Annons:
Etikettutfodring-och-foder
Läst 18400 ggr
[IsabelleA]
2009-03-23 18:08

Torkad Blodpudding?

Min kursledare föreslog att vi deltagare i kursen kunde värma blodpudding i ugnen tills den stelnat (alt. torkat). Finns det någon här som har prövat detta?
Jag har nu ca 100 små små bitar i ugnen på 150 C. Vad tycker era vovvar om detta?

Någon som har prövat att koka lamlever, hacka i små bitar och lägga in i ugnen?

Eftersom att min lilla valp är ganska kräsen när det gäller godis så tänkte jag pröva med lite mer hemlagat.

Någon som har fler tipps?

Annons:
rockygubben
2009-03-23 18:15
#1

Jag har gjort godis av blodpudding och hon älskar det!Glad

[IsabelleA]
2009-03-23 18:20
#2

#1 hur länge hade du det inne i ugnen?

[jakke94]
2009-03-23 18:22
#3

min förra hund gav vi "rå" blodpudding.. vi hade den inte inne i ungnen.. den tyckte det var jätte dock.. dock inte så nice att ha det i fickan till att belöna med :P

[IsabelleA]
2009-03-23 18:24
#4

#3 men det är ju därför man har det i ugnen så att dom ska torka så att man kan ha dem i fickan :)

[Malin3033]
2009-03-23 18:28
#5

150 grader är för varmt. vi brukar köra på70-100 grader, tills dem "halvtorkat"

Noa-Nisse
2009-03-23 18:29
#6

nej har inte provat men ska göra det! :D köper du fördiggjord blodpudding? eller gör du egen? :)

 Medarbetare på Hundar.ifokus

Annons:
empan-hampus
2009-03-23 18:44
#7

Jag gör blodpudding i ugnen! Vovvarna älskar det! Skrattande

[IsabelleA]
2009-03-23 18:53
#8

#6 jag kör på färdig gjord pudding.

Noa-Nisse
2009-03-23 19:02
#9

#8 aha okej :) låter kul! min hund är också kräsen med hundgodis. har provat mycket.

Märgben - Nej
Leversnittar - Nej
Grisöron - Nej

MEN: banan, mango, annanas och äpple - SMASKENS!

så hoppas det funkar bra med blodpudding!

 Medarbetare på Hundar.ifokus

[IsabelleA]
2009-03-23 19:07
#10

#9

Mjuka stora valpgidis hjäran - nej
Doggy lever/kyckling - nej
Doggy lever/honung - nej
små leverbollar för BC - nej

korv - JAAA, (dock lite kladdit att ha med i fickan …)

Men jag hoppas på blodpuddingen nu! :)

Noa-Nisse
2009-03-23 19:09
#11

hehe! så är det att ha kräsna hundar! ;)

på agilitybanan: KOM TIMMIE SÅ FÅR DU MANGO! Tyst

 Medarbetare på Hundar.ifokus

[IsabelleA]
2009-03-23 19:20
#12

#11 haha, undrar vad alla andra skulle tycka runt om om du bjuder på mango, hehe.

RobFrazie
2009-03-23 19:20
#13

Jag har inte brovat bodpudding i ugnen ännu, men min hund tkr om det iaf, och många andra här på andra trådar om precis samma sak har gett detta tipset.

Annons:
Linda-A
2009-03-23 19:25
#14

Bägge mina gillar torkad blodpudding. Fast vanligen får de Frolic eller leversnittar som godis.

Zebben
2009-03-23 19:26
#15

Ja 150 gr låter varmt. Skulle ha det på 100 gr. Sen låter jag det torka så det bara är yttre delen som är torr. Insidan ska vara lagom rå och god.

men då är hållbarheten inte riktigt lika bra som om man kör genomtorrt. Fungerar att göra så här med det mesta, köttbullar, lever osv..

SaraC
2009-03-23 19:51
#16

Jag kör på 100 grader 20-40 min, beroende på hur torrt man vill ha.

Uppskattas garanterat av vovven!

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

ingann
2009-03-23 20:03
#17

jag kör också på 100 grader tills det är torrt på utsidan, mjukt på insidan ca 20-25 minuter… Åskar och hundarna runt om här älskar det:)

/Ingalill

*Personlig ägodel till 2 söner, 1 katt och 1 hund*

Medarbetare på Singelföräldrar och mobiltelefoner

KadjaNina
2009-03-23 20:06
#18

Hur lång tid bör dem vara i ugnen om man vill ha dem mer hållbara dvs helt torra?

ingann
2009-03-23 20:08
#19

#18 jag har aldrig torkat dem helt men skulle tippa på 35-45 minuter:)

/Ingalill

*Personlig ägodel till 2 söner, 1 katt och 1 hund*

Medarbetare på Singelföräldrar och mobiltelefoner

AnnL
2009-03-23 22:01
#20

Min älskar också korv. Hitills har jag skurit i småbitar och haft i en plastpåse i fickan. Men hitta på nätet någon som skar falukorv i lagom stora bitar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. In i ugnen 75-80 grader i ca 3 timmar tills det känns torrt och hårt. Fungerar säkert på annat också som kokt hjärta, kokt lever eller blodpudding. Jag ska testa det med korven i veckan.

Jag styr själv mitt liv med mina tankar o känslor.

 

Annons:
monsterblom
2009-03-23 22:07
#21

jag e så himla glad att jag inte har kräsna hundar ^^ de äter allt som kommer i deras väg. ;)

Elmis
2009-03-23 22:26
#22

Jag säger detsamma #21 Leversnittar får henne helt galen. Men jag kan tänka mig att det finns hundar som behöver något extra. Blodkorv är ju något som får de flesta hundar att himla med ögonen av åtrå så jag kan tänka mig att det funkar bra. Att det finns hundar som gillar frukt förvånar mig inte; min förra hund var rätt förtjust i banan.

Kristina-
2009-03-23 23:38
#23

Alla hundar älskar väl korv, men tänk på att hundarnas njurar är känsliga för salt och korv innehåller i regel ganska mycket. Blodpudding är mycket bättre, nyttigt och gott för hundarna !

Mysan59
2009-05-08 19:41
#24

Blodpudding som man torkar i ugnen är superbra! Hundarna älskar det och det är billigt godis.

Jag brukar köra med det.

Facklan
2009-08-18 08:46
#25

Torkad blodkorv / blodpudding är kanon när jag tränade min super godis kräsna nu bortgångna hund körde jag med torkad blodkorv det gick super bra eller så köpte jag "fin kattmat som jag gav en pelets åt gången det går oxå hem.

Karizma
2009-08-18 14:03
#26

Våran gillar bldopudding o jag torkar den som du har det i små påsar i frysen smidigt att ta ut dagens mutor :D

Royalz
2009-08-20 19:29
#27

Köpte blodpudding idag så detta ska jag testa att göra ikväll :)


Annons:
Tilla26
2010-07-15 21:45
#28

Min hund e  oxå kräsen … men provade detta med blodpudding och det går jätte bra… hon tycker om det.. tack för alla tips =)

theokillen7
2012-07-25 12:01
#29

Jag ska också testa att torka blodpudding . Hur stora bitar ska man dla dem i innan de åker in i ignen o man vill ha dem rellativt hårda ?

Tack! :-)

Belimas
2012-07-25 12:04
#30

#29

När jag har torkat blodpudding så har jag delat dom i ungefär 1x1 cm stora bitar, alt. något mindre beroende på storleken på hunden =)

[IsabelleA]
2012-07-25 13:43
#31

Oj jesus vilken gammal tråd! Tyst Kommer knapt ihåg när jag startade den och Ben va garanterat nog bara 9 veckor då. 

Men det är kul att gräva fram gammalt Skrattande

Zebben
2012-07-29 00:16
#32

Ja..rätt gammal :-)  Men skriver ändå att man bör köpa blodpudding utan socker. Onödigt att trycka i dem socker i onödan.

Maja2
2012-07-29 09:34
#33

Håller med #32 Om sockret.

Det funkar perfekt att torka kyckling, lever och kött åxå :)

russin
2012-07-29 11:28
#34

Jag torkar hundgodis varje månad, men aldrig blodpudding (känns helt onödigt innehåll).

Främst så blir det grishjärtan, lammhjärtan samt kycklinghjärtan - skivar i lagom tunna skivor (rått) och putsar bort fettet (som annars bli väldigt kladdigt). Kycklinghjärtan klipper jag med sax. In i ugnen på ca 120 grader (har varmluft) tills ytan torkat. Tar då ut och klipper i lagom bitar och sen in igen och torka på 50 grader tills det är lagom hårt.

Gör samma med lever ibland (oftast lammlever) och skivar rått och torkar sedan - men lever ger jag mer sällan då det är så pass mycket A-vitamin i.

Annons:
joheck
2012-09-11 14:44
#35

Ska testa det här med att torka blodpudding idag hade jag tänkt. Så puttar denna tråd lite. Nu va jag ju dum nog att köpa blodpudding med socker…. Menmen det får duga den här gången så får vi köra nyttigt nästa gång.

joheck
2012-09-11 15:13
#36

Usch! Jag kommer då aldrig förstå folk som äter blodpuddingSkrikandes. Nu är den i ugnen i alla fall.

joheck
2012-09-11 16:53
#37

Jag och matlagning alltså….. Har haft det i ugnen på 100 grader i 50! min, ändå är dom bara torra utanpå och alldeles mjuka att klämma på. Varför blir det alltid så här när jag ska förska mig på nått i köket!?! Ni vill inte veta hur länge jag måste koka en potatis!Skrikandes

Dom duger nu i alla fall och hundarna gillar dom, det är ju det viktigaste.

joheck
2012-09-11 17:03
#38

Gud som jag babblar i den här tråden, hoppas ni inte slutat läsaSkäms. Nu kommer faktiskt en saklig fråga;

Hur förvarar man bäst den torkade blodpuddingen? Plastpåse, ha det framme, burk?

SaraC
2012-09-11 17:38
#39

Prova höj värmen nästa gång då. Det är lite olika beronde på vad man har för ugn, så man får prova sig fram lite. Det brukar också torka lite mer om du låter plåten stå framme och eftertorka en stund efter ugnen. Men jag tycker de ska va lite mjuka på insidan!

Jag brukar ha den i en plastburk i kylen och sen slänger jag ner det som behövs i en plastpåse när jag ska ha med mig ut.

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

joheck
2012-09-11 17:41
#40

Ok. Får testa med högre värme. Tror dom blev rätt bra ändå, men 50 min känns ju som väääldigt lång tid. Ska genast slänga in det i kylen!

Tack för hjälpen!

SaraC
2012-09-11 17:43
#41

Ja, det lät som lång tid. Har du flera olika funktioner på ugnen kanske något annat läge passar bättre till torkning?

Har hundarna provsmakat?

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Annons:
Swadika
2012-09-11 17:45
#42

Hur länge håller de om man har de i kylen? Innan de blir dåliga då alltså :)

Mvh Swadika
Sajtvärd på reborns 

joheck
2012-09-11 17:46
#43

Jo jag har ju dom vanliga. Värme underifrån/överifrån, både och, värme ugn. Jag körde på värme från både över och under.

Yepp dom har fått smaka och det gick hem! Dom va helt galna i den rå också så dom uppskattar nog att den är mjuk inuti. Väldigt billigt hundgodis måste jag säga! Som man dessutom kan göra i så små bitar man vill.

SaraC
2012-09-11 17:53
#44

#42 Beror på hur torr den är. Är den genomtorr håller den typ hur länge som helst, är den lite mjuk inne möglar den snabbare. Men det brukar gå åt så snabbt så man brukar inte behöva bekymra sig över hållbarheten Flört Men om det inte går åt så mycket för en kan det vara en idé att förvara i frysen istället, då håller den länge även om den är lite mjuk.

#43 Vad kul Skrattande Lever brukar också vara störtbilligt, också bra att torka själv!

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

joheck
2012-09-11 17:54
#45

#44 Måste man koka lever först?

SaraC
2012-09-11 17:56
#46

Nej, men det luktar mindre och går fortare i ugnen om man gör det Glad

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

joheck
2012-09-11 18:01
#47

Ok, då får jag nog stå ut med lukt och längre tid i ugnen för det här med att koka är verkligen inte min grej…

SaraC
2012-09-11 18:06
#48

Haha Skrattande

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Annons:
Loveradio
2012-09-12 11:48
#49

Köpte också blodpudding häromdan och tänkte torka. Men ska man ha ugnsluckan på glänt? Har för mig att jag läst det.

/Mvh Sara - Sajtvärd på Dokumentärer
Medarbetare på Bullhundar
Besök gärna min blogg: loveradioblog.weebly.com

[Forest]
2012-09-12 12:44
#50

49 ja iaf har jag luckan på glänt Flört

Loveradio
2012-09-12 12:48
#51

#50 Okej :)

/Mvh Sara - Sajtvärd på Dokumentärer
Medarbetare på Bullhundar
Besök gärna min blogg: loveradioblog.weebly.com

SaraC
2012-09-12 12:50
#52

Beror på vad man har för ugn, i varmluftsugn brukar det inte behövas men i vanlig ugn kan det vara bra att ha det för att undvika att det blir fuktigt.

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Sweli
2012-09-18 11:47
#53

Jag torkar ungnötslever i bitar i ugnen och även kycklingvingar utan ben.

Det älskar min Yorkie

joheck
2012-09-20 18:18
#54

Nu har jag köpt hem en bit nötlever som ska torkas också! Nästan lite hemmafru-varning med all denna avancerad "mat"lagning jag ger mig på ;)

Några tips på hur man torkar lever?, från rått tillstånd då kokning blir lite för mycket för mig *host host*.

Misarn
2012-09-20 19:33
#55

Vi har också "rostat" blodpudding och det tyckte Alice om, kanske inte lika mycket som korv och köttbullar Glad

Annons:
Noa-Nisse
2012-09-20 21:13
#56

jag har aldrig någonsin sett blodpudding i affären :S jag har sett blodkorv. men pudding? någon som har en bild på förpackningen så jag kan se vad jag ska leta efter? :)

 Medarbetare på Hundar.ifokus

polgara
2012-09-20 21:36
#58

slängde in en plåt med kyckling lever nu, ska bli spännande o se resultatet

Hmmm jag är kock o har faktist aldrig provat torka köttprodukter i ugn innan

Sweli
2012-09-21 00:16
#59

Jag skivar nötlever tunt och skär i små bitar.

Läger allt på en bakplåt med bakpapper.

Ugnen ca 150 grader tills det är torrt.

Noa-Nisse
2012-09-24 22:37
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#60

Hade inget speciellt att göra ikväll efter agilitykursen så satte igång att göra gooodis! Sugna vovvar iallafall ;)

 Medarbetare på Hundar.ifokus

Noa-Nisse
2012-09-24 22:38
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#61

Såhär många blev det nästan av ett paket blodpudding. Alla hundarna var ju tvungna att smaka på råvaran en del också ;)

 Medarbetare på Hundar.ifokus

joheck
2012-09-24 23:02
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#62

Hur gick det för dig att torka dom Noa-Nisse?

Slänger in en bild på "mina" också^^

Annons:
Noa-Nisse
2012-09-24 23:09
#63

mina är i ugnen fortfarande. Vill ha dem riktigt torra. har ugnen på 80 grader och ska ta ut dem strax. Då har de varit inne i en timme, lite mer =)

Dina ser fina ut =) Är de uppskattade av Pin och Sansa? :D

 Medarbetare på Hundar.ifokus

joheck
2012-09-24 23:11
#64

#63 Du får berätta hur dom blir sen.

Och ja dom är väldigt uppskattade. Ska definitivt göra om det, dom börjar ta slut nu. Så otroligt billigt och tydligen väldigt gott!

polgara
2012-09-24 23:55
#65

får prova med blodpudding jag med

Rasmus gillade iaf inte torkad kycklinglever medans Pyret älskar det. Jobbigt att ha en kräsen jycke som inte vill äta nått

Loveradio
2012-09-25 00:00
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#66

Torkade blodpudding häromdan. Var ju hur lätt som helst och blev väldigt uppskattat. Och billigt är det ju som sagt :)

Blev två plåtar av en blodpudding, ca. 300 bitar. En del slängde jag i en burk och in i kylskåpet. Resten slängde jag in i frysen.

/Mvh Sara - Sajtvärd på Dokumentärer
Medarbetare på Bullhundar
Besök gärna min blogg: loveradioblog.weebly.com

Loveradio
2012-09-25 00:00
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#67

Otålig vovve ;)

/Mvh Sara - Sajtvärd på Dokumentärer
Medarbetare på Bullhundar
Besök gärna min blogg: loveradioblog.weebly.com

Loveradio
2012-09-25 00:01
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#68

Resultatet

/Mvh Sara - Sajtvärd på Dokumentärer
Medarbetare på Bullhundar
Besök gärna min blogg: loveradioblog.weebly.com

Sweli
2012-09-27 15:56
#69

En kanske dum fråga: Har inte blodpudding för mycket kryddor för hundarna?

Annons:
SaraC
2012-09-27 16:05
#70

#69 Olika sorters färdig blodpudding har lite olika innehåll. Det är väl främst lök och socker i blodpuddingen man ska akta sig för. Sedan kan man ju göra egen blodpudding också, inte alls svårt, och då kan man hoppa över kryddningen.

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Sweli
2012-09-29 15:23
#71

Kanske en stor hund inte påverkas så mycket av kryddor och lök men min lilla Yorkie tror jag inte skulle må bra av den köpta blodpuddingen.

Frågan är var beställer man blod?

SaraC
2012-09-29 15:27
#72

Blod finns att köpa i vanliga mataffären Glad De flesta lite större butiker, till exempel ICA Maxi och City gross säljer till exempel.

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Sweli
2012-10-01 04:25
#73

#72 skrivetav SaraC Tack, då ska jag fråga nästa gång jag är på dessa affärer Skrattande

Linn-R
2015-11-11 14:56
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#74

Googlade och hittade den här gamla tråden, så nu är mina blodpuddingsbitar i ugnen!Halvvägs in i skivandet blev det strömavbrott, därav alla ljusen. Hur mysigt som helst. Kram på er!

hemul
2015-11-12 14:56
#75

och fint har du gjort inför kalaset också! mysig bild. 😃

jag har bara torkat kokt lever till andras hundar, men när jag får egen ska det bli mycket mer. har en svamptork. är mycket enklare, går fortare och kräver inte passning. rekommenderas om ni torkar ofta. jag her en fin tork nu, den går varm hela höstarna med svamp, frukt och bär. men en billig som kan fås för en 300 kr funkar också, speciellt om man inte gör så mycket. till lite hundgodis duger en sån gott. borde dyka upp extrapriser så här års. en som heter centurion är ok, vanlig förstatork bland svampjägare.

Upp till toppen
Annons: