Annons:
Etiketttävlingar-på-hundar-ifokus
Läst 11261 ggr
LinaK
12/2/13, 6:53 PM

Jul/Nyårstävling - Hemliga tomtehunden

Nu kör vi en liten annorlunda jultävling i år, denna gång ska ni medlemmar få gissa raser från de olika rasgrupperna. Kika in här för mer info!

Tävlingsugen?

Hoppas ni är redo för en liten jul/nyårstävling här på Hundar iFokus, var med och tävla och vinn fina priser.
**
Tävlingsinformation och regler:**

- Tävlingen går ut på att ni ska försöka lista ut vilken hundras från varje rasgrupp som beskriver sig själva. Ni finner de olika rasgrupperna här. Det ni ska göra är alltså att skicka dom rätta raserna till mig via PM (Personligt meddelande) plus utslagsfrågans svar. I denna tråd ska inga svar skrivas, dessa kommer isåfall raderas.

- Den som har flest rätt gällande raserna och som kommer närmast i utslagsfrågan vinner.

- Ett svar per medlem

- Svaren ska vara inskickade senast den 1/1-2014 innan midnatt

Priser:
1:a pris - Boken "Kantarellsök med hund" av Anders Hallgren och Marie Hansson + en leksak till hunden + en godispåse från Let`s bite (naturligt hundgodis)
2:a pris - Godisväska (bra vid träning) +  en påse hundgodis
3:e pris -  En påse hundgodis

**Tävlingen:

**

Rasgrupp 1:

Ursprungligen så är jag faktiskt en herdehund från Ungern, jag har vacker lockig/vågig päls. Vissa brukar säga att jag har ett "koalabjörnsliknande" utseende, kan nog hålla med då jag är rätt söt! Hanarnas vikt ligger mellan 10-15 kg och mankhöjden 41-47 cm om man kollar till rasstandarden. Vem är jag?

Rasgrupp 2: Det sägs att jag kommer från en ö i Kanada, det sägs också att i och med att jag är så stor som jag är så användes jag till att dra bland annat tunga timmerlass. Ja jag är alltså en stor hund, ca 66-71 cm brukar vi bli om man kollar efter rasstandarden, med en vikt på ungefär 54-71 kg så kanske det stämmer att vi kunde dra stora timmerstockar förr i tiden? Nu för tiden används vi mest som sällskapshund men det finns vissa i rasen som sysslar med drag och viss lydnadsträning. Vem är jag?

Rasgrupp 3: Japp en terrier är jag, och från "den gröna ön" kommer jag ursprungligen ifrån. Blev det för lätt nu? VI ska tydligen ligga runt 44-50 cm enligt rasstandarden och ha en rektangulär kroppsform, vad nu det ska betyda? Våran päls ska trimmas ungefär 3-4 gånger om året om vi inte ska ställas ut, för då krävs det tätare trimning. Vilken terrier är jag?

Rasgrupp 4: Kanske inte så svårt att lista ut att jag är en tax? Men jag är den minsta utav taxarna, vem är jag då?

Rasgrupp 5: Har mitt ursprung i Västmanland i ett litet samhälle/by så jag är alltså en Svensk ras, mitt största intresse är att jaga älg det tycker jag verkligen är roligt! Våran ras blev inte godkänd av Svenska Kennel Klubben förrens år 2000, så vi anses vara en relativt "ny" ras. Vem kan jag vara?

Rasgrupp 6: Oj vilken gammal ras jag tillhör, redan på 1400-talet nämnde man oss! Ursprungslandet ska tydligen vara England. Tillsammans med min förare så jagar jag hare, räv eller rådjur och detta gör vi till fots, detta har också fått ett eget uttryck som hör till rasen. Kommit på vem jag kan vara? Nåja någon liten ledtråd kan jag väl ge, pälsen är kort och päsfärgen är två- eller trefärgad. 10-15 kg och 33-40 cm hög är jag, jag kanske inte är så stor men jaga kan jag minsann. Vet du nu vem jag är?

Rasgrupp 7: Början av mitt namn är detsamma som en engelsk erkänd tvkock, löjlig ledtråd tycker du kanske? Aja då kommer här några andra ledtrådar: Jag är en fågelhund som är specialiserad på hönsfåglar. Min päls är svart med lite brund. Tikarna är ungefär 62 cm i manhöjd och hanarna ungefär 66 cm. Har du nu listat ut vem jag är?

Rasgrupp 8: Mitt ursprung är från sydvästra England, och min ras nämndes redan på 1700-talet. Till Sverige kom jag inte förrens på 1960-talet och jag är inte så vanlig. Jag gillar att jaga fåglar med mitt skall, även fast jag inte är så stor kan jag faktiskt skälla högt! Med mina 38-41 cm och en vikt på ca 23 kg så är jag en liten men kompakt ras! Vem kan jag vara?

Rasgrupp 9: Trots min storlek så sägs det att min ras hjälpte bönder på Madagaskar när de skulle föra över boskap över floden, då skulle tydligen mina förfäder ha gjort ett skutt högt upp i luften för att locka till sig krokodiler. Smart! Skulle säga att vi fortfarande är smarta allroundhundar som klarar av det mesta trots att vi är rätt små, vi väger bara omkring 3,5-6 kg. Vanligtvis förekommer vi bara i en färg, men vissa individer kan ha små fläckar av grått eller ljusbrunt. Har du nu klurat ut vem jag kan vara?

Rasgrupp 10: Min ras är urgammal, faktiskt så sägs det att vi är en utav de äldsta raserna som finns idag. Tydligen ska vår ras finnas på bild i Kina som är från 202 f.kr. men jag skulle inte säga att vi förknippas med Kina utan det är mer mellanöstern som man ser oss. Jag har hört att vi förr användes i hetsjakt vilket betyder att man jagar ikapp ett byte och sedan fäller ner det på marken. Vår ras ska tydligen vara väldigt frisk, och det finns inga direka rasbundna sjukdomar och det är ju tur! Jag är ganska så stor, vi brukar vara runt 58-71 cm i mankhöjd. Våran päls kan antingen vara slät eller långhårig, vi är mycket eleganta tycker många! Vem kan jag vara?**

Utslagsfråga - hur många gram väger glasburken med hundfodret?**
 

// Lina - VärdBichon Kolla gärna in min blogg:
http://linaalgotsigge.blogg.se

Annons:
LinaK
12/18/13, 1:20 PM
#1

Hoppas nu att många vill vara med och tävla 🙂

// Lina - VärdBichon Kolla gärna in min blogg:
http://linaalgotsigge.blogg.se

[ElisabethYL]
12/22/13, 8:33 PM
#2

Kul tävling!

Hade gärna ställt upp, men jag har ingen hund…

Läser en del här eftersom jag umgås mycket med hundfolk, men skriver inte så mycket…

Gillade även bilden som man klickade på för att komma in på tråden :)

[Forest]
12/22/13, 10:14 PM
#3

hade gjort alla svar o vad händer jo visst klicka jag ner allt fast jag skulle stänga av musiken på datorn 🤪 Gör om dom någon dag o ger dig mina gissningar 😃 Roligt med tävling.

LinaK
12/27/13, 2:12 PM
#4

Nu glömmer väl inte bort tävlingen? Har redan fått en del svar men det vore kul med några fler!

// Lina - VärdBichon Kolla gärna in min blogg:
http://linaalgotsigge.blogg.se

[Tess86]
12/27/13, 9:52 PM
#5

En fråga innan jag skickar in mina svar: Är utslagsfrågan vad burk+torrfoder väger eller bara torrfodret i burken? Som frågan är ställd tolkar jag det som att man ska svara på vikt för burk+foder, men är det rätt?

LinaK
12/27/13, 11:06 PM
#6

#5 Mycket riktigt så är det glasburkens+torrfodrets vikt man ska ange. Så du har uppfattat det hela rätt.

// Lina - VärdBichon Kolla gärna in min blogg:
http://linaalgotsigge.blogg.se

Annons:
[Tess86]
12/28/13, 6:47 AM
#7

Tack! :)

Hiro
12/28/13, 1:46 PM
#8

Så kul! haha måste fundera på vad burken kan väga xD

[[Boris Sager]]
1/4/14, 10:54 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#9

När ung. tror ni att resultatet är klart?😃

LinaK
1/4/14, 11:35 PM
#10

#9 Senast imorgon kväll ska resultatet ha kommit upp :) så håll till godo kära vänner ;)

// Lina - VärdBichon Kolla gärna in min blogg:
http://linaalgotsigge.blogg.se

Upp till toppen
Annons: