Medlemmar iFokus

rebz [Medlemmar iFokus]

2011-01-18 18:57 #0 av: SaraC

Här sätter vi fokus på våra medlemmar och deras hundar! Nu ska vi få lära känna rebz lite bättre!

Rebecca & Bino

Rebecca & Bino. Foto: rebz

Om mig

Jag heter Rebecca (rebz på iFokus) och är snart 21 år. Jag har alltid älskat djur och drömde redan som liten om att bli veterinär då djur var min stora passion. Vi skaffade vår första hund när jag var drygt 12 år och det var då mitt stora intresse för hundar började. Jag följde med på valpkurser och vardagslydnadskurser som min pappa gick på med hunden, bara för att lära mig. Har inte ställt ut eller tävlat med några hundar, så någon sådan erfarenhet har jag inte. Men kanske blir lite sånt med min Japanska Spets i framtiden.

Sen har en av mina bröder 3 hundar också som han främst jagar med, men jag lär mig endel från honom då och då.

Nuvarande hundar

Jag har 3 stycken hundar.

Mozart

Mozart. Foto: rebz

Först har vi Mozart, som är en Golden Retriver. Många trodde inte att han var en renrasig golden när han var liten då han var väldigt ljus (creméfärgad). Han var så himla busig när han var liten och är det fortfarande trots att han är 8 år. Det har blivit en riktigt lugn och lydig hund av honom. Min pappa gick kurser med honom när han var liten och jag som älskar hundar följde med varje gång.

Sixten

Sixten. Foto: rebz

Sen har vi Sixten, som är en blandning mellan Border collie & Dalmatiner. Han är envis och är ett riktigt energiknippe och har alltid varit, hans energi tycks aldrig ta slut! Han älskar att leka sök (både ute och inne). Han är som en valp ibland, men så är han ju bara 3 år. Han är så extremt mysig och vill helst av allt bara gosa.

Bino

Bino. Foto: rebz

Sist (och faktiskt minst) har vi Bino, som är en Japansk Spets. Jag köpte honom helt själv förra året (2010) och han är så underbar. Han älskar att vara med mig och håller noga koll på mig, speciellt när vi är inne då han följer efter mig vart jag än går. Han älskar att busa med Sixten, leka sök, busa med mig, vara ute och lära sig nya saker. Vi har gått valpkurs och är halvvägs inne i vardagslydnadskursen.

Aktivitet

Mozart bor hos min pappa så honom träffar jag inte så ofta. Men med Bino och Sixten brukar jag leka sök, gömma saker, busa, träna lite lydnad (behövs verkligen med den envisa Sixten), ge dem saker att lösa till exempel toarullar med godis, äggkartonger med godis, godis med plastbunke över på golvet, aktiveringsboll med mera.

Det bästa med att vara hundägare

Allt! Man har alltid någonting att göra så det blir aldrig tråkigt. Och man lär sig att vara lugn och ha tålamod när de blir okoncentrerade och saker inte går som man vill. Vi lär oss av dom och dom av oss. Och jag behöver aldrig känna mig ensam, det är bland det bästa.

-------------------------------------------------------------------------

Text & Foto:

rebz

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2011-01-18 19:56 #1 av: LinaK

Trevligt att lära känna Dig lite bättre Glad Dina hundar är jätte fina!

// Lina - VärdBichon Kolla gärna in min blogg:
http://linaalgotsigge.blogg.se

Anmäl
2011-01-18 21:07 #2 av: Nikkis

Säger som LinaK, trevligt att få se vem du är! =P

Anmäl
2011-01-18 23:04 #3 av: Maja2

ja det är verkligen positivt att få en bild av medlemmar :) 

Anmäl
2011-01-18 23:46 #4 av: rebz

#1 #2 Tack, det är kul att "visa" lite vem man är :)
#3 Ja absolut :)

Anmäl
2011-01-19 02:38 #5 av: twinkime

Intressnt att man fár lära känna dig lite bättre. Sixten är verkligen fin! =)

Anmäl
2011-01-19 23:26 #6 av: rebz

#5 Tack :) Vi brukar säga till honom att han är stilig :P

Anmäl