig hälsning
Nadja Wänting, sajtvärd på  hundar ifokus och teddykaniner.ifokusBlomma
Hundblogg:  nouw.com/pudelfnatt

Anmäl
2018-02-06 11:47 #90 av: Nalle-

Sitter och försöker koncentrera mig på plugg, men den lilla dåren har ingen ro att ligga still. Vankar av och an och spanar ut genom fönstret. Ska snart ge upp och ta en promenad med dom, så kan jag få skriva i lugn och ro sedan. Ska hur som helst bli skönt att komma ut en stund! Är väldigt fint ute idag, om än iskallt. Sol

Med vänlig hälsning
Nadja Wänting, sajtvärd på  hundar ifokus och teddykaniner.ifokusBlomma
Hundblogg:  nouw.com/pudelfnatt

Anmäl
2018-02-06 12:08 #91 av: Jazzyjeff

#88 Det vore väl om det skulle vara en JÄKLA massa päls då haha. Min åt en del stoppning ur min fårskinns-kamptrasa en gång. Det kom ut tillsammans med resten via nr2 :D Och då lär ju det vara värre, det var typ som kudd-stoppning.

Anmäl
2018-02-06 12:13 #92 av: Sugar Mist

#85 Jag har utfodrat hela kaniner och diverse kaninöron/tassar etc på flertal hundar som lever. Ser inte varför det skulle vara farligt.

Sajtvärd för Vallhundar iFokus

Anmäl
2018-02-06 13:39 #93 av: tiger tok

#86 vilken snygging! Hur gammal är han?

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2018-02-06 15:41 #94 av: Duvethon

#88 Ja då var det som jag trodde då! alltså, om en hund ätit päls och blivit akut sjuk så kan man ju inte dra slutsatsen om att pälsen var farlig tänker jag. tänker på hur många hundar som äter wholeprey/päls utan att bli sjuka.

#92 Ja okej! tycker själv det låter märkligt då päls är naturligt och jag förstår inte hur det ska vara farligt för magen. tydligen var det en mycket liten hund som ätit päls och fått akuta magproblem.. knepigt!

Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.      

Anmäl
2018-02-06 15:45 #95 av: Jazzyjeff

#94 Det går väl att tänka sig att om en miniatyr-hund sätter i sig en massa päls så blir det som en enda stor pälsboll i magen (=inte så bra..) ? Pälshåren smälts väl inte just i magen tänker jag. Brukar ju synas på det som kommer ut bakvägen tänker jag.

Anmäl
2018-02-06 16:03 #96 av: Maleficum

#94 Med tanke på att djur får i sig rätt mycket päls när de putsar sig under fällning också så låter det konstigt att det skulle vara superfarligt. Men är väl mer som #95 säger att om de blir såna mängder att de bildar hårbollar i magen som det kan börja bli problem, något som inte varit helt ovanligt hos mina angorakaniner! Dock finns det iaf hos kaniner en enkel lösning, helt enkelt ge ananasjuice då enzymerna i ananasjuicen löser upp håret (även se till att de får bra med fibrer hjälper men kanske inte lika hjälpligt till en hund som till en kanin).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-02-06 16:04 #97 av: PuffBuck

Knut är heeelt omöjlig att gå med i koppel om jag inte gör som jag beskrev i tidigare inlägg. Jag har verkligen noll tålamod för mer än en "promenad" per dag. Den blir ändå på en timme, så det får väl duga tills vidare..

Visst om vi bodde nära något bra ställe att släppa lös på, men det närmsta är en stor gräsmatta 160 meter bort och det tar 50 minuter dit. När vi kommer fram är vi så kalla att vi inte är ute mer än 10-15 minuter till. Han sover ganska gott efteråt, så förhoppningsvis räcker det. 

Får se om jag orkar bära honom utan för mycket strul.

Hur länge har era unghundar varit i sina skitjobbiga perioder och hur yttrade de sig?

Anmäl
2018-02-06 16:15 #98 av: Odd

#97 Vad gör han om du lägger kopplet över axeln ner mot höften (dvs om han går på vänster sida, lägg kopplet över höger axel bakom ryggen så att fästet är nere vid vänster höft) och har helt stramt koppel, så han drar, och sen bara går du, inget stannande för att sniffa eller kissa, bara gå?

Anmäl
2018-02-06 16:18 #99 av: Jazzyjeff

#97 Det jobbiga är att han drar helatiden mot allt han ser, eller känner doften av, eller?

Min har sina dagar när han liksom verkar jäkligt intresserad av typ, ALLT. När han plötsligt hest skulle vilja springa över gatan för att hoppa och hälsa på en okänd tant, eller vadsomhelst. Men i allmänhet är det mest att han alltsom oftast prompt skall gå lite fortare än mig,så kopplet sträcks till slut. Jag kör rätt samma som dig, har gjort det ett tag nu. Stannar så fort kopplet sträcks. Jag har försökt några olika grejer - när jag testade just denna metoden när han var mindre så var det ganska omöjligt. Han la sig ner och bara kollade framåt. Backade jag kom han ju med kopplet.. men det hela gjorde inga större framsteg.

Jag har aldrig låtit honom dra sig fram till nått intressant, men det har varit svårt att få bort det allmänna koppeldragandet. Nu har jag börjat med att totalstanna vid varje koppelsträckning igen, det går faktiskt bättre och bättre, nu tar det oftast någon sekund  så kommer han tillbaka mot mig och söker ögonkontakt. Problemet är att det kan bli lite som en ond cirkel; sträck- stopp- kom- gå- sträck-stopp.. Osv. Försöker motarbeta det genom att byta riktning relativt ofta, gå runt bilar, hoppa över staket etc..så han måste ha mer koll på mig och vi har lite mer kul tillsammans. Det gör mina promenader lite roligare också - är rätt less på kvarteren här ändå.

Vad gör ni förutom den vanliga promenaden? Strunta i att gå "promenad" så mycket, och gå ut - kissa och lek järnet istället ? Förflytta er lite medans ni leker? Ist för att bara promenera så att säga.

Anmäl
2018-02-06 16:20 #100 av: Fisherling

Drömde att jag tävlade Freestyle med Tinja. Eller, vi kom aldrig så långt för precis innan kommer jag på att jag har varken musik eller tränat ett program... Tinja kunde dock rörelserna till en grupp människor som tävlade?? :confused:Funderar

Resten av dagen har spenderats utomhus i ca 2 timmar på golfbanan, lek och spring med andra hundar blandat med lite träning för Tinjas del. Perfekt störningsträning :D
Sen har jag åkt och storhandlat. Min kyl är full av nyttigheter :love: Ser så fram emot att få börja laga mat igen!

Anmäl
2018-02-06 16:25 #101 av: Magrat

Har varit inlagd i fem dagar. Kommer hem till hundarna (och de andra djuren) efter utskrivning när de varit ensamma med maken. De älskar maken men när jag kom hem höll de på att krypa ur skinnet av glädje. Då känns det lite bättre och man känner sig älskad. Jösses vad man kan älska djuren!

//  Leona

Anmäl
2018-02-06 20:33 #102 av: PuffBuck

#98 Jag har prövat att gå med både spänt och slakt och bara gå, men jag vill inte lära honom att det lönar sig att dra och så är det snorhalt ute nu. Han bryr sig inte ett skit om han så hänger och kvävs i kopplet av sitt eget dragande. Jävla curly, alltså!Galen

Han brukar aldrig få sniffa, kissa eller krångla med annat när vi går med längre koppel. Tråkträningen är däremot att han söker kontakt när allt annat är tråkigt (hundar, bilar, människor, cyklister osv) och att vi då går eftersom jag är nyckeln till att vi kommer vidare. Hans jag-dör-av-tristess-pip säger att det funkar, för han har skittråkigt när jag inte reagerar på hans fjant.

#99 Det är nästan alltid bara framåt-drag eller mot saker som är udda, såsom ett löv på vägen, en plastpåse, en snöklump osv. Inte hundar eller folk. Han får en rejäl korrigering när han rycker fram till saker eftersom det kan bli farligt, men han brukar vara så jäkla snabb på att reagera på ALLT att jag inte hinner korta kopplet/göra ett ryck för att bryta ens. Dessutom hänger han och kväver sig själv för att slå på saker om han inte kan nå dem med munnen..

De metoderna jag kör fungerar, men han glömmer DIREKT. Vi kan inte ens gå en halvmeter innan han drar igen. Det gör mig helt jävla slut, rent utsagt.

Jag har prövat att göra ett ryck när han drar eller när kopplet är påväg att bli spänt, men eftersom jag måste göra det konstant blir jag förbannad.

Resten av metoderna har vänta i grund och botten.

Vi körde väldigt mycket med att leka, leta godis, träna fot och massa annat. Jag kan absolut inte göra det längre för att han äter skit eller saker jag inte hinner se vad de är. Han har plockat upp glasbitar förut också. Nu är det munkorg på hela promenaden i 14 dagar som start, men det lär bli mycket längre också, för jag orkar inte alla jäkla konflikter runt att han aktivt letar efter skit och annat.

Vi har inget att kalla promenader eftersom vi går 50 cm, stannar, står där i flera minuter, upprepa.. Det är tusen gånger skönare för mig och jag slipper bli arg för att jag ska behöva tjata hål i huvudet på honom med ryck eller kommandon/hans namn.

När vi inte försöker komma någon vart så är han lös och härjar runt. Idag fick han ha en knutleksak då han kan hålla den genom munkorgen, kongen dödar han och försöker plocka upp genom munkorgen. Detta är bara lämpligt att göra när vi har kommit de där 160 meterna eftersom det är bilväg hela vägen ner..

#101 Hoppas att du mår bättre oavsett anledning till inläggningen! Underbart när djuren visar uppskattning!

Anmäl
2018-02-06 21:16 #103 av: Magrat

#102 Nja, det är väl inte bättre, men jag träffade i alla fall en läkare som för en gångs skull faktiskt sänkte medicin istället för att höja. Känns lite konstigt att man får en så vettig läkare när man ligger inne med LPT. I vanliga fall höjer dem ju som tusan då.

Ja, men det var verkligen härligt. Har faktiskt aldrig varit ifrån hundarna så länge förut. Maken brukar alltid ta med dem när jag fått utgång med personal/anhörig. Men den här gången var det Ej ut. Så himla glad att få komma hem till mina byrackor, och de andra djuren också, såklart!

//  Leona

Anmäl
2018-02-06 21:22 #104 av: taxarärbäst

min lilla kille har inte fått ett epilepsi anfall på snart en månad! :)

Anmäl
2018-02-07 06:36 #105 av: Drömmis

#93. Han blir 1 år i slutet av mars :) vart kommer din ifrån? Supersöt Hjärta

Anmäl
2018-02-07 06:58 #106 av: tiger tok

#105 min blir 1 år den 24 mars:)
Vargaviddernas i Östergötland, din då?

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2018-02-07 07:12 #107 av: Drömmis

Tror våran också föddes den 24:e Funderar

Han är från Tridents :) Vart bor ni någonstans? 

Anmäl
2018-02-07 07:37 #108 av: tiger tok

Spännande, kan ha varit den 25 min föddes?
Stockholm, Vallentuna:) och ni?

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2018-02-07 08:59 #109 av: peafie

Igår fyllde lilla svart hela fyra år. Partajar Hon firade födelsedagen på sämsta sätt: en tråkdag hemma. Vi får försöka höja standarden idag, tror jag.

Är det inte galet hur fort det går? Jag tycker det var nyss jag hämtade hem det lilla svarta knytet, och ännu mer nyss som jag skrev här om att jag hade spontanshoppat en valp (som nu är över ett år). Jag skulle vilja bromsa tiden lite!

Bloggen       ○      Instagram

Anmäl
2018-02-07 13:21 #110 av: JoannaLi

#109 

Grattis Calla!!! Partajar

Känns så sjukt att hon är yngre än Arrak, men att jag "känt" henne längre. Stora damen! Kär


Anmäl
2018-02-07 16:17 #111 av: peafie

#110 Haha, jaa! Hur gammal var Arrak när du tog över honom?

Bloggen       ○      Instagram

Anmäl
2018-02-07 17:49 #112 av: JoannaLi

#111 Han var ganska precis 1,5 :) 

Och jag förstår så känslan med att vilja bromsa tiden - i mitt huvud är Arrak fortfarande 1,5 år, bara lite mer väluppfostrad. Och så ser man sig omkring och inser att han är F.Y.R.A. Yrar


Anmäl
2018-02-07 18:42 #113 av: peafie

#112 Hade för mig att det var nåt sånt!

Och ja.. bara tanken på att de närmsta fyra åren kommer gå lika fort... usch!

Bloggen       ○      Instagram

Anmäl
2018-02-07 19:40 #114 av: Duvethon

Blir så förtvivlad... blev kritiserad av min släkting för att jag inte går promenader med min 5 månaders valp. blev riktigt ledsen, jag lägger all min lediga tid på hunden (är för tillfället arbetslös) och har lagt timmar på miljöträning, går valpkurs, tränar kontakt och lydnad i korta omgångar varje dag. ser ingen mening i att gå promenader med honom av två anledningar 1. det går en lös hund i närheten som har attackerat två stycken hundar och 2. han tycker att det är roligare att leta godis på trädgården osv (bortsett från det självklara, att valpar inte ska motioneras). Han skäller dock en del på andra hundar när vi är på trädgården och släktingen menar att det är för att han inte är hundvan, detta är för det första en larmhund så en viss skällighet finns det, och för det andra skäller han ingenting när vi är utanför hemmet utan enbart på trädgården. jag blev riktigt upprörd faktiskt med tanke på hur mycket tid och kärlek jag lägger på min vovve.. Storgråter

Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.      

Anmäl
2018-02-07 20:41 #115 av: Jojaton

#114 Du känner din hund bäst, och det verkar ju som att din hund har långtråkigt om dagarna så det hade jag struntat i. Jag tänker dock att din valp ändå kanske behöver röra på sig lite också? Enformiga koppelpromenader är inte så bra nej, men att gå i skog och mark (det kan man ju kombinera med godissök) bygger viktiga muskler och balans. :)

Jag är sååå stolt över snorvalpen! Idag på unghundskursen skulle vi göra en övning som började med inkallning, sen ”fotgående” (gå över planen med kontakt) och sist ett sitt-stanna kvar - utan synliga belöningar. Vi var först ut och när vi var färdiga sa instruktören ”Jag skulle inte vilja gå kurs med dom två!” Och berömde Sam för hans fantastiska kontakt och mig för att jag hade varit så ”cool” utan att ha något i händerna. Sen skulle vi träna på passitivitet och aktivitet med störning - och vi var i par med en hund som vi bor väldigt nära med så dom har lekt på kvällspromenaderna, vilket gör att de ibland har svårt att koncentrera sig på träning i närheten av varandra. Förutom att Sam stal en godis precis framför nosen på Sune så skötte sig båda två helt perfekt med sånt fokus på oss, både jag, Sunes husse och instruktören var jätteimponerade!

Johanna
@bellasantorino på Instagram

Anmäl
2018-02-07 20:57 #116 av: Duvethon

#115 Vi går i skog och mark, utöver det går vi ibland i stan för miljöträning så absolut får han röra på sig... :D av den anledningen ser jag "kvarterspromenader" som meningslöst... Gud vad kul att det gick så bra!! man blir så glad när det går bra på kurserna Gapskrattar

En sak jag funderar på, kopplet lossar hela tiden och senast idag fick jag fånga in rymlingen :P tror ni att pistolhake är säkrare?

Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.      

Anmäl
2018-02-07 21:04 #117 av: Maleficum

#116 Vad är det för hake på kopplet nu? Har pistolhake på nästan alla koppel jag använt gnom åren och det har funkat bra förutom när de blivit såpass slitna att de gått av vid "sviveln". Men har även haft BGB-hake på några få koppel och det har funkat det också.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-02-07 21:12 #118 av: Turast

Skriver en "artikel" om specialsök på min lilla hundtjohejsanhemsida/blogg och har typ skrivit 1,5 a4 på sjukt kort tid (inte klar). Det får mig dock att fundera på varför jag var så fruktansvärt dålig på att skriva klar uppgifter i skolan fort Gapskrattar

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2018-02-07 21:14 #119 av: Jojaton

#116 jamen dåså, ännu större anledning till att bara strunta i släktingen!

Tack, för mig som förstahundsägare är det otroligt skönt att få kvitton på att man gör några rätt på vägen :D

Johanna
@bellasantorino på Instagram

Anmäl
2018-02-07 21:14 #120 av: Duvethon

#117 Har BGB-hake nu och den funkar inte alls :( på något sätt känns pistolhake säkrare?

Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.      

Anmäl
2018-02-07 22:09 #121 av: Maleficum

#120 Om det inte är en bra BGB-hake så är nog pistolhake bättre, brukar själv föredra dem faktiskt (om inte annat för de är lättare att knäppa på och av).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-02-07 22:34 #122 av: Duvethon

#121 Ja okej! jag testade med en ståltråd att knäppa fast haken och BGB-haken gick av direkt! så imorgon bär det av till affären för att införskaffa en pistolhake.

Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.      

Anmäl
2018-02-07 22:41 #123 av: CayKantos

Bara går runt och väntar o väntar o väntar på besked att valparna har kommit.. beräknad födsel denna vecka 😍 ahhhhh!!

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av Mirthful Galleria, kom gärna in och kika!

Anmäl
2018-02-08 06:51 #124 av: Drömmis

#108. Vi bor i Trosa kommun. Men visst brukar de ha västgötaträff på gärdet ibland? Då kanske vi ses där nån gång :D

#123. Vad för ras 😍 

Och nu har jag blivit ny sajtvärd för hundparkour-sidan :D. Ska bli spännande :). 

Anmäl
2018-02-08 08:07 #125 av: CayKantos

#124 Kelpie såklart!😍 kanske äntligen e dags för en liten till mig efter 3 år 😁

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av Mirthful Galleria, kom gärna in och kika!

Anmäl
2018-02-08 09:10 #126 av: tiger tok

#124 ja, varje månad har de träff på Gärdet!
Har du varit där någon gång? Hur var det isf?

Kul om det blir lite liv på den sidan!
Vi har börjat köra lite på bebis nivå, så om du behöver bilder till nån artikel etc är det bara att pma!

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2018-02-08 20:10 #127 av: IdaSoren

Har varit och träffat en hund som det verkligen klickade med. Han är ingenting av det vi skulle ha egentligen, det enda som stämmer är storleken på jycken och att jag föll totalt pladask... Vi har tittat på andra, mer perfekta hundar, men det har aldrig blivit samma sak, så nej, det måste stämma i kemin. Vi bad om besiktning som kom tillbaka i princip utan anmärkning idag och nu har vi bestämt oss för att ta hem den på prov om några veckor. Är så förväntansfull och nervös och hoppas att det ska stämma för alla. Förlägen

Ida

Anmäl
2018-02-08 21:00 #128 av: tiger tok

#127 ooo, vilken ras?

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2018-02-08 21:03 #129 av: IdaSoren

#128 En blandras, blev det till slut. Ingenting vi aktivt sökte egentligen men han dök upp i flödet liksom, och vi var bara tvungna att få träffa honom. Jackie älskade honom också Kär Lägger upp bild och presenterar honom här om allt går bra och vi bestämmer oss för att behålla honom.

Ida

Anmäl
2018-02-08 21:10 #130 av: Jojaton

#129 spännande med ny vovve! Håller tummarna att det går vägen för er :)

Johanna
@bellasantorino på Instagram

Anmäl
2018-02-08 21:57 #131 av: Turast

Whooooooooop äntligen klar med specialsöksinlägget!

Tänker vara så sneeaaaky att jag gör smygreklam (gud vad diskret) här, någon får stoppa mig om jag bryter mot någon megaviktig regel Kär

https://turast.weebly.com/traumlningstips/specialsok 

blev faktiskt lite stolt, jag planterade till och med om en växt för insåg att alla mina krukor som jag använder till specialsök är i ladugården och jag är lat och behövde fota Oberörd

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2018-02-08 22:44 #132 av: Maleficum

#131 Intressant =D Vi var på kantarellsöks kurs med vår labbe när hon var yngre, men när vi kom till markera momentet (då de ville man skulle lära in sitt som markering) så tyckte hon det blev tråkigt och ville inte vara med längre (hon hade absolut inga problem att hitta kantarellerna, men eftersom hon själv inte tyckte de var goda så ansåg hon inte det vara värt sökandet när hon skulle vara tvungen att göra något mer än att bara hitta dem för att få sin belöning). Hade helt klart underlättat (och kanske till och med gett ett mer lyckats resultat) om man haft tillgång till den infon och tipsen då! Kanske något att tänka på tills nästa hund (nu är labben för gammal och har börjat tappa luktsinnet för mer avancerat sökande än godissök).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-02-09 08:43 #133 av: peafie

#132 Min labbe markerar glatt kantarellerna... genom att krafsa kraftigt med båda tassarna. Storgråter Har man tur finns där fler kantareller runt omkring. Har man otur har hon hittat den enda kantarellen och man får plocka upp smulorna som finns kvar.

Bloggen       ○      Instagram

Anmäl
2018-02-09 08:52 #134 av: JoannaLi

Veterinären snart då. 

Jag skämtade om att det var länge sedan han var dyr i veterinärkostnad när han förra veckan fick en lindrig ögoninflammation som gick över snabbt. Vissa straffar gud direkt, obviously. 

Eventuell kennelhosta. Looser


Anmäl
2018-02-09 09:07 #135 av: peafie

#134 Stackarn! Krya på sig! Hjärta

... och nej. Jinxa aldrig veterinärskostnader. Det straffar sig direkt.

Bloggen       ○      Instagram

Anmäl
2018-02-09 09:13 #136 av: JoannaLi

#135 Nej gud, det borde man ju ha lärt sig vid det här laget! 

Grejen är ju att det blir ju inte bara veterinärkostnad om det nu är kennelhosta - man ska ju ta sig hem också, iom att han/vi inte får vara kvar på internatet. Kämpar

Han mådde väldigt dålig mellan 7:30-8:45 ca. Sen dess har det varit nästan lugnt? 

Packar ändå väskan, utifall att. Kan vara hemma till klockan 04 i morgon bitti. 


Anmäl
2018-02-09 09:20 #137 av: peafie

#136 Just ja... det är ju inte nästgårds heller. Ledsen Håller tummarna!

Bloggen       ○      Instagram

Anmäl
2018-02-09 09:31 #138 av: JoannaLi

#137 Jag också! Två timmar kvar... Hjärta


Anmäl
2018-02-09 09:59 #139 av: Jazzyjeff

#131 skulle gärna läsa, men länken funkar inte!

Anmäl
2018-02-09 10:08 #140 av: peafie

#139 Det är bara urlen som är lite trasig. Prova denna: https://turast.weebly.com/traumlningstips/specialsok

Glad

Bloggen       ○      Instagram

Anmäl
2018-02-09 12:57 #141 av: PuffBuck

#103 Det är den bilden jag har av inläggningar, så det var ju jättekul att de inte höjde skiten ur medicinen nu! Hoppas att du känner dig bättre snart!

#138 Fy! Hur går det?

---

Idag var Knut en ängel! Det tog inte alls lång tid att komma upp till parken och det blev bara ETT längre stopp. Sen lekte vi järnet och munkorgen åkte till och med av! Lycklig hund, nöjd husse. En så härlig dagKär

Tillägg: Han fick vara själv ganska länge igår (drygt 3 timmar) vilket var väldigt saftigt för honom, så han levde rövare. Hans handduk i buren är helt grön efter en jättesmaskig markeringspenna och det är fläckar på soffan också!GapskrattarAnnars var det papperssnö han hade gjort, samt en massa saker som han hämtat till buren.

Jag blev arg men gjorde faktiskt ett enormt framsteg genom att skicka ut honom ur buren och upp i soffan, städa bort allt och be honom gå in i buren. I vanliga fall skulle jag ha skällt ut honom efter noter, så det var enormt skönt att kunna låta bli nu!

Anmäl
2018-02-09 13:12 #142 av: CayKantos

Lyckad valpning. 7 friska små 😍 nu är det verkligen jobbigt.. vänta veckor på att veta om det ens finns chans o få en 💙💙

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av Mirthful Galleria, kom gärna in och kika!

Anmäl
2018-02-09 15:12 #143 av: PuffBuck

#142 Håller tummarna! Jättekul att det är ett steg på vägen nu iallafall!

Anmäl
2018-02-09 15:56 #144 av: JoannaLi

Kennelhosta. 

Alla andra hundar är utsparkade från skolan nästa vecka för att minska smittspridningen, och jag känner mig superskyldig Brustet hjärta


Anmäl
2018-02-09 16:26 #145 av: Sugar Mist

Livet blir inte som man alltid vill och det är b a j s

Sajtvärd för Vallhundar iFokus

Anmäl
2018-02-09 18:34 #146 av: PuffBuck

Jävla snorvalp. Nu var jag borta i 30 minuter och han var ordentligt rastad innan. Ändå dödade han grejor. Det var sista gången han fick vara lös i vardagsrummet när jag är borta. Så jävla less.

Anmäl
2018-02-09 18:36 #147 av: JoannaLi

#146 Det kan inte bara vara så att han skulle behöva lite mer bearbetningstid efter igår, för att kunna vara själv lugnt? Arrak är sån. Om han inte pallar dag A, utan det blir jobbigt, så måste man sänka kraven dag B (och ofta C), och så kan man återgå till den vanliga tiden man brukar lämna :) 


Anmäl
2018-02-09 18:47 #148 av: PuffBuck

#147 Ingen aning. Möjligt. Jag har aldrig aktivt ensamtränat honom då jag aldrig behöver lämna honom om inget väldigt speciellt dyker upp. Klart det är idiotiskt, men jag får aldrig tummen ur heller, som med allt annat.

Anmäl
2018-02-09 18:52 #149 av: tk1971

Misstänker att det snart är löp på gång här, åtminstone hos den ena tiken. Hon är väldigt nojsig och närgången. Förra gången började de löpa med bara några dagars mellanrum, så den andra sätter väl igång snart också.

Wish me luck... 🙄

Anmäl
2018-02-09 19:37 #150 av: JoannaLi

#148 Nejsch! Det som funkar, det funkar! Behöver man inte aktivt sitta och planera varje sekund och andetag av sin träning - så behöver man inte, och varför spendera mer energi än man behöver. Han har ju gjort framsteg hittills! 

För Arrak är det bara att det är lite av en "stress-detox" efter en misslyckad lämning, så kan man återgå sen :) 


Anmäl
2018-02-09 20:04 #151 av: JoannaLi

Fyfan så jävla rolig Buddy var. Bästa skithunden Kär

Apropå sökhundsdiskussionen och vinthundar. Vinthunden som stod och skrek i förväntan för att jag hade söktecknet i hand. Stack som ett jävla skott så fort man pekade. Hittade sin människa och skällde ut hen efter noter, högt, klart, självsäkert. Och så fort som fårkampen trollades fram så skulle den och personen i andra änden . Så det var ju bara för föraren (host, mig) att ta på sig Usain Bolt-skorna och sprinta, för att rädda den här stackars figgen från den galna jävla whippeten, för så fort jag/matte tog över kampen så var det lugnt. Vi kunde dela. 

Och fyfan vad man kunde få den hunden att jobba för fårkampen. Och vilket bett han hade i kampen. 

En av de roligaste hundar jag mött. Och jag saknar honom något så galet, trots att han inte var min någonstans. 


Anmäl
2018-02-10 16:18 #152 av: IdaSoren

Skev fråga kanske men har någon ett tips på en bra godis/belöningsväska som inte kostar flera hundra kronor? Vi har provat 3 olika modeller nu med dragsko, och på kort tid går alltid dragskon sönder av någon anledning... Funkar de med magnet bättre kanske?  Funderar

Ida

Anmäl
2018-02-10 16:56 #153 av: PuffBuck

#152 Jag hade en sådan med dragsko och tyckte att den höll bra tills hunden tuggade sönder den, hehe..SkrattarFast jag brukade ha den i samma läge och byta väldigt sällan. Efter den hade jag bajspåse och nu har jag en sån där ankelhög strumpa.

Anmäl
2018-02-10 17:22 #154 av: Jojaton

#152 jag har en från EQDOG (Click’n Treat) den är dyr men jag tycker det var värt det. Riktigt bra kvalite, enkel öppna/stänga funktion, rymmer massor (brukar få plats med nån leksak i den också, vilket är toppen) Bra småfickor för klicker, bajspåsar, nycklar osv... Lyckades norpa en när Arken Zoo hade rabatt på den, så går säkert att få tag på den lite billigare än den är där. :)

Johanna
@bellasantorino på Instagram

Anmäl
2018-02-10 18:20 #155 av: CayKantos

#143 tack så himla mycket! Kan verkligen inte göra annat än att hoppas <3

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av Mirthful Galleria, kom gärna in och kika!

Anmäl
2018-02-11 19:25 #156 av: Turast

Jag vill bara att någon någon gång ska tycka att jag duger

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2018-02-11 19:51 #157 av: Sugar Mist

#156 Jag gör det.

Sajtvärd för Vallhundar iFokus

Anmäl
2018-02-11 22:45 #158 av: Aussietok

Folk som gillar att trycka ner andra är det bästa som finns...eller inte
Tur man inte påverkas av deras negativa liv :D

Anmäl
2018-02-12 06:14 #159 av: Drömmis

#126. Tyvärr aldrig varit där, men nån gång ska ju vara första. Vore oerhört häftigt att se alla vättar springa runt... enda risken är väl att man blandar ihop dem Förskräckt.

Ja men precis, det är ju en härlig sport som alla kan utföra, så hoppas att jag får liv i sidan igen :D. 

Anmäl
2018-02-12 13:24 #160 av: IdaSoren

Finns nog ingenting Jackson älskar mer än pinnar. Hon har en liten pinn-samling utanför vår port, där hon lägger allt hon hittar under promenaderna. Så ibland när vi kommer tillbaka efter promenaden gräver hon upp en pinne där som hon lägger sig ner och biter sönder. Idag tillkom en liten stump i samlingen Tummen upp

Ida

Anmäl
2018-02-12 14:31 #161 av: PuffBuck

#160 Så jäkla söt!Kär

Har också retriever, men han vill gärna äta pinnarna, så han brukar inte få ha dem så länge efter att han har sprungit runt med dem. Han brukar nöja sig med att hoppa på pinnar/löv/snö/annat med framtassarnaGapskrattar

Anmäl
2018-02-12 17:39 #162 av: Turast

#157 men åh Hjärta

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2018-02-12 17:43 #163 av: Maleficum

#160 #161 och jag har en labbe som aldrig varit speciellt förtjust i att bära runt på saker :P

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-02-12 18:33 #164 av: KatarinaSt

Planerar en fjälltur som inte är förrän i höst, men eftersom jag är lite av kontroll-freak så vill jag ha menyn både för människor och hund klar. Mat är absolut viktigast i vår familjs värld och då är hunden inräknad. Tänkte prova att torka egenlagad mat men så funderar jag på det här med hundens mat. Han brukar ju få Mush-bollar - kan man torka dem i ugn tror ni? Alternativet är torrfoder som han inte ätit sin "barns-ben" men som säkert går ner.

Anmäl
2018-02-12 18:46 #165 av: JoannaLi

#164 Jag tror att Mush maler ben till sitt foder så att det kan finnas bitar kvar, och då hade jag inte velat torka det pga splitterrisken (även om den är väldigt liten, men jag är mesig :P ). Däremot ett annat färskfoder som inte innehåller benbitar, som t.ex. Pondus, Priima eller så tror jag man kan torka! 

Annars finns frystorkade Ziwipeak, eller oxmedaljonger från Sund Hundmat (?) :) 


Anmäl
2018-02-12 19:32 #166 av: Jojaton

#164 Precis som #165 säger så är det ben i Mush’s foder, så jag hade provat torka något annat. Att byta mellan olika färskfoder går ofta att göra direkt :)

Johanna
@bellasantorino på Instagram

Anmäl
2018-02-12 19:36 #167 av: KatarinaSt

#165 och #166 - Jag ställde samma fråga direkt till Mush och fick samma svar som ni gav. Pga ben (om än små) så finns risken att de blir vassa vid uppvärmning och de rekommenderar därför inte att man torkar mush-bollarna på det vis jag tänkt.

Blir nog torrfoder ändå - gäller ju bara nån vecka

Anmäl
2018-02-12 22:59 #168 av: Frida B

Usch, inne i en dålig period. Känner mig så fruktansvärt äckligt ensan och tom, hela världen är bara en grå massa oavsett vad jag gör. Ser ingen direkt glädje i något. Håller dessutom på att plocka ihop grejer för att snart flytta från mitt liv jag bildat här, för att flytta tillbaka till familjen där vi bara kommer bråka och skrika på varandra. Mår ständigt illa, har ofta hjärtklappning... Ingen som förstår. Kan inte förmå mig att prata med folk om det, så fort dom frågar undviker jag. Det enda jag känner att jag kan lätta lite på hjärtat är här, här dömmer knappt ngn för jag är någorlunda anonym.
Livet är piss. Ville bara säga det.

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2018-02-12 23:06 #169 av: Jazzyjeff

#168 bra att du pratar ut, vi är nog många här som mer än gärna bollar med dig och lyssnar på det du har att säga, även om det bara vore att få lätta lite på alla tankar.

Anmäl
2018-02-13 08:14 #170 av: peafie

#168 Jag vet att det känns som att ingen förstår men vi är många som kan identifiera oss med det. Det är lättare att se utifrån. Någonting som hjälpte mig mycket förra vintern när jag var nere i en depression var när min psykolog sade "jag vet inte vad jag kan säga mer än att all forskning, all litteratur säger att det blir bättre. Även om det inte känns så, så finns det ett slut på det". Jag vet inte om det var forskaren i mig som tog fasta på det och fann tröst i det, eller varför just det hjälpte, men det gjorde det och det var sant. Det blir bättre. Till slut.

...och det finns hjälp att få. Det finns vägar ut ur det mörka.Hjärta

Bloggen       ○      Instagram

Anmäl
2018-02-13 09:29 #171 av: tk1971

Ja, jag anade rätt. Nu har den yngre tiken börjat löpa. Och nu är hon sur på mig för att jag tvingar henne att ha en rosa byxa. Och hennes polare ser ut att skratta åt henne.

Anmäl
2018-02-13 17:15 #172 av: Sugar Mist

Bokat in en tävling nu, så vi satsar stenhårt 😎
Har så fina kollegor också, så fantastiska på alla sätt och vis, drog verkligen jackpott på det jobbet även om det blev nitlott på andra sätt med flytten.

Blir så ledsen när människor här jag bryr mig om mår dåligt, massa kramar ut till er ❤️

Sajtvärd för Vallhundar iFokus

Anmäl
2018-02-13 22:27 #173 av: Duvethon

Vad älskar era hundar för godsaker? Min valpis har börjat tröttna på vanliga hudben, gav honom ett grisöra idag och det var väldigt uppskattat. Tänkte åka och införskaffa lite nytt imorgon så hit me up!

Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.      

Anmäl
2018-02-13 22:51 #174 av: PuffBuck

 #173 Hett tips: Tugghorn! De håller huuur länge som helst och luktar inget! Annars är grissvans och tjurmuskel något som Knut gillar. Han gillar i och för sig allt! GapskrattarDet bästa och nyttigaste är nog tugghorn och revben.

Anmäl
2018-02-13 23:14 #175 av: Jazzyjeff

#173 Rå köttfärs... :P

Anmäl
2018-02-14 09:10 #176 av: Turast

#173 råa ben är mina hundars favvo! :)

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2018-02-14 15:03 #177 av: Turast

Bläh blir så trött haha. Fått blogginlägg skrivet om mig hur jag mobbar personen i fråga och dissar hennes hund. Fick hot om att bli slaget osv (som hon nu nekar att hon hotat med).

vad jag gjorde? Sa att hennes blandras inte alls var lik en aussie varken till utseende eller sätt (sett hunden dagligen i 2 års tid, i träning och vardagssituationer)och hon hade skrivit att han var helt lik en aussie till både utseende och sätt. 

Att hon sen jämför sin hund med min aussies morbror och säger att de är SÅ LIKA, är bara hysteriskt roligt Gapskrattar (det var dessutom endast färgen som var lika hahah) 

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2018-02-14 16:41 #178 av: Sugar Mist

#173 Buffelchips är en hit här, 900g för 159kr på zoo.se :)

Sajtvärd för Vallhundar iFokus

Anmäl
2018-02-14 18:03 #179 av: Duvethon

Tack för era tips!
Köpte dessa: https://www.arkenzoo.se/pocca-natural-pressad-tuggring-113915
Är de okej att ge till valpar? är ju inget litet ben så tror risken är liten att han sätter den i halsen.

Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.      

Anmäl
2018-02-14 18:03 #180 av: Duvethon

Tack för era tips!
Köpte dessa: https://www.arkenzoo.se/pocca-natural-pressad-tuggring-113915
Är de okej att ge till valpar? är ju inget litet ben så tror risken är liten att han sätter den i halsen.

Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.      

Anmäl
2018-02-14 18:14 #181 av: Jojaton

Precis kommit hem från veterinären (första besöket för oss!) Sam har druckit väldigt mycket den senaste tiden, särskilt eftersom han äter färskfoder, så ville dubbelkolla att allt var ok. Men jag har bara en väldigt törstig liten grabb för allt såg ut som det skulle :D

Johanna
@bellasantorino på Instagram

Anmäl
2018-02-15 03:30 #182 av: Odd

Tänkte köra till Varberg imorgon, så tidigt som möjligt, kl är nu 3.30 och jag är fortfarande vaken. Härligt.

Anmäl
2018-02-15 06:38 #183 av: CayKantos

Har en av dom dör momenten vart jag känner mig som sämsta djurägaren... som tur är ena katten välsigt förlåtande och inte så lättpåverkad.. men andra katten.... trir jag har gett henne trauma typ 20 gånger sen jag fick henne..

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av Mirthful Galleria, kom gärna in och kika!

Anmäl
2018-02-15 10:29 #184 av: peafie

Jag har en fruktansvärt motig vecka. Mycket att göra, mycket som strular och dessutom enorma beslut att fatta som kan komma att påverka mitt liv rejält framöver. Så ångestfyllt.

Men jag fick tillbaka 2400 kr av försäkringsbolaget efter Vildhundens uvi, so I got that goin for me which is nice. Lipar

Bloggen       ○      Instagram

Anmäl
2018-02-15 10:37 #185 av: tk1971

Har bokat in hundarna på hundpang under några dagar i början av maj. Sambon och jag ska åka till Krakow. Ska bli intressant.

Hundpensionatet är av den sorten att burar inte finns, hundarna går lösa. De har varit där tidigare, jag vet att de gillar skarpt att vara där. Hoppas bara att löperiet är avklarat även för den äldre tiken, annars kan det bli problem...

Har nån här varit i Krakow? Har ni några bra tips på vad vi inte bör missa?

Anmäl
2018-02-15 11:40 #186 av: JoannaLi

Jag och Arrak har sovit i lägenheten två nätter - mysigt! Och jag jobbade kväll igår, så har börjat tjäna tillbaka lite av det som Arrak kostade mig förra veckan. 

Bilen är inne på verkstaden, så vi hoppas att det löser sig snabbt och billigt Tyst

#185 Jag har varit där! Vi var där på studieresa med SKMA (Svenska Kommitén mot antisemitism), så jag kan tipsa om mycket sånt! 

Sen kan jag säga att en av de bästa restauranger jag varit på i mitt liv finns centralt i Krakow, längs vad jag minns som gågatan. Har tyvärr ingen aning om vad restaurangen heter, men den fanns och var fantastiskt iaf ;) 


Anmäl
2018-02-15 11:58 #187 av: tk1971

#186: utmärkt! Då kanske du kan skicka lite tips i min brevlåda : ) Vi är särskilt intresserade av historia och kultur.

Auschwitz finns självklart med som en punkt i vårt reseprogram.

Anmäl
2018-02-15 12:31 #188 av: IdaSoren

ÖVERtaggad hund idag på lydnadspasset, vilket är ovanligt. Om jag väntade lite för länge med att ge kommando eller bad om stadga under för lång tid så fick jag en flygtackling... När damen så hade fått busa av sig lite och kunde fokusera så blev hon så. jävla. fin. Hon har i regel vissa dagar då hon är lättdistraherad, fort blir uttråkad och hellre går iväg och nosar i någon buske - och så har hon dagar som dessa, då man knappt ens behöver viska sitt kommando så är hon iväg som ett spjut och gör exakt vad man vill. Då är det så roligt att träna!!! Det är dessa dagar jag förstår de som vill satsa på sånt här Kär

Ida

Anmäl
2018-02-15 13:14 #189 av: Maleficum

#185 Vi var bla i Krakow på skolresa när jag gick i nian (var en tradition på skolan jag gick att alla i nian åkte dit och besökte bla Auschwitz). Tyvärr är det väldigt många år sedan så minns inte så mycket av vad mer vi kikade på där. Men vet att vi besökte någon stor inomhusmarknad och det var väldigt mycket fina gamla byggnader :)

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-02-15 14:23 #190 av: PuffBuck

#182 I feel you!

#183 Haha, jag är där jämt! Knut behöver säkert terapi!

#184 Samma här. Större beslut kan vara ack så besvärliga, speciellt om man måste göra dem relativt snabbt. Skönt att du får en slant tillbaka för kalaset!

---

Min träning börjar ge resultat! Vi kom snabbt upp i parken idag och det har bara varit lite tråk-pip. Han fattar väldigt bra och är snabb med ögonkontakten! Han gör heller knappt ryck mot saker och accepterar när det tar stopp i halsbandet (icke-stryp!!). Jag frågade Knut om jag haft en utbyteshund här och fått tillbaka honom nuSkrattar

Och..... Jag har fått lägenhet! Inget mer mögel! Ingen mer värdelös tvättstuga! Ingen mer ohyra! Ingen mer obefintlig ventilation! Inga värdar som skiter i en! Woooooh! Det är lite av en drömlägenhet också..Förlägen

Anmäl
2018-02-16 11:10 #191 av: JoannaLi

Igår fick jag hämta hem bilen, och idag kom mina hundtransport-skyltar. Nu väntar vi bara på backkameran så att vi kan ha sikt över honom i skåpet, och på fredag hämtar jag buren! Iiiih!

#190 Grattis!!! 


Anmäl
2018-02-16 11:38 #192 av: IdaSoren

Idag fyller min stjärna 3 år Hjärta 

Först fick hon stå ut med en liten fotografering, stackarn, men sedan blev det korvbelöning och snart ska vi ut och busa i snön Partajar

Ida

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.