Beteende Läst 818 ggr

Ta bort kisslukt från matta?

  Olästa | Bevaka | Bokmärk

Har en stor ryamatta i vardagsrummet, första hunden kissade på den som valp och är nu i vuxen ålder slutat. Tog en vuxen omplacering för ca 1 vecka sen och upptäcker att omplaceringen kissar på ryamattan, undrar om den kanske känner lukten av det gamla kisset och därför kissar där?

Hur får jag bort lukten?

mattan är för stor för att köra i maskin, bor i lgh så kan inte tvätta den någonstans, funkar kanske sånt där "piss-off" spray? citron? eller liknande? :)

Den nya hunden är kastrerad men dominant så kissar gärna på andra hundars kiss ändå :P

Äppelcidervinäger har jag hört ska dölja kisslukt (i alla fall för kaniner rekommenderas det). Äcv luktar väldigt mycket i flaskan, men om du borstar in det i mattan och väntar tills det torkar så ska det inte lukta något längre tydligen!

Var mattan dyr kan det vara skönt att kosta på en matttvätt för att få den ren o fräsh igen. Jag tror att omplaceringshunden kissa på mattan då den redan var nerkissad.

Vad jag annars hört ska hjälpa är ättika men minns jag inte helt fel så kan ättika även missfärga/bleka så det beror helt på vad det är för färg på mattan. Handsprit funkar även men samma här den bleker.

Sophie-Medarbetare på pudel

#1 okej :)

#2 Svart matta, inte jätte dyr, ca 500 kr ;)

Ättiksvatten i en sprayflaska, varje gång efter man torkat bort kiss också! Sen när hunden slutat kissa in kan man kanske unna sig en ny matta ;)

#4 jo, vi planerar att flytta och vet att ena katten har en tenden att fel kissa när nåt ändras så ska köpa nya mattor efter flytten då katten landat ;)

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 200 sajter.

Mer på iFokus