Annons:
Etikettmedlemmar-ifokus
Läst 6428 ggr
SaraC
2009-03-06 22:16

Cerrolyn [Medlemmar iFokus]

Här sätter vi fokus på våra medlemmar, deras hundar och aktiviteterna de ägnar sig åt!

DSC05389.JPG

Foto: Cerrolyn

Cerrolyn är uppvuxen med schäfer. Som tonåring hjälpte hon sin mamma mycket med en schäfertik och var medlem i Växjö Hundungdom. Numer är hon utbildad B-figurant inom MH/MT (Mentalbeskrivning hund/Mentaltest) och tävlar med sin egen nuvarande hund.

Hunden heter Ceasar (Andhämtningens NB Carl Gold) och är en 5 år gammal golden retriever-hane.

Tillsammans ägnar de sig åt lydnad, bruksspår, brukssök, agility och rallylydnad. Lydnaden har de mest erfarenhet av och ska debutera i eliten i år. De började tävla i lydnad 2005 och har alltså snart varit aktiva i fyra år.

Cerrolyn och Ceasar började med en unghundskurs och sedan blev det en fortsättningskurs på det, där de tog upp lydnaden och eftersom det var roligt så fortsatte de med det. Efter  fortsättningskursen var det appelkursen som fanns och där skulle man helst ha 140p i lydnads klass 1 för att komma med eller klara anlagstestet så då gick de ut på tävlingsbanan.

På frågan om vad lydnad kort förklarat innebär svarar Cerrolyn att lydnad inte är någonting en hund gör för att den känner att den måste, att någonting obehagligt händer annars. Lydnad är när en hund väljer att utföra det föraren säger för att den vill vara till lags.

Det bästa med lydnad är enligt Cerrolyn att hon kan träna det var och hur hon vill. Samt känslan av att ha en hund, ett rovdjur, som följer ens minsta vink för att den själv vill - det är en härlig makt. Hon tycker även att det är kul att själv utvecklas och hela tiden lära sig nya saker om sig själv.

Kort om lydnad

I lydnad tävlar man i fyra olika klasser. Den lägsta klassen innehåller enklare, grundläggande moment som till exempel gå fot och platsliggning. När man uppnått en viss nivå flyttas man upp till nästa klass. Den sista klassen är elitklass.

Källa: Svenska Brukshundklubben

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Annons:
Cerrolyn
2009-03-06 23:33
#1

Oj vad bra du formulerade mina svar.Skrattande

**MVH Cerrolyn

pippa__
2009-03-06 23:38
#2

Härlig info =) Kul att följa framgång =)

SaraC
2009-03-07 16:09
#3

#1 Kul att du blev nöjd!

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Cerrolyn
2009-03-07 19:43
#4

Var vi först ut? Hittar inte om några andra?

#2 Tackar

**MVH Cerrolyn

SaraC
2009-03-07 19:47
#5

#4 Jajamen, först ut!

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

SaraC
2009-03-07 19:49
#6

Den som är intresserad av att vara med i en sådan här artikel är välkommen att kontakta mig!

Det är inget krav på att man håller på med någon särskilt aktivitet, men du måste ju ha något intressant att berätta för oss andra Glad

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Annons:
Upp till toppen
Annons: