Annons:
Etiketthälsa
Läst 13376 ggr
KerstinP
12/5/07, 2:05 PM

Magnetröntgen

Smådjursakuten i Göteborg är de enda djursjukhuset i västsverige som har magnetröntgen.

På vanlig röntgen kan man inte se allt bara skelettet. På magnetröntgen kan man se muskler, kärl, vävnader och skelett. Det är mycket lättare att få rätt diagnos om man använder sig av magnetröntgen. En magnetröntgen kostar mellan 5000 och 10000 kronor. Försäkra din hund så du får råd att kosta på den magnetröntgen om det skulle behövas. Det visar sig kanske att det inte är en så allvarlig åkomma som ni först trodde.

Relaterade länkar

Av: KerstinP

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('KerstinP'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('KerstinP', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2007-12-05
Annons:
lena1
12/5/07, 2:49 PM
#1

kan vara bra att veta var dem finns och jag tror nog strömsholm i västmanland har det….

kerstinjoh
12/5/07, 4:33 PM
#2

Djursjukhuset i Skara har en magnetröntgen. Innan den inköptes var de i kontakt med sjukvården (dit det är lång kö för magnetröntgen) för ett ev samarbete.

Trots att alla parter skulle tjäna på ett samarbete sade landstinget nej.

kerstinjoh
12/6/07, 1:33 AM
#3

MRT anläggningen som finns på plats i Skara är inte enbart begränsad till att användas på djur. Kameran är ursprungligen konstruerad för att användas för människor och kan även användas för t ex livsmedelsforskning.

I anslutning till kameran finns ett väntrum för humanpatienter.  Möjligheter at ta emot tvåbenta varelser finns alltså. Trots att landstinget sa nej till ett samarbete så kan du alltså be din läkare remittera dig till djursjukhuset för att få en snabbare tid!

Upp till toppen
Annons: