2011-07-02 14:18 #0 av: SaraC

American English Coonhound, även kallad English Coonhound samt Redtick Coonhound, är känd för sin snabbhet och uthållighet. Rasen har styrka, grace och attityd som en atlet och kan jaga hela natten lång.

American English Coonhound utvecklades från ättlingar till engelska Foxhounds, som var kända som Virginia Hounds i USA. Dessa hundar var avlade för att anpassa sig till tuffare terräng. Ursprungligen användes hundarna för att jaga räv dagtid och tvättbjörn nattetid och de fick namnet English Fox and Coonhound. Dagens American English Coonhound är en flexibel jakthund med både högt tempo och utmärkt skall.

Som jakthund är rasen ivrig och uthållig. Rasen behöver regelbunden motion och aktivering för att må bra. Den korta pälsen är lättskött.

American English Coonhound är en trevlig, altert och självsäker hund som trivs bra med både människor och andra hundar.

Grupptillhörighet/Erkänd av

Hound group (=drivande hundar, spår- och sökhundar samt vinthundar) hos AKC.

Erkänd av AKC sedan år 2011.

Helhetsintryck

Känd för sin snabbhet och uthållighet. American English Coonhound har en stark men elegant kropp, djup bröstkorg, stark rygg, breda länder och väldefinierad muskulatur. En balanserad och kraftfull hund utan överdrifter.

Uppförande/Karaktär

Trevlig, alert, självsäker och sällskaplig med både människor och andra hundar. En ivrig jakthund. Får inte vara blyg eller skygg.

Storlek

Mankhöjd för hanhundar är cirka 61-66 centimeter, för tikar cirka 58-63,5 centimeter.

Färg

Helt småprickig ("ticking") i rött och vitt eller blått och vitt. Trefärgad och småprickig. Röd och vit eller vit och svart. Diskvalificerande färger är trefärgad utan småprickar, solida färger med mindre än 10% småprickar och alla former av brindle.

-------------------------------------------------------------------------------

Källförteckning