Annons:
Etikett05-spetsar-och-raser-av-urhundstyp
Läst 8214 ggr
LinaK
2015-01-12 18:36

Mittelspitz [Medlemmarnas raser]

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Ännu en raspresentation från medlemmen Cahira, denna gång med rasen Mittelspitz.

  • Vad har du för ras och vad fick dig att välja rasen?
    Mittelspitz. Jag var helt förälskad i hundens pappa så blev jätteglad när han blev min och var pappa upp i dagen! Jag älskar spetsar. :)

  • Hur skulle du vilja beskriva din ras?
    Glad, energisk, kvick, intelligent, exalterad och lätt till skall. 

  • Hur skulle du vilja beskriva din hund?
    Min Ådi finns tyvärr inte längre på denna jord, men han var en turbomotor med fluff på. Han krävde verkligen att få jobba för att må bra, och några vänner med brukshundar sa att han krävde mer än deras brukshundar. Han var världens goaste lilla gladskit och hade hög jaktlust trots att mittlar inte ska ha jaktlust. Han hade en av och en på knapp. Och på var fullt ös/medvetslös. Han var extremt fokuserad i arbete och roligaste hunden jag någonsin jobbat med. Vi hade kommit långt om vi hade fått chansen att tävla. Han var en stjärna. 

  • Finns det för- och nackdelar med rasen?
    Mittelspitz är en sällskapsras, och många sällskapsraser avlar mer för utseende/utställning även om dom flesta även testar hälsa såklart. Men det är en nackdel att man kan inte riktigt veta hur mycket hunden kommer kräva mentalt eftersom det varierar så stort från en hund till en annan. Och man får passa sig för patella luxation. Fördel är att pälsen är jättelätt att sköta! Vattenavstötande, isolerar för kyla, andas när det är varmt, fäller i tussar så man borstar bara ut när man känner att det "tovar" sig i hårbotten så är fällningen så gott som klar. Om hunden blir smutsig så ramlar smutsen av när hunden är torr i princip. 

  • Hur aktiverar du din hund?
    Det blev mycket spring i skogen, cykling, milpromenader, godissök, spår, tricks, skogsagility/parkour, simning, lydnadsträning, freestyleträning, apportering och säkert mer därtill som jag inte kommer ihåg just nu. Vi var aktiv hela tiden. 

  • Vem passar som ägare till din ras?
    Någon som vill ha en sporthund! Denna hund trivs bäst i ett aktivt liv. Bergvandring, åka till fjällen, bilturer till brukshundklubben, stugan eller svampplockning. Vill du sporta är detta en ypperlig hund för dig! Spåra, agility, lydnad, upplet, och mer därtill. Denna hund vill ha ett aktivt liv! En uttråkad mittel kommer skälla mer. Jag brukade låta honom skälla av sig en gång i veckan på kommando ute i skogen och han var rätt så tyst annars. Man måste såklart lära dom att slappna av med, men denna hund älskar frisk luft året om!

// Lina - VärdBichon Kolla gärna in min blogg:
http://linaalgotsigge.blogg.se

Annons:
LinaK
2015-02-15 16:41
#1

Ny artikel publicerad!

// Lina - VärdBichon Kolla gärna in min blogg:
http://linaalgotsigge.blogg.se

IngridSvensson
2015-02-15 18:30
#2

Låter som en riktigt härlig hundras!


Skråmyrs blogg
We will one day, Venture to the stars. 
RegnbågeStjärnor

IngaTrnqvist
2015-02-15 19:45
#3

Fina, fina Ådi! 

Brownie påminner väldigt mycket om en mittelspitz både till personligheten och delvis utseendet, så jag funderar på om det inte finns lite mittel i honom. 

Någon gång i livet vill jag i alla fall ha en mittel :)

Upp till toppen
Annons: