Jakt

Bur värmare?

2015-09-08 13:53 #0 av: Allumania

Undrar om der finns något på marknaden som man kan lägga i bilen/på/ vid hund buren så att bilen/hunden hålls varm. Skulle behöva en sån då vi ofta har 2 hundar med på jakt och den ena kan hamna vänta emellan när man jagar med den andra. (Man kan inte släppa dem tillsammans för då fjanttar de sig bara) Och man kan inte lämna den yngre hemma då han skäller ensam enl. grannar...

Anmäl
2015-09-08 14:24 #1 av: Bogey

Bensin eller dieselvärmare i bilen (beroende på bil) är väl det bästa men det är dyrt om du ska eftermontera så jag antar att du är ute efter nått enklare.  Tyvärr har jag inga bra förslag.

Anmäl
2015-09-08 16:44 #2 av: FjantYoda

har sett dynor som man värmer i mikron som man kan lägga i buren och som sen håller sig några timmar

Anmäl
2015-09-08 20:16 #3 av: isblixt

Värmeflaskor och värmande täcke på hunden, back on track nättäcke eventuellt under är väl det jag kan komma o tänka på... 

Anmäl
2015-09-08 20:43 #4 av: russin

Jag skulle satsa på fårskinn i buren att ligga på samt ett bra värmetäcke Glad

Anmäl
2015-09-08 20:55 #5 av: Rebornlady

Jag har sett en liggdyna med värme i på granngården.

Anmäl
2015-09-09 04:14 #6 av: Lon@

Det finns filtar som värms genom 12-voltsuttaget ("cigarettändaren") men jag har ingen aning om var man får tag på dem, var några år sedan jag såg dem på nätet. Skulle heller inte kännas helt bra att lämna hunden utan uppsikt med något elektriskt i buren.
Hur stor är hunden respektive buren (om den sitter i bur)? Jag gjorde en "igloo" till Skroffan av frigolit som hon sedan värmde själv men då krävs det ju att det får plats.
Halm + fårskinn ska annars vara väldigt värmande, frågan är om man vill ha halm i bilen... Det är många med hundsläp som använder halm som liggunderlag.
Finns även en dyna, "snuggle safe" som man värmer i mikron och som håller värmen några timmar. Tror att bland annat Häromi har den.
Annars kanske man kan ta sådana där handvärmare som är återanvändningsbara och lägga i någon form av fodral? Tänker på sådana med gel i, man trycker på en "knapp" varpå det startas en kemisk reaktion som gör grejen varm ett tag. Man laddar den på nytt genom att koka i vanligt vatten i en kastrull. Vi hade i alla fall sådana på jobbet för att värma mössen efter operation, men de är rätt små.

Matte till jaktlabben Nikka och cairnterriern Charlie.
Lon@ och Lonaa = samma person, problem med inloggning!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.