Göra kycklingfiléer till hundgodis
Hade tänkt göra några kycklingfiléer till hundgodis. Någon som har något passande recept? :D
Hittade detta recept kan det vara något? :)
Funkar säkert fint! Har torkat mycket saker i ugnen för vandringsändamål =D Man kan torka allt möjligt..
Har du någon koll på vilka grader samt hur länge? Bitarnas storlek jag hade tänkt mig som råa är väl typ 1.5x1.5 - 2x2 cm :)
När jag torkat hundgodis i ugn så har jag klippt köttet i lagom stora bitar (tänk på att det blir mindre när vätskan försvinner). Sedan har jag öst ut allt på en plåt med bakplåtspapper på, slängt in i ugnen på 100 grader, tagit ut plåten med ca 1 timmes mellanrum och vänt runt alla bitar med stekspade. När godisarna varit lagom torra har jag tagit ut dem och sedan förvarat i en påse i frysen. Använder man kött med mycket fett så är det en bra idé att koka det först.
---------
Två glada salukis: https://www.instagram.com/ninniosterholm
Ahh okej det lät ju enkelt :) hur länge brukar du få hålla på? Kyckling är ju fettsnålt så jag borde väl inte behöva förkoka?
En latmansvariant, som jag gör ibland när jag för rester över. Tillaga köttet på valfritt sätt, koka, stek i stekpanna eller stek i ugnen, så det är tillagat helt igenom. Dela i portionsbitar och lägg portionsbitarna på hushållspapper på en tallrik och kör i mikron ett par minuter på full effekt. Kör i 30 sek intervaller för att de inte ska bli brända. När de börjar bli torra ta ut ur mikron och låt dem eftertorka i rumstemperatur ett par dagar.
#5 är det inte risk att de börjar bli gamla om man låter de ligga framme i rumstemperatur? :o
# 6 I och med att de är torkade så bör de hålla sig. Jag har i alla fall inte märkt att de skulle bli dåliga.
#7 Okej :)