01: Vall-, boskaps- och herdehundar

Saarloos wolfhond

2007-11-04 15:28 #0 av: SaraC

Grupp 1 Vall-, boskaps- och herdehundar. FCI nummer 311.

Foto: Ninni

Foto: Ninni

Rasstandard

URSPRUNGSLAND/HEMLAND: Nederländerna

ANVÄNDNINGSOMRÅDE: Saarloos wolfhond är inte avlad med i syfte till något särskilt användningsområde. Den besitter egenskaper som möjliggör den att bli en trogen och pålitlig följeslagare och familjehund.

BAKGRUND/ÄNDAMÅL: Leendert Saarloos (1884-1969) älskade naturen och hundar. Dock ansåg han att hundar hade blivit för humaniserade och planerade därför, som schäferälskare, att avla fram de naturliga egenskaperna hos rasen igen, för att åstadkomma en bättre brukshund. Av den anledningen korsade han schäferhanen Gerard van der Fransenum, en hund av den klassiska preussiska typen, med Fleuri, en vargtik som härstammade från den sibiriska grenen av den europeiska typen (1932). Genom att avla tillbaka på fadern, fick han en grundläggande bestånd av djur med en fjärdedel vargblod. Under förloppet av den följande experimentfasen med det strikta urvalet, utvecklades en ny ras - den "europeiska varghunden".

Eftersom utvalda individer av denna nya ras gjorde ett bra jobb som servicehundar för blinda, blev de först ansedda som lämpliga för det jobbet. Men genom ökning av andelen vargblod gick den användbara förmågan, ärvd från den ursprungliga stamfadern, Gerard, efterhand förlorad och det blev uppenbart att rasen varken var lämplig som servicehund eller brukshund. Arvet/gåvan från Leendert Saarloos blev inte en brukshund, men en hund med nära tillhörighet till naturen. Den blev erkänd som ras 1975, då med namnet "Saarlooswolfhond", till ära av sin grundare.

Sedan dess har "Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhonden" (Netherlands Society for the Saarloos Wolfdog), representerat rasens intressen och rasstandarden som följer.

HELHETSINTRYCK: Saarloos wolfhond är en starkt byggd hund vars yttre utseende (kroppsbyggnad, rörelser och päls) påminner om en varg. Den är stadigt byggd och har förhållandevis långa ben, utan att för den skull ge intryck av att vara långbent. Tydlig könsprägel.

UPPFÖRANDE/KARAKTÄR: En livlig hund, sprudlande av energi, visar klart en stolt och självständig karaktär. Den lyder enbart av egen fri vilja och är inte undergiven. Gentemot sin ägare är den hängiven och i hög grad pålitlig, mot främlingar är den reserverad och en aning misstänksam. Reservationen och varglika önskan att fly i obekanta situationer, är typiskt för Saarloos wolfhond och bör bli bevarad som en av de typiska egenskaperna hos rasen. När främlingar närmar sig denna ras, bör de ha förståelse för beteendet hos den, för dess reservation och önskan att fly, egenskaper som den bär med sig från sitt arv. Ett påtvingat, oönskat närmande från en främling kan leda till ett överväldigande behov av att fly. Då detta flyktbeteende hindras, till exempel genom saknaden av frihet hos en hund hållen i koppel, kan få dess beteende att framstå som nervöst.

VIKTIGA MÅTTFÖRHÅLLANDEN: Saarloos wolfhond är längre än sin höjd. Nosparti och skalle ska vara av samma längd.

Foto: Ninni

Foto: Ninni

HUVUD: Huvudet ska ge ett varglikt intryck och dess storlek ska vara harmoniskt i förhållande till kroppen. Sett ovanifrån och från sidan, är huvudet kilformat. Karaktäristisk är linjen från nospartiet till den väl utvecklade kindbensbågen. Tillsammans med korrekt formade och placerade ögon, ger denna linje det önskvärda varglika utseendet. Skallen är platt och bred. Bredden bör inte vara överdriven, då detta påverkar den typiska kilformen. Nackknöl och ögonhålor ska inte vara synliga. Den högdragna ögonbrynsbågen går över i skallen i en flytande linje. Övergången från den starka nosen till skallen ska bilda ett lätt markerat stop. Nostryffeln ska vara svart, utom hos leverbruna och creméfärgade hundar där den ska vara brun. Nosryggen ska vara rak. Läpparna tättslutande och strama.

Käkar/Tänder: Över- och underkäke ska vara välutvecklade och ha ett starkt och fullständigt saxbett, ett mycket trångt saxbett är också accepterat. Överkäken får inte framträda som grov i förhållande till skallen, då detta förstör det varglika utseendet. Underkäken ska inte vara för framträdande.

Ögon: Helst gula, mandelformade. Lätt snedställda, inte utstående och inte runda, med tättslutande ögonlock. Uttrycket är alert, reserverat men inte nervöst. Ögonen är mycket karaktäristiska för rasen, då de framhäver det önskade varglika utseendet. De önskade uttrycket uppnås enbart med ljusa ögon. Stor vikt läggs vid färg, form och korrekt placering. Hos en äldre hund kan gula ögon mörkna, men den ursprungliga dragningen mot en gul färg ska bevaras. Dragning mot en brun färg är mindre önskvärt. Ögonhålan går över i skallen i en flytande linje.

Öron: Medelstora, tjocka och trekantiga med avrundad spets. Hårig insida. Öronen ska vara ansatta i höjd med ögonen. Öronen är mycket rörliga och uttrycker sinnesstämningar och känslor hos hunden. För spetsiga eller för högt ansatte öron är inte önskvärt. Öron som sitter för brett isär förstör det typiska utseendet och är därför inte önskvärt.

HALS: Torr och välmusklad, förenad med ryggen i en harmonisk linje. Lika jämn och harmonisk är linjen mellan halsen och bröstet. Halsen, speciellt med vinterpälsen, pryds av en vacker krage. Halsskinnet är minimalt och inte framträdande. Under avslappnad trav är det typiskt för Saarloos wolfhond att huvud och hals är i en nästan horisontal linje.

KROPP: Saarloos wolfhond är längre än sin höjd. Ryggen är rak och stark. Rygglinjen är rak. Korset lätt fallande. Bringans böljande linje når som mest ned till armbågarna. Sedd framifrån är bröstkorgen och mellanrummet mellan benen måttligt. Normalt välvda revben.  För massivt bröst ska undvikas då det förstör helhetsintrycket av en travare. Slank kontur och väldigt varglik. Svansen ska vara bred och rikligt behårad och skall nå minst ned till hasleden. Tämligen lågt ansatt med en fördjupning vid ansättningen. Svansen bärs lätt böjd i en sabel form eller hängandes rakt ned. Kan bäras något högre under upphetsning eller vid trav.

Foto: Ninni

Foto: Ninni

EXTREMITETER:

FRAMSTÄLL: Benen är raka och väl musklade. Benen har ovalt tvärsnitt och är inte för grova. I förhållande till kroppen har benen en viss elegans. Skuldrorna tillräckligt breda och långa. Normal vinkel ca 30° mot lodrät, inte överdrivet. Överarmarna samma längd som skuldrorna, vinkeln mellan skuldror och överarm normal, inte överdriven. Armbågarna sluter tätt intill bröstkorgen utan att vara pressad inpå. På grund av revbenens kurva och den korrekta positionen av skuldra och överarm är avståndet mellan frambenen måttligt brett. Framtassarna ska vara harfötter, väl musklade och välvda med kraftigt utvecklade trampdynor.

BAKSTÄLL: Normalt placerat bäcken. Lågt ansatt svans, som ofta framhävs genom lätt missmod, gör att bäckenet ofta verkar vara placerat mer snett. Bakställets vinkel är i balans med framställets. De rastypiska lätta rörelserna är mycket beroende av en korrekt vinkel mellan knä och has. Minsta avvikelse förhindrar dessa typiska rörelser. Lätt kohasighet vid stående är tillåtet. Låren ska vara mycket muskulösa, normal bredd och längd. Knäna ska ej ha överdriven vinkel. Hasledens vinkeln får inte vara överdriven. Ben och muskler tillåter optimal uttänjning av hasleden. Hasen ska vara tillräckligt lång (inte kort) medel sluttande. Baktassarna ska vara välutvecklade och välvda.

RÖRELSER: Saarloos Wolfhond är en typisk outtröttlig travare som kan tillryggalägga stora avstånd i sin egen takt. Han tröttnar knappt genom sina naturliga rörelser och påminner om vargen. Saarloos Wolfhond skiljer sig mycket från andra raser genom sina väldigt speciella, lättfotade rörelser. De korrekta rörelserna är väldigt beroende av olika detaljer i kroppskonstruktionen. Framför allt har de olika lemmarnas vinklar stor betydelse. Vid en oinskränkt trav bär Saarloos Wolfhond huvud och nacke i en nästan horisontal linje. I denna position är ögonens placering och de kilformade huvudet särskilt karaktäristiskt. I en outtröttlig trav, vilket är den typiska rörelsen för rasen, sträcker inte hunden benen speciellt mycket. Detta, liksom för mycket drivning, skulle förstöra den lättfotade rörelsen som är modellen för energi sparande förflyttning.

PÄLS:

Pälsstruktur: Sommar pälsen skiljer sig mycket från vinterpälsen. På vintern dominerar under ullen som tillsammans med täck håren bildar en riklig päls som täcker hela kroppen och bildar en tydlig krage runt halsen. På sommaren dominerar täckhåren. Temperatur skillnader på hösten och vintern kan ha stor påverkan på under ullen men tendensen till den skall alltid finnas närvarande. Det är viktigt att magen, insidan av låren och pungen är täckta av päls.

Färg: Från ljusa till mörka nyanser i svart viltfärg, så kallad varg grå. Från ljusa till mörka nyanser i brun viltfärg, så kallad "bos"-brun (bos=skog). Från ljus crème till vit Nostryffel, ögon kanter, läppar och klor skall vara svarta på varggrå och vita Saarloos wolfhonds. På "bos"-bruna samt crème vita skall de vara lever färgade. Pälsen är ljus på hela kroppens undersida, insidan av benen och bak på låren. Varggrå samt "bos"-bruna har mörk färg på utsidan av benen och de skall också ha en tydlig mask

STORLEK/VIKT:

Mankhöjd: Hanar 65 till 75 cm, tikar 60 till 70 cm. Avvikelser uppåt tolereras.

Foto: Ninni

Foto: Ninni

FEL: Varje avvikelse från standarden är fel och skall bedömas i förhållande till graden av avvikelse.

 • Utstående och för runda ögon
 • För markerade ögonhålor så att inte ögonbrynsbågen går över i skallen i en flytande linje. Detta förekommer ofta ihop med ett markerat stop och för runda ögon.
 • För högt ansatta öron och/eller för spetsiga
 • Öron som pekar för mycket utåt
 • För djup eller för kort kropp
 • Krullsvans. Svans som bärs över ryggen.
 • För grov benstomme
 • För intensiva färger är mindre önskvärt
 • Antydning till mörk sadel på grund av dålig fördelning av mörka hår.

DISKVALIFICERANDE FEL:

 • Annan pälsfärg än de tillåtna
 • Aggressivitet eller överdriven skygghet

NOTA BENE: Hund får ej prisbelönas om den är aggressiv eller har anatomiska defekter som menligt kan påverka dess hälsa och sundhet.

TESTIKLAR: Hos hanhundar måste båda testiklarna vara fullt utvecklade och normalt belägna i pungen.

Foto: Ninni

Foto: Ninni

Om rasen

Denna relativt nya Holländska ras har fått sitt namn av sin grundare, Mr. Leendert Saarloos. Han ville skapa en ras som inte hade ett försämrat utseende, med en naturlig motståndskraft mot de flesta sjukdomar och vargens skarpa sinnen. Det hunden skulle bidra med i denna korsning var vad tusen år av domesticeringen hade gett den, nämligen bandet till människor, avsaknaden av flyktbeteendet i verkliga och inbillade faror, inlärningsentusiasmen högt upp i åldrarna osv. Han fokuserade senare på att få fram en uppmärksam, intelligent, användbar hund som skulle vara snabbtränad. Dess utmärkta nos skulle göra den lämplig som spårhund, dess medfödda försiktighet samt snabba kraftiga reaktion; polishund, räddningshund och blindhund. I första hand prioriterade dock L. Saarloos en väldigt frisk icke urartad hund.

Foto: Ninni

Foto: Ninni

Eftersom vargen hade många av de önskvärda egenskaperna valde L. Saarloos en vargtik som en av förfäderna till sin ras, Fleur, en Europeisk varg som han köpte från Blijdorp Zoo i Rotterdam, som härstammade från den Sibiriska stammen av Europeisk varg. Som hane valdes Schäfern Gerard van Fransenum, vars förfäder hade tjänstgjort i första världskriget och där bevisat sitt mod och goda träningsegenskaper.

L. Saarloos första kull kom våren 1936. Olyckligtvis dog alla valparna inom en månad av den fruktade hundpesten, som troligen en besökare hade fört med sig. Men Saarloos gav inte upp hoppet och följande år hade han en ny kull valpar, två gråa tikar (Pittha & Fleurie) samt en hane (Barré). Tyvärr insjuknade också dessa valpar och hanen dog till följd av epidemin, men båda tikarna överlevde. Genom att avla tillbaka på fadern skapade han en grundläggande population av djur.

FCI godkände rasen 1991 och idag är Saarloos Wolfhond framförallt en aktiv sällskapshund som dock har visat sig lämplig till spår/sök, agility och som räddningshund.

Foto: Ninni

Foto: Ninni

Mentalitet

Saarloos Wolfhond är en livlig hund med sprudlande energi. Intelligent, envis och saknar viljan att behaga. Även om över 300 hundar utbildades och användes som blindhundar i rasens begynnelse så är inte Saarloos Wolfhond en kvalificerad brukshund. De är varken skarpa eller stridslystna och därför är denna ras fullständigt obrukbar även som skydds- eller polishund. Skyggheten och flyktbeteendet har fullständigt trängt undan känslan för attack. Även om de inte är lämpade som brukshundar så går det fortfarande att träna dem. Det gäller att vara konsekvent, och med otroligt mycket tålamod, kärlek samt positiv förstärkning uppnår man lydnad. Agility är något som passar en Saarloos och det är dess envishet och självständighet som kommer ge framgångar snarare än total lydnad.

En Saarloos Wolfhond är oftast reserverad och misstänksam mot främlingar. Detta är ett typiskt beteende för rasen som man bör ha förståelse för. Men mot sin ägare och familj hyser den stor tillgivenhet och blir otroligt bunden. Flockbeteendet är starkt och det är en ras som inte går att lämna ensam en längre tid eller lämna bort till okända vid t.ex. sjukhusvistelse. Därför är det viktigt att redan från början hitta lämpliga hundvakter som man kan vänja sin Saarloos vid. Deras flockinstinkt är tydlig, speciellt i närvaro av andra wolfdogs. Det är anmärkningsvärt hur lugna och vänliga de är gentemot sina rasfränder. Med hundar av andra raser fungerar de oftast bra, de är inga bråkstakar och älskar att leka med vänligt sinnade hundar.

Foto: Ninni

Foto: Ninni

Det är en trevlig familjehund, en kamrat att uppskatta och den är väldigt barnkär. Dess karakteristiska och energisparande trav gör att den lätt kan följa med på milslånga promenader i skog och mark. Då den har en väldigt stark jaktinstinkt är det inte lämpligt att släppa den lös om man inte har extremt god lydnad på hunden.

Utseendet kan lätt få en på fall, men detta är inte en ras för alla. De är, som tidigare sagt, svåra att lämna ensamma och att lämna bort. Separationsångesten kan göra dem mycket destruktiva. Vissa hundar är mycket reserverade och många är också väldigt åksjuka. Rumsrenheten är en annan negativ aspekt, den kommer oftast väldigt sent eller inte alls. Som också det tidigare sagt, kan jaktinstinkten och deras flyktbeteende vålla vissa problem.

Leendert Saarloos misslyckades i sitt försök att avla fram en utmärkt arbetshund, vilket var tanken från början, men han fick dock fram en ny ras som påminde mycket om sin förfader vargen både till utseendet och till uppförandet. Dess vänliga karaktär och naturliga utseende talar för sig själv och man kan ändå säga att L. Saarloos lyckades med sin avel.

Foto: Ninni

Foto: Ninni

Källa: Ninni, Wolfwhistle

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2007-11-04 15:38 #1 av: AnneN

Jätte bra och intressant artikel =)

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2007-11-04 15:40 #2 av: Hera

Så vackra djur :)

Anmäl
2007-11-04 15:44 #3 av: SaraC

Hade själv jätteroligt med arbetet på denna artikel. Så kul och intressant att få veta mer och se bilder på denna underbara ras som helt klart blivit en av mina favoriter! Vilka hundar!

Vill ni veta mer så gå gärna in på Ninnis hemsida, där det finns ännu mera info, bilder och mer personliga erfarenheter och presentationer av hundarna!

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2007-11-04 15:51 #4 av: Tin-Tin

Fin artikel, och måste säga att jag haft äran att träffa hundarna på bilderna när jag reste och besökte Ninni och hennes underbara flock.. Glad Härlig ras!
Hoppas kunna bli ägare till en lite längre fram.

Anmäl
2007-11-04 16:11 #5 av: [Vargnatt]

Väldigt intressant att läsa! Och så fina hundar!

Anmäl
2007-11-04 17:43 #6 av: maxx2

Det här var väldigt trevligt att läsa. Verkar vara en ras i min smak.

Anmäl
2007-11-04 17:47 #7 av: SaraC

#4 Vad avundsjuk man blir ;) Blir riktigt sugen på denna ras jag med, men det krävs lååång fundering på det, speciell som den är.

#5 Ja, visst är de vackra :)

#6 Vad roligt :)

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2007-11-04 17:54 #8 av: maxx2

#7 Kanske skulle skaffa en sån att jaga med? Nej, det var bara ett skämt. Men verkar helt klart en trevlig hund. Det är sånt här man är orolig för. Att man ser en trevlig hund och köper den. Och sen är det åt pipan helt fel ras man valt. Kanon att du presenterar olika raser och deras mentalitet.

Anmäl
2007-11-04 18:13 #9 av: SaraC

#8 Ja precis, man kan ju vara jätteförtjust i en ras, men den behöver inte passa en själv, eller den livssituation man har för tillfället, för det!

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2007-11-04 20:31 #10 av: Liss

Gud vad vackra hundar nini har!! Helt betagande.

Jätte bra artikel med sara.

Anmäl
2007-11-04 22:13 #11 av: KerstinP

Helt underbara hundar. Mycket intressant läsning och bra skrivet som vanligt.:)

Anmäl
2007-11-04 22:33 #12 av: V-lang

Vilken superbra artikel, som jag väntat på den...har varit så nyfiken på just den rasen för dom är ju så snygga =)

Och du Tin-Tin passa dig för vad du säger här ute, nästa gång du åker kanske du har varenda Hifare med dig utan att du vet om det ;)

Anmäl
2007-11-04 23:10 #13 av: Tin-Tin

#7 håller med...har funderat i många år nu... men väntar liiite till Glad den som väntar på något gott....

Anmäl
2007-11-04 23:13 #14 av: Tin-Tin

#12 oh...gudars... undrar just om hon hade vågat öppnat dörren då..Skrattande

Anmäl
2007-11-04 23:33 #15 av: SaraC

Tack så mycket! :)

#13 Ja, verkligen. Men nog vore det underbart att få äga en någon gång :)

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2007-11-05 11:29 #16 av: Saarloos

#14 Klart jag vågar öppna dörren.. alla är SÅ välkomna så Flört

 

Jätte bra och snyggt skriven artilel Eros... Jag är imponerad!

Det enda som egentligen saknas är väl allt det "negativa" om rasen. För det ÄR en väldigt speciell ras som kräver en hel del av sin ägare. (framför allt i tid, tålamod, förstörda möbler osv) Det är både himmel och helvete på en och samma gång att ha en SWH. Och att ha tre är...tja...snudd på galenskap??? Skrattande

 Ninni 

 

Anmäl
2007-11-05 12:01 #17 av: Vattnadal

Jo, jag har en känsla av att det är en ännu sämre ras att falla för utseendet på än huskyn. Samma ursrung som lockar skulle jag tro.

Huskyn har oxå svårt att vara ensam, äter gärna sönder lite, men den har inte osäkerheten eller vad jag ska kalla det. Den är mer framåt, har inte flyktbeteendet från vargen. Det är ju en ras som är en aaaaning äldre. Får den bara jobba hårt, så fungerar den bra. En saarloos känns som en husky upphöjt till 17!

Så otroligt vackra, men jag håller mig nog till huskyn ändå! 

MVH Elin

Medarbetare på spetsar och urhundar. VD på Draghundcenter

Anmäl
2007-11-05 13:11 #18 av: Tin-Tin

#16 Sant..minst lika viktigt att lyfta fram det negativa...om inte ännu viktigare! Det är så ofta det händer att folk skaffar raser de inte läst på om utan bara ser det vackra i...

Jag får nog "hänga hos dig" några gånger till innan man känner den där tryggheten och säkerheten att man är redo,  Först då kan jag nog på allvar börja planera och bitsäkra möbler Skrattande
och...hehe...lägga mobilen högt uppe på hyllan hihihi Flört

Anmäl
2007-11-05 14:11 #19 av: SaraC

#16 Vad kul att du tyckte det :) Haha jo jag läste ju det mesta på din hemsida och förstod då att det verkligen är speciella hundar som kräver rätt person. Om det är något särskilt du tycker ska vara med så är det bara att säga till vad, så kan jag lägga till det! :)

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2007-11-05 15:00 #20 av: Saarloos

#19 Hmmmm, jag vet inte. Artikeln är så snyggt upplagd som den är nu så massa tillägg kanske skulle förstöra helheten? Förhoppningsvis så kommer intresserade att göra fler efterforskningar på hur det är att ha och leva med SWH så den negativa infon kommer väl ändå hoppas jag.

Det som kan vara bra att veta är väl annars att rumsrenheten kan komma väldigt sent eller inte alls, separations ångesten och att dom kan bli mycket destruktiva om dom lämnas ensamma, en del blir MYCKET reserverade, flyktbeteendet i främmande situationer, åksjukan (kräks, dregglar och en del bajjar ned sig), avsaknaden av skärpa och viljan att behaga, jaktinstinkten osv...

Mycket av det där nämns ju lite i förbifarten men det är svårt att förstå få grepp om det om man inte har upplevt det. Det finns människor som har varit mycket pålästa om rasen och mer eller mindre bestämt sig för att skaffa en SWH tills dom har kommit hit och tittat.. Då har dom ångrat sig. ;)

Ninni  

 

Anmäl
2007-11-05 15:07 #21 av: SaraC

Nu kommer det ju med här i tråden iaf. Och jag hoppas då verkligen som du, att man läser mer än en artikel härinne innan man bestämmer sig för en ras! Men det du skrev nu bör jag kunna peta in utan att det blir konstigt, ger det ett försök senare!

 

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2007-11-05 21:09 #22 av: SaraC

Nu har jag ändrat lite :)

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2007-11-05 21:39 #23 av: Saarloos

#22 Du är verkligen jätte duktig!!!!!

Är det OK om jag använder din artikel lite då och då? Jag tycker det blev en vansinnigt bra sammanfattning av all info på min hemsida. Lätt överskådlig, lagom lång, snygg osv...

Ninni

Anmäl
2007-11-05 22:36 #24 av: SaraC

#23 Vad kul att du tycker det :) Självklart är det okej! Det är ju du som bidragit med det mesta, jag har bara sammanställt det lite :)

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2007-11-05 23:47 #25 av: V-lang

Hahaha snacka om att avskräcka en, det blir till att tänka efter hör jag. Men jag visste redan att det var en mycket speciell ras, jag såg ett tv program alldeles nyligen där det var ett par som hade 2 st tror jag och dom berättade lite om dom =) 

Anmäl
2007-11-06 01:20 #26 av: Tin-Tin

#25 å? jag som inte tittar på tv (förutom House då..) jag missar typ allt...*suckar* vilket program var det minns du det?

Anmäl
2007-11-06 11:29 #27 av: Saarloos

#25 Men det är bra om en del blir avskräckta ;) Saarloos är väldigt svår (ibland direkt olämplig) att omplacera så det är viktigt att man är mentalt förberedd på allt. Något som är ganska svårt att bli iofs..

Här hemma har vi lagt om hela våra liv efter hundarna och det var väl inte riktigt vad vi hade planerat egentligen *L*

Ninni 

Anmäl
2007-11-06 15:33 #28 av: V-lang

Woawww nu frågade du verkligen rätt person, undrar om det kunde varit nått av dom här djurprogramen som går, men jag är inte säker för jag är som dig tittar aldrig på tv. Men jag hajade verkligen till för killen och tjejen såg ut som svartrockare ,men var världens skogsmänniskor...alltid ute i skogen med sina hundar, också pratade dom om just att det var så svårt att släppa sina hundar för att dom hade sån jaktinstinkt, men vilka hundar =)

#27 Ja så föstog jag dom också, och då vart man verkligen så man började fundera. Men önskan att få träffa en och sätta händerna i kommer inte att försvinna endå för det är verkligen vackra hundar :)

Lotta

Anmäl
2007-11-06 15:56 #29 av: Saarloos

#28 Var programmet filmat i Sverige?? Och i så fall var det en vit + en varg-grå Saarloos?

 

Ninni

Anmäl
2007-11-06 17:30 #30 av: V-lang

Japp det var i sverige och det var en vit och en varg-grå *S*

Lotta

Anmäl
2007-11-06 17:38 #31 av: Saarloos

#30 Meeeeeeeeeeeeeeeeennnn.... Det är ju våra kompisar Freki & Steffi och deras två Saarloos Isa och Skadi. Och dom har inte sagt nåt??? Fyyyyyy, jag ville ju se det...

*muttrar*

Anmäl
2007-11-06 17:59 #32 av: V-lang

Hahaha är dom typ svartrockare? Vilken miss *ASG* Vilka polare...måste banne mig skratta igen *fniss*

Anmäl
2007-11-06 18:04 #33 av: Saarloos

#32 Beror på vad du menar med svartrockare ;) Jag + min sambo skiljer oss inte nämnvärt från dom när det gäller utseende, tankar, åsikter osv.... Vad är det som är så roligt med det? *nyfiken*

Fast jag kollade med Steffi nu och hon hade inte en aaaaaaaning om vad jag pratade om när jag sa att dom hade varit med på TV????

Ninni

Anmäl
2007-11-06 18:53 #34 av: Saarloos

Säker på att det verkligen var Saarloos som var med i programmet? Finns bara en vit sådan i Sverige (6 st i hela världen) så om det inte är kompisarna som var med så skulle jag tro att det möjligen kan ha varit en varg-hybrid istället.

 

Anmäl
2007-11-06 19:37 #35 av: V-lang

Hahaha det var inte det jag skrattade åt , det var att dom inte sagt nått åt dig tokfia =D

Japp det är jag tvärsäker på, det var därför jag fastnade framför tv-n *ler* Nu lär du tänka på att du skriver med en tantis med en släng av senildemens att den ena var vit det kan jag inte svära på, men att det var en varg-grå det är jag stupsäker på för det är en sån jag vill ha =)

Anmäl
2007-11-06 20:41 #36 av: Saarloos

#35 Hmmmm... Det finns bara 8 Saarloos i Sverige vad vi vet. 3 har vi, två har mina "svartrocks-kompisar" ;), en ägs av en tjej runt örebro som även har husky och två ägs av ett Holländskt par som även håller på med varg spårning...

Vi alla håller kontakt så någon borde ha hört något om det skulle vara Saarloos med på TV??? Jag blir SÅ nyfiken....

 

Ninni

Anmäl
2007-11-06 21:21 #37 av: V-lang

Kolla upp det vet jag, men det var helt klart en tjej och en kille som såg ut som svartrockare dom var väldigt speciella, helst killen. Om jag bara kom ihåg vilket program, och det var ju inte alls länge sedan. Frågade gubben men han var tydligen inte hemma så det måste ha varit före 21.00 på kvällen....jag blir så tokig och ju mer jag funderar ju mindre kommer jag ihåg *blöö*

Jag fortsätter funderar, ska även kolla gamla tv-tidningar få se om det kan stå någonting i dom man vet aldrig =)

Lotta

Anmäl
2007-11-06 21:44 #38 av: V-lang

Suttit och gått igenom 2 tv-tidningar och den 26 oktober gick det nått program på kanal 7 kl.19.30 som hette Djurens bäste vän men jag är ju som sagt inte tvär säker på att det är det programet :)

Anmäl
2007-11-06 21:57 #39 av: Saarloos

#38 Men det är väl inte ett Svenskt program?? Det finns ju Hundkoll och Hundskolan med Barbro Börjesson men jag har inte hittat nån info om Saarloos i de senaste programmen..?

Mina kompisar säger att det inte är dom som varit med och ingen annan SWH ägare i Sverige passar in på din beskrivning, tja...möjligen vi då men jag är helt säker på att jag inte varit med i TV ;)

Jag kommer inte kunna sova innan jag har fått löst det här :P

Ninni

Anmäl
2007-11-06 22:04 #40 av: V-lang

Inte jag heller nu har jag varit ute i min kasse på terassen med gamla tidningar och jag blir galen om jag inte kommer på vad programet heter. Men det vore lättare om det stog att det var just om saarloos. Ja jag lär ju få ennu gråare hår innan jag löst det här, och om jag åtminstonne inte var säker på rasen men det är det enda jag är tvärsäker på =)

Anmäl
2007-11-06 22:17 #41 av: Saarloos

Jag får väl fråga på varenda hundforum och kolla om någon vet något... *S*

Anmäl
2007-11-06 22:40 #42 av: V-lang

Sätt i gång, jag sitter och går igenom lite tv-tidningar *stön* och det är ju stenkul....

Anmäl
2007-11-06 23:30 #43 av: Saarloos

Det kan inte ha varit någon annan typ av program? LokalTV, nyhets sändning, Landet Runt???

Anmäl
2007-11-06 23:45 #44 av: V-lang

Haha det kan det visst ha varit, när jag tänker efter så var det inte någon lång intervju för jag vet att jag vart väldigt frustrerad för jag ville veta mycket mer.

Anmäl
2007-11-07 00:13 #45 av: Tin-Tin

# 44 vilka ungefärliga kanaler kan det vara frågan om? (vilka kanaler har du?) och ungefär vilket datum så kan jag skicka dem ett mail och fråga Glad Då kan man även få veta vilka det var i programet..
Detta är ju jättespännande ju!
*leker sherlock holmes*

Anmäl
2007-11-07 00:22 #46 av: Saarloos

#45 SUPER TIN-TIN TO THE RESCUE.......... Skrattande

 Jag får snart rygg-skott av att sitta vid datan och leta. För att inte tala om hur torra mina linser blir ;)

Anmäl
2007-11-07 00:44 #47 av: V-lang

3,4,5,6,7,8,9,4+, discaverymix....

ni ska bara veta hur mina ögon känns just nu, jag har precis börjat med progresiva glasögon + att jag har grönstarr..gissa om jag har pannknack *ASG*

Jag sitter och bläddrar och svär dom kunde väl för 17 skriva vad programmen handlade om. Dom borde väl fatta att jag skulle sitta här och bläddra för böveln Oskyldig

Anmäl
2007-11-07 00:58 #48 av: Tin-Tin

#46 har du linser?? det har du aldrig berättat, blev så förvånad...Skrattande
Jag skulle göra vad som hellst föra att kunna trycka in de små glasbitarna i mina ögon.. men vååååågar inte!!!
klarar inte den där sista biten när man ska "stoppa in dem" lixom.. suck.. vill ju ha lila linser ju... *surar med glasögonen på*

Anmäl
2007-11-07 01:00 #49 av: Tin-Tin

oki *skriver ner* men vet du ungefär vilken dag det var? och kanske ungefärlig tid?

Pannknack? ah.. sån som jag får efter den tredje "screwdrivern" med dubbel vodka i?

Anmäl
2007-11-07 01:08 #50 av: Saarloos

#46 Hahaha.... Jag har haft linser i...15? år snart (fast jag tar ju ut dom då och då Flört)

Sen är det inga GLAS bitar.. Det är mer som små gelé bitar. Vansinnigt bekvämt!

Anmäl
2007-11-07 01:13 #51 av: Tin-Tin

#50..hehehe..tycker det är så otäckt...provade en enda gång för en herrans massa år sen..men det gick iiiinte s bra..
Skriver till varenda kanal i morgon bitti ! nu signar jag off...och hoppar i bingen..
Natti people!

Anmäl
2007-11-07 01:17 #52 av: V-lang

Tin-Tin nu var ju du rolig *ASG* varför tror du vi har sånt problem... Saarloos och jag har ju snart inget hår kvar =)

Ja men efter dom kan det ju iaf vara värt det *mums*

Anmäl
2007-11-07 13:41 #53 av: Tin-Tin

Jag har inte fått några svar från någon av kanalerna ännu, (annat än standardsvar att de ska titta på min fråga så fort som möjligt) men alla är kontaktade.. *pust*
Jag skriker till när någon svarar!

Anmäl
2007-11-07 13:47 #54 av: Tin-Tin

#52 Skrattande slurp....Räcka ut tungan

Anmäl
2007-11-07 13:48 #55 av: V-lang

*ASG* Du är fenomenal, det innebär att jag kan sluta leta i mina jäkla tv-tidningar nu då? Det ska bli spännande när svaret kommer får se hur pass senil jag är, är det inte ett svenskt par så får jag äta upp Skorpan eller nått Generad Men att det är saarloos det är jag stupsäker på iaf Skrattande

Och du SKRIK högt *S*

Anmäl
2007-11-07 14:47 #56 av: Tin-Tin

Kanal 5 har svarat och påstår att det inte kan ha varit hos dem.. så då kan de strykas ur listan.... *skriker inte så högt nu som det inte va så positivt..viskar istället..*
Hemlis

#55.. sluta leta i tv tidningarna?? för att du vill behålla resten av håret då? är håret verkligen sååååå viktigt? nänänä...
"Get up soldier!!!! There IS NO pain!!!!! Flört

Anmäl
2007-11-07 14:55 #57 av: Saarloos

#56 Vad du är duktig!!! Väntar med spänning på svar och letar själv vidare på nätet. Fast vovvarna uppskattar inte mitt toksurfande direkt ;)

"Get up soldier!!!! There IS NO pain!!" Eller kan man ju säga:

Allt som inte dödar, härdar Flört

Anmäl
2007-11-07 14:56 #58 av: V-lang

Jäkla kanal 5...nästa gång vill jag höra ett sktik så det så ;)

Tack det var snällt det...Äsch jag kan skaffa peuk, jag är inte så noga Oskyldig Inte behöver jag nått hår, har hört att det är gör inne utan Räcka ut tungan

I´m upp!!! End i got no pain!!!! Flört

Anmäl
2007-11-07 17:02 #59 av: Liss

du har ju den röda slingan iaf Lotta;)

Anmäl
2007-11-07 18:47 #60 av: Tin-Tin

¨Så kan vi tyvärr även stryka kanal 9 Ledsen

#56 hihihi... gick en tvåtimmars promenad med Nikki nu...vandrade och vandrade tills jag plötsligt befann mig framför...hör och häpna...hihi...pysselbutiken!
Gjorde slut på hela mitt presentkort som var på 500:-..fick tillochmed lägga till en krona.. så när jag kom hem och Michael såg mina påsar så muttrade han "hur mycket har du betalat för det där då?" (han såg ju inte innehållet...)
"-en krona betalade jag honom" svarade jag...hihihi...och det är ju sant!!! det var ju personen som gav mig presentkortet som betalade resten...Skrattande ååååh...nu ska jag beundra alla mina nya saker!

Ja...hundar är inte så förstående när det gäller hysteriskt surfande...hmm... OM de kunde surfa själva...skulle de göra det tro??Fundersam

#58 jag kan skrika ändå...av besvikelse för att inte alla svarar supersnabbt!!! GGAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!!!Skrikandes
Peruk ja...det är smidigt...tänk att aldrig behöva reda ut tovor mer!!! det gör ju så ont!

Anmäl
2007-11-07 19:56 #61 av: V-lang

Lyllo dig som har en gubbe som inte kikar i kassarna, min är snabb som en kobra. men jag är smartare en honom, jag brukar kuta ut när han inte är hemma och så gömmer jag undan det ett tag sen när jag tar fram det och han frågar vad har du nu köpt...hehe då säger jag lite käckt att det har jag ju haft längeeee *ASG* lättlurade gubbar är så bra att ha ibland Flört

Det är säkert gubbar som sitter där och ska svara då går det långsamt....men som sagt det beror på vad det är som ska göras som sagt Hemlis

Hahaha så damen är ömhårig, bra att veta....du fyller väl år nån gång så vi på ´Hif vet vad vi ska samla till *ASG*

Anmäl
2007-11-07 20:32 #62 av: Tin-Tin

#61 Skrattande ska minsann följa din plan nästa shoppingrunda..
han är dansk vettu så jag ska nog kunna lura honom lite...hihi

Eh...sade jag att jag var ömhårig...eh...absolut inte...*skräck*

Anmäl
2007-11-07 20:44 #63 av: V-lang

Jag shoppar gardiner och gud vet vad, så slänger jag upp det i klädkammarn en vecka funkar skitbra  Skrattande Synd att det inte funkar att kasta in en hund bara Hemlis

Hehehe nu vart du allt bra nervös va????

Anmäl
2007-11-07 21:32 #64 av: Tin-Tin

#63 hahahaha*ASG* Ser för mig att Michael kommer hem trött och sliten och öppnar garderobsdörren och dä väller det ut ett helt spann med sibbar och under sängen ligger en hög med Saarloosar...Skrattande *drömma mig bort*

Anmäl
2007-11-07 21:42 #65 av: V-lang

Drömmer lika mycket som dig, gissa om jag skulle få bannor Oskyldig

Anmäl
2007-11-07 22:05 #66 av: Saarloos

Jaså ni vill ha mer hundar???? Både Tin-Tin och V-lang är JÄTTE välkomna att komma hit och bo här i...2 veckor eller nåt så kan jag få lite semester..

Skla vi se vad ni har för drömmar sen *ASG* 

Anmäl
2007-11-07 22:17 #67 av: Tin-Tin

#66 hahaha...jag överlevde ju EN dag hos dig så jag kaaaaaaaanske skulle överleva 2 i alla fall... Skrattande 
Man bara kaaaaaanske Flört *tar med massa screwdriver*

Anmäl
2007-11-07 22:23 #68 av: V-lang

Jag hänger på Tin-Tin....och allra helst om det blir *screwdriver *Skrattande När sticker vi? Jag är sugen på att krama stora hundar bums *ler*

Ta du din semester mig skrämmer du inte så lätt, när sticker du...NUUUU ELLER??????????????

Anmäl
2007-11-07 22:58 #69 av: Liss

#66 Jag sökte på saarloos på youtube.. dina vovar kom ju upp då;P Så himla knas när storm (tror jag) hoppar så jäkla högt för att han är hungrig eller nått:P
och när claoud retas med en annan hund och vägrar ge sig.. hihi, de var som ecko (min hund) och mammas vovve;P

Jag kan gärna me komma med;p

Anmäl
2007-11-07 23:03 #70 av: V-lang

Då blir vi ju 3 det var väl 17 om vi inte skulle klara dina vovvar då Skrattande

Anmäl
2007-11-07 23:06 #71 av: SaraC

Jag kommer också! Lottis kan ta upp mig på vägen! ;) Vill också se dessa spännande hundar!

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2007-11-07 23:07 #72 av: Saarloos

Åhååååååå...tre potenciella hundvakter??? JAG FÅR SEMESTER!!!! *packar väskor*

#67 Ska du ge screwdriver till hundarna då eller??? ;) Kanske dom lugnar ned sig? (eller blir det tvärt om)

#68 Problemet är att dom inte låter sig kramas så lätt..eller ja... Blandisen sitter väl helst i knät hela tiden om hon får ;) Saarloosarna kan vara ganska svår flirtade. ;)

#69 Ja, det är Storm som hoppar *S* Hon gör så fortfarande trots att jag har försökt lära henne av med det. Lite agility anlag i den där tror jag...eller möjligen kängru?

Anmäl
2007-11-07 23:08 #73 av: AnneN

Jag kommer mer än gärna jag med =)

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2007-11-07 23:08 #74 av: Liss

haha, men jag kan gärna sitta och kramas;P blir vi kanske fyra  tom med sara?:P

hehe, jaa storm var de ja. De var de roligaste jag sett.. har aldrig sett en hund hoppa så högt bara sådär.

Anmäl
2007-11-07 23:12 #75 av: V-lang

Mig kan dom garanterat inte motstå, det kan ingen hund...får jag bara lite tid på mig så ska du se på 17. Fy vad jag vill komma till dig nuuuuuu saarloos så det SÅ Räcka ut tungan

Tin-Tin hohooooo har du hört nått mer?????

Anmäl
2007-11-07 23:16 #76 av: Liss

hehe.. ja visst kan ingen motstå dig lotta!:P inte ens dogo grisen ecko;)

Anmäl
2007-11-07 23:19 #77 av: SaraC

Nää Lottisen trycker väl i dem korv tills de bara älskar henne ;)

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2007-11-07 23:33 #78 av: Liss

haha.. inte riktigt, jag vet inte vad hon gjorde.. men hon gömde säkert en smörgåstårtit i fickan?;P

Anmäl
2007-11-07 23:39 #79 av: Saarloos

Men va trevligt, det bara dräller av hundvakter här ju Skrattande

Problemet är att dom ÄR verkligen reserverade och svår flirtade! (fråga Tin-Tin hur framåt dom var *ASG*) Cloud är dessutom vansinnigt kräsen när det gäller godis så.. Glass, mjölk eller fil är nog det enda som skulle få honom att komma nära lite fortare än normalt. *S*  

Anmäl
2007-11-07 23:41 #80 av: Liss

Haha! LOTTA, vi får springa runt med glass på pinne och locka med dem;P

men då, vi kan nog lirka ur dem lite mysigt humör ska du se;)

Anmäl
2007-11-07 23:45 #81 av: Grodan

cool ras

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2007-11-07 23:50 #82 av: V-lang

Vänta du bara saarloos kan jag muta ner Eckogrisen i sängen så ska jag nog lyckas lite iaf med nån av dina ;)

Pssst Lisette jag kan ju ta med mig en kylväska fylld med glass det vet ju inte hon om, henne skickar vi ju iväg... hehehe

Anmäl
2007-11-07 23:53 #83 av: Liss

haha.. jaa! en hel frysbox. Herregud vad cloud kommer ha ont i magen efteråt:P

Iof måste jag säge en sak Lotta.. *viskar* Ecko är ju inte ett dugg svårflirtad.. så att du fick ner honom i sängen var inte prestige faktist;P haha

Anmäl
2007-11-07 23:53 #84 av: Saarloos

#80 Hahaaaaa.... Låter som att det kommer bli en kletig historia det där.

Börjar bli så många som vill komma nu så det kanske är bäst att ordna en bussresa?? Sovplatser går säkert ordna för efter ett par screwdriver misstänker jag att ingen bryr sig om när/var/hur man sover?? *ASG 

Anmäl
2007-11-07 23:56 #85 av: Liss

haha! neeh då.. efter några screwdriver kan jag sova hos hundarna;P men är rädd för att dem kanske inte vill de. hehe!

Anmäl
2007-11-08 00:24 #86 av: V-lang

Jag kan sova i en biabedd om det är så eller en hundbur...inte är jag brydd eller *ASG*

Anmäl
2007-11-08 00:39 #87 av: Saarloos

#85 Hahaa... Då får du tyvärr sova med mig oxå (och DET kan vara skrämmande) eftersom hundarna sover i min säng...

#86 Jag har varken biabädd eller hundbur... Kaninbur..fungerar det??? *ASG* 

Anmäl
2007-11-08 00:42 #88 av: V-lang

Hmmm lär bli många volanger som trycker ut igenom gallret då men det kan det vara värt, annars kan vi ju dela säng allihop...finns det hjärterum så finns det stjärterum *fniss*

Anmäl
2007-11-08 00:45 #89 av: SaraC

Ninni, vart bor ni förresten? :) Läste det säkert förut, men kommer inte ihåg

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2007-11-08 01:01 #90 av: Tin-Tin

Meh... här är man borta två timmar för att se Exorsisten (där rök min sömn..) och sen när jag kommer tillbaks så är det busslast på väg till Ninni med hif:are...och jag ska stå för screwdrivern? *ASG*
Jäkligt tur för er att jag har tjugo minuter över till Danmark vilket faktiskt kan göra hela idén genomförbar...hahahahaha

Hihihi...glömmer ju inte då jag skulle fota de stora, starka Saarloosarna..
De låg så fint i hallen och vi satt i köket, jag vände ryggen till och dök ner i min väska och tog upp kameran, swish...ALLA Saarloosar försvann.. jag blinkade några gånger..undrade om jag låtit väldans massa eller så...sen sticker tre nyfikna huvuden fram bakom dörren för att kolla om kusten var klar och om det hade varit något farligt över huvud taget?
Undrar just om de vet hur stora de är? har du visat dem spegeln?
Eller gör de som Nikki...jag visar henne spegelbilden...säger huuuuuund!!...hon tittar igen och igen...backar två steg och säger mjaaaaou...

Jag sover hos Neddy i alla fall...gosbomben!

Hmm...eller ska jag lämpa över Nikki och den kommande valpen till dig Ninni så kan du och jag sticka till Finland medan hifarna passar alla vovvar????.... *drömma...kommer inte tomhänt hem...Oskyldig*

Nope...inga fler svar ännu...det kommer väl i morgon...e väl nåt knasigt som heter arbetstid nuförtiden...allt de hittar på altså...Fundersam

Anmäl
2007-11-08 01:11 #91 av: V-lang

Modiga hundar men det är klart med dig vet man ju aldrig vad du har i väskan Oskyldig

Halloooo där ska damen ha valpis...stopp och belägg det är min tur först så det SÅ Hemlis

Vadå har dom arbetstider *fnyser* det var det värsta jag hört, dom lär väl fatta att dom lär ställa upp när det är krisläge... dom har ju åtminstonne kunnat jobba nattskift för våran skull kan man tycka Fundersam

Anmäl
2007-11-08 01:12 #92 av: Saarloos

#89 Bor i Borås...  *L*

 

#90 Jepp, livsfarligt att vara här ifrån med än 2 minuter verkar det som. Jag måste logga ut för att gå och nana men vette sjutton om jag vågar? Kanske blir TVÅ busslaster i morgon bitti?

Anmäl
2007-11-08 01:18 #93 av: Tin-Tin

#91 Valpis är beställd så du kan få beundra den på bilder sen..hihihi
kanske de dricker för många screwdrivers på arbetstid så att de inte får något gjort...hmm... varför blev jag så drinksugen plötsligt...hmm...

#92 *LOL* hahaha...jag ska med gå och nanna nu...
kanske du borde ta dig till "hemlig ort" i morgon bitti..hahahaha
Sov gott people!!

Anmäl
2007-11-08 01:23 #94 av: Liss

hahaha! jamen de blir ju great! kommer du med på bussen och står för screwdriver då också;P så vi är ladade när vi kommer dit också.

ja, jag kan sova i sängen för tusan.. jag är har varken basilskräck eller mjuk säng skräck;P lotta kan få vara i den där lille kaninburen.. de blir skit bra, är den utomhus också? för hon behöver ingen värme heller;)

Anmäl
2007-11-08 01:27 #95 av: Saarloos

#94 *ASG* Här var vi snälla minsann... Kaninburen står faktiskt inne, men jag kan ju sätta ut den?! Fast då blir nog Heavy lite ledsen, han vill ha det varmt och gott.

Anmäl
2007-11-08 01:31 #96 av: Tin-Tin

Jag tror faktiskt inte att jag vågar sova om en endaste av er är vaken...hahahahaha..

Nä NU säger jag godnatt! ...eh...igen..Glad

Anmäl
2007-11-08 01:31 #97 av: V-lang

Men Lisette då! Din stygga lilla snoris passa dig du annars kommer jag och nyper dig hårt i örat Skrikandes

Anmäl
2007-11-08 01:33 #98 av: Liss

#95 haha! men vadå.. hon snackar ju alltid om sina fina volanger.. så de värmer säkert både henne och kaninen;P

haha.. neeh nu var jag elak Lottis.. fölåt!Oskyldig du kanske kan få sova hos oss i sängen då?

Anmäl
2007-11-08 01:39 #99 av: Saarloos

Näpp, nu ska jag oxå hoppa i lopp-bingen. Natti-natti...

Anmäl
2007-11-08 01:40 #100 av: V-lang

*fniss* där fick jag dig allt din lilla morrhoppa Skrattande

Anmäl
2007-11-08 11:23 #101 av: Tin-Tin
#allihopa
SKRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIK!!! Skrikandes
Har fått ett mail från kanal 8 där de skriver såhär:

Hej,
Det kanske är studio Virtanen, de hade ett hundprogram www.studiovirtanen.blogspot.com


WiiiiiiiiieSkrattande tääääänk om det kan vara så!!!
Har skickat in för att få deras e-post adress direkt i bloggen, det blir inte synligt förrän de godkänt vad jag skrivit i bloggen...

Anmäl
2007-11-08 12:27 #102 av: Tin-Tin

Så..har fiskat fram mail adressen och kontaktat Studio Virtanen..
Glad Hoppas att de svarar snabbt.

Anmäl
2007-11-08 12:33 #103 av: Saarloos

#102 Wooooooooooooooooo.... Hoppas det ger något =) Jag kan inte riktigt släppa det här om man säger så ;)

Anmäl
2007-11-08 13:04 #104 av: Tin-Tin
Fick nu svar... såhär lät det..

Det här kan inte ha varit i Studio Virtanen.
Vi gjorde ett hundprogram för ett par veckor sedan och jag skickar med länk till filen så kan du se om det var det programmet. Annars har inga hundar varit med.

Mvh Magnus
http://vod.mtgnewmedia.se/vod/se/tv8/Virtanen20071015.wmv

Och jag har kollat hela det programmet, med reklam och det hela...och det är inte det..
Så nu kan vi stryka kanal 8 med..tråkigt nog...Gr&aring;ter
Detta gör mig GALEN!!!!!!

 

Anmäl
2007-11-08 13:13 #105 av: Saarloos

#104 Meh... vad tråkigt!! I mailen du skickade till kanalerna sa du att det handlade om Saarloos eller att det kunde vara Saarloos / Saarloos-liknande / varghybrider.... osv??

Jag antar att du sa till dom att kolla efter allt??? *ASG*

Anmäl
2007-11-08 13:27 #106 av: Tin-Tin

#105 Tror att jag har fått med det hela... Glad
De som har svarat har svarat angående inslag med hundar över huvud taget...inte bara Saarloos...
Hoppas på fler svar under dagen.. det är ju fortfarande hopp kvar på kanal 3, 4, 4+, 6, 7 och Discovery mix..
Hang in there!

Anmäl
2007-11-08 14:36 #107 av: Saarloos

#106 Jamen då håller vi alla tummar och tassar vi har då... =)

 

Anmäl
2007-11-09 17:44 #108 av: Tin-Tin
Fick svar från Discovery channel i dag.. såhär skrev hon..

Hej Tin-Tin

Tack för att du kontaktat Discovery Networks Europes kundservice.
Vi har tyvärr inte kunnat reda ut vilket program din förfrågan gäller. Om du skickar oss mer detaljerad information - såsom titel, kanal, datum och sändningstid - kan vi undersöka din förfrågan vidare.

Se vår webbplats för senaste nytt om våra program: www.discoverychannel.se.


Med vänliga hälsningar
Armita
Discovery Networks Europe Viewer Relations Team

Fundersam Vad sjutton ska jag svara?? Vet du vilken dag det var och ungefär vilken tid det var V-lang?

Anmäl
2007-11-09 19:06 #109 av: Liss

Neeh de gjorde hon väl inte? varken kanal, tid eller dag;P så de blir väl lite svårt

Anmäl
2007-11-09 20:47 #110 av: V-lang

Först såg jag när du skrek och tänkte ÄNTLIGEN!!!!! Blöööö vad jag bedrog mig, bannade folk ser dom inte skillnad på en saarloof och DOM där Skrikandes 

Hahaha Tin-Tin det var ju därför jag satt och gick tillbaka i tidninghögen för att jag inte minns varken när det var eller vilken tid eller kanal Oskyldig

Anmäl
2007-11-09 20:58 #111 av: Xiox

Det var väl för rätt länge sen? för jag såg också det programmet, fast det var ett tag sedan!

Anmäl
2007-11-09 21:40 #112 av: V-lang

Tack Lill Malin då har jag inte drömt då ;)

Anmäl
2007-11-09 22:56 #113 av: Tin-Tin

#111 Lill Malin...har du ett lite...host...bättre minne när det gäller programmet? minns du kanal eller något...?

Anmäl
2007-11-09 23:21 #114 av: Xiox

hmmm..jag bra minne? drömmer du nu? XD oj, över till saken...kan det ha varit 1:an , eller 3:an! nåt sånnt tror jag ^^

Anmäl
2007-11-09 23:23 #115 av: Xiox

Tror inte att det var kanal 8, för tror inte att vi har den kanalen xD

Anmäl
2007-11-10 00:08 #116 av: Tin-Tin

#114 hmm.. hur länge sedan tror du att det rör sig om?Fundersam

V-lang..tror du det kan ha varit kanal 1? Den var inte med på min lista så de har jag inte kontaktat...

Anmäl
2007-11-10 00:37 #117 av: V-lang

Njaaee jag brukar inte ha kanal 1 på, det skulle vara om jag satt och zappade då men det betvivlar jag Skrattande

Hrrrmmm...bättre minne en vem får jag fråga, dumma Tin-Tin Oskyldig

Anmäl
2007-11-10 00:50 #118 av: Tin-Tin

dumma Tin-Tin??? min mamma får väl ändå räknas till en tantis... och hon säger att jag är en ängel! Oskyldig
fast...såklart inte när jag snodde mormors stekpanna och åkte i stora backen med (jäklar vilken fart) eller när polisen tillkallades efter jag försvunnit (sov gömd i badkaret..utan vatten förståss) Eller när jag snodde hela gatans post för att sedan leka brevbärare och dela ut det igen...till el personer förståss.. eller när jag äldade upp min säng...eller när jag...Hemliseh...nä..den behåller jag nog för mig själv..
Vänta nu....menade hon en svart ängel???

Anmäl
2007-11-10 01:23 #119 av: V-lang

Heter du Emil Fundersam *fnyser* Ängel jo jag tackar, snarare en liten med horn i pannan.

Du måste haft jäkligt roligt när du var liten *ASG*...synd att du inte träffade min lillesyster ni hade blivit stans radarpar, sånna där påhitt kunde hon ställa till med också på en grisblink...mamma höll på att få hjärtattack var och varannan dag R&auml;cka ut tungan 

Anmäl
2007-11-10 01:57 #120 av: Tin-Tin

hahahaha.... mamma påstår att hon blev gråhårig som trettioåring på grund av mig.. (som jag har blivit av min danska sambo..) Jag hade nog extremt kul ja, men min stackars bror som jag alltid lyckades dra med på en hörna var nog mindre road...
som den gången jag drog med honom till den "förbjudna backen" och åkte pulka..vi såg bilen så sent och den bromsade som attan och det gjorde vi med, på något sätt lyckades vi kana under bilen som fortfarande var i fart men lyckades bromsas innan vi hamnade under julen... änglavakt!
För mamma som precis då ser oss från balkongen (otur) så stod nog hjärtat still i någon minut.. Hon kom springande med träskor och vände upp och ner på vår nya tjusiga pulka med bromsar på sidorna..sedan stampade hon på den tills den gick i tusen delar.
Men antar att vi förtjänade det...eller i alla fall jag....

Anmäl
2007-11-10 02:24 #121 av: V-lang

*ASG* Stackar din mamma, tur att mina barn har varit lugna annars har det blivit hispan för mig iaf om dom varit som dig Oskyldig

Du hade ju kunnat tagit dö på både dig och din bror din galning, hade jag varit din mamma så hade jag nog inte bara hoppat sönder pulkan jag hade nog randat din bak med pulkan Skrattande

Anmäl
2007-11-10 10:37 #122 av: Tin-Tin

#121 Skrattande Ja, det som inte dödar en, styrker en..min mamma är nog "FRU HULKEN" vid detta laget...R&auml;cka ut tungan 

 

Anmäl
2007-11-10 13:07 #123 av: Xiox

Oj, är du här också och pratar strunt Lotta :P

Anmäl
2007-11-10 15:43 #124 av: V-lang

Fru hulken med en Tin-Tin unge *ASG*

Anmäl
2007-11-10 17:32 #125 av: Tin-Tin

Skrattandehahahaha...ja, jag går ju nästan jämt i gröna kläder så man kan nog missta mig för en liten hulk R&auml;cka ut tungan...
Huff...stackars mamma ..som hon har fått stå ut med mig... får nog köpa en kläcklig present till henne i år när hon fyller 60, har tänkt och tänkt och tänkt...kommer inte på något!!!
Någon som har förslag? Jag har inte så superbra med pengar..är närmare 15 000:- back så det kan ju inte kosta jättemängder precis..
Tacksam för förslag...

Anmäl
2007-11-10 17:39 #126 av: Liss

Ett egetgjort fotoalbum med bilder på er genom tiden;P haha.. då kommer alla fina minnen tillbaka om den tunga tiden:)

Anmäl
2007-11-10 17:57 #127 av: Tin-Tin

#126 Ja, har funderat på att göra ett scrapalbum till henne blandt annat, får se om jag hinner det, det är sjukt mycket just nu...samtidigt som jag ska försöka åka dit så tidigt som möjligt... inte så lockande resa..
sist jag åkte med tåg dit så tog det 18 timmar, Nikki var tvungen att kissa så ofta på grund av sin sjukdom så jag fick hoppa ut och in från tåget hela tiden.. och jag hade lunginflammation...samt att allt annat som kan gå fel på en tågresa gick just...fel.
18 timmars helvete, och en hel del av det var SJ:s fel då de gett mig fel biljetter blandt annat.. och när jag klagade efter jag kommit hem så fick jag ett "vi beklagar" brev.. samt 50:- i resecheck... vilket hån!

Anmäl
2007-11-10 18:06 #128 av: Liss

Tss.. de lät som en rolig resa de:S Jo, men sj verkar ju inte jätte toppen har jag hört av flera stycken. Men tror de skulle vara kul iaf.. med bilder och grejer..

Jag skulle vilja göra de till min mor i jul eller nått. De är ju inte så dyrt men ändå eftertanke.. bara de att, de är ju hon som har alla bilder. Hur ska man få tag på dem utan att inte märkas?:P och om hon redan har dem.. kommer hon verkligen tycka om de bara att de är i en bok ist?:S haha

Anmäl
2007-11-10 18:31 #129 av: Tin-Tin

#128 hmm.. ja du, för min del tror jag hon kommer att uppskatta det för jag jobbar på att retuchera lite bilder och förstorar, samt kommer jag göra ganska så mycket i scrapalbumet med spets och blommor och lite berättelser som jag minns från man var liten..
Man kan även fråga andra familjemedlemmar om de har blder på mamsen i de yngre åren... Fl&ouml;rt

Anmäl
2007-11-10 19:12 #130 av: V-lang

Jag har en kompis som också håller på med scrapkort, jädrans vilka fina kort, jag skickade ett till pappa och ett till min syster bara för att tala om hur mycket jag älskade, dom gissa om det vart populärt....både ringde och snörvlade i telefon *fniss*

Anmäl
2007-11-10 20:56 #131 av: wolfnight

Hej, ninni har gjort en bra jobb med att ta fram rasen i Sverige :)

Jag bor i Finland men kan som tur kan jag svenska så det är lätt för mig att  kommunicera med svenska människor.
Jag ska också komma med mina hundar till Sverige på utställningar. Det mest negativa som männsikor ser på dessa raser är att de är mkt reserverad ex på utställningar. Jag ser inget stort problem för jag lever med mina hundar och jag känner igen dem och vet vad de egentligen är. Men det är en synpunkt som man ska tänka över nogrannt när man skaffar en sådan för de flesta människor vill ha en hund som är typ "golden retriver" mot främmande.

MVH Janica från Finland, Wolfnight´s hundar

Anmäl
2007-11-10 21:24 #132 av: Liss

men vad menas med scrapbok då? vad är de speciela me de? Att förstora kort kostar ju massa! Och att skriva små berättelser.. de kan bli lite jobbigt när jag inte kommer ihåg något av min barndom på tidigt stadie .. och glömmer mer ju äldre jag blir (förtränger;P)

Anmäl
2007-11-10 21:37 #133 av: Tin-Tin
#132 En scrapbook är som en minnebok, ett dekorerat fotoalbum.. har några scrapsidor i mitt album om jag minns rätt...
Man kan dekorera precis hur man vill...finns inget som säger gör si eller så..
Jag scannar in de bilder jag vill ha, retucherar och förstorar, sedan skriver jag ut...Glad På så vis förstör jag inte de gamla fotona genom att klippa i dem, utan kan leka med dem som jag vill..

Har lagt in många fler, och även skrivit lite mer här inne:
http://www.zoonen.com/perzoonen/artikel.asp?oid=1375415
för den som vill se...
Albumsidorna är 30x30 så de är ganska så stora..
Men man kan göra i vilken storlek man vill förståss!
Anmäl
2007-11-10 22:06 #134 av: V-lang

Åhhh vilka fina, men vad heter det när man typ gör som grattis kort eller bröllopskort och sånt, man gör sånna där söta gubbar med lite blommor eller bär?

Anmäl
2007-11-10 22:17 #135 av: Liss

Tin-Tin, gud va fina grejer.. men är de sånna där tjockare papp papper i olika färger du har då eller? Och hur får du ut såndär cool text och grejer.. vart får man tag på allt sånt där kul? De vore ju verkligen nått.. då har jag ju verkligen lagt ner tid för presenten och tänkt efter. De måste väl vara roligare att få i julklapp än något som hon egentligen inte behöver eftersom jag inte har råd med dyrare??

Du får gärna pma mig Tin-Tin och förklara så gott du kan. jag vart jätte nyfiken nu..

Dock är de mamma som även har skrivaren och scannern..så vore ju bra om hon inte var hemma någon dag och jag smög mig in.. har bara inte nyckeln:P så kunde jag sitta och scanna och fixa me bilder..så hon inte märker de hum.. funderar!

Anmäl
2007-11-10 22:23 #136 av: Saarloos

#131 Hej Janica :)

Ibland funderar jag på att video filma mina Saarloos i alla möjliga situationer så att man sen kan visa hur dom egentligen är. Kunde blivit ganska kaotiska och spännande film klipp ibland tror jag.Fl&ouml;rt

 Ninni

Anmäl
2007-11-10 22:26 #137 av: Xiox

ja, det tycker jag är en bra idè, tycker att du ska göra det! ;D

Anmäl
2007-11-11 16:59 #138 av: Tin-Tin

scrapping är en dyr hobby.. för bokstäverna betalade jag 700:- för handenheten och ett mini-alfabet.. behövde så ett större alfabet och för det betalade jag 1490:-..inte så roliga priser nej.. varje ark går på allt mellan 5-39:- som jag köper..försöker att inte gå dyrare än så... men man använder ju flera ark på en sida som oftast.. jag har ofta tur och hittar på rea...men långt ifrån alltid..
Oj..ska nog inte prata en massa OT i den här tråden kanske..Generad
Då får vi nog skapa en ny OT-struntprat tråd... Skrattande

Men fattar inte vad de håller på med...resterande kanaler har inte svarat ännu.... *morrar*

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.