Annons:
Etikettböcker-filmer
Läst 10244 ggr
Zebben
2009-06-06 18:22

Hunden Människan Relationen

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Författare: Kerstin Malm. Kerstin är fil doktor i hundetologi. Hon har mycket stor erfarenhet och kunskap om hundar och speciellt hundar med problem. Hon utbildar instruktörer, håller kurser och föredrag. En mycket duktig och trevlig tjej som man har mycket att lära och ta till sig av!

I en serie av 3 kommer här en recenssion på den första boken.

Hunden Människan Relationen är en bok som tar upp hur arv och miljö påverkar en individ och hur vi som ägare spelar en viktig roll när vi socialiserar och uppfostrar våra hundar.

Genom att läsa denna bok får man en stor förståelse för varför en hund agerar som den gör, hur många olika faktorer som faktiskt spelar in för att forma en trevlig individ. En hund blir inte som man gör den till, utan det är både yttre och inre faktorer som påverkar.

Kerstin förklarar på ett mycket bra sätt hur viktigt det är att tidigt ge positiva erfarenheter hos våra hundar. Det börjar redan första dagen som valpen föds och sedan har vi som uppfödare och ägare ett stort ansvar på oss att lära den rätt väg i livet.

I boken kommer många frågor upp. Frågor som kräver att man tänker efter och går in i sig själv och funderar på bl.a varför man har hund. Är det för hundens skull eller för sin egen? Vilka behov tillfredsställer Du genom att ha hund? Vad vill man ha ut av sitt hundägarskap och hur ska man gå tillväga för att nå målet?

Det finns mängder av olika träningssätt och för att välja riktning måste man veta vilken relation man vill ha till sin hund. Kerstin tar upp fördelar och nackdelar med snabba problemlösningar. Hon delger oss sina tankar om kastrering, feromonterapi och hjälpmedel som nosgrimmor. Hur viktigt det är att träna för rätt instruktör och att man ska "se med öppna ögon" på alla dessa "experter" som syns i media och även på träningsplanerna runt om i landet.

Kerstin vill med denna bok förmedla en helhetssyn och att vårt förhållningssätt kommer från våra värderingar, inte från vetenskapen. I boken finns inga "sanningar". Man får aldrig förväxla forskning med sanning. Varje forskningsrapport kan bara belysa en liten del av verkligheten.

Det som jag gillar otroligt mycket med Kerstins böcker är hennes fallbeskrivningar som hon har med. Det hon vill förmedla blir på så sätt ännu tydligare. Man lär sig inte bara om hundar när man läser dessa böcker utan man lär sig även om sig själv.

Boken finns att köpa på bla Adlibris,  bokus och även på Kerstins egna  hemsida.

Annons:
SaraC
2009-06-06 18:32
#1

Oops, stackars Zebben. Teknik är inte att lita på. Hoppas det funkar den här gången, ska bli kul att läsa!

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Zebben
2009-06-06 19:49
#2

Så nu har jag skrivit om hela, efter att allt försvann. Är inte riktigt lika nöjd. Men men….det framgår i alla fall tydligt att jag gillar boken skarpt, eller hur? SkrattandeFlört

SaraC
2009-06-06 19:57
#3

När jag skriver en artikel brukar jag göra det i Word, sedan kopierar jag in den här, då slipper man oroa sig för att internet får någon knäpp och allt försvinner.

Boken verkar riktigt intressant, tror inte jag sett den tidigare.

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Zebben
2009-06-06 20:04
#4

#3 Har en jättedålig dator, så word finns inte. Har inga program alls egentligen. Vi använder datorn till att bara komma ut på internet, inget annat. Men denna gång kopierade jag texten innan jag  klickade på publicera.

SaraC
2009-06-06 20:29
#5

#4 Smart. Inte kul när det försvinner, har hänt mig med någon gång. Men artikeln blev ju bra i alla fall Glad

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Ziggi
2009-06-06 21:48
#6

Bra artikel! :)

Annons:
alphinna
2009-06-06 22:56
#7

intresseklubben antecknar……..Skrattande

Mischa
2009-07-12 20:16
#8

verkar vara en bok att lägga på minne

≧◔◡◔≦

Upp till toppen
Annons: