Drag

Dra i vanlig Sele?

2017-08-26 19:01 #0 av: Hanna Rillo

Hej. Har en jämthunds Tik på 3 år som jag tänkt prova dra med lite. Och jag undrar,Kan hon dra i sin valiga sele (en Y-sele från Hurtta) Hon kommer ju inte direkt dra något tungt till och börja med. Men känns lute onödigt att köpa en dragsele innan jag värkligen vet att det kommer funka vid draget. Så kan jag ha gennes vanliga sele nu bara till en början?

Anmäl
2017-08-26 19:54 #1 av: Changrila

Jag skulle inte ha gjort det mer än en gång i så fall. Bättre att köpa en billig begagnad eller att låna från någon bekant. Förutom att det sliter på hunden om den drar på fel sätt, med fel utrustning osv så blir det ju också obekvämt för hunden och risken är att den pga det inte vill dra alls sedan, även om du skaffar bättre utrustning.

Anmäl
2017-08-27 09:57 #2 av: Vinternos

Vad ska hon dra? Beroende på om dragpunkten är låg dvs vid marken, skulle jag inte rekommendera att ens testa med vanlig sele. Som Changrila skriver ger det felbelastning och hunden kan få problem längre fram.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.