Bruks

Från noll till hundförare

2017-10-15 13:07 #0 av: chaoscrime

Hej! Jobbar just nu heltid som telefonförsäljare och har börjat våga närma mig drömmen om att bli hundförare då jag anser att jag växt såpass som person att jag skulle klara av den typen av arbete. 

Nu är frågan, hur går jag tillväga? Jag är som sagt heltidsarbetare och är borta hela dagarna under veckorna(exklusive helger), och har alltså därför ingen hund. Funderar på spara ihop pengar så att jag kan säga upp mig, men vet hädanefter inte hur jag ska gå tillväga som sagt; Finns det olika företag man kan ansöka om jobb hos så att man får utbildningarna och hunden per automatik, eller måste jag söka som fodervärd hos försvarsmakten, gå med i brukshundsklubben och sedan göra utbildningarna i efterhand?

Hjälp en vilsen själ komma till rätta i hennes drömyrke!

Anmäl
2017-10-15 14:09 #1 av: JoannaLi

Vill du bli hundförare inom försvaret? 

Först måste man gå soldatutbildningen, och sedan ansöka om att få bli hundförare, och får då vidare utbildning inom försvaret :) Hund får du färdigtränad från försvaret när du är utbildad hundförare :) 

Eller menar du någon annan typ av hundförare? :) 


Anmäl
2017-10-15 14:27 #2 av: chaoscrime

Tack #1! Vet du om den typen av utbildning kan stödjas med CSN eller måste man ha en grundlig budget att leva på under tiden man går utbildningen? Tycks inte hitta någon information om kostnad eller hur den delen fungerar..

Anmäl
2017-10-15 14:41 #3 av: JoannaLi

#2 Så långt sträcker sig tyvärr inte kunskapen! Har någon tanke om att man får lön under utbildning precis som senare när man jobbar - men kan inte ge källa. 

Men känns ju inte orimligt i mina ögon?


Anmäl
2017-10-15 17:18 #4 av: Jojaton

Jag tror att all militär utbildning efter lumpen (eller vad det kallas nu) är betald av Försvarsmakten. Har en vän som utbildar sig till officer nu och får iaf lön för sin utb, samt betalda resor och boende. Tror han fått det hela tiden men inte helt 100.

 Johanna - @mysheltiesam

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.