11: Raser/Hundtyper ej erkända av SKK eller FCI

Redbone Coonhound

2011-07-02 16:29 #0 av: SaraC

Redbone Coonhound är känd för sin vackra röda päls och sin mångsidighet. Den har förmåga att jaga i varierande terräng utan att förlora varken snabbhet eller smidighet.

Redbone Coonhound har en naturlig "treeing"-instinkt (treeing=trädmarkera) och spårar allt från tvättbjörn till puma. En anpassningsbar jakthund som är ett utmärkt val för den jägare som vill ha en genuin, mångsidig och duktig spårhund.

Redbone Coonhound härstammar från röda Foxhounds som togs till USA av skotska immigranter i slutet av 1700-talet och som importerats från Irland innan inbördeskriget. Medan andra Coonhounds avlas nästan uteslutande efter funktion har uppfödare av Redbone Coonhound sedan en tid tillbaka satsat på att få fram en hund som både är snygg och presterar bra.

Rasen är lättlärd och vill vara sin ägare till lags. Den är lugn hemma. Pälsen kräver ingen större skötsel, borstning och badning vid behov räcker.

Grupptillhörighet/Erkänd av

Hound group (=drivande hundar, spår- och sökhundar samt vinthundar) hos AKC.

Erkänd av AKC sedan år 2009.

Helhetsintryck

Redbone Coonhound jagar i varierande terräng, allt från träskmark till berg, och är säkra på foten och snabba i även den svåraste terräng. Rasen är kraftig byggd, välbalanserad och har en glänsande röd päls.

Uppförande/Karaktär

Lugn hemma men en offensiv jakthund. En trevlig familjehund som vill vara till lags.

Storlek

Mankhöjd för hanhundar är cirka 56-68,5 centimeter, för tikar cirka 53-66 centimeter.

Färg

Enfärgat röd föredras. Mörkt nosparti och en liten mängd vitt på bringa och fötter är tillåtet.

-------------------------------------------------------------------------------

Källförteckning

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2011-07-02 17:00 #1 av: Noa-Nisse

ser nästan ut som en RR utan ridgen ;P

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.