Övrigt

FÅGELINFLUENSAN

2006-03-11 10:47 #0 av: KerstinP

Nu har fågelinfluensan kommit till Sverige. Många är väldigt oroade. Våra flyttfåglar är snart här. Vad gör vi, kan vi skydda oss själva, våra hundar och andra djur.

För några veckor sedan dök den upp, den fruktade fågelinfluensan. Hur lång tid tar det innan den kan vara inpå din husknut. Det verkar inte vara några säkra besked om den saken.

Vad kan vi göra för att skydda oss. Finns det vaccin till både människan och alla olika sorters djur. Räcker det till eller blir några offrade. Vad är första kännetecknet innan viruset bryter ut.

Väldigt snart kommer alla flyttfåglarna det är inte utan att man känner sig lite orolig. Vad har du för tankar om fågelinfluensan?

Jag återkommer i detta ärende.

Kerstin

Av KerstinP

Anmäl
2006-03-19 15:03 #1 av: Faxlin

Fågelinfluensan sprider sig snabbt. Men ändå känner jag ingen direkt oro för egen del eller för mina djurs del faktiskt.
Klart jag tycker det är otäckt med tanke på alla djur som kommer få sätta livet till. Men jag är inte rädd för att äta fågel trotts detta. Det som krävs är att man tillagar fågeln ordentligt, och det har jag alltid varit extremt noga med, för vem vill ha salmonella som man alltid har riskerat att få av fågel som inte är tillagad ordentligt.
Då det gäller husdjuren så ser jag till att mina inte käkar döda djur ute och det räcker. Ser jag ett dött djur så blir det arbetshandskar och sedan så slänger jag dem nu under vintern i sommar så blir det att gräva ner dem i skogen med en massa stenar över så att andra djur inte får tag i dem. Om inte myndigheterna vill ha in den för att undersäka vad den dött av vill säga, fast man får väl ringa och fråga när man hittar ett dött djur.
Så jag är inte orolig, men förstår att folk kan vara det.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.