Utfodring & Foder

Eukanuba åsikter

2017-04-21 09:01 #0 av: CayKantos

Åsikter om eukanuba? Båda valp och vuxen? Vet det finns asmånga olika men jag frågar eftersom det är en uppfödare som använder sig av detta foder och helst ser man fortsätter. Det är till en stor ras iaf.

Så ösa på med åsikter!

Just another crazy animal lover Skämtar

Medarbetare på Terrier iFokus, kom gärna in och kika!

Anmäl
2017-04-21 09:05 #1 av: Fridaaaa

Om man läser innehållet: Så nä inte speciellt.

Du måste ju inte fortsätta - bara för att uppfödaren använder det, även om de "Helst vill det", hade fasat in annat foder :)

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Bloggar: Vardagsblogg Kaninblogg Djurblogg
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2017-04-21 09:09 #2 av: CayKantos

Ja såklart. Men skadar ju inte samla på sig info. Hon skrev till uppfödaren och frågade ang vilket eukanuba foder hon hade i tankarna så att man kan kolla upp lite iaf :D

Just another crazy animal lover Skämtar

Medarbetare på Terrier iFokus, kom gärna in och kika!

Anmäl
2017-04-21 09:32 #3 av: Fridaaaa

#2 Nej absolut rätt tänkt! :D

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Bloggar: Vardagsblogg Kaninblogg Djurblogg
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2017-04-21 11:23 #4 av: Sugar Mist

Hade en valp som gick på eukanuba, fyfan vad han såg ut i päls, avföring och han fes nå förskräckligt, andedräkten var inte heller någgot vidare.
Bytte strax efter att han kom hit.

Sajtvärd för Vallhundar iFokus

Anmäl
2017-04-21 13:22 #5 av: Changrila

Jag ger det inte ens som belöningsgodis...

Innehållsförteckningarna imponerar aldrig på mig och jag har aldrig sett en hund som fungerar utmärkt på fodret. Jag har sett några hundar som klarar sig, absolut, men det finns för mig ingen anledning att ge ett foder som en hund fungerar hyfsat på när det är så lätt att istället ge något som den fungerar riktigt bra eller utmärkt på. Jag har dessutom sett ett flertal hundar som mått riktigt uselt av eukanuba samt en och annan som utvecklats mycket märkligt under uppväxten och där fodret kan antas vara en bidragande orsak.

---------
HTTP://guldsaluki.wordpress.com

Anmäl
2017-04-21 20:03 #6 av: Lon@

Jag tycker inte att innehållet är något att hurra för, det finns betydligt bättre foder i samma prisklass. Eukanuba (och bland annat RC och Hill's) sågs som ett bra foder och var väldigt populärt på 90-talet och lever vidare på det ryktet samt flashiga annonserSkämtar.
Nikka (labbe) åt det när hon flyttade till mig, vi fick med en säck från uppfödaren, och hon fes, avföringen stank och Nikka käkade hundbajs som en idiot.
Jag bytte foder och magen normaliserades, att hon åt skit kan dock även ha varit ett flockbeteende hos uppfödaren som gick över när hon flyttade till ett hem med bara en annan hund.

Matte till jaktlabben Nikka och cairnterriern Charlie.
Lon@ och Lonaa = samma person, problem med inloggning!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.