Utfodring & Foder

Hur ofta ska en 5 månaders hund äta?

2012-01-15 14:24 #0 av: zLindaz

Hej!

Vår blandraskille (shih tzu, lhasa apso och tyskspets) är fem månader.
Hur ofta ska han äta? Han har ätit tre gånger om dagen hittils men verkar inte intresserad av alla tre mål. När går man ner till två mål om dagen ?

Tack på förhand! Linda

Anmäl
2012-01-15 15:42 #1 av: [Tess86]

Vssa hundar äter tre mål mat om dagen hela livet, för att det är bättre för magen än att äta två stora mål och för att de blir hungriga annars. Men om han inte är intresserad av maten kanske det är för ofta för din hund eller så får han för stora portioner. Ni skulle nog kunna minska till två mål mat om dagen ifall han äter då.

Men hur serverar ni maten? Får han den alltid i skål? Vår hund kan svälta sig en hel dag ifall hon får mat i skål. Hon får alltid sin mat i form av någon berikning, i en "matboll", instoppad i strumpor eller annat som hon får jobbna med, gömd inomhus eller utspridd på marken utomhus så att hon får söka, då äter hon alltid.

Anmäl
2012-01-15 15:42 #2 av: [Forest]

Har den inget intresse för "mellanmålet" så tycker jag du kan börja att hoppa över den. Jag ger våra frukost o kvällsmat eftersom Enja redan som valp inte ville ha sitt mellanmål så skippades dessa.

Annars kan man ge som 1 säger något mindre mål varje mål och 3 gånger per dag.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-01-15 15:48 #3 av: Rafflan

jag ger 2 mål om dagen till min 14 veckor valp då han inte ens äter upp på en gång utan små äter under flera timmar :)

Anmäl
2012-01-15 15:50 #4 av: zLindaz

#1 och #2 tack!

 

Han äter ur skålen men när han äter morgon och kväll är det intressant. Har aldrig varit problem att äta ur skålen som så, men nu börjar han intressera sig mindre för "mellanmålet"

Och portionerna är ifrån rekomendationerna på påsen, så tror inte dom är förstora men jag vet inte?!


Han går ju upp i vikt som han ska men man kanske kan testa att skippa mellanmålet då? Tror att dom rekomenderar att man ska börja ge dom två gånger vid typ sex månader så att det kan ju inte bli sån skillnad..

Tack igen!

Anmäl
2012-01-15 15:54 #5 av: Rafflan

#4 det på påsen är en rekomendation, du vet att det är rätt mängd om din hund är i bra hulll. Är den tjock får den för mycket, är den smal får den för lite :)

Anmäl
2012-01-15 15:59 #6 av: zLindaz

Ja men precis. Men han är inte tjock eller smal, men lite över medel. Så att gå ner till två mål är nog bra det också...
Jag tycker det är rätt svårt att avgöra också

Men man känner klart revbenen så det är ingen fara där men bra ändå om man drar ner till två mål :) Tack igen..

Anmäl
2012-01-15 16:50 #7 av: russin

Mina äter två mål per dag från 4 månaders ålder.

Kommer nog gå över till enbart ett mål (ger mest färskfoder) till min 1-åring och göra samma med den yngre när den är runt året - dom får så mycket belöningsgodis (torrfoder) under dagen att det knappt blir nåt i skålen när det väl är matdags - om dom inte ska bli fetaFoten i munnen

Anmäl
2012-01-15 17:33 #8 av: Michaela-N

#7 Det är bättre för magen att få mat två gånger, ge de istället då mindre mängd vid tillfällena.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.