Medlemmar iFokus

AnneN [Medlemmar iFokus]

2009-04-02 19:51 #0 av: SaraC

Denna medlem känner många igen härinne på Hundar. Men hon driver även egna sajten Blandrashundar och, som hon säger det själv, dyker upp som gubben i lådan lite varstans på iFokus.

redS6300352.jpg

Foto: AnneN

Anne är 27 år och uppvuxen på en labradorkennel vid namn Begin's. Labradorer har alltså funnits i hennes liv sedan hon föddes och det var också en labbe som blev hennes första egna hund, en tik vid namn Penny som hon fick välja ur en av hennes mammas kullar. Förutom labradorer har hon även varit fodervärd åt en stor och välpälsad schäfer vid namn Ruben.

Hon har alltid fått följa med på jaktträningar, lydnadsträningar, jaktprov, utställningar och allt som familjen gjort tillsammans med hundarna. De flesta kurser hon själv gått har handlat om apportträning och har varit i privat regi och hållts av hennes mamma, mormor eller morfar. Men hon har även sommarjobbat som hundskötare, haft praktik på en kennel, jobbat som djursjukvårdare, deltagit i en studiecirkel om hundens anatomi och gått en kurs i rallylydnad, något hon fastnat för och idag ägnar sig åt tillsammans med sin nuvarande hund.

Nuvarande hunden heter Velvet och är en blandning mellan lapsk vallhund/pitbull/amstaff/dobermann. Att Velvet hamnade hos Anne var mest en slump. Hon hade planer på att skaffa hund men kunde inte bestämma sig för vilken ras hon skulle välja, då hon en dag snubblade över erbjudandet att få köpa Velvet och det har hon aldrig ångrat.

Velvet är en glad, lättlärd och snäll hund som går lika bra ihop med små valpar som med stora vuxna hundar. Anne berättar bland annat om hur lösa hundar kommit springande mot henne och Velvet med en förtvivlad ägare i hasorna som ropar att deras hund är elak, men att Velvet visat med hela sitt språk att hon är en snäll hund som bara vill leka och det har hittills fungerat varje gång och hundarna har lekt som om de alltid varit bästa vänner.

Anne och Velvet tävlar ingenting, men de tränar vardagslydnad, rallylydnad, olika trix och "stadsagility". Annars njuter de av att ta en långpromenad tillsammans eller att busa med hundkompisar.

redS6300349.jpg

Foto: AnneN

På frågan om vad som är det bästa med att vara hundägare svarar Anne att det är för att oavsett hur hon ser ut, vad hon gör eller säger så vet hon att det i alla fall finns en som älskar henne för den hon är!

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2009-04-02 22:52 #1 av: Skruttan-1

Mycket bra skrivet :) fick man trevlig info om Anne o hennes fina hund Velvet

Anmäl
2009-04-02 23:37 #2 av: AnneN

Tack Eros för att jag fick vara med på detta Glad

Om någon vill fråga något om mig elelr min hund så är alla frågor välkomna antingen i denna tråd eller via PM.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.