Bli med hund

När började ni miljöträna?

2017-07-15 14:23 #0 av: devilsdaughter

Hur snabbt kände ni att er hundvalp hade landat så pass att ni började  ha med er hunden hit och dit?

Anmäl
2017-07-15 14:24 #1 av: Tismon

Efter 4 dagar för mig :)

Allt är en väntan.

Anmäl
2017-07-15 15:15 #2 av: Wellcraft

I princip direkt.

Min hund var så stabil så han var hemmastadd och trygg från första minuten i hemmet. Inte rädd, nervös, osäker eller förvirrad.

Snarare lugnare och stabilare än de flesta vuxna hundar ;)

Han fick hänga med på saker med en gång.

Har man en osäker eller nervös valp får man nog vänta lite.

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl
2017-07-15 15:27 #3 av: Changrila

Aldrig gjort. Har aldrig tagit med yngsta dåren "för att träna" eller så, utan vi har bara levt vidare vårt vanliga liv (men med lite fler rastningar när hon var liten :p ). Hittills har hon aldrig heller tyckt att något varit läskigt, däremot pep hon och var rejält uttråkad första gången hon åkte buss, då var hon lite över 1 år gammal.

---------
HTTP://guldsaluki.wordpress.com

Anmäl
2017-07-15 16:29 #4 av: peafie

Miljötränar heller inte aktivt så tillvida att jag tänker på att åka iväg endast därför, utan hundarna hänger med på vad jag än pysslar med. Senaste valpen hade varit hemma tre dagar innan hon fick följa med till stallet, tror jag. När de alltid är med så lär de sig väldigt fort att ta det lugnt i olika miljöer och när de är ensamma i bilen. Däremot väntade jag med vissa saker, t ex. apporteringsträning i grupp och att vara med på WT med skott och grejer tills hon var ett halvår, för jag ville att hon skulle ha största möjliga chans att fixa det utan att gå upp i stress. Hon hade kanske fixat det tidigare men då hade jag lärt känna henne såpass att jag kunde göra bedömningen i alla fall. :)

callabaliken.blogg.se
Skogspromenader, apportering, viltspår, svampplockning och soffgos.

Anmäl
2017-07-15 17:15 #5 av: Lonaa

Senaste valpen hängde med till stallet dagen efter jag hämtat henne. Hon var en synnerligen kavat och trygg hund, det var bara att tuta och köra.
Jag anser att det beror så otroligt mycket på individen, man får läsa sin valp och anpassa sig helt enkelt.
Sen en sak som jag tycker är jätteviktig; att valpen får VILA ordentligt mellan varven. Ju jobbigare den upplevt något, desto längre och lugnare vila efteråt. Vissa valpar kan koppla av och sova var som helst, andra behöver en invand miljö och lugn och ro för att verkligen "återhämta sig".
Det är naturligtvis också något att träna på, men kanske inte vid samma tillfälle.

Matte till jaktlabben Nikka och cairnterriern Charlie
Blogg; raskva.wordpress.com
(Lonaa och Lon@ samma person, problem med inlogg)

Anmäl
2017-07-15 19:20 #6 av: panini

Vi har aldrig riktigt miljötränat utan dom har liksom bara hängt med i vardagen sen dag ett.

Anmäl
2017-07-16 07:54 #7 av: tk1971

Det har vi börjat med nästan direkt. Inte nåt stort och stojigt i början, utan nåt litet som även en liten valp klarar av. Sen ökar vi intrycken och tiden efter hand. 

Anmäl
2017-07-16 09:36 #8 av: fridarebecka

Efter 1-2 veckor. Vi bor i stan så valpen hade redan mycket att ta in här hemma, tex trafik, stora folkmassor, skateboards och cyklar, utryckningsfordon osv.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.