Bli med hund

Pudel på fredag!

2015-11-23 09:48 #0 av: JuniHundar

Hej! Jag och min familj ska få hem en hund på prov på fredag. Min pappa åker tidigt fredag morgon 4 timmar i sverige, och sen tillbaka. Som sagt ska vi ha hunden på prov då vi både har katt och allergi i familjen, dock så är allergikern pälsallergiker så hon borde väl inte känna av pudeln? vår katt zacke är ganska lugn när det gäller hundar så länge dom inte går fram och vill leka och grejs, pudeln är då också uppvuxen med både katt, barn och andra hundar. Nisse heter pudeln och det är en toypudel, han är två år. Det här är vår första hund så här kommer lite frågor:

1. Är någon här allergisk för pälsdjur och inte känner av pudeln?

2. Brukar man kunna lära pudlar vid två års åldern att gå lösa?

3. hur länge anser ni att man kan lämna en hund ensam eller med katt?

Tack på förhand!

Anmäl
2015-11-23 12:46 #1 av: [Forest]

1,Pudelfamilj här med son med allergi (som inte bor hemma längre) har inte känt av pudel alls, men det är jätte olika och skulle inte skaffa någon pudel förren vi provat honom+pudel innan. 

2. Ålder på hunden har inget med att dne inte kan lära sig något, jag skulle inte börja med att tragla in saker först utan låta hunden landa i det nya hemmet, låta den lära känna alla först väl samt lära känna hunden. 

3. Eftersom hunden är ny så skulle jag inte lämna den alls länge första veckorna, det är nytt hem. Att ta en omplaceringshund betyder inte att allt är klart, trots att hunden klarat av att vara ensamen 4-5 h innan så kan detta vara helt borta i nya hemet. Detta får man känna sig fram helt, en katt eller annan hund ser inte andra som sällskap så det gör varken till eller från. Vi jobbar olika tider i regel min man jobbar dagtid provjobb sen några veckor tillbaka 8-15 han går hem på rasten som är vid 11.30. Hundarna här 3 st pudlar är hemma max 4 h detta inträffar 2-3 gånger per månad men får även vara hemma när vi åker och handlar/shopar :) 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2015-11-23 14:17 #2 av: [Nalle-]

Vad roligt med pudel! :)

1. Är någon här allergisk för pälsdjur och inte känner av pudeln?
Jag är allergisk, men mot just hundar är det väldigt lindrigt. De flesta hundar känner jag dock av lite när de fäller som värst men min pudel har jag aldrig reagerat på. Har dock både släktingar och en vän som är allergiska som även känner av min pudel, men ändå lindrigare än andra raser. 

2. Brukar man kunna lära pudlar vid två års åldern att gå lösa?
Ja, men man får börja lugnt och öka långsamt. Man kan ha en långlina på hunden och träna inkallning på ett öppet fält eller liknande utan störning. 

3. hur länge anser ni att man kan lämna en hund ensam eller med katt?
Jag hade börjat ensamträna som att jag hade valp. Ytterst korta stunder i början, typ att gå ut med soporna, och bygga upp det långsamt. Det är olika även bland vuxna hundar hur länge de klarar av att vara ensamma hemma med jordbruksverket rekommenderar max 6 timmar. 

Lycka till!

Med vänlig hälsning
Nadja Wänting, sajtvärd på  hundar ifokus och teddykaniner.ifokusBlomma
Hundblogg:  nouw.com/pudelfnatt

Anmäl
2015-11-23 15:57 #3 av: Tindris30

Va kul med en pudel vi har två dvärgpudlar :)

1. Är någon här allergisk för pälsdjur och inte känner av pudeln?Min mamma är allergisk mot pälsdjur men hon funkar med pudlar men det är ju olika från person till person vet en som inte är allergisk mot sin labrador xDSkämtar

2. Brukar man kunna lära pudlar vid två års åldern att gå lösa?

Ålder har nog ingen betydelse tror jag 

Beror nog mer hur man tränar men i början ska du nog få honom oh trivas hemma hos er :)

3. hur länge anser ni att man kan lämna en hund ensam eller med katt?

tror man kan lämna lika länga som man får lämna hundar ensamma beroende på katten och hundens relationxD

Anmäl
2015-11-23 21:32 #4 av: JuniHundar

Nu fick vi reda på för ungefär en halvtimme sen att det inte blir så, jag är bara så Jävla lessen och så himla arg på den kärringen som sålde hunden! vill inte gå in på så mycket nu, sitter fortfarande in chock!StorgråterGråter

Anmäl
2015-11-24 06:59 #5 av: Cahira

#4 Beklagar. :( 

Som svar på dina frågor ifall du kollar på pudel igen. Jag har astma och jag klarar pudeln bra. Speciellt de som badas regelbundet i schampo jag tål. Lösgående är individuellt hur snabbt de går att lita på, men det kräver mycket samarbetsarbete innan man kan röststyra och mitt bästa tips är att se kopplet som ett säkerhetsbälte istället för koppel och träna mycket på röststyrning oavsett ras du har. Hur länge hunden kan vara ensam beror på träning och hur länge hunden kan hålla sig men de måste få kissa. Vissa får enorm ångest av att vara ensamma och då blir man lite mer bunden och ett hunddagis eller dagmatte kan vara något att överväga om man är borta länge. 

Hoppas ni hittar rätt hund så du kan känna dig glad igen! 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2015-11-26 10:09 #6 av: [Forest]

4 Beklagar verkligen. Hoppas ni snart hittar ny hund som passar er :) 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl